Sklamanie z neschopnosti muža dokončiť dom a záhradu
Dievčatá,len taký výlev..v nedeľu má dcera 1.sv.prijimanie a muž je 1,5 r. bez prace a ‘slubil’,že on dokončí dom svojpomocne ako tak záhradu a potom pôjde do prace a dcera bude mat peknú oslavu na terase.Pozvala som cca 20 ľudí z rodiny,šťastná,že všetko bude dokončené aj vnútri/zijeme tu 16 rokov/ a konečne nejaká terasa.Realita!!!..za cely rok rozrytá záhrada..a všade mame blato,hlinu,dosky..príprava na úpravu záhrady-terasy.V dome rozdrobená kúpeľňa-že ide on robiť,dlazba vytrhana-že on všetko ide robiť!!
Sme už skoro na mizine,on si ten 1,5 roka asi len v hlave robil plany ako to všetko urobí!! Rok donho hucim,že ak to nejde robiť tak nech si hľadá prácu.!!!!.
Minuly mesiac som v zúfalstve obvolala všetky restiky,že nejak to zvládnem s úsporami a urobím oslavu,ale všetko vybookovane!
Ja pracujem,chodím domov vycerpana a on si urobil 1,5 roka dovolenku!! Bol to len výlev..dúfam,že po prijímaní pôjde do prace!
Je mi ľúto,že dcérka si predstavovala tiež peknú oslavu a takto sa budeme tlačiť v dome,kde je všetko rozrobené…budem mat aj zlý pocit pred návštevou,lebo niektorí u nas neboli rokyyy.Jemu to je jedno!!
Baby,idem ka upratovať aby to tu ako tak vypadalo,on sa pustil do upratovania dvora..
Na vine nie je len on, ale aj ty.. Ty 1,5 roka prijmas výhovorky, nákupy a pod. a teraz si sa zobudila, že ide prijímanie a mate nedokončený dvor, vnútro domu a pod. Prijímanie je len výhovorka.. Co ste čakali, že sa stane zázrak a keď príde ten deň, tak sa ráno zobudite , všetko bude dokončené, vycancane a pohodicka? To nie je, že nepracoval mesiac, dva, tri.. To je 1,5 roka, bez toho, aby keď už nechodil do prace, tak boli výsledky aspoň doma? A všetci ste s tým boli ok .. A nehovor, ze nie.. Pretože už dávno by si ho prinútila konať, alebo by si ho opustila..
Ked nechal nieco rozrobene a zacal novu vec,co si mu na to povedala? Moj muz je sikovny,porobi vsetko sam,ale dokonci hlavne kvoli mne. Ak zacne robit nieco ine a predtym vec je nedokoncena,tak ja to tak nenecham. Vzdy ho dokopem k tomu,aby sa predosle dokoncilo a myslim,ze to radsej spravi akoby mal pocuvat moje frflanie. Keby mi domov dotrepal dlazbu a nemal sa k nicomu,tak mu v sobotu rano zamiesam lepidlo a supnem mu pred nos a musel by to ist robit. Ja by som takto nenechala chlapa opustit sa. Ked si chcela terasu,bolo treba ho zorganizovat,ked si videla,ze sa nema k nicomu. Vzdy su sposoby ako nanho vies ist. Ty si ho poznas a vies ako nanho. Mozno je to chyba na oboch stranach. Hlavne jeho chyba,ale na to ma zenu,aby mu v tazkej chvili ukazala spravny smer. Raz potiahnes ty,inokedy on.
Na vine nie je len on, ale aj ty.. Ty 1,5 roka prijmas výhovorky, nákupy a pod. a teraz si sa zobudila, že ide prijímanie a mate nedokončený dvor, vnútro domu a pod. Prijímanie je len výhovorka.. Co ste čakali, že sa stane zázrak a keď príde ten deň, tak sa ráno zobudite , všetko bude dokončené, vycancane a pohodicka? To nie je, že nepracoval mesiac, dva, tri.. To je 1,5 roka, bez toho, aby keď už nechodil do prace, tak boli výsledky aspoň doma? A všetci ste s tým boli ok .. A nehovor, ze nie.. Pretože už dávno by si ho prinútila konať, alebo by si ho opustila..
@traktor ja toto všetko viem,len keď on nepracoval,tak moja vyplata sa viac míňala na stravu a ja som si nemohla dovoliť osamostatniť sa,menila prácu..teraz je to trosku iné,odložila som si par eur bokom,deti vacsie..samostatnejšie..To je už dlhe roky ta jeho lenivosť vo všetkom..brala som si ho kvôli zodpovednosti,že pracoval od pondelka do nedele aby sme sa mali lepšie..preto som to možno tolerovala tak dlho!!
Ked nechal nieco rozrobene a zacal novu vec,co si mu na to povedala? Moj muz je sikovny,porobi vsetko sam,ale dokonci hlavne kvoli mne. Ak zacne robit nieco ine a predtym vec je nedokoncena,tak ja to tak nenecham. Vzdy ho dokopem k tomu,aby sa predosle dokoncilo a myslim,ze to radsej spravi akoby mal pocuvat moje frflanie. Keby mi domov dotrepal dlazbu a nemal sa k nicomu,tak mu v sobotu rano zamiesam lepidlo a supnem mu pred nos a musel by to ist robit. Ja by som takto nenechala chlapa opustit sa. Ked si chcela terasu,bolo treba ho zorganizovat,ked si videla,ze sa nema k nicomu. Vzdy su sposoby ako nanho vies ist. Ty si ho poznas a vies ako nanho. Mozno je to chyba na oboch stranach. Hlavne jeho chyba,ale na to ma zenu,aby mu v tazkej chvili ukazala spravny smer. Raz potiahnes ty,inokedy on.
@marca12 áno,pomáhala som mu a vtedy to išlo fajn.Len on na mna čakal kým prídem z prace o 17 hod a ja už nevladzem.Su veci,ktoré dokončil..maľovanie izieb,podlahy detom..atd, ale on niečo začne a nedokončí a začne s inou pracou…to sú take pre neho ‘neurgentne’ veci,ktoré počkajú aj par rokov..potom robí v kuse 2 týždne a potom si dá dlhu prestávku.
@marca12 a teda on do 40 tky fakt makal,potom akokeby utalo a má všetko má čas…keby naozaj chcel,kým som v práci tak do týždňa to má hotové..material mame nakúpený,on je zručný..len ta lenivosť!!
Na jednej strane ho aj chapem,ak cele roky opravuje dom,to uz je na nervy. Ani mne by sa nechcelo. Skus ho namotivovat. Ze teraz idete dokoncit kupelnu. Potom maknete s terasou a mozte oddychovat. Mozno aj tato oslava ho nakopne a zahanbi sa aj on a zacne nieco robit.
Ja by som v takychto podmienkach oslavu nerobila, naco sa hrat na nieco, na co nemate? Odbavovat prijimanie ako malu svadbu…
Ja by som v takychto podmienkach oslavu nerobila, naco sa hrat na nieco, na co nemate? Odbavovat prijimanie ako malu svadbu…
@senta_sofia akože podmienky mame na bývanie,nežijeme ako socky🙃.pred 5 rokmi sme tu mali synove prijímanie a prežili sme bez terasy..len situácia je ina,keďže chcel ostat doma,že to dorobi..celé to je o jeho lenivosti..!!! Nechodenia do prace..
Na jednej strane ho aj chapem,ak cele roky opravuje dom,to uz je na nervy. Ani mne by sa nechcelo. Skus ho namotivovat. Ze teraz idete dokoncit kupelnu. Potom maknete s terasou a mozte oddychovat. Mozno aj tato oslava ho nakopne a zahanbi sa aj on a zacne nieco robit.
@marca12 no,to on sa už teraz hanbi..on sa vie aj dobre obhájiť ..má dar reči a sľubov😉
No draha, pustila si opraty z ruk a toto je vysledok. Zdedil love❓daj ich pekne sem na ucet a treba robit xxxx, ideme ich minat na majstrov, od A po Z. Bolo mu treba vytycit plan, co, ako, kedy, s kym, zakolko. Takto si mu nechala budget, kto mu platil odvody? Nakupil somariny, pogemblil, rozdarebacil sa a babo rad. Mozno nejaky prihovor na oslave... Len neviem, ci tak devalvovat tu chvíľu, ci je na to niekto zvedavy, ci nebude skodoradost... Jake nabyvani, take pozbyvani... 😡
No draha, pustila si opraty z ruk a toto je vysledok. Zdedil love❓daj ich pekne sem na ucet a treba robit xxxx, ideme ich minat na majstrov, od A po Z. Bolo mu treba vytycit plan, co, ako, kedy, s kym, zakolko. Takto si mu nechala budget, kto mu platil odvody? Nakupil somariny, pogemblil, rozdarebacil sa a babo rad. Mozno nejaky prihovor na oslave... Len neviem, ci tak devalvovat tu chvíľu, ci je na to niekto zvedavy, ci nebude skodoradost... Jake nabyvani, take pozbyvani... 😡
@ahhola odvody si platí,je živnostník bez prace..cize mesačne cca 400 eur..akože plany boli za tie peniaze dorobiť dom,kúpiť auto..a on žiadneho majstra nepotrebuje!! Lebo on to sám urobí..😱😱 a aj dorobi..takze rezko nakupoval material do zbláznenia,začal niečo robiť a koniec..on by nezaplatil nikoho! To je povaha..on si radšej sám bude robiť všetko pomaličky..a peniaze míňať na blbosti.Jedine majstri boli pri stavbe domu a obklady kúpeľni,atd..
Takze vy ste skoro na mizine, ale idete dcere robit oslavu prveho svateho? Zaujimave
Takze vy ste skoro na mizine, ale idete dcere robit oslavu prveho svateho? Zaujimave
@reela akože ti oslavu sme plánovali skoro rok, to, že urobíme rezne a šalát a nejaké peniaze som cez rok ušetrila,tak to teraz nezrušil.Neviem,presne koľko ľudí príde,možno sa okruh zníži na krstných rodičov s deťmi a starí rodicia..je to dokopy 13 ludi..ja sa nejdem rozhadzovať,oslavu sme robili aj synovi..tu ide o inú pointu..a áno,čoskoro sme na mizine,ale tato oslava nás nevytiahne z biedy..a kvôli muzivej lenivosti nebudem rušiť nejaké pohostenie .Ja mám stále prácu a nechodíme si požičiavať peniaze..ja v tom nevidim nič zle, že robíme oslavu.
To prečo si platí odvody, ked nepracuje?Veď si mohol pozastaviť živnosť a brať podporu, keď si platil všetko čo mal aj, keby nebral podporu tak aspoň by odvody zaňho platil stat.Divne zmýšľanie máš s ním svätú trpezlivosť.A vek sedí na krízu🤣mladí v prdeli do dôchodku ďaleko.Ved nech si oddýchne, peniaze mal, ale dvor a dom sa za rok aj pol mohol ligotat.Zlenivel , nemusel.....a to potom ide deň za dňom je zima, prší, potom potom..
To prečo si platí odvody, ked nepracuje?Veď si mohol pozastaviť živnosť a brať podporu, keď si platil všetko čo mal aj, keby nebral podporu tak aspoň by odvody zaňho platil stat.Divne zmýšľanie máš s ním svätú trpezlivosť.A vek sedí na krízu🤣mladí v prdeli do dôchodku ďaleko.Ved nech si oddýchne, peniaze mal, ale dvor a dom sa za rok aj pol mohol ligotat.Zlenivel , nemusel.....a to potom ide deň za dňom je zima, prší, potom potom..
@luccija no úplne blbe zmýšľanie..ja som za ten 1,5 roka pri ňom asi ošedivela..že on nepojde na UP..sa hanbi😜akože ja ho nemôžem stále riešiť,už som s nim za ten rok viedla xx diskusii,hádok a ja mám tiež len jeden život..nepohla som s nim..a či sa nieco zmení po prijímaní,či sa rozhybe s pracou? Nemyslela som,že to bude take ťažké s nim..kebyže ja som mala radiť kamoske ohladom tohto mojho problému-tak úplne lahko,ale prežívať to ..ja sama nechápem ako to všetko rýchlo zbehlo a z mojej strany len nervy som mala a on spokojny..
No bola si dosť dlho tolerantná. To ja s mojou povahou by som ho hnala od rána do večera. A keď nič, tak by išiel z domu. Alebo ja s deťmi. Ináč skus odísť, možno sa spamätá. A keď nie, tak fakt už ten rozvod. No je mi to luto😕
@bielasovicka no,zvykol si,že som sa ‘vyhrazala’..a nič sa nestalo.No,on z domu určite neodíde…on problém nemá,ja ho mám!!..Deti sú ok..jedine ja potrebujem kľud od neho.Jeho okruh kamaratov sa znížil a všetko rieši somnou.. Ja už neviem aký postoj by bol ok voči nemu..na neho nič neplati.Spamata sa keď bude mat na ucte 0.
@luccija počas 1,5 roka si volal par krát o prácu,ale neúspešne,že už je ‘stary’ na niektoré prace a on asi z toho dostal depresie..
Nemas nikoho, kto to s nim vie, jeho brat, mamka, sused... Cim dlhsie sa vala doma, tym horsi navrat k pracovnym navykom. Nem dopadne dobre😅
Z neho sa stal Uplne nepouzitelny chlap. A hanbi sa ist UP? Ale rozhadzat peniaze, nepracovat a byt opakom opory manzelke sa nehanbi?
Autorka, stiahne Ta do pekla- je cas na ultimatum
Presne tak. Dat mu ultimátum. Bud sa preberie, alebo príde o rodinu.
Môže byť aj dobrovoľne nezamestnany , zdravotná cca 110 Eur. Tak podľa mňa o dedičstve rozhoduje on ako s ním naloží, ty fakticky nemáš na jeho dedičstvo nárok. To ze nechodí do prace bola dohoda? Ono vieš ak do tej prace nebude chcieť ísť on sám, tak skratka nepôjde. Je to veľká nevýhoda pre Teba, ale ak mu peniaze dôjdu, tak sa snáď zamestná, ved živí 2 deti..držím palce.
Môže byť aj dobrovoľne nezamestnany , zdravotná cca 110 Eur. Tak podľa mňa o dedičstve rozhoduje on ako s ním naloží, ty fakticky nemáš na jeho dedičstvo nárok. To ze nechodí do prace bola dohoda? Ono vieš ak do tej prace nebude chcieť ísť on sám, tak skratka nepôjde. Je to veľká nevýhoda pre Teba, ale ak mu peniaze dôjdu, tak sa snáď zamestná, ved živí 2 deti..držím palce.
@cafelatte Dakujem,si zlata..doľahlo to na mna dnes všetko..
Nemas nikoho, kto to s nim vie, jeho brat, mamka, sused... Cim dlhsie sa vala doma, tym horsi navrat k pracovnym navykom. Nem dopadne dobre😅
@ahhola má,dohovárali mu,ale on sa vyhovára,že musí dorobiť terasu ,dom a potom bude kľud a pôjde do prace..nikto ho nepresvedčí..stále sa len vyhovára,prečo nemôže do prace..ja som mu tiež povedala,že idem dať výpoveď,lebo mám veľa žehlenie😏
Baby,pripomeniem sa o mesiac.. a Dakujem za podporu.🥰
Ale fakt čo robí celý deň?pozerá TV, chodí na ryby, cvičí?to mi nie je blbé ak voci deťom, že vy ráno do skoly, práce a on?veď každý si môže spraviť volno, ale odtiaľ potiaľ a hlavne mať plán toto spravím, hľadám si robotu.Mozno to naschvál odďaľuje, lebo sa boji zmeny.Co robil predtým prečo vlastne skončil?
Ale fakt čo robí celý deň?pozerá TV, chodí na ryby, cvičí?to mi nie je blbé ak voci deťom, že vy ráno do skoly, práce a on?veď každý si môže spraviť volno, ale odtiaľ potiaľ a hlavne mať plán toto spravím, hľadám si robotu.Mozno to naschvál odďaľuje, lebo sa boji zmeny.Co robil predtým prečo vlastne skončil?
@luccija to by som aj ja rada vedela? Občas zavezie dcéru do školy,niečo uvarí a čaká na mna kým prídem z prace,aby si dal kavu so mnou a klebetil..nechodí nikam..chodime spoločne na výlety, máva dni keď maká ako kôň 😝a potom týždne..keď sedi a asi mobiluje?? Googli somariny ..🙃..stratil zmysel a ..sťažuje sa,ako mu bolo dobre v práci..zarobil, ale nič pre to nerobí aby si ju hladal..
To je úplne šialené, dúfam, že aspoň dom máte spoločný? No s tými odvodmi si ma úplne dostala, tak on sa hanbí ísť na ÚP, ale platiť si odvody 400 eur mesačne len tak a sedieť doma sa nehanbí! 😲 Akože sa ti čudujem, že už si dávno neodišla aj s deťmi.
To je úplne šialené, dúfam, že aspoň dom máte spoločný? No s tými odvodmi si ma úplne dostala, tak on sa hanbí ísť na ÚP, ale platiť si odvody 400 eur mesačne len tak a sedieť doma sa nehanbí! 😲 Akože sa ti čudujem, že už si dávno neodišla aj s deťmi.
@janickacrazy ja sa necudujem..nam sa nič nerobilo,my sme žili normálny život…mne to aj vyhovovalo jedným časom chvíľku,keďže som menila prácu a deti ochoreli ,potom prázdniny..tak som nevymýšľala.Teraz je situácia ina..ja to riešim teraz,keď mi to už vadi..už je to dlho,deti sú samostatnejšie..ja si z prace už mozem dovoliť zobrať PN,OCR..situácia je ina ako pred 1,5 rokom..preto som vtedy neriesila nič.Dohoda bola,že dorobi dom a bude s deťmi pokial sa ja adaptujeme v práci..

@lenkakravcova prečo odist? Ved on je bez príjmu, ak nebude mať čo do huby, lebo autorka nenakupi, ak mu nebude svietiť svetlo, tak sa hádam ešte rozhýbe a začne makať. Alebo prv rozpredá co ma a potom aj tak pôjde do roboty.
Ak autorka ostane vždy bude mať elektriku a aj jedlo napr. Preto autorka musí odísť.
@zalka ja neplatím ani elektriku,ani vodu..platím stravu,detom krúžky,školu..výdavky ohľadom domu platí on..uvidíme,čo by sa stalo keby mal na ucte 0!!.On tiež sem tam zbehne niečo kúpiť do potravín.