Sklamanie z neschopnosti muža dokončiť dom a záhradu
Dievčatá,len taký výlev..v nedeľu má dcera 1.sv.prijimanie a muž je 1,5 r. bez prace a ‘slubil’,že on dokončí dom svojpomocne ako tak záhradu a potom pôjde do prace a dcera bude mat peknú oslavu na terase.Pozvala som cca 20 ľudí z rodiny,šťastná,že všetko bude dokončené aj vnútri/zijeme tu 16 rokov/ a konečne nejaká terasa.Realita!!!..za cely rok rozrytá záhrada..a všade mame blato,hlinu,dosky..príprava na úpravu záhrady-terasy.V dome rozdrobená kúpeľňa-že ide on robiť,dlazba vytrhana-že on všetko ide robiť!!
Sme už skoro na mizine,on si ten 1,5 roka asi len v hlave robil plany ako to všetko urobí!! Rok donho hucim,že ak to nejde robiť tak nech si hľadá prácu.!!!!.
Minuly mesiac som v zúfalstve obvolala všetky restiky,že nejak to zvládnem s úsporami a urobím oslavu,ale všetko vybookovane!
Ja pracujem,chodím domov vycerpana a on si urobil 1,5 roka dovolenku!! Bol to len výlev..dúfam,že po prijímaní pôjde do prace!
Je mi ľúto,že dcérka si predstavovala tiež peknú oslavu a takto sa budeme tlačiť v dome,kde je všetko rozrobené…budem mat aj zlý pocit pred návštevou,lebo niektorí u nas neboli rokyyy.Jemu to je jedno!!
Fuha ... cele zle... mrzi ma to.
Ale ved toto sú riesitelne veci, prejdete si tym a bude dobre, ved je aj dobrý otec, aspoň dohliadal na deti, navaril..
Ale ved toto sú riesitelne veci, prejdete si tym a bude dobre, ved je aj dobrý otec, aspoň dohliadal na deti, navaril..
@cafelatte Dakujem😍ja len dúfam,že sa to zmení aby som nemusela riešiť tie iné veci,ktoré budem musieť.
Material mate, skus zohnat nejakeho murára, co by tvojmu muzovi pomohol s kúpeľnou aj terasou. Dones ho, ze toto je Jožo a Jožo ti pomoze, ukážeme mu teraz co vsetko je rozrobené a Jožo povie co chce na hodinu alebo za nejaku kompletnú cinnost.
Material mate, skus zohnat nejakeho murára, co by tvojmu muzovi pomohol s kúpeľnou aj terasou. Dones ho, ze toto je Jožo a Jožo ti pomoze, ukážeme mu teraz co vsetko je rozrobené a Jožo povie co chce na hodinu alebo za nejaku kompletnú cinnost.
@betulinka1 aj to som mu už povedala,ale že on to zvládne..že to treba pripraviť atd..že to je drahé .keď skončí prijímanie,budem mat cistejsiu hlavu ..budem už konať.Dakujem
🤕🍀
@ahhola no to je zaujímavé,lebo u nho sa všetko robí zajtra😌 ešte sme sa s deťmi smiali,nech nam napíše kedy je u nho zajtra..aj deti vtipkujú,že ocino to urobí zajtra ..ja keď niečo robím-cokolvek upratujem,triedim..dokončím to,nenechám to na zajtra.Ale on začne robiť a odkladá mesiace..a chystá sa ďalšej prace a tak dookola.
Počúvaj ma, keď je lenivý alebo znechutený treba nad ním stáť, kontrolovať a urobiť týždenný a najlepšie denný plán.
Nie každý človek vie sám seba menezovat. Možno je aj frustrovaný. Nevie do čoho skočiť lebo ma toho veľa a keď príde nejaký problém radšej to nechá, ide na niečo iné, zasa problém ide inde... takto vzniká rozdrobená práca.
Môj manžel pracuje ale keď treba robiť v dome alebo na záhrade väčšinou musím ja zmenezovat. Sú veci, ktoré urobí sám ale má také výkyvy, že robí, robí a zrazu prestávka a tá sa naťahuje.
Jednoducho dom a záhrada by nemala byť dôvodom na rozvod. Zapri sa a začni plánovať prácu.
Viem, že máš toho veľa, ale stojí to za to.
Začnite tým najurgentnejsim...napr. kúpeľňa. Naplanuj mu čo dnes chces aby spravil, opýtaj sa či mu niečo nechýba, kúpte čo chýba a povedz mu. Dnes chcem, aby si obložil túto stenu, zajtra ďalšiu, ...dlažbu, osadiť umývadlo, vymaľovať,...Každý deň niečo a skontrolovať, pochváliť. Keď urobí na 75% je to O.K.
V žiadnom prípade mu nezadavaj viac veci...ani kúpeľňa neni, ani chodníky, ani trávnik....je to frustrujúce!
Počúvaj ma, keď je lenivý alebo znechutený treba nad ním stáť, kontrolovať a urobiť týždenný a najlepšie denný plán.
Nie každý človek vie sám seba menezovat. Možno je aj frustrovaný. Nevie do čoho skočiť lebo ma toho veľa a keď príde nejaký problém radšej to nechá, ide na niečo iné, zasa problém ide inde... takto vzniká rozdrobená práca.
Môj manžel pracuje ale keď treba robiť v dome alebo na záhrade väčšinou musím ja zmenezovat. Sú veci, ktoré urobí sám ale má také výkyvy, že robí, robí a zrazu prestávka a tá sa naťahuje.
Jednoducho dom a záhrada by nemala byť dôvodom na rozvod. Zapri sa a začni plánovať prácu.
Viem, že máš toho veľa, ale stojí to za to.
Začnite tým najurgentnejsim...napr. kúpeľňa. Naplanuj mu čo dnes chces aby spravil, opýtaj sa či mu niečo nechýba, kúpte čo chýba a povedz mu. Dnes chcem, aby si obložil túto stenu, zajtra ďalšiu, ...dlažbu, osadiť umývadlo, vymaľovať,...Každý deň niečo a skontrolovať, pochváliť. Keď urobí na 75% je to O.K.
V žiadnom prípade mu nezadavaj viac veci...ani kúpeľňa neni, ani chodníky, ani trávnik....je to frustrujúce!
@mantilka ty si to úplne vystihla..presne tak to robí,nevie,čo skôr a chytá sa všetkého a potom radšej ‘oddychuje’…
Vieš čo, ja sa Ti veľmi čudujem, že to akceptuješ. Mať chlapa, ktorý je 1,5 roka bez práce. To je dosť. Mala si ho hnať už dávno do práce a nie čakať a veriť jeho slovám. Nemáte peniaze, rozrobený dom, záhradu. Ja by som mu dala ultimátum. Buď si okamžite nájde prácu alebo dovidenia.
Môže byť aj dobrovoľne nezamestnany , zdravotná cca 110 Eur. Tak podľa mňa o dedičstve rozhoduje on ako s ním naloží, ty fakticky nemáš na jeho dedičstvo nárok. To ze nechodí do prace bola dohoda? Ono vieš ak do tej prace nebude chcieť ísť on sám, tak skratka nepôjde. Je to veľká nevýhoda pre Teba, ale ak mu peniaze dôjdu, tak sa snáď zamestná, ved živí 2 deti..držím palce.
@cafelatte na dedičstvo má nárok,ale nezabudnime,že je živiteľom rodiny a teda musí finančne prispievať do rodiny
Autorka, moj otec tak prestal pracovat, ked mal asi 34 rokov. Proste zalahol do postele a snival. 😄 Dnes ma 60 rokov a stale je v tej posteli a sniva. 😄 Mama zaraba minimalku a ziju si spolu ako dvaja osadnici. Ries muza, aby ste nedopadli rovnako.
Ja budem určite v menšine, ale mne absolútne neprekáža, keď si niekto zoberie voľno aj na pár rokov, príp. čiastočný úväzok, venuje sa domu, koníčkom, užíva sa život, veď napokon žijeme len raz a život ubehne neskutočne rýchlo. No podmienkou je, aby na to ten človek mal dostatok financií, bol aspoň raz za čas v kontakte s profesiou, ktorá ho zvykne živiť, aby z toho úplne nevypadol a doma bolo všetko v poriadku. Hoci to bolo jeho dedičstvo, na použití peňazí ste sa mali vopred dohodnúť. Nevieme detaily, možno tých financií nebolo dosť, aby sa zaplatili materiál a majstri. Možno neodhadol vlastné možnosti a schopnosti, ťažko povedať. Asi sa treba zamerať na priority a riešiť všetko postupne od tej najdôležitejšej.
Áni som to nedocitala ... Ale akože ona 1.5 roka neurobí nič viditeľné ...a ty si čo spala? Veď si musela vidieť že nič nerobí ...
V prvom rade napíšem, že môj muž v týchto veciach tiež nie je výhra v lotérii a vadí mi to. Veľmi. No a možno práve preto dokážem pochopiť situáciu do ktorej sa tvoj muž dostal. Určite to takto nechcel, vymklo sa mu to z ruk a teraz sa uvedomí, verím. To ultimátum je dobra vec, dávaš mu na výber z nejakym casovym predstihom. A on verím, nabehne na normálny život. Co sa prijímania týka, nevedeli by ste to zrealizovať u niekoho iného? Starých rodičov napr?
Za 16 rokov nedal dom dokopy???? Tu je väčší problém ako návšteva v rozrobenom dome🤔

To je úplne šialené, dúfam, že aspoň dom máte spoločný? No s tými odvodmi si ma úplne dostala, tak on sa hanbí ísť na ÚP, ale platiť si odvody 400 eur mesačne len tak a sedieť doma sa nehanbí! 😲 Akože sa ti čudujem, že už si dávno neodišla aj s deťmi.
@janickacrazy áno,dom mame spoločný..ja keď odídem uškodim sebe aj detom, on neodíde určite..nemá dôvod! Dala som mu ultimatum,ale asi mu to bude jedno lebo sama to neutiahnem a deti nevedno,či pôjdu somnou..možno striedavka.Deti majú s nim dobrý vztah keď stále okolo nich chodí a nerieši tak veci ako ja..on je ten dobrý otec.