icon

Škôlka si pýta kontakt na celú rodinu

4. okt 2022

Ahojte,vždy som udávala pri staršej dcére kontakt iba na mňa,či už do škôlky alebo do školy.Sice je pravda že bola som sama na ňu,no nikdy nepýtali kontakt na viac osôb.Teraz tak isto som postupovala pri synčekovi dala som kontakt do škôlky len na seba.Ved ja ho nosím aj vyzdvihujem.Mam stále mobil pri sebe,keby mi zavolali že niečo sa stalo.A teraz chcú kontakt aj na otca aj na babku a na dedka.Pride mi to divné.Manzel je celý deň v práci,aj tak by nezdvihol mobil keby mu volali.A babky sú od nás 100 km ďaleko,keby volali im aj tak by nedošli pre dieťa do škôlky.Tak na čo to je dobré mať kontakt na celú rodinu,keď aj tak sa stará len matka o veci okolo škôlky?

jankalukasova
4. okt 2022

Keď sa Tebe niečo stane, tak komu budú volať?? Keby mužovi volali 10x, tak on nezdvihne?? Nenapadne ho, že sa môže niečo diať? S jeho ženou? Dieťaťom? Rodičom?
Keby zavolali Tvojej mame, že si pre dieťa neprišla, tak hádam vie aspoň kontaktovať Tvojho muža, že čo sa deje (aspoň jej by veľkoryso zobral telefón?? Čo preboha robí? Stavia raketu pre NASA?)
Zjavne sa Vám (chvála Bohu) v rodine nestalo nič nečakané, čo by Vám úplne narušilo chod...
Nám dali hneď na začiatku školského roka papier, kde bolo miesto asi pre 20 kontaktov. Nemuseli sme vyplniť všetkých 20 ale prosili nás aspoň o kontakty na starých rodičov. Kontakt na manžela som dávala ešte pri zápise.

autor
4. okt 2022

@fiafia Stalo,no vždy mám mobil pri sebe a vždy nabité.Aj keď som bola u dr a volali mi zdvihla som a išla do školy pre dieťa.
@danieladeley Pred 10 rokmi stačil jeden kontakt.Starsia zmenila školu keďže sme sa sťahovali a do novej školy tiež chceli kontakt na mamu.Uz mi volala učiteľka kvôli papierom aj kvôli testom a vždy som zdvihla.Len v škôlke im nestačí moje číslo.

slavomira236
4. okt 2022

Ja vždy len na seba pri staršom muž bol v UK mal len UK číslo teraz je na Čechách takže zas len moje babka robí takže zbytočne ona dvíhať nemôže inú babku dedka nemáme suseda je stará hluchá v druhom dome nikto nebýva oprieť je akurát krčma takže len môj mobil

autor
4. okt 2022

@jankalukasova Áno môže sa stať, keď volám mužovi do práce nezdvihne ani mne.Raz sa stalo že musela som volať jeho nadriadenému do práce.Inac moja mama nemá číslo na môjho muža

jankalukasova
4. okt 2022

To, že máš mobil vždy nabitý a pri sebe ešte neznamená, že budeš vždy schopná ho aj zdvihnúť... Pozri sa, čo sa teraz stalo v BA... Keď Ťa v bezvedomí naloží sanitka tak čo??

jankalukasova
4. okt 2022

Tvoja mama nemá číslo na Tvojho manžela??
Ok, tak tu asi nie je veľmi o čom. U nás fungujeme inak.

amelie2017
4. okt 2022

No my sme davali na mna, na mna do prace, muzov, muzov do prace, babku a aj opatrovatelku. Nevidim na tom nic divne. A ak by si ty nahodou nedvihala, manzel tiez, zavolaju babke a tej hadam muz zodvihne. Alebo bude vediet kontakt do jeho prace. Vsak uz my pred 25 rokmi sme vypisovali kontakty na rodicov plus do ich prace.

ckocka
4. okt 2022

A čo chceš vyriešiť tu, nájsť dobrovolníka ktorý poskytne svoj telefón? Však nechceš - nedávaj, nám je to jedno.

tinkavvv
4. okt 2022

Pane boze kolko energie venovane tejto teme.
Pozri zrazi ta auto a dieta nebude kam dat. Tak asi budes radsej, ked ho strcia niekam do opatrovnictva cudzej osobe ako keby mali zavolat tvojej mame. A neverim, ze by v takej situacii nesadla na vlak/autobus a nesla riesit vnuca, ktore nema kam ist.

Ach, luto mi je ludi, co musia pracovat s ludmi...

norikaro
4. okt 2022

-nechapem, preco je taky problem, dat este jedno telefonne cislo. pozri aj tebe sa moze cokolvek stat a nebudes na telefone. je to proste len poistka, tak neviem, preco take halo okolo toho

anjelicek26
4. okt 2022

btw. ked muz nedvihne, tak si vie aspon vypocut odkaz na odkazovke a vidi zmeskane hovory... mu to hadam dopne, ze sa nieco deje... a ze tvoja mama nema cislo na tvojho muza je divne, nezda sa ti? Tak ale kazdy nech si riesi po svojom. Ten dotaz skolky je - normalny. Nieco sa ti stane, nikto neprijde do skolky po dieta, resp. aj keby prijde, pre nich je cudzi, ked ho v zivote nevideli a nedaju mu ho... skvely pocit pre dieta, lebo ty s "principu nedavas"...toto funguje do doby, kym prijde nieco nepredvidatelneho.

danieladeley
4. okt 2022

skoda pisat...

jana_eyre_2
4. okt 2022

A prečo ti to vadí, nerozumiem.. je x milión situácii ktore môžu nastať (samozrejme nemusia) že sa tebe nedovolaju, tak čo potom robiť? Čo ak si rozbije hlavu, tebe sa vybije telefón čo majú robiť učiteľky? Čo keď začne zvracať, teplotovat priamo v škôlke? My sme dostali papier na 6ludi, dala som tam ľudí z okolia ktoré moje dieťa pozná a dôveruje im, pre prípad že by sa niečo stalo.. čo keď pôjdem z práce aj s mužom a havarujeme, budeme v bezvedomí a moje chudiatka deti budú čakať doma a v škôlke? No niekomu zavolať zodpovední budú musiet.. stať sa môže čokoľvek bohužiaľ..

77katarina
4. okt 2022

Ja ťa úplne chápem. Ja som v škôlke dávala na mňa mobil aj pevnú linku, samozrejme aj na otca dieťaťa chceli telefón, dala som ho aj keď zbytočne, lebo nepracuje na SK. Darmo som im povedala, že žijem sama s dieťaťom (som slobodná matka), ale ich to nezaujímalo chceli aj kontakt na otca dieťaťa, tak som dala aj keď otec môjho dieťaťa nechcel, lebo je mimo SK. Daj im kontakt na otca, babku a aj dedka - nech majú radosť, aj keď asi zbytočne.

basska_b
4. okt 2022

Chcu mat proste viac kontaktov a jasne, ze polovica babiek byva cez 100-200 km od skolky... mozno riesili pripad, kde sa nevedeli dovolat... babky mozu zalarmovat sirsiu rodinu a takisto napr. ked muz vidi, ze mu vola nezname cislo pocas prace, tak nedvihne, ked mu bude volat jeho mama, ver ze dvihne hned... Za mna je to super, ze pytaju viac kontaktov, lebo jeden mobil na mamu naozaj neni zaruka nicoho, ze sa clovek dovola, ked bude treba

bu1bu
4. okt 2022

Ja dávam kontakt na seba, manžela a núdzový kontakt ak by sa nám nedovolali a bolo by to fakt súrne na kamarátku, nakoľko bývame ďaleko od rodiny a stat sa môže fakt kedykoľvek čokoľvek... Aj som to vysvetlila prečo kamarátka a nie babky/ dedkovia, trvalo by hodiny kým by prišli cez republiku ...A dcéra kamošku pozná tak by nemala problém s nou ísť.
Trochu zdravého rozumu a menej precitlivenosti a hneď máš život ľahší...

simca06022011
4. okt 2022

jeden kontakt je malo, my sme tiez davali 2-3 ale dobrovolne. Nieco sa ti stane a dovolaju sa komu? nikomu. AK nahodou sa stane nieco dietatu, a tebe sa prave rozbije mobil v tom momente,zavolaju komu? a kopec hocijakych pripadov moze nastat. Ja som davala na rodicov, na starych rodicov, cisla. Keby tu nebyvali, dam na kamosku kt. je aj suseda.

77katarina
4. okt 2022

@anjelicek26 Nechcem rýpať, ale nie každý má vedľa seba niekoho kto mu vie prípade potreby pomôcť s dieťaťom zo škôlky. Ja napríklad nemám. Mama mi umrela pred 16 rokmi, sestra býva 100 km, druhá sestra býva v USA, kamošky, známe škoda reči, susedu bohužiaľ tiež nemám žiadnu v paneláku. Takže keby som nemohla z práce pre dieťa do školy tak je veľký problém.

stanulienkat
4. okt 2022

Mimozemske zacipovane civilizacie, Soros a kapiralisticki vykoristovatelua chcu ziskat kontakty, aby ta mohli manipulovat.
Robit problem, kde nie je....

anjelicek26
4. okt 2022

@77katarina tak my tu tiez nemame rodinu, ale mam vela kamosiek, susediek, prinajhorsom kolega, proste niekto musi existovat... je to len nudzove riesenie, ktore clovek vzdy dufa, ze nenastane, ale nastat moze. Neviem si predstavit mat medziludske vztahy takto uzko profilovane, ze NIKTO dieta nepozna a v pripade NUDZE by pre neho nezasiel :( Aj keby mamicka kamosa zo skolky, co sa deti spolu hravaju na ihrisku...

autor
4. okt 2022

@jankalukasova Nema lebo mama vždy bola mne.Dokonca aj svokra volá mne,lebo vedia že manžel by nezdvihol,že keď niečo treba majú volať mne.Neviem čo je na tom divné.
@77katarina Asi si jediná kto ma chápe.Ako som už vyššie písala otec nezdvíha v práci mobil a aj keby mal sto zmeškaných hovorov,poznám ho nezavolá naspäť.Babky sú ďaleko od nás a už vidím ako by sa trhali ísť do škôlky keby im volali.Kaslali by na to.Znamych tu nemám,kamarátky sú radi že vedia zaobstarať svoje rodiny,nie ešte ja ich mám zaťazovat.

simonaveselovska
4. okt 2022

@beata_k vy pracujete alebo ste doma s druhým dieťaťom?

kleopatra114
4. okt 2022

Pocula som od známej príbeh , ako sa stal v škôlke úraz a ucitelka musela byt s dietatom do pol v piatej v nemocnici , lebo rodicia si obaja vypli telefón a išli na ryby , či turistiku , či čo to bolo . Preto tie ďalšie kontakty .

veronika3110
4. okt 2022

Nám raz dieťa dostalo v škôlke epileptický záchvat, oživovali sme ho, prišla záchranka a nemohli sme sa mame dovolať, lebo nepočula…
Takze hoci babka nežila s nimi, hneď volala susedom a ti isli ku tej matke domov povedat jej co sa deje..
takze kým ona prišla, učiteľka utekala za sanitkou, aby dieťa nebolo samé..
myslím, že to nie je problém dať viac kontaktov…

77katarina
4. okt 2022

@anjelicek26 Ja viem je to smutné, ale je to tak v dnešnej dobe. Som z toho smutná, ale bohužiaľ. Mám iba otca pri sebe ale je dosť chorý, takže on iba v krajnom prípade. Mám 74 rokov vysokú cukrovku a kopec diagnóz. Koľko krát mi moje 10 ročne dieťa povie, že dedko zas spal v jej posteli keď bol u nás akože dávať pozor na dcéru keď som bola v sobotu na 5 hodín v práci. Príde k nám sobotu o cca 9 hod. a už o 9,30 spí, takže dcéra si robí v byte čo chce 🥴😩

jankalukasova
4. okt 2022

Čo také fenomenálne robí muž, že nemôže zdvihnúť telefón? Je pilot? Chirurg? Tam je to všetko pochopiteľne... ale inak každý normálny človek, keď vidí, že samu snaží niekto zúfalo dovolať, tak zdvihne telefón alebo zavolá nazad. Takže keď sa Tvoja svorka raz pominie alebo ju zoberie sanitka a Tvojho muža za budú snažiť kontaktovať, tak on sa to nedozvie... Jeho mama ho bude potrebovať ale nedvíha a nazad nezavolá 👍 paráda.
A je rozdiel volať len Tebe a nemať ani kontakt. Mama aj svokra tiež volávajú prevažne mne, lebo manžel je v práci ale kontakt samozrejme majú. Neraz to bolo na osoh.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
gabika128
4. okt 2022

Je to úplne normálne a logické zo strany škôlky. Divné mi príde, že s tým máš problém, že tvoj muž by nebol ochotný zavolať naspäť do škôlky kvôli svojmu dieťaťu, že tvoja mama nemá číslo na tvojho muža.... 🤷‍♀️

jana_eyre_2
4. okt 2022

Prepáč ale naozaj si myslíš že keby bolo niečo vážne tak kamarátky by ti nepomohli? Že keby im volali zo škôlky, že si po neho neprišla, tak by sa o teba nestrachovali a neriešili by? Tak isto babka/svokra.. kým si obklopená keď si myslíš že je obťažovanie ak dáš škôlke číslo na niekoho blízkeho ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nepoužijú, lebo vždy budú volať v prvom rade tebe ako zákonnému zástupcovi?

karolinakr
4. okt 2022

Tak proste povedz, že sa neda a nie je to moźne.Bud ty alebo nikto