icon

Slušný názor na moju situáciu

10. sep 2022

Ahojte. Presťahovala som s k mame aj s dvoma deťmi. Nemáme vlastnú izbu, este k tomu pojizujuco spím vedľa mami, detom som kúpila rozkladací gauč. Mame davam 170€ najom/energie+150€ za stravu.. bola to dohoda medzi mnou a mamou (moj prijem je rodičak 330€+ vyzivne 300€ a moje vydaje skolka pausal poistky su 230€ takze malo mi ostava .. pár ľudí mi povedalo, že toľko peňazí a ani vlastnú izbu nemám a ked nemám peniaze tak zas pýtam od mami.. aký mate nazor na to ? Vdaka.

autor
10. sep 2022

@0silvia0 izba by aj bola len mama to nedovolila takze jej to vyhovuje, a sice je sama a mohla nam izbu prenechať nic zle na tom nie je ze som napisala ze nemám vlastnú izbu

tinkavvv
10. sep 2022

Aj tak je to malo informacii?
V koho byte a akom velkom byvate? Kolko su naklady na byt, kolko % z nich platis ty?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
10. sep 2022

Akože mne uniká pointa. Chcela si slušný názor, ale mne už slušne slová akosi dochádzajú. Ak si chcela potvrdiť, že mame platíš veľa za to co vám chce a môže poskytnúť tak u mňa nepochodis. Dostávaš oveľa viac ako dávaš. Ci je môj názor podľa tvojich predstáv slušný už nie je moja starosť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
10. sep 2022

Nepíšeš, prečo si bola nútená žiadať mamu o pomoc, ale možno vám nechce dať svoju izbu, aby ste si proste u nej nezvykali, ale aby ste čím skôr išli preč. Nechcem v zlom, človek nikdy nevie, čo ho stretne, ale od puberty ľutujem jednu konkrétnu mamu, ktorá má 3 dospelé deti, všetky sa akože osamostatnili, a postupne sa jej všetky vrátili naspäť "domov". Akože fakt snom každej mamy je, aby na staré kolená ešte obskakovala svoje dospelé deti kvôli ich skrachovaným životom. A to sa potom ľahko zvyká, že žijem si z dospeláckeho platu, niečo málo mame prispejem a ona sa o všetko postará (varenie, pranie, úrady a pod.). Než ste sa k mame nasťahovali, mali ste si pohovoriť o predstavách, ako to bude do budúcnosti. A neriešila by si teraz kolegyne, že nemáš vlastnú izbu a pod. Mala by si jasnú víziu, čo a prečo a na ako dlho je tak, ako je. Napr. "mami, potrebujem odísť od chlapa, čo nás bije. Prosím, môžeme prísť? Chcela by som ísť do normálneho nájmu, črtá sa mi robota, ale ešte nemám na vyplatenie do začiatku na nájom a pod., bolo by to max. na rok, kým sa nejako utrasieme a dačo našetrím. Nebudeme sa u teba rozťahovať, ani nečakám, že mi budeš vyberať deti zo škôlky, len proste nemáme kde hlavu zložiť..." Ako máte podelené domáce práce? Proste keď je človek dospelý a zodpovedný, ale niečo sa udialo, čo treba zaplátať, rieši sa to inak ako keď sa dačo stane a zrazu mamička, postaraj sa, ja som vlastne len ďalšie dieťa do počtu. Peniaze sú síce dôležité, ale dá sa uskromniť, keď človek vidí, že ten druhý sa ozaj snaží a nie keď je len dospelé decko na krku.

katka164
10. sep 2022

Tu ani nehľadaj pochopenie tvojho príspevku🙄niektoré ženy mi pripadajú,že len čakajú na koníkovi na situáciu ,,kopnúť si"😊

nelca84
10. sep 2022

To, co jej davas ani zdaleka nemoze pokryt vase vydavky, takze by som sa velmi nestazovala. A uz vobec by som nepytala na benzin, ked mamu veziem k lekarovi 🤷‍♀️ my sme tiez traja a na stravu miniem cca 450e mesacne, takze tych 150 je uplne trapna suma a mama vas pravdepodobne zivi, to si uvedom. A ty od nej este pytas na benzin, hanba.

sissy27
10. sep 2022

@katka164 nikto tu do nej nekope preboha. To, že strecha nad hlavou s energiami, strava pre 1+2 osoby a “vreckové keď nevychádza” stoja ďaleko viac ako 330€ mesačne, je holý fakt. A ak si niekto myslí, že za tú sumu by mala mať vyšší komfort, tak nech jej ho proste poskytne a nemudruje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
10. sep 2022

Píšeš ze máš mamu rada a si jej vďačná ale prepáč tvoje príspevky tak nevyzerajú, rovnako aj pripomienka keby u nej nebývam tak nemusí pýtať.... Keby si bola taka vďačná a máš mamu tak rada tak ti je u prdele co si myslia tvoji kolegovia. Vieš príspevok si dala neúplný plus zrejme si očakávala iné reakcie, ale je veľmi málo tém kde je cez 90perc zhoda názorov. A ti co ti tvrdia ze by nedávali alebo ze je to veľa, tak nech ti ponúknu lepšiu a lacnejšiu alternatívu tvojej situácie, možno hneď zmenia retoriku

lily405
10. sep 2022

Ja som sa vtom stratila...v komentaroch si písala,že žiadny podnajom,že byt je pol na pol,čiže aj na teba pisany či ako to vlastne je?Aku izbu vam nechce dať mama?Čiže je to nejaky dvojizbak? Nejako zamotane to pišeš...prečo potom mama nespi sama v tej ďalšej izbe,ktoru vam udajne nechce dať?čiže keď sa z bytu nechystás odist,ostanete spat všetci v tejto jednej izbe? Samozrejme že je to diskomfort pre všetkých,,ak je byt pol na pol tak ho predajte a peniaze si rozdelte...zato si určite kupiš nejaky menši a bude to lepšie pre všetky strany

sense
10. sep 2022

@katka164 nikto do nej nekope len sa jej snažia vysvetliť ze to co platí mame absolútne nie je prehnaná suma. Neviem ci máš deti ale ty resp vy doma ak ste traja tak využijete s 320e? Náklady na bývanie a ešte aj strava? Lebo ak áno poprosím Info ako sa to dá.
Okrem toho autorka nenapísala ani prečo zrazu býva u matky. Zrejme po rozvode ak nemala nárok na podiel z bytu, domu alebo bývali s ex v prenájme. Takisto nepíše ani koľko izbový byt má mama. Píše len ze jej patrí polovica bytu. Ak je to ozaj tak tak prečo nežiada bud svoju polovicu vyplatiť alebo neuziva polovicu keď ma na ňu nárok s tým ze matka zaplatí 1/4 nákl. A dcéra keďže ma aj deti 3/4nakladov.
Z celého príspevku autorky vyznieva ako je poníženia ze spi s mamou v posteli a ešte jej musí za to aj platiť pritom ona vozí matku k lekárovi, za co jje matka nedáva na benzín ale keď nemá jej matka ešte dáva "vreckove"

viestta
10. sep 2022

@katka164 kto tu do nej kope? Však každý súdny človek vidí, že tu je istá neadekvatnost medzi požiadavkami a tým co mama robí a nejaký neoprávnený pocit krivdy

dadis
10. sep 2022

@zoro9836 Ja som mala 1-izbak a v najme byvali 2ludia a platila som tam viac ako za 2 dospelych a dve deti v 3-izbovom byte. Najvacsia polozka bola tepla voda a kurenie...

elizabet173
10. sep 2022

koľko izbový je byt? Kto je LV?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katka164
10. sep 2022

@sense ale ona sa nesťažuje,iba sa pýta na názor a podaktoré odpovede radšej nekomentujem...

klarolinne
10. sep 2022

320 eur mesačne nie je veľa, v dnešnej dobe za troch ľudí absolútne. Však isto chodíš do obchodu a vidíš ceny potravín. Ale nedávaš úplne informácie, koľko izbový je byt? Lebo z opisu to vyzeralo na garzonku. Co je ponižujúce spať vedľa ženy ktorá ťa vychovala, to absolútne nerozumiem, ale ako myslíš. Plus hádam si reálne čakala, že tvoja mama, ktorá chodí po lekároch bude spať v obývačke aby si ty mala izbičku pre seba?Však si začala pracovať, výdrž do výplaty a bude lepšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
10. sep 2022

@katka164 à toto je čo? Hneď druhá veta : Nemáme vlastnú izbu, este k tomu pojizujuco spím vedľa mami,

klarolinne
10. sep 2022

@elizabet173 však áno, prebehla som tému, ono to vyzeralo na garzonku a potom písala že jej mama odmietla izbu prepustiť a dokonca je spoluvlastník 🙈 ale tak ta suma je akurát možno na stravu, takže by som sa nesťažovala.

nelca84
10. sep 2022

@katka164 praveze sa stazuje, ze im mama neprenecha izbu (podla opisu byvaju v jednoizbaku, cize mama by sa mala vypakovat do kuchyne), ze jej neprispeje na naftu... a to podla toho, co jej autorka za tri osoby prispieva je takmer iste, ze mama ich zivi. A este od nej pyta vreckove... 🤷‍♀️

viestta
10. sep 2022

@katka164 názor dostala, nie jeden, aj keď obávam sa, že áno jeden z nich nenaplnil jej očakávania. A to, že ty tu nevidis sťažnosti, to už my nevyriešime.

matullienka
10. sep 2022

Fúú tak toto si tvoja mama nezaslúži od teba. Teba ani v päte nepichlo, ze vám nechce nechať izbu aby ste si tam nezvykli? Prečo sa nechceš sťahovať z bytu? Predpokladám, ze polovicu bytu ti mama napísala po smrti otca? Ci ako si prišla k podielu na byte? Fakt mi to príde, ze si veľmi nevdacna

nominativ
10. sep 2022

Ja nehovorím, že si sa šla sťažovať. Len to, že v nejakej debate človek často môže zmieniť niečo, na čo majú iní sto múdrych vyjadrení. Píšeš, že sťahovať sa nebudeš a že byť máte pol na pol. Takže vlastne platíš svoje? Takže nie si u mamy. Jednoducho bývaš vo svojom s mamou a normálne si platíte bývanie. A ak si jediný dedič, tak vlastne ti mama platí aj tvoje do budúcna.

taga
10. sep 2022

Moj nazor je, ze si momentalne v krizovej situacij, ktoru si pekne vyriesila s maminou a pokial ti to vyhovuje, tak to druhym nevesaj na nos, uz vobec ako ponosu a nikto ti nebude nic hovorit.
Taktiez si nemyslim, ze je nieco ponizujuce na tom, ze spis vedla mamy. Je to docasne riesenie a ocividne pracujes na rieseni, tak si to tak nepripustaj

tykat
10. sep 2022

Ake poistky? A kolko za nich platis?
Mozno ich mozes zrusit. Casto clovek plati poistky len zo zvyku, a ak aj k niecomu dojde, tak zisti ze poistka mu to nepokryva.

Ak si zacala pracovat tak super, situacia sa ti casom zlepsi. Snaz sa s mamou dobre vychadzat ked ta takto prichylila aj ked sa tlacite v jednej izbe. Drzim palce

janickacrazy
10. sep 2022

@elizabet173 niekde písala, že byť je pol na pol aj jej a do podnájmu sa nechystá, čo podľa mňa nie je dobré, lebo deti podrastu a potrebujú svoju izbu