Sme s manželom divní?
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor..Mame 2,5 ročného syna. Minulý rok na jeseň mu zistili veľmi silnu alergiu na mačky,hodnoty mal vyše 100,doktorka povedala,ze s takou silnou alergiou sa u tak maleho dietata nestretla..problém je v tom,ze mame zahradku susediacu so zahradkou svokrovcov. Mame spoločný plot,ktory je prestrihnuty aby sme sa jedny druhym dostali na zahradu,takze maly si tade chodí jak doma. Ale,svokra tam kŕmi mačky zo širokého okolia,naučili sa tam chodiť kvôli teplemu mliecku. Podotýkam,ze su to mačky "prírodné", nezaockovane..od jesene sme svokru prosili,aby ich prestala kŕmiť,aby odišli odtiaľ ,ze je to to najmenej co moze pre zdravotny stav maleho urobiť..az donedávna nam ani slovom na to neodpovedala,jednym uchom dnu a druhym von..a mne uz pohar trpezlivosti pretiekol a pohadala som sa s nou kvoli tomu,ze preco jej je maly az taky ľahostajný..povedala,že ona si na svojom pozemku moze robit co chce..je nám jasné,že aj ked ma maly alergiu,nevyhneme sa tomu,je vela bordelu v ovzduší,ale keď tam tie zvieratá nemusia byt a rozširovať alergény,preco aspon málom.neprispiet k vacsej pohode maleho? Problem nastava ten,ze ja som ta zla,ze som nieco povedala..neviem,nam s manzelom sa nam to zda prirodzene a normalne,ze sme ju o taku vec poprosili..sme divní,ze sme to ziadali?
@gretocka pozri ja som nikoho neurazala. Reagovala som na jej koment a ona zacala do mna. Autorke temy som odporucala, nech si uvedomi, ze uplnou izolaciou to len zhorsi. Ale ak mas pocit , ze rypem prave ja, nechapem , ako si na to dosla.Ak si precitas, co som pisala hore, mozno zistiš, ze som ziadnu hadku nevyvolavala a reakcia na moju adresu , ze si mam nechat svoje patenty na royum mi hovori, ze libka nezvladla moju reakciu a vysvetlenie. K duseniu dochadza pri stiahnuti priedusiek a to sa nazyva astma, exituje aj diagnoza alergicka astma. Ak sa dusis, mas anafylakticky sok a to uz je prehnana reakcia organizmu....A ak napisem, ze zijem s tym 35 rokov, tak s tym zijem 35 rokov a zakladatelke som sa pokusila nieco vysvetlit aj po stranke skusenosti.
Co sa tyka tych prejavov u teba a sestry, niekedy, ked telo bojuje s nejakym ochorenim, sa stava, ze reagujes aj to , na co nemas alergiu. Ked pominu okolnosti, organizmus sa vrati do normalu. A vidis, ten chlieb stale jes, mohla si si povedat, ze si nebudes ohrozovat zivot, ale snazis sa telo obrnit proti alergii.
@jajka257 no u mna to je totalne divne, prvy krat to bolo po lichi a par hodin o to chlieb suchy a uz bolo, druhy krat to bola ryba a potom chlieb s maslom a treti krat len samostatne chlieb s maslom a puchlo mi hrdlo okamzite.... sama to nijak neriesim, lebo to nemam zatial overene ze co konkretne to sposobuje. Tak nosim stale pri sebe lieky a ked citim, ze mi puchne krk, tak hodim tabletku a je dobre. Ten prvy krat sme volali aj zachranku, lebo to slo velmi prudko a rychlo a kojila som vtedy tak som ani nevedela co si vlastne mozem dat....
Ale manzel uz musel vyradit orechy a jablka lebo reaguje na ne tak isto....
@gretocka hmmm, mozno preto, ze kojis. Telo ma vzburene hormony a toto vyvolava tvoje prehnane reakcie. Ja to mam tak s pomarancami. Je obdobie, ked mozem a su obdobia, ze ani dotknut sa ich nesmiem, lebo okamzite reagujem aj na dotyk. Ked dokojis, mozno to prejde a ked nie, tak otestovat. Moze to byt skrizena alergia, nieco vo vzduchu a jedlo a mas to. A ked spominas rybu a lici, nie su to prirodzene potraviny pre nase podnebne pasmo, tak ti mozu spustat reakciu. Niekedy aj obilniny reaguju v kombinacii s roztocmi alebo prachom. Obilie mohlo byt zle uskladnene a vznikli tam mikrociastočky, preto ta reakcia. SKus chlieb zmrazit a potom rozmrazeny zjest. Mohlo by to zabrat.
uzavrite si pozemok. nech dieta nebeha kade tade. ked je to jej pozemok, tak nech ho ma. a vy majte zase svoj.
@digysa ty si muz ci zena?
@mamulka211 zena, ale tato fotka sa mi paci viac, sko zenska.
Túlavé mačky, ktoré nie sú zaočkované sú podľa mna nebezpečné. Môžu preniesť na človeka toxoplazmózu.
Pozri wikipedia: Toxoplazmóza je infekčná choroba, ktorej pôvodcom je prvok Toxoplasma gondii. Ľudia sa môžu nakaziť príjmaním nakazeného surového mäsa alebo kontaktom s mačacími fekáliami. Vrodená toxoplazmóza je špeciálna forma, pri ktorej je plod infikovaný cez placentu od matky. Nebezpečenstvo tejto formy je dôvodom, prečo je tehotným ženám odporúčané vyhýbať sa mačkám (teratogénny efekt).
http://sk.wikipedia.org/wiki/Toxoplazmoza
Svokre by som ukázala výsledok vyšetrenia a odfotenú stránku o toxoplazmóze. Ak neustúpi zaceliť plot a porozmýšlať nad nejakým vyhánačom mačiek.
Ste zodpovední rodičia, ktorí sa zachovali tak ako sa mali. Normálna nie je svokra, veď ohrozuje zdravie svojho vnuka.
@takyna ja ta nenutim verit, ja len hovorim svoju skusenost a vedela by som ti porozpravat vselico....tak ako ja neverim, ze kompletne izolovanie pomaha....a potom co so mnou, ked mam alergiu na roztoce aj na ludske a velmi vysoke hodnoty? To mam sa niekam zavriet a nezit? Pozri, po poslednych testoch na alergie mi macka a pes uplne vypadli, alergia na ovciu vlnu a konske chlpy sa zvacsila a to s konmi nie som a ani s ovcami. A ked ti napisem, ze obycajne naparovanie u mna spustilo taku silnu reakciu, ze som si musela dat zachranny spray po 5 rokoch, ani to mi neuveris. Ved kazdy clovek je individualny a pisali tu aj ine, ze im pomohol kontakt so zvieratom.
@jajka257 ja netvrdim, ze sa enormne vyhybat a drzat v sterilite, ale vedome si do bytu nastahovat macku je nebezpecne a uplne neziaduce pre alergika-astmatika, lebo alergiu tym nezmenis a nezmiernis. Ja osobne mam alergiu na pach s potnych zliaz z koze zvierat, hlavne teda macky, som milovnik zvierat, ako dieta som chcela mat persku macku- bohuzial nemohla..., ale to ma neodradilo kupit si psika, aj ked som trpela zvysenou astmou, kamoska mala macicku to nehrozilo aby zila s nou bez dychacieho speju co mala taku silnu reakciu. Vo vyssom veku sme riesili tiez psika pre dceru-nealergicku, nuz presli sme rozmymi plemenami nakoniec len cinsky nahac presiel kôli mne, aj to ho nemozem bozkavat a ked ho hladkam musim si umyt ruky, ale mame .-). Vyjadrila som sa len ku konanie svokry dotycnej, kedze vie, ze jej vnuk je alergicky , mala by zvazit krmenie maciek na jej dvore , lebo toto zmenit vies, ale aby vnuk k nej kôli tomu nechodit, bude zbytocne stresujuce pre neho, a hadky v rodine. Macky maju specificky moc, proste ich citit..., a to uz ani nehovorim ked ich niekto zacne krmit ake mnozstvo roznych typov zacne k nej na dvôr chodit, byvame v dome, v okoli je plno maciek aj su krmene cize vlastne skusenosti.
O toxoplazmoze sa nemusime bavit, lebo to by musel nakazeny vykal pozit, a to uz zase nie je take neustriehnutelne...
@takyna hmmm, ono to je tazke, ja viem, ze ked som sa strazila a obmedzovala, bola som na tom stale horsie a horsie, mozno psychika a mozno ine, neviem. Ale viem, ze nasa macka sa chudatko kupe kazdy 3 den, a zachodik jej upratuje manzel denne. To by si pre zmenu neverila, ale mame korytnacky ze vhodne zviera.....figu borovu.....raz som ich krmila a umyla im terarko, koniec sveta....ruky zapalene, oci opuchnute a cele zle, tak ich len pozorujme cez sklo.....
@mokus12 Ahoj,vacsinou sa dp ziadnym diskusii nezapajam ale tentokrat musim,nechapem niektore "mamicky" ako tu mozu toto pisat....aj pre mna je moje dieta najdolezitejsie na svete a toez by som spravila presne to co ty,je to UPLNE NORMALNE poprosit svokru o to aby macky nekrmila v takomto pripade ked sa to tyka ZDRAVIA DIETATA,takze nejde o ziadny vas rozmar ze by ste ju chceli BEZDOVODNE obmedzovat, podla mna mate velky dovod a vazny nato ju o to poziadat a jej ked zalezi na zdravi svojho vnuka urcite by to mala akceptovat,nechapem vas zeny co tu pisete tie prispevky typu ze " nemoze si uzivat dochodok,nemoze si robit co chce a je obmedzovana"-ved si uvedomte oni od nej nechceli hory doly, ani jej nezasahovali do sukromia,ved ide iba o banalitu-prestat ich krmit boze vy to vidite akoby od svokry chceli aby sa zbavila svojpravnosti alebo co vy ste nikdy o nic svojich rodicov ci svokrovcov este v zivote nepoziadali?! aj ja by som spravila vsetko pre zdravie svojho dietata a ako kazda milujuca matka by som sa snazila zabranit akejkolvek potencialnej hrozbe a URCITE MI BUDU VZDY PREDNEJSIE MOJE ALE AJ CUDZIE DETI AKO NEJAKE MACKY!!!
@mokus12 nie nie ste divní,len si chranite svoje dieta,cudne sa sprava prave Tvoja svokra,ze su jej prednejsie cudzie macky zo sirokeho okolia ako jej vlastne vnuca.Co by som spravila ja? zrusila by som spolocny vchod v plote,aby tam maly nechodil,ale aby sa hral len vo vasej zahradke.S alergiou nie je sranda.A z vasho pozemku macky odhanajte....
neviem, ale nemyslim si, ze svokra je povinna respektovat co od nej ziadate, ak su macky jej hoby a chodia len po jej pozemku, je to jej vec. Okrem toho, neviem si dost dobre predstavit, ako chces na ddedine maleho totalne izolovat od maciek, macka prelezie cez plot, aj keby ich svokra nekrmila, jednoducho sa len moze prist poprechadzat po vasom pozemku. Vykynozit macky z celej dediny asi nie je realne. Okrem toho, alergenov je velmi vela. Co ak na buduce zistia tvojmu synovi alergiu na pel, to bude musiet svokra skantrit kvety, potom na ovocne stromy, to bude musiet vyrubat sad, potom na psov, tak odstreli psa, ak ma...cize svokra sa vzda vsetkeho, len aby vam vyhovela? Zda sa mi to od vas velmi sebecke.
Presne, ako kocky pisu (okrem tym nemiestnych natahovaciek, ktore nikomu nepomozu), zavriet prechod medzi pozemkami a je...a mas dvojity efekt, pokoj od svokry a maly sa nedostane k mackam😀
@mamulka211 ale neprehanaj🙂 bavime sa stale o mackach🙂 ja mam alergiu na ludi a stale som na koniku😀 som si ista, ze moja svokra by to pre svoje vnucata urobila...okrem toho, alergie sa casom menia, mazel na macky mal a uz ma na stromy..takze to nie je mozno dlhodoba poziadavka

@gretocka suhlasim,aj podla mna staci skratka odpovedat na otazku zakladatelky,a nie riestit 5 dalsich prispievajucich zien a osocovat sa