Sme spolu 5 rokov a na ničom sa nezhodneme. Má to zmysel?
S priateľom sme spolu 5rokov, máme dve malé deti. Problém je v tom, že sa absolútne na ničom nezhodneme. Dnes sme sa pohádali až na rozchod kvôli tomu, že jeden chcel mať vyvýšené záhony na inom mieste ako druhý. "Vyhralo" moje miesto a pán to nemôže prežiť. Úplne to na neho večer doľahlo a začal po mne ziapať, že si nemôže doma nič urobiť podľa seba. Minule sa skoro zbalil a odišiel lebo som mu povedala nech nakrája mrkvu na tenšie pásiky lebo sa dobre neupečie a kto bude jesť surovú mrkvu. My sa hádame "do krvi" kvôli úplným kravinám. Ja už ale vážne rozmýšľam, že sa s ním rozídem. Nemáme spoločné záujmy, rovnaké názory. Napríklad sme sa pohádali aj kvôli vojne na Ukrajine, lebo má také argumenty, že je tam vojna už 8rokov, že sa na to treba pozrieť aj z druhej strany atď... Ako keby to podporoval. Najhoršie je, že my sa hádame dosť nahlas, ziapeme po sebe a počujú to deti. Inak nás vie dobre zabezpečiť, klape nám to (jedine) v sexe a jediné na čom sa zhodneme je, že sa nám páči rovnaké oblečenie 🤦 už sme boli aj v manželskej poradni, ale iba raz a mali sme vtedy jedno dieťa. Teraz máme dve. Ja som už naozaj zúfalá, nechcem žiť stále v hádkach, mám toho dosť aj s deťmi doma. On toho má tiež dosť áno, lebo má vlastnú firmu... Normálne sa nedokážeme porozprávať. Neviem či sme tak tupý, tvrdohlavý, alebo proste máme ísť od seba 🤦🤦🤦
Mne sa nepáči, ako tu autorke nakladajú. Vodnár si nikdy nebude kúsať do jazyka a ustupovať a nehádať sa kvôli maličkostiam. Vodnár si urobí podľa seba. Na druhej strane Baran ako ohnivé znamenie nebude ustupovať a prerazí si svoje aj silou. Podľa mňa sú to dve absolútne nekompaktibilné znamenia. A ešte keď napísala autorka, že nebude žiť ako jeho rodičia, čo sú rozvedení a žijú 20r v spoločnej domácnosti - tak už vidno, odkiaľ si synáčik priniesol takú výchovu.
Som Vodnár a bývalý bol Baran. A veru ku koncu sme mali fázu “môj kečup, tvoj kečup”. Ani jeden nie sme vyslovene zlý človek, len sme sa k sebe absolútne nehodili. Ale nevadili sme sa ako autorka s mužom. Na druhej strane sme ani tak veľa spolu nevydržali….
@makulienka1 komunikácia je základ. Tu ale je dosť pomýlená komunikácia vzhľadom na tú trošku čo nám autorka odhalila. Provokácie obrázkami palmy a neustále dohadovanie na veciach čo nestoja za to aby sa nad nimi človek pozastavil na viac ako 5 minút. Ja napríklad nevravím, že žena je na vine všetkému. Ale vravím, že ten kto začne od seba je na víťaznom ťažení. 💪. Jednak to stojí viac sebazaporu na začiatok a viac námahy a pevnej vôle, ale tým tréningom pomôže aj sebe aj mužovi aj deťom 😉. Samozrejme, že netreba udusiť svoju osobnosť a byť podriadená slúžka, čo pristála na všetko, pretože tak si vypestuje akurát lenivého namyslenca. Keď ale začne od seba, vynoria sa veci o ktorých sám človek ani nevie, že vysia vo vzduchu. Treba na to ísť premyslene. Nie podriaďovať sa a robiť "len aby bol On spokojný", ale prejaviť základnú úctu a uznanie a kusnut si do jazyka, keď má ísť z neho jed. Muž si všimne zmenu a tiež sa začne správať lepšie. Prečo by sa zle správal k žene, čo je k nemu milá a čo mu chce dobre. Naozaj dobre. Nie len ako fráza "preto som do teba búšila, lebo ja chcem len dobre..." Ak chlap nie je psychopat, narcis, manipulátor a toxická osoba, tak bude reflektovať správne. Ak je 'narušený', tak už nezmôže nič. To už len izolácia.
Najľahšie je dupat nohami, ľutovať sa a rozchádzať. Ťažšie je naozaj svedomito pracovať na sebe a na vzťahu.
Keď jednom múdry, tiež začne od seba. Ale ten ktorý s tým príde prvý, vždy víťazi ako prvý, on je ten hrdina... A ten druhý mu časom prejaví omnoho viac uznania a lásky 😉..
A znamenia by som sem neplietla. To sú bachorky, ktorými si ideme obhajovať naše zlyhania, alebo nešťastia. A to tiež len vtedy keď sa nám to hodí a zapadá do pomyselného vzorca. Poznám veeela príkladov kedy to absolútne nesedí. Nemá prečo. To si ozaj niekto myslí, že je 12 typov ľudí na svete 😏 ?...bez urážky 😉 treba sa pozrieť na seba a nie do horoskopu. Horoskopom si jedna kamoška aj vzťahy dosť pokazila, kým sa na to vykaslala a začala riešiť reálne veci.
Podla mna ste v podstate dobrý tím, len to nevidite ani jeden. Svedci o tom fakt, ze sa hadate kvoli blbostiam ale napr. V podstatnej veci ako sex.zivot si rozumiete..pravdepodobne ste obaja vyhoreni zo vztahu..je to normalne..chce to nejaku zmenu, novy dynamiku, prezit nieco vzrusujuce, dopriat si cas bez deti..moznosti je vela..tie ine nazory..ta chapem, ja to tiez nemozem pocuvat, co niekedy ludia okolo mna vyslovuju..bojujem sama so sebou ale zistila som, ze s tym naozaj nic neurobim, preto ovplyvnujen len to, co sa ovplyvnit da, nad ostatnym sa netrapim..vela stastia...manzelstvo je tvrda kazdodenna drina a same kompromisy..ziadna idylka.. my budeme uz 25 rokov oslavovat a taketo krizy ako ty popisujes sa pravidelne opakovali..da sa to ustat..to mi ver..ak neustupi on musis ty..pokial nejde o zivot, nejde prakticky o nic..
Ahoj,asi aj viem ako sa cítiš,hádame sa koli vojne,neustále nadáva pred dcérou nechutne vulgarizmy a aj to je moja chyba ze nech ho nedirigujem,nemôžem mať žiadny názor,je strašné náladová od kedy začal covid a táto vojna,stále chce odísť niekde do Nemecka žiť,myslí si ze to bude lepšie ale ja nechcem,keď ma náladu je úžasný a pozorný ale to už pomalí ani nepoznám,ale niesom schopná sa sama niekde v nájde uživiť,
Az teraz som si vsimla, ze nejde o manzelstvo..tak to moze byt odlisne..
Ano chlapi maju velke ega cim skor to pochopis tym lepsie ale. Ty napises ze male deti to nevnimaju tak to sa sakra mylis. Male dieta nasava od mala vsetko doma a nesie si to so sebou do zivota. Si panovacna nic viac nic menej a ked nie je po tvojom je zle. Zahon by bol dobre aj 40cm od plota ale ty si usudila ze nie. Vo vsetkom chlapa usmernujes ako jeho mama on sa potom mozno citi na prd ze to robi zle nenechas ho realizovat sa. Mne by tiez slo ja nervy keby ma niekto stale poucal ako mam co robit. Sprav si to sama a dobre. Je zle ze chcel kupit auto? Co je na tom zle? Prepac ale nechapem ta a kolko zien by tvojho chlapa bralo. Zjavne sa mas moc dobre a nudis sa. Nic viac nic menej. Nechapem ale naco ste si robili druhe dieta ked uz vtedy ste chodili do poradne. Je mi len luto ze pre hlupost dospelych vzdy trpia nevinne deti
Rozidte sa. Toto nie je normalny vztah. A deti urcite vnimaju vase hadky aj ked su malicke!!
Moj brat tak zije s priatelkou. Neustale hadky a krik. Nevidia,co urobili dobre,ale iba to zle.
V skolke sa pred vianocami pytali deti,co by si priali pod stromcek. Ich malicka dcerka sa rozplakala a chcela aby sa mamicka s ockom nehadali a mali sa radi.
Nechcite tak dopadnut so svojimi detmi.
Ja som s mužom mala tiež také obdobie. 2 malé deti a furt hádky,liezli sme si na nervy. Potom sme zistili že keď sme nepohadani, zvládame život oveľa lepšie. Teraz je to tak,že sa aj pohadame ale vždy sa jeden ospravedlní a potom hneď aj druhý,prizname si svoje chyby a je to znova fajn. Je to otec mojich detí, preto nebazirujem na hlupostiach a beriem všetko pozitívne. Už som tak nastavená.
My to robíme automaticky tak, že keď sa rozhodujeme, napr kôli tým zahonom. Vyzeralo by to asi tak, že by sme sa porozprávali, každý by povedal svoj názor a odôvodnil to prečo by to bolo lepšie tak. Mne by sa to tiež páčilo pri plote, ale manžel by to určite chcel ďalej, lebo on kosí trávu atd. Ale ide o to počúvať toho druhého a uvažovať ako by to bolo lepsie a nie myslieť si ja to viem určite lepsie, lebo to tak nie je. Ten záhon sa nedá hocikedy premiestniť, keď je plný zemi je tazky a nedal by sa plot opraviť, napríklad. My ženy nevidíme také veci ako muži, ale urcite ho treba vypočuť, keby si to tak urobila určite by si mu prisvedcila, áno z tohto hľadiska by to bolo lepsie. Ty si sa sústredila len na estetickú stránku a muž na praktickú. A tak to je správne medzi pohlaviami. Máme sa navzajom dopĺňať. Preto je vtah medzi mužom a ženou. Ale ako nás poznám nakoniec by sme to dali úplne niekam inam aby to vyhovovalo nám obom.
@slunce3 my by sme aj viac sexovali, ale nemáme kedy. Deti nespia, niekedy mladšia ide spať o desiatej, idú im zuby, nechcú sa kúpať, robia si zle. Napríklad včera cely deň revali, bordel tu je....my sme z nich už psychicky na dne niekedy 🤦♀️ Sex prichádza do úvahy iba keď majú deti dobrú náladu a zaspia o v normálnom čase. Dnes sa asi po pól roku stalo, že ešte spia a ja si môžem dať teraz v kľude kávu(tak nič, malá už prišla) Oni sú ešte malinké 11m a 2roky tak možno keď skončí toto hrozné obdobie. Nemôžem ich dať ani nikde ku babke lebo sú ešte malé, ale fakt akútne by sme potrebovali aspoň jeden deň pre seba
Dvojročné dieťa nedávaj cez deň spať, až večer. Aby šlo späť o 29-20tej. To druhe daj spat dva krát denne. Raz na obed a raz večer. A oba ti zadpia na čas.
Ja som deti musela ukladať každé zvlášť, aby sa vyspali. Hľadaj možnosti nie výhovorky.
Naše majú rok a pol a 4 roky a aj keď mala dcéra pol roka tak sme nemali sex menej než 2-3x do týždňa.
Celkovo uber z toho ze musíš mat vždy pravdu a normálne sa mu za svoje správanie aj ospravedlň. Urobila si to už niekedy? Úprimne, normálne k nemu dôjdi, nech si sadne a ospravedlň sa mu. Nie však tak, že si si myslela hento tamto a musíte viac (nehraj to na plural, to nie je ospravedlnenie) .. Ale tak ze ti to je ľúto ze si urobila chybu keď si to a to..
@lenkakravcova to nie sú výhovorky to je realita. Dvojročné nemôže byt cely deň hore, ešte potrebuje späť. A viem, že každý má iné deti, iné podmienky takže toto by som neporovnávala
Také mi nepíš. Hľadáš výhovorky. Náš syn aj keď mal menej než dva roky tak vynecháva par krát do týždňa obedny spánok. Dcéra, ktorá má 1,5r takto vynechá spánok na obed približne dva krát do týždňa. Keď vidím ze nie je unavená, tak ju nedávam spať. Potom normálne spi od 19tej do rána do 7mej. Dieťa nezomrie z toho, že dva krát do týždňa vynechá obedný spánok a ani mu to nijako inak neublíži, len pôjde skôr spať.
Si zbytočne komplikuješ situáciu tým, že musíš stále vyhrať. Aj v tejto diskusii keď sa ti snažia iní radiť, že to funguje aj inak.
@lenkakravcova mne dcera od 2 rokov cez den nespi, za to spi od 20,00 do 8,00 rano..ked zacala do skolky chodit do 6,30..netreba poobedny spanok, spat sa ma v noci, v kuse..da sa to naucit, deti mi tak spali od 1 mesiaca..celu noc, chce to rezim, musi to zaviest rodic, dieta to nevie same od seba..
urcite sa nerozchadzajte , si pamatam ked moje deti boli vo vasom veku a raz prisli kmotrovci moj najlepsi kamarat a ked som im hovorila cim prechadzame , on sa len zasmial a povedal mi ze ste uéplne obycajny par a vsetci to mame tak... 😀
teraz idete do kopca ale bude to ovela lepsie....
ked mate taketo ,malilinke deti mas toho riadne vela a si unavena , tie hadky vznikaju len z vasej unavy my sme mali deti tiez tak kratko po sebe a bol to riadny zahul v tej dobe som nevladala fungovat aj cez den aj v noci , och...ale urcite nema zmysel sa rozchadzat ,
urob si kratky cas pre seba alebo pre vas dvoch ...
ja som to niekedy tak robila napriklad aj pri obede alebo tak som mu povedala ked sme boli sami ze som riadne unavena ...ze nech to neberie osobne ..
neboj sa urcite to zvladnete , tie roky ked su deti malicke je velmi narocne ...po 3 rokoch to bolo ovela lepsie a teraz je to parada , deti su samostatne a nevyzadujem tolko jeho pomoci ...
a ver mi ze ti rozumiem v tomto veku deti je to narocne na psychiku , lebo deti su este nesamostatne ...a vyzaduju si vela casu ...
a tie veci my mame napriklad tak ze zahradu ma on na starosti je to jeho svet do ktoreho mu neleziem , a v zivote som si nemyslela ze ju urobi tak krasnu ze travu , terasu som mu pomohla ja zariadit aby sme tam mali krasne popratam tam ...ale beriem to ze je to jeho svet ta terasa...velmi sa tesi ked ho pochvalim .-..
OCH som si tu preciatala ten posledny prispevok o tom spanku , och ma az pot oblial presne takto sme to mali aj my....neboj sa bude uricte dobre a spomenies si na moje slova....teraz su deti samostatne su partia , mame vela casu aj pre seba, stale sa hraju su vnimave tesia sa domov su najlepsie kamosky ...teraz si to velmi uzivam ze su tak skoro po sebe ...a kazdy mi hovori ake to mame super ...coz im davam za pravdu ...ale v tvojom obdobi to bol riadny zahul a si mi to pripomenula tvojimi riadkami ...sa az potim aj ked je to uz 4 roky , moje maju teratz 6 a 5 :D su po 1roku a 4mesiace...
V živote máte vždy len 2 možnosti. Buď sa situácii prispôsobite alebo ju zmeníte. Boli by dobré ak by ste si našli nejakého odborníka (napr. psychológa alebo tú manželskú poradňu) ktorý je nestranný, skúsený a má na vašu situáciu nadhľad, iný nestranný pohľad. To že sa hádate na "hlúpostia" je prirodzené. Sú to len spúšťače. Nikto by sa vo vašej situácii necítil dobre a je prirodzené, že už máte toho dosť a necítite sa v takomto vzťahu dobre.

Neviem co pisali baby predomnou, ale ja lutujem deti ktore s vami ziju a musia pocuvat tie hadky.Sama som vyrastala v takej rodine a dodnes mam traumu, nasi riesili hluposti (neboli na seba agresivni ani vulgarni,nastastie..) ale nedokazali sa dohodnut ani len na vylete alebo traveni casu s detmi,diametralne odlisne mali aj nazory na nabozenstvo a politiku ci zivotny styl.Nechapem naco si vybrat takeho partnera s ktorym ma nic nespaja len tie chudatka deti..U vas je uz zrejme tiez neskoro.Jedine si dohodnut nejake pravidlo kedy kto ustupi a prisposobi sa tomu druhemu.