Som ja tá zlá?
Ahojte asi budem ukrižovana ale chcem počuť iné názory. S snúbencom bývame u jeho rodičov (osobytne domácnosti, nič nezdieľame spolu len dvor) platíme na polovičky účty, nežijeme tu zadarmo a nechodíme sa najesť ku jeho mamke.proste ako v bytovke. Dom chcú darovať jemu keďže jedna sestra žije v zahranici svoj život a druhá už tiež má svoje deti muža a bývanie. pomaly si začíname prerábať podľa nášho štýlu atď aj chceme bábätko možno na ďalší rok. A ide o to že jeho sestra si tu chodia kedy chce na ako dlho chce. Teraz tu plánujú ostať na celé prázdniny. A prosím nehovorte že ja som ťa cudzia ona je tu doma atď. Ja to všetko chápem a beriem. Deti tu majú babku dedka chcú prísť na prázdniny. To úplne rešpektujem a nič nemám proti tomu. Ale nezdá sa to trochu cez na celé prázdniny? Ja keby že mam brata a má snúbenicu a vidím že proste chcú mať súkromie tak brala by som to z nadhľadom a nechodím si ako chcem kedy chcem. Možno len ja to takto vidím. Ale brala by som ohľad na ďalších ľudí a už keď viem že býva tam brat nabrala by som to ako domov že môžem prísť kedy chcem. Veď už mám svoj domov svoju rodinu.
@nikyball ja obhajujem autorku v tom, ze je nastvana ze deti maju ist spat hore ku nim. To mi pride drze od svokovcov ze bez opytania im nastahuju na DVA MESIACE hosti.
Na druhej strane jej vadi aj to ze svagrina chodi k rodicom casto na navstevy, a to suhlasim ze nema sa co stazovat a nebodaj urcovat kedy maju mat oni navstevy. Ak ju to uz teraz otravuje tak nech riesi vlastne byvanie kym sa s nimi nerozhada nadobro.
Ahoj,ja mám podobnú situáciu.Ibaze svokrovci nemajú jeden dom,ale dva.A manžel má siedmych bratov.Ja s manželom a so štyrmi deťmi sme bývali so svokrovcami v spoločnej domácnosti v dvojpodlažnom dome 10 rokov. Je to dom na vidieku,25 km od Bratislavy. Mali sme vlastnú len spálňu v 8 izbovom dome. Druhá izba,v ktorej spali deti bola zároveň hracou izbou pre ostatné vnúčatá, ktoré chodili na návštevu.Horne poschodie svokor zamykal.Preto,aby tam mohli ostatní synovia chodiť občas prespávať aj s kamarátmi.V druhom dome v centre Bratislavy bývajú ďalší traja manželovi bratia s rodinami.Jeden má dve deti a ostatni po jednom dieťati.Robili tam aj prestavby aby si pooddelovali domácnosti a my sme sa im do toho nestarali a ani tam nechodievame na návštevy.Problem začal byť, keď sme si chceli samostatnú domácnosť zriadiť my.To už manželovi bratia zvolavali rodinnú radu.Vypoklonkovali nás všetci do podkrovia,kde sú tri miestnosti prechodné,stropu dotkne s výstrelu rukou, kuchyňa je taká malá,že sa ani nezmestime všetci za stôl a kúpeľňa má 1,7 x 3 metre.Jedine,čo sa nám podarilo vybojovať,je spálňa,ktorú sme mali na dolnom podlaží.Ani tu nám však nechceli manzelovi bratia dať,lebo im nestačia kvôli návšteve u svokrovcov dve veľké izby a veľká kuchyňa (mimo ich spálne samozrejme).No a kvôli tomu sme nanervy, keď sem chodia bez ohlásenia,lebo najradšej by sme ich ani nevideli a zakaždým by sme radšej odišli niekam na výlet.Lenze oni si sem chodia vlastne ako domov neohlásene hocikedy, vlastnú návštevu si nemôžeme na dvor zavolať lebo máme strach,že príde ďalší dvadsať ľudí - mužovi bratia s rodinami...keby som vedela dopredu,že to takto dopadne, v živote by som sem nešla bývať.Lenze teraz už je neskoro na samostatné bývanie.Mame 5 detí a iba jeden manželov plat.
@mima.k no ale vy ste v situacii, ze ostatni bratia chodia do "rodicovskeho" domu, cize za rodicmi a vodia tam aj vnucata. To, ze ste tam aj vy, je pre nich aj obtazujuce, nakolko chcu vyuzivat ten komfort, ked mozu byt u svojich rodicov ako deti.
Ale je zaujimave, ako rodicia zadovazili 2 domy a v oboch domoch nastahovane cele viacere rodiny...
Ako si môžete nárokovať na niečo čo nie je vaše? Vy zostanete bývať u svokrovcov a ešte sa vám väčšine mali. Veď čo vám bráni ísť do vlastného? a nie je rozumnejšie si najprv zadovážiť bývanie, kde je ste spokojní a potom deti?
Nebudem sa viac vyjadrovať. Len príde mi to dosť sebecké keď súrodenec má už svoje bývanie s svojou rodinou a vyžaduje ďalšie bývanie u rodičov. Nesme ani prvý ani posledný čo takto bývajú tak neodsudzujte. Neviete čo vám sa môže v živote stať že budete u svokrovcov bývať. A ako by ste sa cítili že bývate u svokrovcov a chodia tam neohlásene súrodenci manžela/manželky. A zle som sa vyjadrila, svokrovci majú svoju izbu kuchyňu a kúpeľňu. Mi 'mame' spalnu kuchynu kúpeľňu obývačku (obývačku plánujeme prerábať) plus tu jednu izbu kde prespávajú a z tej izby by sme chceli spraviť decku izbu alebo spálňu. Veľmi rýchlo viete človeka odsúdiť.
...a to by sa tam este ten surodenec s detmi mohol nastahovat aj natrvalo(napr.rozvod), a napriklad by ste o 1-2 izby prisli natrvalo...
podla mna to mate velmi nepomerne rozdelene v neprospech svokrovcov preco oni nemaju obyvacku ? a nemozete ist byvat k tvojim rodicom ?
nech si svokrovci od vas oddychnu
juuuuj mat taku svagrinu ako si ty, na just chodim ku rodicom kazdu volnu chvilu a este by som ta aj vypindala keby si co i len raz nadomnou alebo mojimi detmi dvihla co i len obocie. To v akom svete zijes aby sa vlastne deti mali pytat cudzej osoby ci mozu prist DOMOV ?!
Zena, trochu viac pokory, si na navsteve tak sa bud rada ze si rada, zatvor sa do izby a suchaj nohami.
inak znacne sme sa posunuli od mame dve separe domacnosti, nic nezdielame ako v bytovke k - "svokrovci majú svoju izbu kuchyňu a kúpeľňu. Mi 'mame' spalnu kuchynu kúpeľňu obývačku (obývačku plánujeme prerábať) plus tu jednu izbu kde prespávajú a z tej izby by sme chceli spraviť decku izbu alebo spálňu"
cize problem ak tomu spravne rozumiem nebude uplne, ze muzovi surodenci chodia DOMOV, problem bude, ze ty uz si si naplanovala, ze z hostovskej izby spravis detsku ;)
nehnevaj sa ale ty si fakt podarena 😂😂 aby ti svokrovci v dohladnej dobe aj o poslednu izbu neprisli
Typicky pripad kedy dojde nevesta s jednou rukou pred sebou druhou za sebou a jednym kufrom a uz ma obsadenu viac ako polku domu a svokrovci odovzdat kluce a suchat nohami. Nedaj boh aby ich niekto isiel navstivit. A este k tomu ich vlastne deti a vnucata🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Vsak chodte teraz byvat lu tvojim rodicom ked ste uz u svokrovcoch boli a nepaci sa to tak teraz sa nakvartirujte ku tvojim a diktuj im kde mozu co mozu a s kym mozu a uvidis ako ta tvoja vlastna matka ti trochu poopravi tvoj pohlad na situaciu - ci ta ti to uz vytmavila🤔
Ako je sebecké, že súrodenec ma vlastne bývanie a chodí aj k rodičom? Hádam si na to bývanie zarobil, nie? Nečítam to cele, stačila mi prvá strana. Keď si niekto vezme napr hypo na 30 rokov na starý byt, za ťažké prachy ho prerobi, všetko spláca a potom mu bude hovoriť kedy ma chodiť k rodičom niekto, kto sa proste len nasťahuje a ma pocit koľko už len ho to stalo, keď platí náklady, to je dosť divne. Stačí sa zobrať a vziať hypo na svoje vlastné bývanie.
😂😂😂a nie je sebecké sa k nim nasackovat a nárokovať si na ich dom?
Nie je sebecké zakazovať im návštevy v ich vlastnom dome?
Áno si ta zlá. Ty by si mala byť vďačna za to čo vám umožnili, ticho sedieť a šúchať nohami
No moja sestra tiez byva s priatelom v dome rodicov. Na jednom poschodi je sestra a na druhom rodicia. Ale ked tam chce niektora dalsia sestra prespat aj s rodinami (sme 4 sestry), tak spime na poschodi kde byva ta sestra. Nikoho sa nepytame ci mozeme alebo nie. Je to nas dom tak ako jej dom, hoc ona tiez plati na pol s rodicmi. A tak ti poviem, skusil by nam ten jej frajer nato nieco povedat. Ale chapem aj teba, na jednej strane
Takze ako tu vacsina predpoklada, tak az taka bytovka to nie je. Svokra musi byt asi padnuta na hlavu, ked vam tam dovolila byvat. Docasne nepoviem, ale urcite nie na veky večné..
Este tu je jedno riesenie, aby ste boli vsetci spokojni - vymente si poschodia. Dcera s vnucatami nebudu spavat na tom “tvojom” spodnom ale hore u babky.
@mima.k tak toto je uz iny extrem a odvaha, mat 5 deti a nemat vyriesene vlastne byvanie
@gabu_lienka bol prázdny dom,tak nás sem volali,aby sme im pomohli platiť energie.Nechceli aby sme šli do podnájmu, keď starší syn už býval v druhom dome
Ty si strašne hnusná osoba... Sestra má samostatné bývanie a 2 deti jej dali rodičia pozemok ja by som mala dediť rodičovský dom a vieš čo bývame v byte sami rodičia žijú sami chodíme k nim na víkendy sestrine deti každý deň keďže sú prázdniny a obaja pracujú tak sa o ne stará mama. A predsav si že sme tie deti zobrali aj k nám na prázdniny do bytu ... V živote by môjho muža nenapadlo čo i len pomyslieť že by našim diktoval kto a na ako dlho k nim môže alebo že by mu tam tie deti a sestrina rodina vadila. Si predstav že tie deti ľúbi ako by boli jeho vlastné. Vďaka Bohu že existujú partneri a partnerky ktori aj rodinu toho druhého považujú za svoju vlastnú a nesprávajú sa k nej ako ku škodnej. Sa trošku zamysli nad sebou a pozri sa na to aj z pohľadu druhých ti garantujem že keby to tu niekto z rodiny tvojho partnera čítal ako ti strašne vadia tak zajtra balis kufre - však keď sa ti nepáči ako bývaš tak si hľadaj lepšie.
Kokooos, ze to ti stari ludia dovolia tolko priestoru vam okupovat. Co tu citam na konikovi, aj staroby sa zacinam bat.
A ešte dúfam že keď idete na návštevu k tvojim rodičom tak dáš min mesiac dopredu vedieť aj im aj tvojim súrodencom synovcom a neteriam nech sa neopovazia prísť na návštevu v rovnakom termíne aby náhodou neprekážali tvojmu chlapovi - samozrejme iba v prípade že vaši bývajú sami lebo v prípade že tam býva nejaký tvoj súrodenec s rodinou tak tam určite nechodíte vôbec aby ste im neprekážali.
Autorka, to nemyslis vazne... tak svokrovci maju okrem kuchyne a kupelne jednu jedinu izbu. Vam nechali nadstandardne priestory. K nim pridu deti a vnucence na navstevu/prazdniny a tvoja predstava je aby im postavili stan v zahrade alebo nafukali nafukovacky na chodbe aby si sa mohla ty rochnit v prazdnych izbach? 🤦♀️To nemozes mysliet vazne, ti ludia su tam doma a ty si prisla zlata moja posledna a ide ta roztrhnut od jedu, ked decka pridu navstivit svojich rodicov? Zapamataj si svoje postoje, raz to mozno budes musiet riesit so svojimi detmi, jedno budes mat pod svojou strechou a druhe budes musiet ubytovat v stane, aby tomu prvemu neuberalo z priestoru🙄
@0silvia0
@0silvia0 obidva domy sú rodičovské, v obidvoch majú svoju domácnosť. Svokra sa lepšie cíti v Bratislavskom dome a svokor vo vidieckom. Tu vo vidieckom nechce trvalo bývať nikto z manzelovych bratov, všetci traja chceli vždy bývať v lepšom rodičovskom dome v centre mesta. My im tam nechodíme neohlásene,ani im nerobíme problémy ohľadom prestavieb. Tak prečo by nemal platiť rovnaký meter aj tu?
@mima.k beries to zo svojej strany. Ja to beriem z maximalneho nadhladu a vidim to tak, ze clovek si moze rozhodovat o byvani len vtedy, ked je jeho vlastne. Si nevesta, domy su rodicovske, o domoch, ich fungovani maju pravo rozhodovat vlastnici a ich deti, cize pravoplatni vlastnici, co predpokladam, ze ty nie si. Mozes byt vdacna, ze byvas bez hypoteky, bez dlhov, len s platenim beznych nakladov. Toto su benefity, ktore cerpas. Minusy su tie, ze nemas pravo majitelom domov rozpravat do ich fungovania. Funguju tak, ako vyhovuje im. Ked tu raz nebudu, situacia sa zmeni a potom mozete riesit.
Akoze na vasom mieste,kde ziskate dom darom a nemusite vyplacat muzovych surodencov, tym sestrinym detom urobim este aj prazdninovy program! 🍭🍬😄
@0silvia0 uz na prvej strane pisala, ze keby u nej byval syn s buducou nevestou, tak by dcere povedala “ako sa veci maju” tj asi aby tam nechodila.. no zly sen cela tato tema, idealne keby si to buduca pani svokra precitala a nedopadla tak, ze ked bude chciet travit prazdniny s dcerou a vnucatami na slovensku, tak jedine niekde v hoteli

@mnemka su tri typy ludi:
1. Ti, ktorym by to nevadilo, je im jasne ze ostatni surodenci a vnucata sa budu vracat do domu k rodicom/starym rodicom.
2. Ti, ktorym by to vadilo a chcu svoje sukromie a preto si zabezpecia vlastne byvanie.
3. Taki, ktorym by to vadilo a chcu svoje sukromie, ale nepohnu prstom aby si zabezpecili vlastne byvanie a zakladaju podobne temy na konovi a narusaju rodinne vztahy.
Ja som skupina 2, vadilo by mi nemat svoj pokoj, sukromie a preto som si kupila vlastny byt a neriesim kto, kedy a na ako dlho pride k mojim rodicom alebo k svokrovcom do ich domu.