icon

Som na nervy z mojej svokry

katimka
4. aug 2014

Ahojte, ešte som sem nikdy neprispievala, stále som si len čítala diskusie a snažila sa v nich nájsť to, čo som potrebovala. No momentálne som na tom tak, že potrebujem pomôcť a budem vďačná každej z vás, ktorá mi bude ochotná poradiť, prípadne podeliť sa so svojou skúsenosťou, ak je v situácii ako ja, ako riešila daný problém. Tak teda k veci- som tri roky vydatá, mám dvojročnú dcérku, od začiatku, ako sme sa s manželom vzali, bývame u svokrovcov. Máme takmer svoje poschodie (píšem takmer, pretože svokrovci na našom poschodí majú ešte spálňu). Môj problém spočíva hlavne v tom, že moja svokra je síce milá a od samej lásky by sa asi rozdala, no je neskutočne DOŽIERNA a ja už začínam strácať nervy. Každú chvíľku je pri nás, malá sa zobudí a stačí, že ju počuje, nerobí jej problém vyklopkávať na dvere spálne, aby ju už videla. Stačí, že malá vyjde z izby na chodbu, hneď je hore, aby mohla byť s ňou. Stále si hľadá nejaké zámienky, aby mohla prísť k nám. Keď ideme s malou von, odprevádza nás a keď prídeme, už vyčkáva na okne, aby malú znovu "privítala. Pred cudzími ukazuje, ako malú zbožňuje, je afektovaná, až nechutná. Mám pocit, že je s nami nonstop. Stále sa zasedí pri nás v obývačke a netrápi ju, že mi chceme byť aj sami a urobiť si svoj vlastný program. Požehnaním je pre mňa deň, keď je v práci, jedine vtedy máme s manželom kľud a súkromie. A keď aj príde večer z práce a malá spí, ani s manželom si nemôžeme doslova nič dovoliť, lebo sa musí prísť vykecať, aj keď na chvíľu, ale musí. Manželovi to už tiež začína vadiť, no zatiaľ sme sa nejako neodhodlali jej dať najavo a povedať jej, že sme mladá rodina a potrebujeme byť jednoducho sami aj vtedy, keď je ona doma, nie len keď je v práci. Dcérka ju má rada a niekedy už mám pocit, že ju v niektorých situáciach uprednostňuje pred nami, čím ja nie som veľmi nadšená, pretože som na dcérku asi moc upätá (možno preto, že už mám 33 rokov a jednoducho si ju chcem naplno užiť, čo sa pri mojej svokre bohužiaľ nedá). Snažím sa byť čo najviac mimo domu (to znamená vonku s dcérkou), aby som bola so svokrou čo najmenej, ale nie stále sa to dá. Najhoršie na tom je, že začala mať zdravotne problémy a bude maródovať cca rok, čo ma doslova položilo. Manžela prosím, aby sa s ňou porozprával, no on na to odvahu nemá, že čo, keď sa urazí a to nikto nechce. Aj ja som doteraz držala ústa, ale už to prestávam zvládať a viem, že skôr či neskôr jej budem musieť niečo povedať, ale neviem, ako na to, aby to pochopila a neurazila sa... Je príčinou našich hádok s manželom a ja už neviem, ako ďalej. Nič ma nebaví, stačí, že viem, že je doma a ja som nervózna, pretože čakám, že každú chvíľku bude pri nás. Ak mam nejakú návštevu, nezabudne sa prísť "ukázať, takže ak sa aj dohodneme s nejakými známymi, aby prišli, tak len vtedy, keď ona nie je doma... Poraďte PROSÍM, ako sa s ňou porozprávať. Ďakujem

zita19
4. aug 2014

@caoli svokrusa len bude musiet vylovit z malého mozgu vedomosti zo ZS alebo ZDS. Vtedy sa devy aj mladenci na pracovnej vychove vzdelavali z prisivania gombikov, stopovania fusakli, vysivania, pletenia, hackovania... My nie sme ako dnesna generacia mamiciek co bez videonavodu nespacha ani masteny chleba, nie to este svertisko...

anjelik87
4. aug 2014

@katimka az som pozerala ci som to nepisala ja 😀 presne ale presne som bola v rovnakej situacii ako ty! Presne! A tiez bola na marodke to bol zabijak ooo boze ☹ nezavidim. My uz sme ale chvalabohu sami!

kiki68
4. aug 2014

@slobodnabaculka toto je vyborne! 100 bodov! :D

slobodnabaculka
4. aug 2014

@zita19 Na jedné strane máš aj pravdu. Mne minule vipli internet když bila burka, hromy blesky se kocili nad horizontem, jak kdyby sám Hromovlad klál oblohe a já práve pekla buchty v sporáku. Nemohla jsem jich veru ani dopéct, když návod visel na Facebooku, bila jsem hotova z teho. Behála jsem v panike po izbe a hledala jsem wi-finu pod gaučem a trásla s ňu nech se zapne, lebo mi buchty zhoria.

Na a co s tú svokru? Neco na ňu musíme vimislet baby. Nejak ju zainteresuvat. Ješče mne napadla zezmanka. Co tak ju hodzit nejakému bohatému opuscenému seladónovi, nech ju prevetrá na motorke na nejaké septembrové dovolené. Porád zabudne aj na díte...

kiki68
4. aug 2014

@caoli a modreho kona k tomu, az moze viest o strikuvani aj poradnu diskusiu 😀 Mam dojem,ze sme nasli vdaka jednej osvietenej osobke recept ako zabavit svokry, co si este aj prilepsia k dochodku a do stodoly len natiahnut silnejsiu wifinu a je svaty pokoj 😀

jolinka
4. aug 2014

@katimka odporucam narobit si dalsie 2 ci tri decka 😀 😀 😀 😀 😀 ked sa svokre tolki haranti zavesia na krk...hned ju afektovana sladka laska prejde...bude hladat kde sa pred nimi schovat aby mala klud 😀 😀 😀

jolinka
4. aug 2014

@katimka a k tomu vysedavaniu v obyvacke...treba naucit dieta {deti} aby hlavne pri babkinych telenovelach skriekali a skakali po gauci 😀 😀 😉 😉 😉

Babka najblizsie narodeniny poziada o vlastny televizor do spalne 😉 😉 😉 😉

katimka
autor
4. aug 2014

@jolinka 🙂 babka ma aj dedka, maju vlastnu obyvacku, kuchynu, kupelnu, vlastne vsetko, tento dom su v podstate ako 2 byty, len jej je asi lepsie pri nas, dole vo svojom asi telku zapnut nevie 🙂 a dalsie dietatko je v plane, len ci dokaze zmenit jej spravanie, o tom pochybujem ☹

katimka
autor
4. aug 2014

@slobodnabaculka 🙂 aj pri tej mojej zlosti som sa pri tom prispevku musela smiat 🙂 len ked ta moja svokra strikovat nevie, jej jedinou zalubou, jej odreagovanim (ako sa ona vyjadrila), je moje dieta, takze ju presmerovat na ten kolovratok by bolo asi nad ludske usilie, ale vdaka za radu 🙂

katimka
autor
4. aug 2014

@anjelik87 dufam, ze raz sa to podari aj nam (myslim s tym byvanim)... ale som rada, ze existuje niekto, kto si tym presiel a vie to pochopit, uz som zacala rozmyslat, ci nie som nejaka trubka, ked mi to vadi 🙂

angel1223
4. aug 2014

@pribinak nie vzdy sa da...ak je na md alebo bez prace a ziju len s md a jeho vyplaty....boli by somari keby s ana x rokov uviazali banke ked nemaju v nicom istotu....ja neviem sadla by som si snou a povedala jej co ma trapi....ze
@katimka ste mladí chcete byt aj trosku sami mat svoje sukromie...stanovit si nejake pravidla....ze si chces malicku uzit do vtedy ako sa bude dat....

katimka
autor
4. aug 2014

@marhulka13 presne to je ten problem osamostatnenia sa, peniaze na vlastne byvanie nie su, nad hypotekou sme rozmyslali, ale jednoducho by sme ju momentalne nedokazali splacat... na domacnost samozrejme prispievame a presne, ako ste napisali, kavicka so svokrou ano, ale vkuse byt s nou, no proste na nervy... od kedy som pisala ten prispevok, je tu 5-ty krat a to som bola s malou medzitym 1,5 hodiny vonku 😠

jolinka
4. aug 2014

@katimka 😉 😉 😉 samozrejme je to myslene s humorom...ale v podstate je to tak..babky sa upnu najviac na prve vnuca..dalsie deti uz ich sustredeny zaujem zmiernia a navyse i keby ste mali len jedno, deti takisto bavia babky, hlavne take sladkaste len do urciteho veku, potom cim su starsie maju svoje zaujmy, uprednostnia rovesnikov ..z toho by som si tazku hlavu nerobila. Max. uz ked to babka prehana s afektom,...slusne upozornit ze to sa malej nepaci, pripadne ze nechcete aby rozpravala suslavo...

my nebyvame s rodicmi {chvaaalabohu}..ale moja kamoska ma podobny typ mamy "nezny terorista" , ked dojdeme na navstevu, stale pri nas kvaci, sladkastym hlaskom vynukuje a vynukuje a keca a keca, vnucuje svoje temy, na vsetko reaguje.. 😝 proste sukromny rozhovor nehrozi, ja som z nej na nervy a to nie je ani moja mama ci svokr.a...kazdy co len letmy pokus jej nieco naznacit, hned oduvanie sa , lutostive manipulacie 😝 😝

Kamoska za roky neprisla ako na nu, to su take typy a este su presvedcene ako sa STARAJU a vsetci su malo vdacni 😒 😒 😒

amanda0405
4. aug 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@katimka
nečítala som ostatné baby, ale od svokry čo najďaleeeeeeeeeeeeeeej.....vziať nohy na plecia a utekať...mne úplne stačí svokrina návšteva...už len z toho mám potom dva dni traumu, nieto ešte s ňou žiť pod jednou strechou...

caoli
4. aug 2014

@kiki68 jasne, a namotat ju, aby bola moderatorkou skupiny pod nazvom Keď svokry štrikujú, nevesty si užívajú…
tolko problemov je na svete, a ako vidime, na vsetky sa recept najde. keď nejde o život, ide v podstate o… však vieme čo 😀

caoli
4. aug 2014

@zita19 no vies co? tak ta moja bola teda velmi zabudliva asi, alebo chýbala 🙂 Ona z toho, co si vymenovala, ani ťuk . A to ja zase vsetko. Ale fakt je, ze ja som vlastne uz skorosvokra 😀

bibika55
4. aug 2014

@katimka Keď nemáte odvahu jej povedať čo vás trápi-ja by som urobila takto:Pekne si v klude sadnem a začnem jej písať všetko to čo cítim a ako cítim.Možno sa vám táto myšlienka nepozdáva,no takto máte zaručené že nebude skákať do reči,a garantujem vám,že si to prečíta niekoľko krát,čo sa jej vštepí do hlavy a som presvedčená že sa to bude meniť k lepšiemu.Až sa bude chcieť o tom vyprávať:povedzte jej že viac k tomu nemáte čo dodať a nech si to všetko premyslí ako bude ďalej konať.Nebojte sa a dajte na papier zo seba všetko von.Možno sa bude zdúvať,ale budte si istá,že s tým niečo urobí.Kto sa bojí nech nechodí do lesaTakže hájte a chránte svoj vzťah s manželom.Je to na vás.Držím palce!!!!!!!!!!!!!.

ivett1
4. aug 2014

@slobodnabaculka akože, ako to robíš, že sa vždy trafíš...do témy?...😀😀😀

katimka
autor
4. aug 2014

mam napisane pravidla stastneho manzelstva, vycapila som si ich na chladnicku (hlavne kvoli nej) a cakam, kedy si ich precita, pretoze niektore body sa jej tykaju, tak jej mozno tukne, na co narazam 🙂

katimka
autor
4. aug 2014

@bibika55 mam napisane pravidla stastneho manzelstva, vycapila som si ich na chladnicku (hlavne kvoli nej) a cakam, kedy si ich precita, pretoze niektore body sa jej tykaju, tak jej mozno tukne, na co narazam 🙂

katimka
autor
4. aug 2014

@bibika55 a dakujem za povzbudenie, vazim si to

pribinak
4. aug 2014

@angel1223 nesuhlasim, radsej si zoberiem hypoteku, uskromnim sa, ale mam vlastnu strechu nad hlavou a svaty klud
Ale je to vec nazoru, tak ci tak, nejako to byvanie budu musiet poriesit a porozpravat sa? Ja mam dojem, ze zakladatelka temy nema na to velmi odvahu

janulina.k
4. aug 2014

@katimka v tomto pripade je najlepsie sa odstahovat, aj my sme to tak riesili. sice boli problemy aj pocas spolunazivania, aj po tom, co sa dozvedeli, ze odchadzame, ale inak by sme uz boli s muzom rozvedeni alebo invalidi kvoli psychike. takze najlepsie je odist, mat svoje sukromie, lebo vzdy sa bude urazat, vzdy bude k vam chodit a je tazke byvat v jednom dome a zakazovat niekomu styk, prip. ziadat obmedzenia..drzim palce

angel1223
4. aug 2014

@pribinak aku vlastnu????? to nebude tvoje pokial to nesplatis...by ma zaujimalo co by si robila keby jeden z vas ci obaja pridete o robotu....banka sa srat nebude a dom ci byt vam vezme....nikdy nevrav hop 😅

me_to_you
4. aug 2014

Mozno dobre nevidim....ale co svokor?? Toho treba nainfikovat nech svokru uzemni 🙂
Takze syn nech sa chlapsky porozprava s otcom a otec nech niekedy zahriakne svokru ked k vam bude pelasit..starsi chlapi to vedia tak s ironiou a humorom a na manzela sa dlho durdit nebude

pribinak
4. aug 2014

@angel1223 banka ti byt ci dom nezoberie hned na 2. den ako prides o pracu. Dokonca sa da dohodnut aj odklad splatok, inak ak si dobre citala, ja pisem o 1izbaku, cize si nemusia pozicat 100 milionov, ale mozno 50 tisic
A ako som napisala, zivot je vec priorit

katimka
autor
4. aug 2014

@pribinak z manzelovho platu a mojej materskej to momentalne nie je mozne (myslim ta hypoteka), nakolko splacame este auto a fakt mame problem vyzit (bohuzial)... mozno do buducna ano, ale momentalne hypoteka nie je mozna... byvanie so svokrovcami nam po tej stranke samozrejme pomaha (aj ked viem, ze osamostatnenim by sa vela vyriesilo), ale teraz riesim to, ako zvladnut zitie so svokrou, s ktorou jednoducho byt musime, ale ktora nerespektuje nase sukromie... to, ze byvame v jej dome, je jedna vec a ja to samozrejme akceptujem, ale mam priatelov, ktori tiez byvaju so svokrovcami a nemaju ten problem, ako ja, dava im jednoducho dychat... preto prosim o radu, ako jej vysvetlit, aby nas akceptovala... ved ma svoje prizemie cele pre seba, myslim, ze nie je nutne vysedavat pri nas nonstop... neviem, ci ste boli v podobnej situacii, ako ja, ale ti, co ano, to zrejme chapu...

mamavera
4. aug 2014

@katimka potom ostáva už len sadnúť si a ujasniť si pravidlá. Že sa svokra urazí? Jedna veta sa dá povedať viacerými spôsobmi. Treba určite začať tým, že si vážite to, že keď bývate s ňou, veľa ušetríte atď., ale chýba vám vlastné súkromie, ktoré by ste mali, keby ste mali vlastný byt.....dobre si premyslite čo ako jej to poviete, ale snažila by som sa čo najskôr ísť bývať samostatne.

pribinak
4. aug 2014

@katimka ako píšu baby, posadiť sa s mužom a svokre povedat, ze co je vo veci, ale to musí byt s mužom jednotná taktika a hlavne zo chce odvahu, tvoju a aj mužovu a nečakaj, ze to svokra na 1x pochopí
Ja som poriešila bývanie este pred narodením krpca, ale moja švagrina ma zážitky s bývaním pod jednou strechou zo svojroz, teda skôr traumu na cely život

katimka
autor
4. aug 2014

@me_to_you svokor k nam pride na 5 minut denne co mne samozrejme vyhovuje 🙂 ), ale svokru sam posiela, aby isla k "ich milacikovi" (teda k mojej dcerke... a aj ked pridu naraz, on odide hned (lebo ma straaaaasne vela roboty, alebo je mu pri nas horuco, alebo je spinavy a pod. 🙂 )a jej povie, aby este ostala... cize s nim absolutne pocitat nemozem, aby nam v tomto pomohol... a inac svokor je kapitola sama o sebe, ale to by som musela zaviest inu temu 🙂