Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
To si skôr unavená z lenivosti. Dieťa je už veľké, jasle existujú, nastúp do práce a na samotu ani nepomyslíš. Čo vlastne robíš, veď pri takom dieťati je treba sa mu neustále venovať, potom je tu starostlivosť o domácnosť, sebavzdelávanie, príprava na nástup do práce,... Na únavu zo samoty nieto ani pomyslenia. V novom roku do jaslí kam chodí náš malý nastúpilo 18 mesačné dievčatko, ktoré bolo doma s mamou a hotová hrôza. Vôbec nevie rozprávať, neodplienkované, nevie žiadnu pieseň ani riekanku, nevie zopakovať, čo je v leporele. Asi je to zlé, pretože malý denne prichádza s tým, čo všetko to dievčatko nevie, nechce s deťmi spolupracovať pri aktivitách, trucuje, neposlúcha. Čo tá matka doma robila, ak základné veci dieťa nenaučila?
@evkatk to co je za odveci komentar.napadlo ta vobec ,ze to dievcatko moze byt na spektre? A preto nic nevie?
Uplne ťa chapem.. Neviem co ti poradit. To neviem ani sebe haha :D asi len to, ze keby som bola blizsie teba, mozno by sme sa stretavali na kafku.. 😀 🙂 🙃
@kengoo1990 To by bolo krásne 🥰🥰🥰
@anonym_autor samé výhovorky
Dostala si x dobrých rad - každú jednu odmietaš
Tak depkuj osamote v zapadákove - pochybujem, že s tvojou povahou “nič sa nedá - všetko je naprd” by si si našla nejakú kamarátku
@nyusika To co su toto za komentáre.....kamarátov mam ,avšak v mieste práce a môjho rodiska.....všetci ste tu takí múdri....
@anonym_autor Ahoj, úplne chápem tvoju situáciu. Mám dosť voľného času, ak by si chcela, mohli by sme sa stretnúť a dať reč...čo a ako by sa dalo robiť...
@mylady2026 a odkiaľ si?
@anonym_autor ale prosim ta, to co je za blbu vyhovorku? Tiez mam rovnaku zivotnu situaciu - vychodniarka zijuca na zapade, muz caste sluzobky, ja dokonca deti dve hned po sebe, vtedy bez vodicaku...a ked som vedela,ze muza caka sluzobka, isla som k mame na vychod, deti v aute aj pohucali, jasne, ale aj pospali, dalo sa to zvladnut, zvladnes aj ty, len musis viac chciet a menej lamentovat
@lentilka46 Tak si super mama 🙂 Nevylučujem,že sadnem s nou do auta a pôjdem🙂
@anonym_autor Odkiaľ si ? Chápem ťa že je to na palicu . Ale tak to je údel matiek . Môj chodí na 2 týždne preč a to mám 2 deti. Bez pomoci ale beriem to pozitívne buď mi bude muž doma alebo bude robiť vonku aby zabezpečil rodinu . Keďze na SVK povedzme si by nezarobil toľko ako tam kde je .
Dieťa bez otca, zdeptana matka, ale hlavne, že sú prasule zo zahraničia. Gratulujem
@anonym_2ac3d3 tak ty si zožrala asi nejakú vtipnú kašu . Mlčat je niekedy zlato !
@anonym_autor Odkiaľ si ? Chápem ťa že je to na palicu . Ale tak to je údel matiek . Môj chodí na 2 týždne preč a to mám 2 deti. Bez pomoci ale beriem to pozitívne buď mi bude muž doma alebo bude robiť vonku aby zabezpečil rodinu . Keďze na SVK povedzme si by nezarobil toľko ako tam kde je .
@dominikka1705 Ved áno,všetko má svoje plusy a mínusy,samozrejme, že na svk by v živote toto nezarobil....snaží sa chodiť domov každé 2 týždne,ale niekedy ma ta samota zomelie....🙂
@janinah Keď mate deti,tak viete aká je to zábava cestovať s nimi v aute. Neviem si predstavit 6hodinovu cestu,ako mi hučí v aute a ja sa musím sústrediť na šoférovanie.
@anonym_autor ja som chodila s dcérou a teraz so synom vlakom.Bolo/je to pre mňa pohodlnejšie.Do vlaku stále beriem jedlo,knižku,nejaku hračku a nosič kde maleho uspim a pospi vo vlaku.S dcerou som chodila z Nitry teraz chodim z TO do PO kde stale mam min.2prestupy.Dokonca som par krat bola aj s nočníkom 😅Keď bola dcera mala a muž bol niekde na výcviku tak som išla k našim na cely ten čas aby som mala nejaku zmenu.
@anonym_autor ja som chodila s dcérou a teraz so synom vlakom.Bolo/je to pre mňa pohodlnejšie.Do vlaku stále beriem jedlo,knižku,nejaku hračku a nosič kde maleho uspim a pospi vo vlaku.S dcerou som chodila z Nitry teraz chodim z TO do PO kde stale mam min.2prestupy.Dokonca som par krat bola aj s nočníkom 😅Keď bola dcera mala a muž bol niekde na výcviku tak som išla k našim na cely ten čas aby som mala nejaku zmenu.
@hubka51 Ahoj. Ďakujem za skúsenosť. Plánujeme ísť na východ na Veľkú noc a potom v lete urcite, ale teda pôjdem sama autom, hecnem sa 🤣
To si skôr unavená z lenivosti. Dieťa je už veľké, jasle existujú, nastúp do práce a na samotu ani nepomyslíš. Čo vlastne robíš, veď pri takom dieťati je treba sa mu neustále venovať, potom je tu starostlivosť o domácnosť, sebavzdelávanie, príprava na nástup do práce,... Na únavu zo samoty nieto ani pomyslenia. V novom roku do jaslí kam chodí náš malý nastúpilo 18 mesačné dievčatko, ktoré bolo doma s mamou a hotová hrôza. Vôbec nevie rozprávať, neodplienkované, nevie žiadnu pieseň ani riekanku, nevie zopakovať, čo je v leporele. Asi je to zlé, pretože malý denne prichádza s tým, čo všetko to dievčatko nevie, nechce s deťmi spolupracovať pri aktivitách, trucuje, neposlúcha. Čo tá matka doma robila, ak základné veci dieťa nenaučila?
@evkatk hm moje 18 mesacne dieta tiez nevedelo rozpravat, nebolo odplienkovane. Komunikacia bola, som za to zla mama? Neni to prilis skoro aby toto dieta ovladalo? 🤔🤔🤔
Ahoj, v mnohom ta chapem, mam pocit (z toho co pises), ze sa mozno aj obavas vystupit z tej komfortnej/zabehnutej zony…Je to tvoje prve a zatial jedine dieta, je to pochopitelne…Presne takto som bola nastavena aj ja. Neda sa ist autom, nemozem lebo vtedy spi, co ak bude plakat?? Atd…Prichodom druheho dietata sa moja pozornost z jednej dcery presmerovala aj na druhu dceru, s tym prislo aj uvolnenie a pri tretom dietati nechapem samu seba z minulosti, ked som “bola v tvojej kozi”. Kedy sa da, vtedy balim seba a deti a ideme za rodinou, na vylet…Raz vyskusas, mozno to nebude uolne jednoduche, ale ty to zvladnes a naberies novy dych 😉 Ver mi…
Materska vie fajn aj narocna, je to vsak len na tebe ako si to nastavis. Ludi vies spoznat kdekolvek, aj matky na materskej. V aprili ides do prace?
@hubka51 Ahoj. Ďakujem za skúsenosť. Plánujeme ísť na východ na Veľkú noc a potom v lete urcite, ale teda pôjdem sama autom, hecnem sa 🤣
@anonym_autor ja som si dlho netrúfla sama autom 🙈 a to dcéra spala kde koľvek.Teraz so synom už vôbec nie ten pospi tak max.hodinu 🙈.Išla som keď bol menší ale aj s dcerou čiže ked bolo treba ona ho trocha zabavila.Preto u nas keď idem bez muža tak volím vlak 😅
@anonym_autor ist lietadlom do Ke? Ci na vychode si este od Ke daleko? Kocik mas v pohode do lietadla, nechavas pri schodíkoch a tam ta budu cakat pri vystupovaní. Platis iba jednu letenku, sebe, lebo dieta mas na kolenách. Cesta realne 40 min. Trosku si spravis program. Alebo si najst kamosku z okolia aj s dietatom. To by bolo fajn aj do budúcnosti.
@johanka21 Ahoj. Ďakujem za pochopenie.Ano,manžel vie o tom,ako sa cítim.Aj preto sme sa dohodli,že mala pôjde do jaslí na par dni a pre mna to bude psychohygiena. Bude akoby u babicky🙂 Na východ sa určite neplánujeme presťahovať, ja mam výbornú prácu na západe a planujeme sa sťahovať aj bližšie k nej....a mala pôjde do jaslí presne aj kvôli sociálnemu kontaktu, aby si nemyslela,že existujem len ja....akože v kutikoch nemá problém s deťmi,s dospelými, je tam hrava a zvlada to OK. Svokra nemá problém pomôcť, pomoc mi aj nukali, ze pridu k nej. ale zatiaľ si vždy poviem,že to zvládnem....Chodia aj oni k nám aj my k nim....naše vzťahy sú v poriadku.
@anonym_autor Tak to je dobre, že pôjdeš do dobrej práce a že aj svokrovci sú Ti ochotní pomôcť. Takže Ti predsa len svitá na dobré časy 😉, zostáva Ti už len preklenúť obdobie na materskej a treba veriť, že bude len lepšie a lepšie. Ver mi, pozitívne nastavenie veľmi pomáha. Apropo, nebráň sa dávať malú starým rodičom, nedávno som čítala, že kontakt vnúčat so starými rodičmi je pre vývoj detí veľmi dôležitý. A ešte k tomu, keď sú ochotní Ti pomáhať. Niektoré deti starých rodičov už nemajú a niektorí "supermoderní" starí rodičia buď ešte pracujú, takže nemajú na vnúčatá čas, alebo dokonca odmietajú robiť "servis". Byť Tebou, tak by som v Tvojej situácii ochotu svokrovcov len uvítala. Nech sa Ti darí! 🙂
@anonym_autor Tak to je dobre, že pôjdeš do dobrej práce a že aj svokrovci sú Ti ochotní pomôcť. Takže Ti predsa len svitá na dobré časy 😉, zostáva Ti už len preklenúť obdobie na materskej a treba veriť, že bude len lepšie a lepšie. Ver mi, pozitívne nastavenie veľmi pomáha. Apropo, nebráň sa dávať malú starým rodičom, nedávno som čítala, že kontakt vnúčat so starými rodičmi je pre vývoj detí veľmi dôležitý. A ešte k tomu, keď sú ochotní Ti pomáhať. Niektoré deti starých rodičov už nemajú a niektorí "supermoderní" starí rodičia buď ešte pracujú, takže nemajú na vnúčatá čas, alebo dokonca odmietajú robiť "servis". Byť Tebou, tak by som v Tvojej situácii ochotu svokrovcov len uvítala. Nech sa Ti darí! 🙂
@johanka21 Ďakujem veľmi pekne 🙂 Áno,mne urcite svita na lepšie časy,lebo pracu mam super a teším sa do nej 🙂 Musím len preklenúť toto obdobie matky domácej 🤣A mala som ozaj zlý stav,keď som zakladala túto tému, ale cítim sa už lepšie..... 🙂 Ono svokrovci sú od nás asi 15min,svokra už bude mať 76,takže ma svoj vek aj zdravotné problémy,ale každopádne mi nukali,ze k nej prídu,keď spi,aby som mohla ísť na nákup v kľude 🤣 V pondelok sme skúsili ísť na cvičenie o 9.30,ale 10.10 už chytila únavu, plač....tak sme odišli....takže snaha bola 🙂 Celý deň bola potom mrzutá🙂 Nebudem to hrotit, ma cely zivot pred sebou na aktivity 🙂

@evkatk Chcela by som vidieť, ktoré 18mesacne dieťa rozpráva a ovláda riekanky a básničky.....