Som ženatý bisexuál a trápim sa
Pozdravujem diskutujúcich, prevažne nežnejšieho pohlavia.
Mám 30 rokov, som ženatý 5 rokov, máme 4-ročného syna. Vždy som chcel byť k manželke úprimný, tak som jej ešte pred svadbou povedal, že mám bisexuálne sklony, ale vtedy som ešte nikdy nič neskúšal s chlapom. Búrlivo sme o tom debatovali pár dní, a zhodli sme sa na tom, že predsa za to nemôžem, vybral som si ju a že k nej budem naďalej úprimný. Keď však otehotnela, raz mi povedala, že keď náhodou niekedy dostanem chuť na muža a urobím to, nemám jej nič hovoriť, nechce o tom nič vedieť. Viete, nedokážem preniknúť do duše ženy, čo naozaj cítila, keď to povedala, ale ja som skutočne nevedel, čo bude a nikoho som nechcel klamať. Dodnes neviem, ako by sa cítila, keby vedela, že pred rokom som mal prvý sexuálny kontakt s mužom. Neviem, ako to vnímajú ženy, či to považujú za neveru alebo nie. Mňa to trápi, lebo mi dala slobodu, ale ja ju nezneužívam, proste sa to stalo neplánovane. Pôvodne som si myslel, že sa do chlapa neviem zamilovať, ale ja už neviem, čo cítim dnes. Mám vo všetkom chaos. Viem, že to nie je láska, ktorá by sa vyrovnala láske medzi mužom a ženou, ale je to taká iná láska a hlavne uvoľnenie sa pri sexe bez zábran, riešenie rôznych chlapských problémov, smiech na hlúpostiach atď. Nedokážem vzťah muža a muža povýšiť nad rodinu, ale predsa ma to k tomu mužovi ťahá. On v podstate nevie, čo k nemu cítim, lebo to neviem úplne vystihnúť ani ja sám. No a samozrejme mám výčitky svedomia. Malého milujem a milujem aj svoju manželku, ale tá druhá "láska" je úplne iná, hoci to robím tajne a strašne sa za to hanbím. Myslím si, že mojej žene by pravda veľmi ublížila..., že to vtedy povedala len preto, aby ma potom mohlo utýrať svedomie, keď sa niečo stane. Môj "kamarát" nie je ženatý, ale má partnerku, ktorá o ňom nevie vôbec nič. Obaja sme normálni chlapi, vieme o sebe, že nie sme teplí, ani sa tak necítime, nepôsobíme tak. Proste toto je niečo živočíšne, bláznivé a obaja to nevieme povýšiť na vzťah. Mám v hlave taký chaos, že miestami sú okamihy, kedy to nepovažujem za neveru. Obaja chodíme do posilky, vlastne tam sme sa spoznali a po polroku to po jednej párty proste prišlo. Opili sme sa a ja som zostal u neho. Boli sme strašne nadržaní. Po tom sme sa mesiac jeden druhému vyhýbali, ale nakoniec sme to prekonali a odvtedy sa pravidelne stretávame.
Prosím vás o radu, prípadne ak poznáte niekoho, kto zažíva niečo podobné, aby sa mi ozval, nech sa necítim v tomto tak previnilo a tak "sám." Prosím, nesúďte ma skôr, ako si predstavíte, že niečo podobné by sa mohlo stať vám alebo vášmu dieťaťu, keď vyrastie. Ďakujem a želám krásne sviatky.
@peregrin na tvojom mieste ? ...sám si si vyhodnotil, že vzťah s tým "kamarátom" nemáš už kam posunúť...Buď chlap, ukonči to a zapracuj na manželstve...ono...sa ti môže zdať, že teraz je to zlé, ale ono to môže dopadnúť horšie 😔 môžeš prísť o všetko 😔 môžeš byť rozvedený, môže ti byť zakázaný styk s dieťaťom (ak natrafíš na homofóbneho sudcu, tak z teba kľudne urobia úchyla...), s "kamarátom" asi žiadny uspokojujúci vzťah nevybuduješ...skončíš na O... zatni sa, kým je čas 😉 ...to, čo si opísal o vašom manželstve, je bohužiaľ krutá realita skoro každého popôrodného manželstva...drž sa...a mysli na to, čo si mal, kým si sa nešiel na ľad šmýkať...
@alaguema to napisala perfektne.
A ty mas podla mna dost problem. Hlboko v sebe. Taha ta to k muzom, ale nechces si naplno priznat, ze si homosexual, tak to zakryvas bisexualitou, lebo to je len taka "polovicna homosexualita". 🙂
A k tej velkej dileme: Sukas s inou osobou, nez je manzelka? Sukas - takze je to nevera.
Keby som si mala tipnut, ako to bude pokracovat, tak to nedopadne dobre. Neustrazis to, nevies seknut s tym tajnym vztahom, lebo si prilis nadrzany (toto nie je laska ani cit, len sa ozyva libido). Dovtedy budes chodit s dzbanom po vodu, kym sa ucho neodlomi... Urcite sa na to pride a bude to hanba jak Brno. Rozbije ti to vztah, ale na to si mal mysliet este pred manzelstvom. Ked si ides brat zenu, no vies, ze sa ti pacia (aj) chlapi, co cakas? Ze sa jedneho rana zobudis, a bude to prec? Co spravis, ked sa tvoj amant nastve, ze ho chces opustit, alebo ked sa na teba citovo namota? Co ked ta bude vydierat, ze vsetko vykeca? Manzelke, rodicom, kamosom, kolegom...? Hups.
jaj glorifikujme tu jeho zenu ake je ona chudatko a kopa dalsich zien. ale ze tie zeny prestanu o seba dbat aj ked sa chlap ide rozkrajat, ze su nekonecne chladne, odmietaju nekonecne dlho sex a ocakavaju co? preboha, sa tu uzu zobudte. presne pre toto chlapi podvadzaju, ze sme ako sliepky teplakove. narodi sa nam dieta, manzela odsunieme, ochladneme, to je same ťuťu ňuňu, babatko nadovsetko. ano, je super, o babatko sa treba starat, ale sme aj manzelky a treba sa starat o vztah a stale ho budovat. nie ze porodim a tym to haslo. uvedomujete si vobec, ake sme priserne otravne so svojim suslanim a nekonecnymi debatami o kocikoch, vecickach, kravinach a doslova a do pismena? ved to sa neda pocuvat 5 minut na ihrisku a nie este ked to omielame chlapovi doma donekonecna. preboha. a dalo by sa pokracovat ake dokazeme byt neprijemne a neznesitelne a precitlivele a jedine co dokazeme, tak sa stazovat, ze chlapovi zacalo hrabat, ze uteka z baraku, ze si nasiel milenku, bla bla bla. ale zabudame pozerat na to, akou mierou si za to mozeme same. moja mama mala pravdu, ked povedala: "Svoje deti milujem, ale nikdy ich nepostavim pred svojho manzela. Pretoze deti raz vyletia z hniezda, ale manzel tu ostane..." A su spolu 41 rokov. A ja nemam pocit, ze by som bola odstrkovana ako dieta. A toto je zrejme recept na to, ako si udrzat manzelstvo pokope - za normalnych okolnosti /teraz nemam na mysli ozranov, gamblerov, tyranov, atd./. a pre mna za mna ma tu aj rozneste v zuboch. je to tak.
@peregrin, rovnako by si si uzil s milenkou, lebo je to unik z reality. Rodinny zivot je niekedy velmi jednotvarny, unavny, a clovek to niekedy poriesi bokovkou. Podla mna keby bola bez maternice, mozno by si si to vychutnal rovnako ako s chlapom. Podla mna mas vela volneho casu, keby si sa naplno venoval praci a rodine, vobec ti taketo veci nebehaju po rozumu a pokojne sa do mna pustite, je to moj nazor, nevravim, ze tak to musi byt.
@mawka nikoho neosudzujem a je mi úplne jedno kto si s kým užíva. Obhajovať akúkoľvek neveru na základe toho, že MOŽNO aj manželka...trochu smiešne, nemyslíš? Ozvala som sa v tejto téme v podstate len kvôli tomu, lebo som presvedčená o tom, že bisexualita ako taká naozaj neexistuje. Je len nerozhodnosť, alebo nedostatok odvahy priznať sa k otvorenej a definitívnej homosexualite. To sú tie dnes už slávne 4 percentá. Zvyšok je populácia heterosexuálov, ktorí majú rôzne chute a predstavy, napr. snáď aj každá tretia žena má lesbické fantázie a drvivá väčšina mužov sníva o sexe s dvomi až viacerými ženami naraz a rôzne iné fantázie, ktoré takmer nikto nezrealizuje, pretože väčšina si je vedomá toho, že nie každý pud musí byť ukojený a nie každá fantázia sa má naplniť. Ak doma veci fungujú, obaja rodičia sú zodpovední a vnímaví voči rodine, je im spolu dobre a sex funguje, tak ostane pri fantáziach, prípadne sa o ne vo vhodnej chvíli podelia a spestria si tak program 😉
@peregrin myslím, že si sa nemal ženiť! Povedala ti to preto lebo ja sama som nechápavá voči takýmto orientovaný ľuďom prepáč, lebo pri vedomí, že si to včera robil s chlapom a dnes máš sex s manželkou, by som sa osobne povracala, prepáč. Ja si myslím, že nad to sa žena može len ťažko povzniesť. Len ju niečím nenakaz! Na čo si sa vlasne viazal a chcel mat rodinu??? 😖
@peregrin, obdivujem tvoju zenu, keby ma muz podviedol s muzom, to by som zvladla este horsie akoby ma podviedol so zenou. Samozrejme ze podvod by ma tak ci tak ranil. Tiez mam kamosku co po rozchode zacala hlasat ze ona je bi. Aj si nasla kamosku, mamicku. Vedela som ze jej sibe, ze nie je ziadna bi. A tak aj bolo, je vydata, len jej prepinalo. Ja som tiez bola po rozchode, sklamana a vravela som si ze budem radsej lesba, nez sa znovu sklamat, ale len pri pomyslni na niektore veci ma napina, tak by sa mi to nikdy nepodarilo. O kusok dalej je potom zoofilia.
@alaguema na zaklade coho tvrdis, ze bisexualita neexistuje? ja sm bisexualka a urcite nie som latentna lesba. milujem sex s chlapom, ale rovnako milujem sex so zenou. ale ani jedno viac nez to druhe. a nie som ani homo ani hetero. som bi. a uraza ma, ak mi cisty heterosexual bez skusenosti ide tvrdit nieco ine.
@peregrin nevera to jednoznačne je - sú veci, ktoré ti tvoja manželka dať nemôže / nechce a ty si ich dopĺňaš inde, bodka... rovnako, ako keby ti manželka z nejakého dôvodu nemohla / nechcela poskytnúť orál a ty nechceš byť bez toho, tak si to dáš spraviť inej... stalo sa, už sa neodstane, ale je na tebe, či svoje nenaplnené chúťky potlačíš a vzdáš sa ich v prospech manželského života, alebo sa budeš ospravedlňovať tým, že "ale toto mi žiadna žena poskytnúť nemôže" ... sú páry, ktoré majú nie úplne klasický sexuálny život (swingers, extra osoba do partie, S/M...) a v pohode fungujú, ale fungujú preto, že o sebe navzájom vedia, sú k sebe otvorení... vy dvaja ste sa síce o nejakú otvorenosť snažili, ale akurát ste otvorili pandorinu skrinku a hotovo... mali ste to doriešiť... ak túto debatu teraz otvoríš, tak manželke bude absolútne jasné, čo sa stalo... vieš, tvoja manželka sa s najväčšou pravdepodobnosťou vstupom do manželstva vzdala nejakých svojich snov či túžob, obetovala ich pre rodinu... od teba by bolo fér, aby si tiež niečo obetoval... ak to nedokážeš, tak je ti to prednejšie ako rodina... či sa ti to páči alebo nie, toto zasahuje aj do života tvojej ženy, aj keď o tom zatiaľ nevie, ale je tu isté zdravotné riziko, môžeš na ňu niečo preniesť (rovnako, ako keby si spával s inou ženou) a nezabúdaj na jednu a najdôležitejšiu vec - každé hovno raz vypláva na hladinu... si pripravený niesť následky?
urči si priority, sedieť na 2 stoličkách naraz môžeš len dočasne. Rob tak, aby sa raz za teba tvoj syn nemusel hanbiť (nemyslím tým fakt, že si bi, skôr to, že sa raz dozvie, že si jeho mamu podvádzal s mužom)
@sissy27 presne, presne. toto su take veci - homo, bi, praktiky nestandardne ci nadstandardne, zaluby, atd, ktore sa maju riesit hned. lebo potom clovek ma na vyber uz v zaciatku, ci ok, vyhovuje mi partner alebo nie, idem od toho. a presne preto ti ludia, ktorych si spomenula funguju, lebo vylozili karty na stol, sadli si v zalubach tohto druhu a hotovo. tak, dobre si to napisala.
@peregrin je uplne jedno co ti tu napiseme,lebo podstatne je co citis ty a ako by to vzala tvoja zena....nic ine nie je pre teba dolezite... kazdy mame hranice inde,kazdy tolerujeme ine......mne by mozno viac vadilo, keby som nevedela, ze je muz bi,ako samotny podvod. 😝
Ale ty si jej to povedal....ja by som za tychto okolonosti asi vedela odpustit.
Niekedy je dobre si urcite sny naplnit, ako potom do konca zivota premyslat co moho byt a nebolo....ale ako pisem vsetko je individualne.
Keby mi muz vopred povedal, ze je bi, tak by som na 100% vedela ze raz svoje sny uskutocni....akosi by som s tym ratala.
Teda bud som sa s tym vopred zmierila ,alebo by som sa uz v zaciatku rozisla.
@mawka práve o tom píšem. Existuje x žien, ktoré by bavilo mať sex s mužom, aj so ženou, ale nie sú otrokmi svojich pudov a majú v živote iné priority, než uspokojovať svoje libido na x spôsobov. Ak ti k tomu pristane nálepka - bisexuál, tak ju máš mať. Ja to pokladám za chaotický spôsob existencie a je úplne jedno ako sa to nazve. Človek, ktorý má v živote aj istú dávku striedmosti a disciplíny, má v živote poväčšine aj aký taký poriadok. Človek, ktorý ho nemá, to stále nakoniec pocíti a potom píše na fóra, že jeho nezriadený sexuálny život mu spôsobuje utrpenie.
@mawka ja by som to za neveru nepovažovala v prípade, žeby som dopredu vedela, že môj chlap si občas potrebuje užiť s iným chlapom a bola by som s tým úplne stotožnená (neviem sa takto vyjadriť, či by mi to vadilo alebo nie, myslím, že som nadštandardne tolerantná a otvorená, ale nikdy som sa s takouto "požiadavkou" reálne nestretla, tak neviem ), aby to bolo v rovine, že viem, že budúci víkend má on "svoj" program... ale pokiaľ sa to deje za chrbtom a bez vedomia partnera a ešte aj s tým, že nie je vhodné, aby sa to dozvedel, lebo by mu to ublížilo, tak je to klamstvo a teda nevera...
@mawka nechápem- kto tu glorifikuje jeho manželku? myslím, že o tej tu toho veľa nepadlo ... skôr chcú baby naznačiť zakladateľovi diskusie, že ak je človek vo vzťahu nespokojný, nevera nie je to akurátne riešenie a nie sú ochotné ju schvaľovať, nech ide o kohokoľvek
.
Ale čo sa tyka druhej časti tvojho príspevku 18:17 mysím že k tomu nie je čo dodať- to je podla mna veľká pravda .... to, čo najlepšie môže muž urobiť pre svoje deti je milovať ich matku a platí to obojstranne, jednoducho životný partner by mal byť ten človek, ktorému prikladáme v živote prioritu... ja sa tým tiež snažím riadiť sa a zatiaľ 20 rokov nám to celkom fajn klape 😵
Ja si myslim, ze to je skor otazka, ze ta taketo nieco bude lakat aj nadalej. Budes mat v sebe tieto dilemy stale....neodsudzujem ta, konstatujem. Nemyslim, ze toto bolo prvy a zaroven posledny krat, co sa sa to stalo, proste si s s tym nepomozes.
Osobne keby som bola na mieste tvojej manzelky by som z toho vztah vycuvala este pred svadbou, a hned ako by si mi to oznamil - v zaujme oboch. Myslim, ze ste obaja tuto vec dost podcenili. Asi by mi bolo jasne, ze ak mas tieto sklony, tak jednoducho je to ako casovana bomba, ze skor ci neskor k tomu pride. Opat konstatujem, vobec nemoralizujem ani neodsudzujem.
@katka1981 no zoofília je na míle vzdialená od homo či bisexuality... pri homo / bisexualite sa bavíme o dobrovoľnom styku dvoch svojprávnych ľudí, ktorí do toho idú dobrovoľne, lebo obaja chcú a robí im to radosť... ale silno pochybujem, že nejaká ovečka sa teší z toho, keď ju bača preťahuje v stodole... okrem toho, zoofília je úchylka a tuším aj trestný čin, homo/bisexualita nie je ani jedno ani druhé...
@peregrin spravil si chybu uz na zaciatku. Pekne od Teba, ze si sa priznal, ze si bi, ale mal si si *vydupat* aj otvoreny vztah. T.j. ak si uz vtedy vedel, ze raz na chlapa skocis, tak si si mohol este na zaciatku vztahu vytvorit pre to prilezitost.
Manzelka Ti sice cosi take povedala, ale Ty teraz nevies, ako to naozaj myslela... A hlavne, aky nazor ma na to teraz, po porode, ked mate syna, atd.
Ale podla ostatnych komentov si myslim, ze hlavne kvoli tomu, ze Ti Tvoj milenec robi sceny, sa obavas, ze sa to dostane k nej a ze budes mat pruser.
To je hlavny problem, vsak?
@mawka vacsinou s Tvojimi nazormi suhlasim, ale zda sa mi, ze si dnes prestrelila. Ak ste si s partnerom hned na zaciatku dohodli otvoreny vztah, tak vsetko je ok. Ale akonahle si obaja povedali, ze si budu verni, tak ci si bi, ci homo alebo nieco ine, akykolve dalsi styk s osobou ineho ci rovnakeho pohlavia je nevera. Bez ohladu na to, ci mu zena da alebo neda, ci nosi teplaky, ci si spare v nose, atd. Ziadna nevera nema dostatocny dovod na nu. Ak su vo vztahu problemy, maju sa riesit.
Prepac, nedalo mi to 🙂 Nemyslim to zle. Len sa mi zdalo, ze si sa pustila do zien, ktore ho odsudzuju kvoli jeho nevere.
@peregrin citala som len zopar z prvych komentov, ale neda mi nenapisat. byt na mieste tvojej manzelky, tvoje pocinanie beriem ako neveru. to, ze si jej povedal vopred, ze mas bisexualne sklony a ona ti povedala, ze keby nahodou nieco sa stane, nech jej to nevravis - nerozumiem, ako toto automaticky niekto berie ako mavnutie startovacou vlajkou v zmysle hura, do toho. ja byt v takejto situacii, tiez nexem o tom vediet, ale automaticky predpokladam, ze ked si muz vyberie zenu a vezme si ju, zalozi si rodinu, berie vztah monogamne a je v tom vztahu cely, telom i dusou. to je uplne to iste, ako by 'obycajny' muz prisiel pred svadbou za nastavajucou reku pocuvaj ma, mne sa pacia aj ine zeny a ked mu na to ona povie ale ja nexem o nevere vediet, tak on hura, ide si za suknami, ked to nanho pride.
za mna - vzal si si svoju manzelku, vedel si, do coho ides, tak akekolvek ine pokusenie si mal riesit predtym, nez sa nieco stalo. alebo si si to mal vyriesit este pred svadbou a vaznym vztahom, tieto sklony.
podla mna by si mal urcite navstivit odbornu pomoc, ak chces vztah so zenou udrzat a makat na sebe ako divy. bez vyhovoriek...
drzim palce.
@nyusika neviem ci mas pravdu....ak sa niekto vie zalubit aj do muza aj do zeny.....proste konkretneho cloveka,ktory ho niecim pritahuje, bez ohladu na pohlavie.....tak potom je co,ak nie bisexual....teraz nehovorim len o telesnom akte,ale o citoch.
Podala mna bisexualita existuje a nie je to len rozmar toho cloveka.
Aj ked obcas sa moze jednat len o experimentovanie....to vsak nevylucuje jej realnu existenciu.
@nyusika normalne zasnem nad tym, aky pohlad mate na toto niektore, ze snad trtkame hlava nehlava s hocikym. praveze by si sa cudovala, ale byt bi neznamena sulozit kade tade. vacsinou si bi ludia hladaju dlhodobe priatelstva. ale ako som pisala. tazko to pochopi ten, kto nezazil, neciti a je plny pohrdania. normalne ma to pobavilo pri predstave, kedy som mala naposledy ja sex s vlastnym chlapom a kedy so zenou. no asi robim nieco zle, kedze netrtkam hlava nehlava s KADEKYM 😀
@adri266 vyjadrila som si svoj nazor ako mnohe ine zeny. niektorym by to vadilo, mne by to nevadilo a dalsia vec, ako bisexualka som sa k tomu vyjadrila tiez, preto to pre niekoho moze byt prestrelene, lebo asi nevie, o com rozmyslam. a co sa tyka mojho dlheho prispevku hore, tak som sa pustila do nas zien vseobecne, cize som tam zahrnula aj seba. stale plati, ze ak je chlap doma spokojny, tak nezahyba. to je prva vec. a druha, to som suhlasila so sissy, ze mal vylozit karty na stol vcas alebo si najst partnerku, ktorej by to vyhovovalo.
jasne, ze sa nezhodneme vo vsetkom. to by bola nuda 😉
Peregrin Bral. A ja ze odkial mi je ta prezyvka znama 🙂

@alaguema vies, co je zaujimave? ze mojzno jeho zena trtka niekde s inym. pretoze toto nikdy nemozes vediet na 100%, ci je niekto verny. tu sa odsudzuje chlap lebo ma chlapa milenca. keby napisal, neklape nam to, bla bla bla, mam priatelku, hned by to vyzeralo inak.
vzdy je tu na konovi len jeden pohlad. toho druheho nie. a mozno si manzelka tajne uziva s nejakym chlapom.
nikdy nevies.