Som zúfalá z môjho manžela
babenky som zufala z mojho manzelika, kazdy tyzden pride niečo, preco sa so mnou nerozprava. tentokrat to bol prach pod postelou, inokedy sa hneval na moju mamu, ktora strazila malu a ona si urobila cestny lisaj. ale aj ked spadne mala, tak som na vine ja, lebo som nebola pri nej. Podla neho som jedina zena, ktora ma aj bordel v dome. ze ja nic nestiham. a tak dalej. Navyse ma ide rozhodit, ked ma rozobera so svokrou a jeho babkou....on je pedant aj jeho mamicka. je to trapne ked ma s nimi rozobera...
ja sa nemam komu postazovat, surodenca uz nemam, ani otca a mame sa stazovat nechcem. tak sa aspon vam trosku postazujem. som z toho smutna. on nevidi, co ja robim cely den, ze sa venujem malej, ze robim tie roboty, ktore nikdy nie je vidno ze sa urobia, podla neho som oddychnuta. on nevidi že moja noc je dostkrat prerusovana, že som nevyspata uz 14 mesiacov. proste som smutna že si mysli ze nic nerobim, sak starostlivost o malu je ako fuska. on nevidi, ked sa so mnou nerozprava, ja sa trapim a nemozem spat. narozdiel od neho. baby som zufala, je to fajn muz ale niekedy sa urazi na hovadinu a nebavi sa minimalne so mnou den. ano stanu sa mi kiksy, sa mi prefarbili pri praniu jeho zial veci.... dostala som vsak komentar: jeho mame sa to nikdy nestalo. na jeho mamu nepovie ani krive slovko, nastastie tam nebyvame. lebo ona je stopercentna a dokonala. baby som uz unavena z neho niekedy.
ja neviem ale niekedy mam pocit ze som fakt neschopna nicoho, ak ked sa snazim ako viem. baby som sama co sa takto trapi kvoli perfektnej zene ktora nic nestiha? 😢 😢 😢 uz som dost unavena.
@ninuska2211 no ved to a tu vetu tiez poznam aj druhe maju deti a stihaju to a co sa tyka toho prachu zoberie vysavac a vysaje ale ja sa citim potom este horsie .....ku mame nemozem ist, sak s nou byvam,,, to je to, nemam ku niekomu len tak odist...je zle ked uz nemam brata. ☹
@ninuska2211 no ved to a tu vetu tiez poznam aj druhe maju deti a stihaju to a co sa tyka toho prachu zoberie vysavac a vysaje ale ja sa citim potom este horsie .....ku mame nemozem ist, sak s nou byvam,,, to je to, nemam ku niekomu len tak odist...je zle ked uz nemam brata. ☹
@mawka za handru ma nema, len je pedant..
@macik131314 a to sa tvoja mama prizerá ako sa správa u vás doma ?
@fidka79 oprat, vyzehlit, pokosit zahradu, este aj ty mozes najest ist na wc s malou, vyhodit kos,
@macik131314 Mozes navrhnut, nech on ostane na otcovskej dovolenke a ty pojdes do prace...
😲 on je u vás nasťahovaný v podstate na návšteve, tak nech drží hubu a krok, alebo mu zbal dve igelitky a nech ťahá k mame 😝 😝 😝
@macik131314 ahoj, ja som doma na rodicovskej teraz so stvorrocnym synom, lebo furt su nejake problemy s nim, aj sa narodil s kopou diagnoz. vcera som si vypocula, ze som leniva, ze sa mi nechce do prace, ze sa vyhovaram na syna, ze je chory, ale je zdravy, ze doma nic nerobim. vsak on to ako to ty pises, nic nevidi, co som spravila. dve deti, ze sa im nevenujem, nikde s nimi nechodim... a podobne. hlava ma z toho boli... a ked ma nervy tak ziape na cely panelak... proste hruza.
@macik131314 Ach moja, mas to tazke s takym manzelom, ved on si ta ani nezasluzi, ked si nevie vazit, to ako musis zvladat domacnost popri dietatku...aj ja mam 3-mesacnu a vela veci nestiham popri nej, ale manzel mi este nikdy nevytkol, ze preco nemame upratane, alebo niekedy ani navarene, ved to sa ani neda stihat, ked si s nou sama...prave on by ti mal pomahat a nie ta este psychicky deptat ☹
no, evidentne materský komplex - mamička je najlepšia... a to žiaľ sa možeš aj roztrhať... inak muži toto bežne nechápu, tie naše materské... nevidno za nami tú prácu, je to frustrujúce...
@rebeka7501 mama je tiez ina kapitola
@macik131314 Fuha, tak takeho pedanta by som netrpela... Je to trosku aj smiesne, ze sa zduje kvoli prachu pod postelou? 🙄
@macik131314 asi stará škola (žena robí všetko t.z. slúžku, má držať hubu a krok a muž je pánom tvorstva. takú som mala svokru.
@caoli nemyslim si ze to pomoue, myslis ze sa bude trapit s varenim, pranǐ a zehlenim? Prd, mamicka mu dojde oprat, na obed pojde ku nej a uz ked tak po ceste vynesie smeti a podlahy by naco umyval, ked ich umyje ona po vikende.. Taki kym maju svoju mamicku sa o seba neboja bo aj ked budu mat 50 mamicka sa postara o svojho chlapceka
ja nemám mamu, otec býva ďaleko: ale nedovoľ aby ti niekto rozkazoval a ničil ti sebavedomie...bývate u tvojej mami a to máš ty dobrú zbraň. Povedz mužovi,že ak sa mu nepáči, tak tam sú dvere. Je u tvojej maminky, nemá čo vyskakovať, to môže u seba. Určite ani doma nevyskakoval.
Kleby mohli s mamickou sexovat a ona mihla rodit ani by sa nezenili..
@moonlight1210 najlepšie je to, ze nikam nechodi a nevie ako to v inych domacnostiach vyzera, že nikde nevidi:D
@macik131314 urcite nie si sama, ktora nieco taketo preziva...mozno by sa ti trochu ulavilo, keby niektora napisala nieco podobne ako ty a videla by si, ze nie si jedina...ale opak je pravdou...
podla toho, co si napisala, potrebujes prave nieco taketo - povzbudenie a napady od ostatnych zienok ako dat tvojmu manzelovi priucku 🙂, resp. co zmenit, ako sa zachovat v istych situaciach...ja sice nepatrim medzi tie, ktore to takto doma mali alebo maju ale aj tak citim potrebu, sa k tomu tiez vyjadrit.
mozno je to prave preto, ze mna a moju sestru od sameho detstva (5r) vychovaval len ocino, kedze maminka nam isla do nebicka 🙂 ...a okrem vsetkych dolezitych hodnot a lasky, nam vzdy vstepoval aj to, ze zeny si zasluzia respekt a lasku a aby sme boli silne a nenechali sa nikdy od chlapa "zadupat do zeme" a znicit to krasne, co je v nas - nasu osobnost...a presne pre nu, pre tvoju osobnost sa predsa tvoj muz do teba zalubil, no nie? tak mu daj najavo, co to s tebou robi a ako ti to, ako sa sprava, ublizuje...ak v tom bude pokracovat, tak mu(nechcem to napisat hnusne) ale tak mu na tebe nezalezi...ved ako by aj mohlo, ked riesi take malichernosti a vie, ze ti to ublizuje...v tom pripade si zasluzis ovela viac...
@fidka79 ja som tak raz sla s kamoskou do mesta, stareho som nechala s dvoma deckami, nakazala som poupratovat a hadaj co? volam z mesta po 3 hodinach. on na mozgy, nervozny, vrestal po mne ze on ma toho dost... 😀 😀 😀 😀 tak som si radsej pohla a ked som dorazila domov, bolo sice upratane-teda umyty riad a ako tak aj ostatok, ale nic nevaril, nepral, nevysaval, neumyval podlahu... ale mal toho dost, pol dna bol zduty a nervovo zosypany 😝
Pekne si urob vyletik na minimalne 12 hodin a nechaj mu dceru s listockom co este zvyknes v bezny den urobit... Moj mm to zsitil tieto prazdniny..je ucitel a ja od septembra robim takze cele leto je s detmi on.. a to nemusi varit a uz mu sviha z toho a len co pridem domov a je pekne tak sa trepe na bike ze musi vypnut... a ja z roboty idem do dalsiej lebo doma ako po vybuchu ...
no dobre a ty mu akoze na to nic nepovies?no kebyze ma mna za zenu to by videl ten cirkus co by som s nim spravila...ked sa mu nepaci nech ide byvat k svojej mamicke a moze s nou aj spavat...taketo typy milujem do riti ked sa nevie odputat od svojej maminky tak jej mal ostat na ciciku nech mu ona perie osrane trenky...debil nehnevaj sa ale naznasam takych idiotov co dojde domov vylozi si nohy nazere sa da si kavicku a ty si cely den nic nerobila...tak nech on taha na matersku ked je to podla neho take lahke...joj skoda ze ho nepoznam...jak by som mu vynadala...
@fidka79 tak zas aby som mojmu nekrivdila, umyva okna u nas len on, vari, umyje riady, pomoze, to mu nemozem upriet. ale vsetko vzdy s tym, ze ja mam vtedy na starost decka. ked som pri domacich pracach ja, on sa zasa postara o decka... okupe, prebali a tak... len uz nema tie nervy, ma 40 a z predchadzajuceho manzelstva tiez dve deti, tak mu ja verim ze uz nema tolko radosti z vecne revucich deti, bordelu okolo nich apod. ma aj narocnu pracu a rodinu (dviha vecne telefonaty od vsetkych rodinnych prislusnikov typu: co robis?) ale ked ma naladicku buzerovat ma, tak mu to nedarujem, poslem ho k mame ( ta ma bordel jak v tanku) ked sa mu nepaci... inak, aj ja som dost punktickar, o pol osmej rano zvyknem zametat, ak sa mi nechce vysavat a pod. maly byt- staci malo a mas velky bordel. ale niekedy sa cloveku proste nechce a kaslem na to. a niekedy som cely den v pyzame a co? ked som nespala v noci, tak sa aspon cez den cez to pyzamo tvarim ze som si to vynahradila... 😀
Ahojte, no ja mám tiež niekedy "nervy" z toho môjho muža, tiež minule poriadok a niekedy to už preháňa...Príde z roboty a už brble, to nie je, hento nie je urobené....Najprv ma to štvalo, vadili sme sa, ale potom som si povedala, že nestojí mi to za tie nervy, tak mu vždy poviem, že či si to chce vymeniť a byť doma, alebo nech si to urobí sám, ja nemám vždy čas na tie jeho vymyslené roboty....Teraz je s nami týždeň doma, má dovolenku a po jednom dni rozmýšľal, že radšej asi pôjde do roboty 😀 😀
@katusik19 akcna to zena 😀 ...to sa mi paci...ja by som to riesila asi podobne 🙂 ...potom by si 2x rozmyslel, co mu nabuduce vyjde z ust...ale to sa u chlapa musi formovat dlho...dlho mu to zena musi prehliadat, resp. nechavat si take narazky a urazky...keby nie, ten chlap si to nedovoli...a preto od sameho zaciatku, musi chlap vidiet hranice, za ktore nemoze prejst, inak je velmi tazke, vratit to spat...ale samozrejme nie nemozneee 🙂
@bambola82 moj urcite! tomu staci malo... 😀 ale niet divu, nasi chalani su fakt zaber, ja mam niekedy stavy ze uteciem... 😀 mame toho obaja dost, ale ked na mna vyleze s recami ze je bordel, pricom som navarila 3 druhy jedal, 5krat zmyla podlahu (teraz starsieho odplienkovavam, tazko velmi tazko to ide), lebo chalani su prasiatka, vysavala, prala 2 pracky, vesala skladala, nakupila, vyvencila deti, uspavala, prebalovala, robila policajta medzi detmi na 200% lebo sa furt biju a lakomcia, ziarlia... tak mam aj ja narok mat toho dost a to este v noci mensi nechce spat, zobudi sa o tretej a dve hodiny ho prehovaram aby este spal... moja svagrina neraz s prepacenim zadrbala (lebo to sa inak neda nazvat) ze sak ja mam po vysokej predlzene prazdniny a cely den sa len hrame... nema deti ani manzela. ma 2 psov a je nezamestnana uz 8.mesiac... asi ma pocit, ze mi chodi nejaka pani upratovat, varit a starat sa o deti a ja sa hram...
No, moj manzelik povie, ze naco podlahu umyvat alebo vysavat? Ved u nas je stale cisto 😀 😀 😀
Najprv som z toho nervacila, lebo neumyl by podlahu ani keby traktory padali... Lenze, ma pravdu, byt ma sluzit nam a nie my jemu, po case som zlavnila a prisposobila sa 😀 😀 😀 Nie zeby sme mali spinu, podla muzicka cisto a podla mna by to mohlo byt lepsie ale niesom sluzka... Staci povysavat dva krat do tyzdna a nie kazdy den a umyt podlahu iba ked treba... takze pomenej, ked netreba podla neho, nebudem to znasilnovat 😀 😀 😀 Ale lutujem zeny, ktore maju takych blaznov podla mna doma...
Vsetko by bolo v poriadku, ked mu to vadi, tak to urobi a je ticho... Najhorsie je, ked len pinda, neurobi a stale pinda a ked urobi tak pinda donekonecna, ze co on musel spravit namiesto teba... Toto je ZLE... Nie, toto by som nedovolila..
Ja ked som nastupila do prace po 5 a nieco rokoch po rodicovskej, zacalo sa ukazovat, co vsetko som robila a uz nemam na to cas... Tak som povedala polovicke, ze uz nesedim doma a je potrebne urobit doma to to a to akedy to budeme robit a dohodli sme sa... Od vtedy som neutierala prach.. A to som zase na rodicovskom dalsom a fungujeme nadalej tak... Robi to sice vynimocne ale ja sa tvarim ze prach nevidim a hlavne som to prestala riesit...

ja som zvykla len povedať, že som na materskej, nie na slúžskej...