icon

Spoločné bývanie s 18-ročným synom môjho muža

11. júl 2020

Ahojte . Zaujimal by ma váš pohľad na tuto situáciu . Muž ma dve deti z predchádzajúceho manželstva . Jeden z jeho synov v septembri nastupuje na vysokú školu ktorá je v meste v ktorom s mužom bývame s tým že , jeho syn by býval u nás . Mame dobrý vzťah , jeho deti mám rada ale odtiaľ potiaľ . Úprimne spoločne bývanie si predstaviť neviem . Máme doma mesacne babatko , akonahle by jeho syn u nás byva prišli by sme
O všetko súkromie , mala by som ďalšie “ dieťa na krku “ . Chcem si užiť malú a rodinkovanie s mojim mužom a nie sa starať o ďalšieho člena . Možno že moj postoj je sebecky ale naozaj si to neviem predstaviť . Navyše jeho syn je mierne problémový ( ma 18rokov ) nehovorím že je zlý , mám ho rada ale zas nie som k nemu tak citovo naviazaná žeby som s nim v pohode dokázala bývať . Keby že sme sami a ja chodím do roboty budis , ale nie keď mám doma babo ktoré si chcem naplno užiť . Moj návrh bol nájsť mu bud prenájom alebo nejaký internát , môže k nám chodiť aj denne , dvere bude mat otvorene ale spoločne bývanie fakt nie😫 možno som hnusná a z lásky k mužovi by mi to vadit nemalo ale nemôžem si pomôcť . Ako by ste takúto situáciu vnímali vy ?

sorizzo
11. júl 2020

@simsalabim si úžasná ❤️

zooeynka
11. júl 2020

@sasa1310 alebo to tak vobec nemusi byt 🙂

sasa1310
11. júl 2020

tak treba s tým rátať, že sa môžu raz ku vám nasťahovať. Čo keď si jeho bývalá manželka zoberie nového partnera, ktorý bude rovnako nadšený ako ty a pošle deti kade tade, lebo si chce užiť rodinný život. Kedykoľvek ich môže poslať ku vám a s radosťou vám posielať na nich výživné

danielinaa
11. júl 2020

Popisali sme co sme popisali, ale nedas nic za to ked to neskúsis. Mozno bude aj tvoja dcera rada starsiemu bratovi a budu sa mat radi. A raz ked tu vy dvaja nebudete, bude mat este dvoch bratov.

mondolina
11. júl 2020

@zooeynka
No lebo si to spomenula ako anti argument.

sissy27
11. júl 2020

Autorke: mne príde zvláštne mať partnera so záväzkami a nepočítať s tým, že sa môže čokoľvek stať a deti skončia u nás. Veď neboli dospelé keď ste si spolu začali. Takisto je pre mňa zvláštne, že ti vôbec nevadilo, že on nemá s deťmi prakticky žiadny vzťah - to je niečo, čo môžeš s vysokou pravdepodobnosťou očakávať aj pri spoločnom dieťati.
@zooeynka A ak bude chcieť úplný kľud, alebo kľud s novou partnerkou tak pošle aj pani manželku s tretím deckom na intrák a bude radšej platiť výživné 😏

sasa1310
11. júl 2020

@zooeynka zrazu sa z neho stane starostlivý otec 🙂 Snáď tomu ani ty neveríš.

jaass
11. júl 2020

skús mu sama navrhnúť, halo manžel, rozhodla som sa, že tu tvoj syn môže bývať s nami :D uvidíš potom tvojho muža - bude ťa na rukách CELÝ život nosiť 🙂 ale záleží od povahy 🙂

kristiii
11. júl 2020

Baby ti tu veru naložili, ale žiaľ mali pravdu. Ale chápem aj teba, že z toho nie si happy a nadšená a asi by ani väčšina z nich nebola, no faktom zostáva, že je to rovnako jeho dieťa ako vaše spoločné a reči typu, že ho chce bývalá nasačkovat k tatkovi sú strašne sprosté. Ona sa starala o jeho syna doteraz, tak asi je ten správny čas, aby aj otec prevzal okrem alimentov nejakú tú zodpovednosť. A ak má on sám záujem (otec), tak pre teba je to vlastne výhra, lebo pre teba je to signál, že sa raz nevykasle ani na vaše spoločné dieťa

maciatkolulu
11. júl 2020

Ja len toľko, rozvedies sa, budeš sama.... Tvoj ex si najde priateľku, zoberú sa, budú mať bábätko a vaše dieťa by potrebovalo bavyt u VLASTNEHO otca, lebo by malo v danom meste školu, ale jeho nová povie, že nie...
Myslím, že sebecke a hnusne je slabý výraz....
18rocny človek nerieši mesačne dieťa, má prednášky, skúšky, ide do mesta s kamošmi akize aké dieťa máš namysli navyše? Budeš sa s ním učiť, či porcia jedla navyše ta zabije a par veci opäť navyše, pripadne povedať mladému, kde je prášok a ako sa zapína práčka? Ci ta skrz peniaze, že to bude ku...finančne náročnejšie ako výživné

maciatkolulu
11. júl 2020

@zooeynka ak by mal mať ofucanu novú partnerku kvôli tomu, že tam ma svoje vlastné dieťa, tak dotyčná je riany kus kravy. Kebyže sa ty rozvedies a tvoj novy muž je ofucany, že máš doma svoje vlastné dieťa to je ôk? Lebo to je to iste. Ma otca a matku dieťa, partner matky akceptuje doma dieťa, veľa x majú doma aj nové bábätko a je tok, nemôže sa nikto ofukkvat, ale ženská, čo ma mat doma 18 ročného dospelák sa ma ofukat😋😋poslala by som ju do riti a za žiadala zvýšenie vyzjv ehi, pre zvýšené náklady, by hneď sklapla

slnieckko
11. júl 2020
queen_mary
11. júl 2020

neboj sa. Najde si partiu a pojdu byvat spolu. Jaky pubertiak by uz len chcel byvat s takou mladicou, co si tato napichol, a este aj s malym deckom 🤣

vierkainka
11. júl 2020

@simsalabim klobúk dolu pred tebou, si úžasná osoba. ❤️Dojalo ma co si tu napísala. Veľa zdravia prajem celej rodinke❤️

kvetinka75
11. júl 2020

@zooeynka pre nu nie ale zije s muzom pre ktoreho to je vlastna krv

basska_b
11. júl 2020

Ja práve poznám milión vysokoškolákov, ktorí odišli dobrovoľne na byt alebo internát od svojich vlastných rodičov, len aby mali pokoj. Neboj sa. Podľa mňa ak by ste aj súhlasili, chlapec dvíhne kotvy asi tak do 2 mesiacov spoločného bývania. '

basska_b
11. júl 2020

Rozmýšľam ešte nad tým... ja som v podobnej situácii, akurát "moji" študovali resp. budú študovať v zahraničí, takže určite bývať u nás nebudú. Za seba hovorím, že by mi to tiež asi trošku vadilo... Zrejme by sa dalo na to zvyknúť, asi by som dala tomu šancu, no bola by tam určitá trpká príchuť. Ale tá bola už keď som sa dala s mužom dokopy. Akceptovala som to a jeho deti mam rada. Pomôžem im, ak by to potrebovali. Je to všetko o ľuďoch... myslím, že by ste našli spôsob, ako vychádzať

dilino
11. júl 2020

Pôjde bývať na internát ked vôbec bude mať šťastie ked sú preplnene že dostane miesto.Internát nestoji málo takže pôjde to z vašho rozpočtu to znamena nejake 300 až 400 eur strava a ubytovanie.Ked si aj niečo zarobi na brigáde bude mu málo tak či tak mu otec musí platiť internát alebo privát a to je kopec penazi pôjde to zo spoločného. A to že si si vzala muža ktorý má dalšie dve deti je fakt a neratala som tvoje slova že s nami niekedy jeho deti budu bývať je taký argument na zamyslenie.Pokiaľ študuje mužovi zo zákona vyplyva platiť výživné pokiaľ sa dieťa nieje schopné živiť same.To si snád vedela to že si zarobi na brigáde samozrejme je bonus.Brigáda ešte nikomu neuškodila nauči sa zaobchadzať s peniazmi ale musi mu otec nádalej platiť výživné.Pride na skúšku daj tomu šancu možno pochopi a zoberie sa zbali vaci a odsťahuje sám lebo bude citiť že v otcovej novej rodine nieje vítaní to strany jeho ženy čiže teba.Len aby sa ten otec roka nezachoval k tebe tak neskôr že pôjde ako sa povie o dum dal.A ešte jedna vec jeho deti budu vždy jeho súčasťou to znamena majú rovnake práva ako to vaše maličke spoločné či pri dedíctve, či pri výživnom, alebo inych veciach.Ked tvoj muž bude mať obrazne povedane 100 rokov a deti 80 rokov vždy bude ich otec a na starobu ich bude potrebovať nikdy nikto nevie ako dopadne každý z nás. A čo ti bude narušať súkromie z maličkou dcérkou čo bude ako robiť stavať na hlave spievať hymnu či čo pochybujem že si dovlečnie domov k macoche nejaku partiu a budu robiť žurku.Len hľadaš spôsob ako nie. Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod.A ty ten dôvod hľadáš.Ked si nechcela žiadneho narušiteľa tvojho domáceho klidečku -kyslíka slobodných je málo myslim že ich beha po svete dosť.Ked si išla do vzťahu kde už muž mal dve deti nad slnko bolo jasne že tie deti tam budu už navždy či sa ti to páči alebo nie.A ešte že húlil marišku a čo ked ju húlil snád nie pri vašom drobcovi.Je konfliktný zbil ťa nápadol ťa fyzický hreši ťa nádava ti nie tak ako je konfliktny hľadáš zbytočné zamienku prečo nie. Ked by to bolo opačné že on by bol slobodný ten tvoj a ty si mala deti tak čo ti povie chcem ťa ale bez deti chcela by si takého chlapa.To čo urobil prvej žene neskôr môže urobiť tebe nikdy nevieš teraz to môže byť super ale kde je napísane že to tak bude vždy.Treba trošku empatie a vžiť sa do situácie jeho syna nielen ja,ja, ja, ja, halo sú tu aj ostatný členovia deti vždy budu jeho súčasťou aj o sto rokov ked bude žiť.

elaela23
11. júl 2020

Skus v tom najst aj vyhodu.mozes si odbehnut,bude ti zle, chces si navarit, nebudes vladat po neprespatej noci-mose postrazit,
Stanivis prqvidla,povies ze si bude po sebe spratovat,ak nieco neda do pradoveho kosa tak mu to neoperies,moze 3x za tyzden povysavat,moze ist kocikovat... usetri na vyzivnom a prenajme.moze si najst brigadu. A ver tomu,ze ho moc neuvidis,zavrie sa do izby, bude na PC,ucit sa alebo vonku.
Ty si sa uz nastavili ze to to prekaza a tak budes hladat iba vsetko zle. S takym sa uz mozes rozpravat na urovni.ak sa budes k nemu chovat milo,sem tam zavtipkujes,mozes ho piziadat ci ti pomoze pri vareni a pritom sa s nim rozpravat.len musis dat tomu sancu. Jasne ze ti zda problemovy,ale ho riadne ani nepoznas.
A jasne, ze je rozdiel aj akym tonom mu nieco povies,alebo ho o nieco poziadas.ak bude citit,ze ti vadi bude sa tak aj chovat.a ak sa mienis kazdy vecer stazovat pred chlapom,co ti na nom vadi,aby si on neuvedomil ine veci.

lucia147852
11. júl 2020

No brala si si muža so záväzkami. Jeho syn je takisto ako to dieťa čo máte teraz spolu. S tým musíš rátať že má aj iné deti. Lenže ženy teraz často čakajú že budú s mužom ktorý už má deti ale bude na ne kašlať a bude tu len pre ne a ich nové dieťa

ovaaa
11. júl 2020

Myslis, ze pre toho chalana bude jednoduche sa k vam nasackovat a vidiet ako sa jeho otec toci okolo teba a maleho? Vytvor mu studijne podmienky a preberte pravidla. Mozno to nebude take zle ako ocakavas a na vikendy bude u frajerky alebo s mamou. Stale je tu moznost intraku alebo ineho ubytka ak veci nebudu fungovat.

eliska13
11. júl 2020

Je strašne smutné všetko preratavat len na to koľko minie vody, že sa stratí súkromie, treba variť, upratovať.
Pravda je jedna a to aj píšeš, že si vobec s tým nerátala, až si sa preratala.Stale a celý život je to jeho syn!Aj jeho mama nemala súkromie možno s novým priateľom, tvoj muž len zaplatil výživné kto vie vôbec v akej výške, a celé roky vychovávala sama 2 deti.Synovi bude otec mozno o 5,10 r prispievať na bývanie, auto potom čo spravíš?
Mňa by zaujímalo kto prišiel s týmto nápadom syn, mama, otec?
Ak by bol syn tak problémový nejde študovať do zahraničia, ale ledva ukončí učilište.Kazda rozvedená žena nebude mužovi rozprávať do mobilu aký je syn úžasný aký mali pekný deň, ale väčšinou vychrlia neučí sa, flaka sa, ....marihuanu neuznávam, ale žiaľ je to vek kedy ľudia skúšajú.
Koho je chyba, že sa videli raz ročne?mal ho muž volať či platiť mu cestovné častejšie.skratim to možno budeš prekvapená aké to bude fajn, chalan už má vek, že si vzťah s otcom užije a napraví za tie roky odlúčenia.Mozno bude mať krásny vzťah s Vašim dietatom, tebe pomôže.Ty budeš najdôležitejšia aký budeš mať k tomu postoj a ako budete ako rodina fungovat.
Určite mu treba dať šancu, ak to bude zle pôjde na internát.
Ináč tiež mi je zvláštne, že príde na prázdniny a vy dvaja mu nenavarite a pečie si pizzu.
Ak by to vymyslela mama z trucu chalan by radšej išiel na internát, takže musí mať nejaký vzťah s Vami s otcom, keďže chce ísť k Vám.Len by som chcela vedieť ako sa k tomu postavil tvoj muž či Ta postavil pred hotovú vec, alebo je to kompromis.urcite bude musieť muž pomáhať a starať sa a nie tebe ho hodiť na krk.Ten chalan skôr ako o 15 domov nepríde a potom sa bude učiť, nájde si frajerku možno Vás bude o jedného ešte viac občas😀a, keď bude doma určite nebude sedieť pri tebe.Mozno ešte raz, keď nastúpis do roboty budeš rada, že To dieťa vyberie z po škôlky či chvíľu zabavi

gelifil
11. júl 2020

@simsalabim vsetka cest...dokelu, ale to co su za stari rodicia???

ukulela
11. júl 2020

@gelifil no ja som napr so segrami dohodnutá, že sa o deti postaráme. Aj svokre som to tak povedala.

gelifil
11. júl 2020

Ja sa opytam inak:A tebe nebolo cudne, ze sa absolutne nezaujima o svvoje deti z predosleho vztahu? To co je za otca??To si chcela takeho otca pre svoje dieta???..Lebo kludne to moze urobit aj tvojmu dietatu...

gelifil
11. júl 2020

@ukulela ano, segra je tvoja sgra..tu som to pochopila tak, ze to boli deti muzovho brata

gelifil
11. júl 2020

@ukulela teda so segrami si pokrvna rodina

ukulela
11. júl 2020

@gelifil chápem. Ale možno boli len tí dvaja bratia. A aj môj muž je s tým uzrozumeny. Je lepšie, keď nie je dieťa tak generačné vzdialené... Navyše ozaj viac dôverujem v tomto sestrám, ako napr mojej mame. Ale áno, simsalabim musela bit silná a muselo to byť náročné.

gelifil
11. júl 2020

@ukulela ano, to beriemaj ja by som to spravila.....skor som mala ny myslsi starych rodicov z matkinej strany.....ale ona napisala, ze ich NECHCELI..skor toto ma zarazilo...u nas by ich chceli vsetci, skor by bola "bitka" o ne

simsalabim
11. júl 2020

@gelifil ano, je to syn muzovej sestry. Teda nie moj pokrvny synovec. A svokrovci - co k nim povedat? K ziadnemu vnucatu sa nemaju, iba ak pochvalit sa fotkami inym. Vzdy radsej travili cas s kamaratmi ako s vnucatami 🤷‍♀️ V tom case boli zdravi, vitalni a rozhodne nie v dochodcovskom veku. Povedali, ze bud si ho niekto vezme, alebo pojde do ustavu 😢 Pritom radi vnucata asi maju, ale najradsej su, ked im nemusia venovat cas a pozornost... vzdy to tak bolo a je to tak aj doteraz.