icon

Spoločné bývanie so svokrou

lucka_1998
21. okt 2022

Ahojte,s priateľom mame 2rocnu a 2 mesačnú dcerku. Bývame v 2 izbovom byte,starostlivost o ne da dost zabrať keďže som s nimi väčšinou cele dni sama. Pristelova mama ma určite zdravotne problémy,ale zatiaľ ešte celkom dobre aj pobeha navari si a podobne,začína však napr.stracat kľúče a pod. Priatel mi neustale prizvukuje ze čoskoro sa stane ze bude s nami byvat.Neviem si to však predstaviť keďže byt je podla mna tak akurát pre 4roch mame tu spálňu obyvacku kuchyňu chodbu a kúpeľňu. Priatel sa vyjadril ze o niekoľko rokov sa o ňu bude treba postarať,avšak on ze nebude pri nej na opatrovateľskej.Ja si neviem predstaviť ze by mi ju sem namaľoval uz teraz keďže starostlivost o deti da zabrať a ešte keby som tu mala ju za krkom amen,keďže je dost vyrivačná všetko jej vadi a komentuje hlavne výchovu staršej dcérky.

jaskolka
22. okt 2022

Ešte spočiatku som sa snažila autorka pochopiť ta...
Ale pri poslednom napade, že úst bývať k tvojom rodičom a tam do trepať aj jeho matku 🙈🙈🙈
Ty si takto úplne v poriadku? Lebo toto pôsobí,že ani ty nerozmýšľas...

lasoli
22. okt 2022

@lucka_1998 a tvoji rodicia vezmu na milost cudziu osobu?To je este hlupsi naoad ako to zeby svokra u vas na gauci byvala.Inak ak ma svokra aj dveru,nech sa dcera stara a nie uduca nevesta.Toto by som aj pristelovi povedala.A isto k vasim netahaj do domu cudziu osobu.

elenita
23. okt 2022

V mnohych temach sa mi neustale potvrdzuje to zname: Kazdy si je strojcom svojho stastia...a este aj komu niet rady, tomu niet pomoci....
@lucka_1998 Ja vidim a citam, ze nemas ziadne zazemie, ani u Vasich to nie je terno, u priatela uz vobec nie. Viem, ze je tazke sa spravne rozhodnut a nedat sa zatlacit do niecoho, co nechces. Je tazke zit bez podpory a opory. Ale !! Si uz matka, zodpovedna za 2 deti, ozaj myslis, ze je pre ne dobry priklad do zivota zit takto? Alebo ze je dobry napad nasackovat priatela aj s jeho matkou k.Tvojim rodicom? Vsak si to po sebe precitaj, nepomaha, nie je Ti oporou, necha Ta spat na gauci, o deti sa extra nezaujima, tlaci Ta do rozhodnuti, s ktorymi nie si stotoznena...! Ozaj si potrebujes komplikovat zivot?

mvagusta
23. okt 2022

@lucka_1998 ad1- 2izb byt nie je ani pre 4 ludi a nieto pre 5…preboha. ad2- to je jeho mama a nie tvoja takze nech zacne chlapec uvazovat nad inou moznostoz..ad3- on sa starat nemieni a ty ano…?..ad4-oznam mu,ze coskoro pride k vam byvat tvoja mama a ty xces aby sa o nu postaral:DD som zvedava na ten ksicht jeho…. Preco si chlapi docerta myslia ze zeny maju nejaku povinnost sa starat o svoje svokry!!!! A este aj v situacii ked sa chlap ani nevie postarat o normalne byvanie pre 4cl rodinu..

leeenka26
23. okt 2022

@lucka_1998 neexistovalo by aby som zila nie ze so svokrou, ale s takymto chlapom. To jak sa s tebou rozprava a ake ma nazory a pohlad na zivot je priserne. Fakt mi ta prislo luto, znie to vsetko hrozne a nieto este to zit. Takyto zivot bybm som nezniesla. Pomahat si treba samozrejme, ale...rozumne si sadnut a akceptovat a respektovat sa nazvajom. Ty mas doma 2 mes dieta. Potrebujes klud, dychat vonu babatka, mat klud v sestonedeli, so starsou ti pomahat manzel , varit, starat sa a pomahat. To ako sa k tebe sprava je vrchol vsetkeho. Zobrala by som sa a isla radsej k rodine a podala o vyzivne. On sa nespamata.

katkami123
23. okt 2022

Takze ženiť sa nechce, to sa bude vykrúcať ako had ale svoju mamku sa vôbec nehambí ti hodiť na krk. A ani o ňu vlastne nemá záujem sa starať, na drzovku ti povie, že on si opatrovatelske vybavovať nebude. Asi aj jeho mamka ho nemala prebalovať ako decko a starať sa o neho, keď je taký nevďačný. Hnoj takí chlapi. A ty čo? Nemáš právo na vlastne šťastie a vlastnú kariéru?

eva7780
23. okt 2022

Chcela som pridať komentár, názor,ale zjavne autorka zrušila účet

katkami123
23. okt 2022

A prečo sa o jeho matku nepostará jeho sestra, jej dcera? To im obom vôbec nie je trápne hodiť to na cudzieho človeka? Žasnem. Pekne krasne nech jej vybavia buď domov dôchodcov, ak nemajú záujem sa starať, alebo nech jej platia 1/2 každý opatrovateľku. Prečo by si to ty mala robiť?

cacianka
23. okt 2022

@eva7780 ale môže to pomôcť iným ženám

ihned13
Autor odpoveď zmazal
petkazamborska
23. okt 2022

no ked chces ostat s dvoma detmi sama tak si ju tam nanominuj ....si zoberies 30rokov svojho zivota , poznam pary ktore sa rozviedli kvoli strigam :D

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
dkethe
23. okt 2022

@laila22 tretie dieta jej urobi on, a velmi rad. Aby tak nemohla ist do prace, mal ju este viac v pasti, a ona sa mohla starat o tu jeho matku. A ved nejak sa uz pomestia.
Strasne.

lunademonica
23. okt 2022

@lucka_1998 a kde bude svokra akoze spat podla neho? S vami v jednej posteli? Alebo na tej chodbe? Nema uz demenciu aj on? ...

euka210
23. okt 2022

@lucka_1998 toto neexistuje...tak vy sa tlacite 4 v 2i, mas si ju tu zobrat a sa o nu starat, lebo on nebude a sestra, dcera mamy, je v 4i a si ju nezoberie? To co za vztahy?! Stary clovek potrebuje pokoj a urcite svoju izbu a to nemate...pri detoch tazko....s mojou 70r mamou by som nebyvala...hoci so 64r svokrou byvam 😁...ale ona je v pohode a mame dom, ale aj tak obcas nasi tak vystrajaju a hucia v kuchyni, ze ju usi z nich bolia...bytovku si faaakt neviem predstavit. Ale ja tak pocitam, ze ked bude treba, tak ju doopatrujeme a budem sa o nu starat ja.
Inak, svokra berie urcite dochodok, takze ten by siel, keby sla do domova. Tu sa musia jej deti dohodnut, co s nou, ale tak, ze aj polovicky s tym budu suhlasit.

domca2705
23. okt 2022

@lucka_1998 no ja by som s tým určite nesúhlasila. Co sa s koňom zrazil? 😏 Ako hej z jednej stránky oki, chápem, že teda chce pre svoju mamu to naj ale zjavne to nemá domyslene.Dve deti, dvojizbak a chorá mama? Neviem si to predstaviť. A ty určite odhovaraj, prízvukuj ze to nie je dobre riešenie. A ze s tým nesúhlasís... Nedopadlo by to dobre. Ako fakt, určite nie, treba vymyslieť niečo iné. A hlavne mysli na deti, máš sa o koho starať.

blog_betka
23. okt 2022

@lucka_1998 ja by do toho nešla a so svokrou žiť to nieje dobre mladý majú žiť sami

martina28p
24. okt 2022

@lucka_1998 uprimne,ani nechapem načo potrebujes o tom diskutovat...toto je cisty zabijak vztahu...ja mam svokru vedla v dome a je to peklo,znicilo to vsetko co sa dalo,aj keď fungujeme ale uz to je len zvyk, našťastie mam deti vacsie...nikdy by si nebola stastna a tolko nervov co by si mala ti za to nestojí...
Na druhej strane áno,rodicom treba pomoct,ale najprv nech chlap zabezpečí vacsie byvanie,aby ste mali každý svoje sukromie ak by to uz inak neslo...ale urobit toto detom,aby spalo v izbe s babickou,ked bude samo dospievat,chciet kamaratky na navsteve....no fakt si to predstav ako sa budu citit....
Za mna obrovske NIE!!!!!!!!!

stevvvka
24. okt 2022

Neviem, ci si autorka toto precita...
Ale radsej odist s detmi teraz hned, kym su male. Cim budu starsie, tym horsie sa bude odchadzat, potom uz bude treba aj skolku menit, teraz len zbalis igelitky a hotovo.
Ked to spravis s rozumom, odid s rezervou, blockami, požiadaj o vyzivne.. Keby si bola manzrlka, mala by si narok na vyzivne aj na seba, to by som chcela vidiet, ako by sa chalan zatvaril.
I ked som presvedcena, ze tento velmi vyzivne platit nebude. A o jeho mamku nech sa staraju tie zeny zo zoznamky. V prvom rade by som mu otrieskala o hlavu, ze sa nemas co starat o cudziu zenu, ked nebol schopny si ta vziat. Ale asi je to lepsie, nemusis riesit rozvod.

zenulkaaa
24. okt 2022

Necitala som celu diskusiu, ale uz len ked som si precitala, ze pises, ze tvoj priatel ti oznamil, ze on s nou na opatrovatelskom nebude, tak do mna sto certov.. akoze a kto sa ma o nu starat??? Snad nie ty? A v 2 izbovom byte?? No urcite nie. Prepac, ale to ze si jeho priatelka, a ani keby si manzelka Ťa predsa neodsudzuje k tomu, ze sa mas starat o svokru. Nesuhlasila by som s tym a fakt doslova, by som odisla, ak by ju k vam nastahoval.. a nerespektoval tvoje rozhodnutie, ze s tym nesuhlasis a nie si ochotna sa o nu starat.

simca06022011
24. okt 2022

No povedaka by som drahému ok, ked zabezpečí dom kde.kazdy ma.svoju izbu, opatrovateľku. Inak nic také. Nech sa.on.pripraví, ze ty tiez nebudeš na opatrovatelskom a.nebudeš sa.s.babkou v 2i byte tlačiť, uz teraz je vas tam dost, tam aj.návšteva ked pride tak je plno.
Plua neustále my rezonuje to ze je to len priateľ, aj keby sice.nebol on ty nema co diktovať co robit.

saiffffa
24. okt 2022

@lucka_1998 akoze sprry ale ty nie si nici otrok. Ak sa vehementne chce o ňu starať, nech si zoberie prispevky nanosetrovne a je s ňou doma. To co je toto?? By som ho poslala niekam...

janka2273
24. okt 2022

Hlavne to nie je sranda,starat sa napr. o psychicky chorú osobu🤔ak u nej začína Alzheimerovej, tak to rovno vybavujte vopred nejaku DSS,lebo ti doma z toho preskočí 🙈🙄je to velmi náročné na psychiku a s detmi to nemáš šancu zvládnuť a byť zároveň v pohode....

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
24. okt 2022

autorka nema oporu nikde - mama leniva, chora, na partmera sa nemože spolahnut, este budu ako sardinky, vy ste jej tu naložilu, tak zrušila učet .to je najhoršie počut pravdu a zamysliet sa nad ňou, partner neverny, nepodporuje ju ona chce este aj svokru nastahovat k rodičom a ked sa spyta ostatnych, ako ma riesit situaciu, tak si zmaže učet a ostane v sračkach az dokonca života, potom ked uz nebude vladat sa starat o 4 ludi celkom zodrata, pochopi, ze ludia jej asi chceli dobre, ale mladost uletela a jej ostanu len spomienky na tazko prežity život, pretože ked bola mlada, mala šancu zmenit veci, utiekla z bojjska a ti, ktorý jej radili, tých odstrihla.
no v jej pripade ani prichod domov by nebol ružovy..ma to ťažke..niektori ludia sa nenarodia pod sťastnou hviezdou, ja mam aspon u rodičov podporu
takže autorka, ak si este čitaš, nebuď srab, nezmazavaj učty a triezvo sa zamysli, čo je najlepšie pre teba i deti a rozhodni sa tak, aby si v 70ke nelutovala,že ti život preletel medzi prstami

janicka1985
24. okt 2022

@lucka_1998 preboha nedopust to! My sme byvali s malou dcerou len pár mesiacov so svokrovcami v 3.izb.byte a bola to čistá katastrofa.Dobre ti radím nerob to, budeš nešťastná a môže to ešte aj váš vzťah naštrbiť.Radsej nech svokra ide do domova dôchodcov a mladých nech nechá pekne si žiť v pokoji.Tam sa o ňu adekvátne postarajú

karolinakr
24. okt 2022

A že manžel býval ako Ťapakovci - aspoň som sa hned zrana zasmiala😅

karolinakr
24. okt 2022

@janicka1985 ona si zmazala učet, len dufaj, že si este pride čitat odpovede

ibrunova
24. okt 2022

@janicka1985 ten vzťah je naštrbený dávno ako čítam autorka si už zrušila účet.

janicka1985
24. okt 2022

@ibrunova no zbohom tak dievca asi ma poriešené do budúcna 🤦