icon

Správne rozhodnutie

nickneznamy
21. apr 2015

Opäť raz Vás prosím o vyjadrenie názoru, poprípade podporu v rozhodnutí. Pred nejakým časom som už písala o istom probléme s priateľom. Už niekoľko mesiacov spolu bývame, presťahoval sa za mnou dosť veľa km od domu a tým akoby jeho "povinnosti" v partnerstve skončili. Počas pracovného týždňa žije štýlom " prídem z práce, tým končí deň", nepracuje manuálne, ale aj tak ho práca podľa jeho slov vyčerpáva, v poriadku, rešpektujem to a cez týždeň ho teda "neobťažujem" mojimi požiadavkami. Očakávam, že aspoň víkendy budeme tráviť spolu (inak ako ležaním na gauči pred televízorom), ale on každú aktivitu berie ako trest, nič ho nebaví, nič nové nechce vidieť, nič ho nezaujíma, a teda keď už musí, tak sa "obetuje" a ide so mnou v sobotu na hodinu do jedného a toho istého parku, kedy sa cítim ako pes na venčení, keď sa vrátime domov zase trávi čas pred telkou a keď náhodou spomeniem niečo v štýle "poďme ešte von, niekam si sadnúť", tak jeho reakcia je " boli sme už dnes vonku? boli." je veľký sebec, no je slepý, aby to videl a priznal.
Toto je len príklad, to jeho (ne)venovanie sa mne je evidentné v x veciach.... Veľa krát som mu o tom hovorila, nie som taký gaučový domased, napriek tomu robím kompromisy, ale to je neviditeľné. Včera mi praskli opäť nervy, snažila som sa s ním rozprávať o tom, čo ma trápi, ale bohužiaľ som mala smolu a nevychytala správny moment, lebo bol "unavený" a chcel mať pokoj a spať. Zbalila som mu kufre, naštval sa, ale aj tak tu zostal spať, dnes ráno sa ma pýtal, či teda chcem aby odišiel, odpovedala som mu, že pokiaľ už teraz vie, že sa nič nezmení a bude to ďalej takto, tak by bolo pre nás najlepšie riešenie rozchod, aby sme neboli o pár mesiacov v rovnakej situácii, jeho odpoveď " mám si zobrať kufre teraz, či až keď sa vrátim z roboty?" takže si očividne vybral jednoduchšiu cestu, mne z toho puká srdce, pretože ho ľúbim, zároveň viem, že šťastná nebudem... ako to mám prekonať, je to správne rozhodnutie?

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy v tom prípade ber kufre, daj ich pred dvere, počkaj pri nich, až si ich vezme a do bytu ho nepúšťaj - si na odchode, lebo práve začínaš žiť.

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@kaktusik007 prečo som to dovolila? no zrejme to bola empatia, ľútosť, moje zlé rozpoloženie... ja jednoducho neviem byť taká k človeku, ktorého lúbim, že ho o desiatej večer vyšmarím z bytu a čau, to fakt nedokážem ☹

dzejn80
21. apr 2015

ja teda uplne doslova suhlasim s @timea7 .... pisala si, ze byvate v 1,5 mil. meste, tak tusim, ze to na sk asi nie ste ... tiez mam manzela a svagra velmi podobnej postavy, tak by som ich ponukla, keby si bola v BA 🙂))
A este mi mlady pride aj neskutocne a totalne trapny.

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy tak to dokážeš o štvrtej poobede, už sa od večera mohol zariadiť. Neberie ťa vážne, lebo ani ty sama seba neberieš vážne, nehnevaj sa na mňa.

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@dzejn80 nie, na SK nie sme... a ak sa už v tomto meste nedá nič robiť, tak už skutočne neviem, ktoré miesto na svete by splnilo pánove očakávania... trápny je tým svojim správaním voči mne, tým ako sa tvári, že je strašne nad vecou a pritom som si na 99% istá, že bude vyplakávať ako ma miluje a ako bezo mňa žiť nebude...

kaktusik007
21. apr 2015

@nickneznamy tuto daj to co citi srdce uplne do uzadia... a posluchni rozum...
vymen zamok, daj kufre pred dvere, pockaj pri nich a ako sa objavi, chod prec.... a uz ho nikdy k sebe nepusti.
tiez som mala jeden vztah, chlapa co som neskutocne milovala a on ma nicil.... pomohol iba tvrdy razantny pristup a rezolutne nie a dovi dopo.... inak by ma znicil.
a to iste doporucujem aj ja teraz tebe -- natvrdo, city bokom. On ta inak znici. Maj sa rada a opusti ho.

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@timea7 nebudem sa s Tebou hádať, máš úplnú pravdu, plne si uvedomujem, že toto všetko je moja vina, keby sa so mnou niekto tri x rozíde a vždy mi postačí naňho vytiahnuť zopár sľubov, ako bude všetko také a onaké, sĺz a psie oči a vezme ma späť, tiež by som ho nebrala vážne... môžem si za to jedine sama, som si toho vedomá...

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@kaktusik007 uvedomujem si to, že sama sebe blížim tým, že s ním som... ja sa nervujem, vytáčam a stresujem a on je v pohode, jemu nič nechýba a ani nevadí... sama si blížim.

dzejn80
21. apr 2015

@nickneznamy ale ved ty si super nastartovana, tentokrat to staci uz len dotiahnut do konca, drzim palce 🙂

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy mala som priateľa, ktorému som v podstate nemala čo vytknúť - milý, pozorný, pracovitý, najšťastnejší bol, keď sme celý večer tvrdli pred TV. On mal v zadku magnet, ja mám vrtuľu....neviedlo by to nikam, ukončila som to po dvoch rokoch a dnes som nesmierne šťastná, že som to kedysi urobila. Umierala by som pri ňom zaživa.
Tak si neubližuj, ak máš strach, že to nezvládneš, kufre pred dvere, vymeň zámok, ak to nestihneš, daj kľúč do zámky a nepusti ho dnu. Pochopí..

maria1989
21. apr 2015

@timea7 aj on pri tebe 😉 lenže naopak 😀

kaktusik007
21. apr 2015

@nickneznamy je super ze si to uvedomujes, tak uz staci to len zrealizovat a bude dobre 🙂

timea7
21. apr 2015

@maria1989 áno, samozrejme, toto je veľmi dôležité v partnerstve, ako si dvaja predstavujú trávenie voľného času, dá sa urobiť kompromis, ak chcú obaja, ale nedá sa zmeniť človeka od základu.

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy každý robíme v živote chyby, je dôležité, aby sme sa z nich poučili, tak neurob tú istú znova, lebo tu budeš o nejaký čas zakladať ďalšiu smutnú tému.

nickneznamy
autor
21. apr 2015

Vám všetkým fakt ďakujem za rady a pomoc, moc si to cením... 🙂

mala_hobitka
21. apr 2015

@nickneznamy Podla mna by mal vztah cloveka naplnat laskou a porozumenim. Akonahle vztah cloveku ublizuje je to zle. Ked trpis nie je to laska. Ked trpis a druhemu je to jedno je to chory vztah.

nancy1974
21. apr 2015

@nickneznamy podľa mňa si spravila správne rozhodnutie, človeka ak chce žiť v spokojnom partnerstve musí vedieť robiť aj kompromisy ale zároveň aj žiť svoj život s chuťou, láskou a so všetkým čo k tomu patrí. Leňoch gaučoví a Neposeda všeobecný sa k sebe vôbec nehodia a preto by ma zaujímalo čo na svojom priateľovi ľúbiš, ležanie pri telke to asi nebude, tak teda čo to je?

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy mne je tu ľúto, každej ženy, ktorá nie je vo vzťahu šťastná a ak stačí ju len trošku postrčiť, aby to zmenila, tak to urobím, niekedy ju aj sotím 😀 😀 😀 Držím palce, život je príliš krátky na to, aby si sa trápila vo vzťahu, ktorý ti nič neprináša.

timea7
21. apr 2015

@nancy1974 niekedy je to len zvyk a strach zo samoty...

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@nancy1974 má veľa dobrých vlastností, nič nie je len čierne alebo len biele... keď chce, vie byť velmi pozorný, milý a starostlivý, empatický, pomôcť mi...
napísala som "keď chce" a ono to je fakt len vtedy, keď chce, alebo má náladu taký byť, to by tak vo vzťahu tiež zrejme nemalo fungovať.... lebo keď tú náladu nemá a je napríklad unavený, tak na mňa kašle...ja sa zase viem premôcť, aj keď som unavená a pod., neviem, čo z toho je správne...

natalym
21. apr 2015

@nickneznamy U nás podobne, keď on chce.

nancy1974
21. apr 2015

@nickneznamy aj únava je niekedy len výhovorka, pretože ak človek nepracuje fyzicky môže byť unavený psychicky a práve vtedy prechádzka, cvičenie alebo hocičo len nie ležanie je ten správny krok

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@natalym a ty si naňho dobrá tiež len vtedy keď máš práve chuť?
@nancy1974 tomu verím. Okrem toho, každý kto pracuje je unavený, podľa mňa, ale nie je každý taký, že príde domov, naje sa, pozrie si telku a ide spať

mala_hobitka
21. apr 2015

@nickneznamy Ze je unaveny a je vtedy zly? Coze?....moje nervy...ja ked som unavena jedina na com mam naladu je pritulit sa k drahemu a zaspat 🙂

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@mala_hobitka no presne, keď je unavený, alebo mu niečo je, tak treba chodiť pomaly po špičkách a hlavne nič nežiadať!

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy kedy chodí z práce? Ty si už doma? Môžeš mu vytlačiť túto tému, dáme mu ju aj s venovaním....Nič nežiadať? A ak by prišlo dieťa? Vypnúť ho, ako rádio, ak príde tatinko unavený z práce?

libka1
21. apr 2015

@nickneznamy skus ho nechat odist, mozno naozaj zistis ze ti je bez neho lepsie... mam takuto skusenost sama, po 7 rocnom vztahu ked mi odisiel partner som si myslela ze to asi neprezijem... ked sa chcel po par tyzdnoch vratit som sa normalne zlakla 😀 mne bolo bez neho tak dobre ako nikdy, len som to proste musela zazit a prekonat ten strach z rozchodu a toho, ze budem bez partnera, co sa po 7 rokoch zdalo nemyslitelne 😅 s tymto panom podla mna stastie nenajdes, pretoze ste na uplne inej vlnovej dlzke...

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@timea7 no chodí vždy inak, v rozpätí šiestej-siedmej... tipujem, že tak o pol siedmej je doma... ja doma som... vieš, že mi napadlo ukázať mu to? ale to by sa strašne nahneval a urazil, že ja potrebujem súkromnú záležitosť riešiť s cudzími ľuďmi na fóre, to by ma asi aj vysmial...
To s tým dieťaťom mi tiež napadlo veľa krát, hlavne keď sa ma tak v priemere 3x za týždeň pýta, či s ním chcem mať deti... asi si neuvedomuje, že dieťa nebude brať ohľad na jeho náladu, možno sa spolieha na to, že ja sa postarám.

timea7
21. apr 2015

@nickneznamy nie možno, ale určite sa spolieha. A ako by to u vás po narodení dieťaťa vyzeralo, nájdeš v mnohých témach tu na MK. A ešte niečo, neviem, koľko má tvoj partner rokov, ale ja som alergická na to, že v každej druhej téme sa píše, aký je muž z práce unavený. Viem, nie je to teraz med lízať, šetrí sa na ľuďoch, každý je v práci vyťažený na 120%, ale veď sú to mladí muži! Už tu bolo písané, že keby zdvihli zadky od TV a PC a športovali, žili aktívne, na únavu by zabudli.Môj otec má vyše 70 rokov, je po ťažkých operáciách a pár ťažkých životných úderoch, ale aby vylihoval pri telke celý večer....

lenbea
21. apr 2015

@nickneznamy správne si sa rozhodla. a ešte ovela horšie by to bolo, keby ste mali deti. deti potrebujú byť často vonku, spoznávať nové veci, a to aj s otcom, nielen mamou. takže potom by si kvôli tomu vela plakala, nevšímal by si ani Teba, ani deti. niekedy sa nedá inak, len rozísť.