Starší partner - čo si o tom myslíte?
Ahojte dievčatá, po mnohých sklamaniach s mužmi som si povedala, že už nechcem nikoho, že budem sama. Ale stalo sa. Stretla som muža, staršieho odo mňa, veľmi ma priťahuje, ale neviem, či ísť do toho vzťahu. Ja mám 29 a on 42, čoskoro 43. Je to veľký vekový rozdiel?
Nemala si tu uz nahodou temu?
Myslim ze ano...
13 rokov rozdiel je vela...
V tomto obdobi to nezistis,ale ked budete starsi,bude to viac citelne.
Ale zalezi aj od stylu zivota-su 40nici,ktori uz cakaju len na smrt,a su 70nici,ktori maju plany na xy rokov,a ziju aktivne..
Kazdy sme iny,vela zalezi od charakteru cloveka.
Ale v zasade myslim,ze je to dost velky vekovy rozdiel.
@osky Nie, nepisala som sem ešte žiadnu tému
Ako toto mne napr. nevadi, mat oddelene ucty a kvazi "hospodarit" si kazdy so svojimi peniazmi, kym ste spolu naozaj len takto kratko a nie ste zobrati a nemate deti. Ja by som sa teda vobec nehrnula do spolocnej kasy. Samozrejme je logicke, ze by si prispievala. Skor je zvlastne, ze on tak nastojci, ze to MUSI byt 50/50 a plus ty varit, prat, upratovat...toto je cele zvlastne. Podla mna mu vyhovuje takyto zivot...Mat len toho partnera ale pritom neprichadzat o nic(peniaze) lebo vsetko 50/50. Mat navarene, oprate, upratane a hlavne mat sex. Nemat starosti, len radosti. Daj na svoj 6ty zmysel. Ak ti hovori, ze on viac chciet nebude, neostavaj s nim...
V kazdom pripade sa s nim ale o vsetkom este raz porozpravaj...tieto veci si musite vyjasnit a musi byt k tebe uprimny a neslubovat ziadne vzdusne zamky...ale povedat si to narovinu, co chcete od zivota. Nemate 20r., kedy sa este mladí hladaju a zistuju, co vobec chcu a o com je zivot...
nuž potom bude asi lepšie sa poohliadnuť po inom partnerovi, lebo tu sa podľa mňa svadby a detí nedočkáš. Alebo detí sa aj možno dočkáš a zároveň toho, že sa budeš musieť postarať o dieťa, domácnosť a z rodičáku mu prispievať na polovicu nákladov, prípadne ti to bude zapisovať ako dlh, ktorý mu splatíš, keď sa vrátiš do práce...
to to jeho zmyslanie o zenach o ich ziveni atd....by bola u mna konecna.tebe,co si samostana zena, ti to dal chrapunsky na javo, aby si nic neocakavala...je to hanba na jeho hlavu a s takym by som nebola. tak jemu to vyhovuje a ty nemas nic ocakavat od neho. z vlastnej skusenosti viem, kedze som bola sebestacna so vsetkym ako ty a nakoniec mi povedal(dávno byvalý fesak), ze jemu by sa pacilo, keby som kavu za nas oboch platila aj ja a aj zmrzlinku si nechal kupit, ved preco nie? zabudol na muzsku galantnost a preto letel ako spinava handra.Od takeho nic moc necakaj, len blby pocit , ze ho chces vyuzivat.
Hm....nepotrebuje papier,papier nie je podststn.
Ok
Ale ked nie je podstatny a je to iba papier,preco sa tak svadby boji?
Ja mám partnera tiež s podobným vekovým rozdielom.
@terezka1947 To by som tiež rada vedela.
Ked su tak iskry tak na veku nezalezi hlavne myslim tym ten vas vekovy rozdiel;)
@katkabg Iskry lietajú 🙂
Tak len nech lietaju 😊😊😊😊 prajem vam to,aj taky chlap v takom veku dokaze byt top 😉
takže suma sumarum ty budeš platiť svoju hypotéku, režiu na byt to sú peniaze pôjdeš bývať k nemu tak budeš platiť polovicu variť,žehliť, prať, nakupovať full servis sex k tomu prispeješ mu no čo svete mu žiť je rád že si samostatná no ved bodaj by nebol neboj bez bytu alebo domu by si nenašiel ty si len pekné svoje peniaze odkladaj šetri a nedavaj do cudzieho on bude platiť čo ked pišeš že nebyva na hypotéku svoju režiu ktorú zaplatiš s polovice ty ja by som nepristupila odstup s kratšej cesty nikdy nevieš čo sa môže stať ako pišu baby budeš na materskej ved to je almužna a budeš nútena niekdy pýtať povie že ti neprispeje nikdy ani nevieš boh chráň ochorieš nikdy v živote to neprajem nikomu ale je stres v živote sa môže stať aj choroba žije sa veľmi rýchlo tým som chcela napisať že povie ti no moja milá marš do roboty alebo sa zabezpeč kde sú tvoje peniaze ked budeš ,prať ,variť , ved do hrnca musi človek niečo dať stoji to dalšie peniaze na pranie prášok on bude robiť čo ty všetky domáce práce a zadarmo a ešte mu budeš prispievať no to by bol každý taký múdry to už vie vymyslieť že to je prácou ženy hej ty budeš robiť všetko on nič a ty ešte platiť polku nájmu nedaj sa ošaliť a odstup s kratšej cesty ked si dala na svoju intuiciu tak sa toho drž intuicia nikdy neklame on si tvoje peniaze čo budeš polku platiť bude škrečkovať a ty namiesto odkladania na horšie časy budeš pchať de facto cudziemu chlapovi s ktorým ani nevieš ako dopadneš aka buducnosť ťa čaka povie ti po 2 rokoch chod preč a čo koľko si si mohla ušetriť sama pre seba pekné ostaň vo svojom a rob podľa seba ty budeš prať ,variť, žehliť okolo domácnosti robiť a on bude brať od teba polku réžie a ostatok ty budeš robiť zadarmo on potrebuje taku čo sa bude onňho starať a deti určite mať nechce neverim možno ti len maže med okolo úst ale nemyslim si motorkár,hudobnik never taký sa nevie úsadiť to bude vždy dobrodružna povaha odstup s kratšej cesty kým je čas úspory je vždy dobré mať nikdy nevieš kedy ich budeš potrebovať a čo že ti kúpil zlatý náramok to je len raz za čas a hlavné ked je začiatok vzťahu páči sa mu že si nezavisla no ved prečo aj nie vie že ked by ťa po nezhodách poslal preč vie že máš kam ísť ako pišeš mal dlhoročni vzťah prečo ho bývala opustila asi že nechcel deti rodinu ona ich chcela a svatbu nechce prečo lebo by ti po rozvode musel niečo dať či ako to pochopiť zvlaštne ked si už chceš niekoho najsť tak takeho ktorý ťa nebude len využivať ale si ťa aj vezme založite spoločnu rodinu budete mať deti a nie podivina ktorý vydi že máš málo ved hypotéka zhltne najviac on ma za hotove bývanie a chce na tebe ešte zarobiť a ešte super bonus pranie,žehlenie, varenie full servis a sex samozrejem že všetký služby zdarma povedz mu a ty mňe za varenie pranie a ostátok zaplatiš kedy a koľko no tak bodaj by ťa nechcel aby si sa nasťahovala k nemu a ved mu návrhni že aby sa on nasťahoval k tebe platil pol hypotéky a tiež režiu že čo povie ked povie že nie alebo bude mať nejakú reakci nemáš čo váhať ukonči to budeš v núdzi úspory sa ti mínu a ked budeš od neho niečo pýtať na drzovku ťa okrikne že ti nič nedá že chod do roboty takých by bolo hľadaj si takého čo tebe bude davať a nie ty dajakého špekulánta dotovať a ešte ten vekový rozdiel teraz deti nechce má 43 rokov a kedy za 10 rokov zrejme vôbec možno ked mal priateľku došla jej trpezlivosť ja by som sa s ňou rada stretla na tvojom mieste a nech ti povie ako to bolo koľko boli spolu akú dobu predsa ked som s niekym 5 rokov príklad nevezmem sa zo dňa na deň a odidem len tak pre nič za nič preč asi všetko zhodil na nu aká bola zlá čo mu robila a nerobila a povedal svoju verziu ale jej verziu nepoznáš aj o to by som sa zaujimala v tvojom prípade nenechaj sa využivať a ostaň u seba doma ak by si si hľadala niekoho a dáš take podmienky čo chce on od teba full servis tak sa ti príhlasi aj 20 chlapov vo vzťahu nie je len brať ale aj davať a on ten tvoj je riadne prešpekulovaní a chce len brať davať nič on bude tak pomaly v tichosti pýtať peniaze to nieje len polka do nájmu ale aj nedoplatky za plyn, vodu, elektriku, ak treba drevo to veľa stoji na celú zimu, hygienické potreby,niečo vždy vypadne ,potraviny drahé, benzín do auta režia okolo auta a nakoniec si narataš že mu dáš aj polku vyplaty a zaplatiš svoje poplatky a ostane ti 0 pokiaľ on sa bude radovať s celej svojej výplaty a ešte že si mu prispela zo svojho zabudni nedaj sa využivať ani čo sa týka full servisu ani čo sa týka penazi budeš na PN príklad a čo ti povie zariad sa budete mať deti dôjdu ti úspory a povie chod do práce a kde dáš male dieťa ked si budeš chcieť niekoho k malému dieťatu najsť tiež musiš zaplatiť kopec penazi tak si tam kde si bola a on vysmiaty a to sú moje peniaze ti povie rozmysli si to všetko daj na intuiciu aby si sa nespálila tak poriadné a podľa mňa keby chcel deti má prečo sa s nim rozišla bývala lebo asi ho mala dosť bud kde si a šetri si svoje peniaze ak by si ho zavolala bývať ty k sebe s takým návrhom aký má on pre teba že na polku tak uvidiš čo povie ak by povedal nie tak máš situáciu vyriešenu lebo chce s teba iba profitovať jemu zlé by nebolo mal by full servis, peniaze od teba,sex no čo by mu chybalo nič je to obyčajný špekulánt odstup s kratšej cesty kým je čas deti nechce ved mu roky idú hľada taku ktorá sa bude starať a obskakovať len jeho deti by mu boli na priťaž lebo už by si okolo neho nerobila už by boli deti prvé preto ho asi aj nechala priateľka a to mi ver.
vies, ale iskry nie su vsetko, hlavne v tomto pripade.. iskry budu lietat aj s niekym inym, kto bude mat iny pristup k svadbe, byvaniu, financiam 🙂 ja by som to ukoncila
Utekajte preč. Je to egoista.
ste spolu relativne kratko este, ale z toho co pises, je tam dost veci, ktore by aj mna trosku rusili, aj ked ty najlepsie vies ako je to medzi vami... vek by som asi neriesila, pokial to klape, ste na rovnakej vlne, rozumiete si atd, preco nie... to, ze sa mu paci, ze si sebestacna - neviem preco je tolko povyku okolo toho, mohol to kludne povedat aj ako kompliment, samy vieme, ake vedia byt dnesne mlade baby vychcane a mozno prave jemu imponuje, ze si relativne mlada baba a si zabezpecena a samostatna...
co ma vyrusuje je fakt, ze ma 42 a mal dlhorocny vztah, ktory neskoncil ani manzelstvom, ani detmi (netvrdim, ze to musi byt, to absolutne nie, len este stale je to v nasich koncinach nezvycajne, ze minimalne ked uz nie zenaty, tak aspon tie deturence a ze nevyslo to s partnerkou), lebo to moze zavanat, ze chalan je manipulator alebo egoista... a co ma este rusi tiez dost je fakt, ze ta vola k sebe a sam ti povedal, ze idete 50:50 nakladmi na byvanie a "nestaci", ze sa mu budes starat o domacnost... keby si mu sama navrhla, ze okej, ale budem ti prispievat na naklady a on povie, ze nemusi byt, ale ok, to je ina vec... ak ta postavi do toho s tym, ze ta pozve k sebe byvat a nakaze ti platit, tam by mi hulakala sirena... aj co sa domacich prac tyka... nie nie, treba si to rozdelit urcite a dohodnut sa na pravidlach... to, ze on je starsi ho nestavia do pozicie moci a ze bude tebe prikazovat co a ako... mal by ta na rukach nosit ako princeznu, najma ked je zjavne, ze nie si s nim kvoli peniazom... a samozrejme last but not least - pohlad na manzelstvo a deti... je to muz vo veku, kedy uz ma svoje zauzivane ritualy a ma svoju pohodicku, obavam sa, ze jemu sa do toho, aby sa on prisposoboval niekomu moc nechce a popravde ma to neprekvapuje, par som takych poznala...
velmi som ti neporadila, ale jednu vec ti poviem - nenechaj sa do nicoho tlacit, na co sa necitis a duplom sa nenechaj vyuzivat!!! vyzeras ako rozumna a sikovna baba, ktora vie, co chce a vie sa o seba postarat, nenechaj si tuto "suverenitu" zobrat... a ak k nemu byvat, byt do podnajmu, ani nahodou ho nepredavaj...
Ja bývam s partnerom. Nie sme zosobášení. Máme dieťa. Ale on platí skoro všetko. Všetky náklady na dom, ktorý je teda jeho. Platí väčšinu stravy, dovolenky. Keď sme v reštike, platí on. A nikdy o do mňa nexhcel platenie. Platí lieky, pre malého všetko.
@sissy27 no medzi dnešnými mužmi panuje názor, že žena sa má na rodičovskú dovolenku sama pripraviť, našetriť si aby mohla svojou polovicou počas výpadku príjmu prispievať. Toto som čítala tu na MK od nejakého chlapa. Čiže žena len čo začne pracovať, ihneď musí tvrdo šetriť, aby si ona mohla dovoliť dieťa, veď chlap predsa nemôže živiť ženu počas rodičovskej dovolenky. Toto dnešní muži nedávajú...
Po tom vsetkom, co si postupne napisala, vekovy rozdiel nie je problem, ale to, ze mate rozdielne nazory na spolunazivanie. Nechce svatbu, deti mozno, ty chces oboje. Nespoliehaj sa na to, ze nazor zmeni. U vacsiny chlapov nie naozaj znamena nie. Za dalsie, lietajuce iskry nie su zarukou stastneho a dlhodobeho vztahu. Za takych podmienok ake ti ponukol, by som si stahovanie k nemu riadne premyslela.
Ahoj, a ked ste riesili spolocne byvanie, co by si spravila so svojim bytom?aku ma on predstavu?
@zana1234 Že by som ho prenajala, hmm lenže čo ak by sme sa rozišli, kam by som išla keď dám byt do prenájmu ..
@nairia Sme spolu krátko, to áno, ale nepáči sa mi ako tí dnešní muži chcú, fakt akoby bol pre nich strašiakom, že žena bude na materskej a oni sa budú musieť o ne starať, je to vážne úbohé, mali by byť pyšný, že sa dokážu postarať o rodinu, ale nie, oni chcú slobodu a neviazanu zábavu a len keď oni chcú. S tým spoločným bývaním si myslím, že radšej nie, alebo možno na skúšku a uvidím aké to bude a keď to nepôjde tak sa vrátim do svojho bytu.
existuju muzi ktori to vidia tak ako ty, urcite takeho najdes. Bud vyberava, tieto otazky su najdolezitejsie ak chces dlhodoby vztah a rodinu.
Tak ako pises, vyskusat s nim zit mozes, byt si zatial nechaj, aby si sa mala kde vratit. Narovinu si vydiskutujte vase naklady a kolko komu ostane po zaplateni 50:50.ak to pre teba bude nevyhodne a on sa k tomu postavi,ze je mu to fuk..tak asi to tak bude aj v buducnosti....chlap by mal byt gentleman a kusok zaplatit vzdy viac...uz nech sa rozhodnes akokolvek, vzdy mysli v prvom rade na seba a zvaz alternativy vyvoja, aby si v pripade rozchodu co najmenej trpela emocionalne, ale aj financne..drzim palce
ja som mala presne 29 a muz 42 ked sme sa zoznamili. Uz sme spolu 14 rokov. 🙂
jasne, ja ta uplne chapem, a preto ak ta toto rozculuje, vadi ti to a vyvolava to v tebe neistotu, tak to nie je dobre... hlavne je teraz ozaj to, co chces ty a ako to chces, ak tam su kontrolky a pochybnosti, uz to nie je dobre... drz sa! 🙏
nechcem byt demotivujuca pre teba. ale nezlavuj zo svojich narokov. dieta je predsa este vacsia zivotna zmena ako svadba! moj manzel za prve si ma chcel zobrat a chcel deti. zaraba 5krat viac ako ja a doma upratuje perie a chodi na nakupy aj mi zvykne sem tam navarit obed do prace aj plati upratovacku. existuju taki muzi...
Nerozumiem, na prvej strane si písala, že ti nie je podozrivé, že nebol ženatý a nemá deti a vzápätí, že sa ti niečo nezdá a bliká ti kontrolka, myslím, že každá súdna žena s rozumom uteká, lebo toto je dosť jasne, prečo asi zdrhla bývalá...
@sissy27 žena mu za to poskytuje vwci😂😂😂😂predpokladám, že žartujes. Alebo ty si svojmu partnerov ala poskytovala sex za restiku ankino😎hmmm, inak aj muž žene poskytuje toho svojho, inak by si tiež musela žena urobiť dobre sama😂😂😂😂toľko nadržaný h žien a mužov bez libida koľko ich je tu na MK, že silno pochybujem, že je to celkom tak. Apropo mňa vždy pozývali do kina a na kadečo aj bez sevu.... Teda bez poskytovania tých "iných veci"
@maciatkolulu Bliká kontrolka ohľadom financovania

Medzi nami 9 rokov.zacina mi to vadit az teraz ked on ma 65,ja 56...nejde kam nemusi.nerobi co nemusi...menej energie co je prirodzene a zvladam to...ale s rovesnilom by to mohlo byt inak.
Mozno
..