icon

Stráženie detí 15-ročnou švagrinou: Ako to riešiť?

18. júl 2024

Krásne ránko Maminky, idem sem s témou ktorá má poslednú dobu dosť trápi.
Mam 4 malé deti, stavame dom, otvarame obchod. Áno už som 100x oľutovala túto situáciu. Všetko je v podstate akoby na mne. Manžel chodí do práce, ja riešim domácnosť, teraz cez prázdniny deti, všetky papiere ohľadom domu a taktiež aj všetko ohľadom obchodu. Manžel mi len pomôže vybrať tovar inak znova všetko robím ja. Na obed musím mať navarené lebo sa chodí najesť domov. Moji rodičia stále tiež v práci čiže oni mi ani deti nezoberú ani nič. Svokrovci tiež podobne. No ale mam 15 ročnú svagrinu ktorá zozaciatku prázdnin mi chodila po strážiť deti kým som šla niečo vybaviť alebo tak. Dostala najesť, niekedy sme jej kúpili pizzu alebo burger lebo si prosila za to, nemali sme s tým problém. Na brigádu ísť nechce lebo sa jej nič nechce robiť. Povedala aby som išla ja na brigádu a ona mi bude pri deťoch a budem jej platiť. Akože, aj by som súhlasila keby som vedela že deti pri nej nezomru hladom. Teraz keď jej zavolám ci príde, v momente otázka ze co za to dostane. Už mi je to trápne ju aj volať lebo deti ma úplne na háku a zakaždým žiada peniaze. Vraj keď mi baví deti nemôže ísť na brigádu. Pritom kľudne nech ide. Ide ale o to ze ja som už úplne vyčerpaná, schudla som 10kg a nemám čas ani jesť. Večer som už povedala manželovi ze nech objedná pizzu lebo už nevládzem robiť večeru. Tak on si dal polovicu a deti polovicu samozrejme im bolo malo ( mne sa neušlo) tak som deťom robila ešte palacinky. Z ktorých sa mi tiež neušlo. Nahnevala som sa a odišla som si ľahnúť do spálne. Tak vyhnal deti ku mne že on si chce v kľude pozrieť telku. Potom si prišiel ľahnúť a ze deti treba ešte aj prebalit. Išla som spať do inej izby. Vždy mi pomáhal s deťmi aspoň nejako alebo robil večeru, teraz už nič. Stále vravím ze okolo obchodu už neurobím nič že nie som otrok. Ale žiaľ, stále je všetko na mne. Keby nie mňa, tak ani dom sa nebude stavať ani za 10rokov.

A k tým deťom, opatrovateľku nechcem nakoľko fakt je to raz za čas na hodinu niekedy dve. Ale príde mi hlúpe ze švagriná vie koľko extrémne veľa mame výdavkov a ešte žiada peniaze.

cyberk
18. júl 2024

Daj dve na adopciu a dve si nechaj… alebo ich nechaj sa hrat pri potoku a uvidis kolko deti ti ostane, to je teraz v mode u takych ako ty, co akoze cakas? Objednate 1 pizzu pre 6ludi, mas vse ok v hlave? Zas dalsi rodicia, kt. sa kotia ako macence ale rozum nikde…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
yvanielka
18. júl 2024

Vaša situácia nie je chyba 15 ročného dievčaťa. Pre 6 ľudí ste objednali jednu pizzu.. Ostatné už bolo napísané

januska12323
18. júl 2024

A k tej pizzi, ja sama zjem 1 celú ak som hladná, pre 6 ľudí by som objednala minimálne 3 a nie dúfať, že sa ti z jedného kusa ujde. Najviac rozumu bude mať švagriná keď sa nenechá využívať za kúsok pizze alebo burgra.

drahomirrra
18. júl 2024

Ja tiež vyvaľujem oči, ale preto, ako niektorí ľudia žijú. Pre 6 ľudí jedna pizza? Veď môj muž spráska jednu a pol sám, keď je hladný a príde zo stavby nášho domu. Malý pizzu neľúbi, ale hranolčeky s kečupom si dá, tiež zvládne normálnu porciu. A ja celú pizzu zjem tiež, o Margheritu sa nedelím 😀 😀 😀

ejbyk
18. júl 2024

Tá pizza ma rozosmiala....
tomu sa hovorí finančná (NE) gramotnosť....
a ja že prečo bývame v malom byte a máme len dve deti...asi preto že si objednávame 4 pizze? 😲

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
18. júl 2024

Ďakujem že ste ma dali ešte do väčšej depky v akej som. 😉 Viete, ja si radšej budem sama strážiť a vychovávať deti aby som nemusela nikoho zaplatiť. Lebo manžel doslova žiada aby som prispela aj ja. Preto nechcem míňať nikde. Teraz keď som mu povedala ze sa obchod bud stopné alebo všetko si bude robiť sám tak sa nahneval a odišiel. K tej pizzi, aj keď mu poviem ze nech objedná viac lebo z toho sa nenajeme tak povie ze nie to bude stačiť. Mne to nedovolí dať si a aby deťom neostalo.

No nič idem sa vyplakať do vankúša a pokračovať vo všetkom ďalej. Svoje deti milujem a vždy som chcela mať 4 deti. Takže tie ktoré ste si dovolili udrieť do mňa v tejto veci, držte jazyk za zubami a najprv premýšľajte co poviete. Nieje to vaša vec kto ma koľko detí.

lenkakravcova
18. júl 2024

Ako s tou pizzou.. u nás predávajú v jednej pizerii také mega pizze, že máme piati problém dojest jednu - pizza na pol stola 😄. Ale zase keby to bola veľkosť pizze dr oetker mrazenej zo supermarketu, tak 2 by boli minimum.

letfenixa
18. júl 2024

@autorka zaujímavé, že vždy takéto anonymy dokážu byť protivne v diskusii a doma si nechajú po hlave skákať.
Máš, čo si chcela.

drahomirrra
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
18. júl 2024

Tak hej no musíš si spočítať čo ti je lepšie - či platiť opatrovanie alebo si strážiť deti sama. Nedá sa niekomu nechať deti zadarmo. To nie je férové.
A ani sa roztrhnúť neroztrhnes. Musíš si zvážiť priority, rozhodnúť sa, či sú nimi deti alebo dom alebo iné.. a podľa toho sa zariadiť.

luccija
18. júl 2024

Neda sa zvládať 4 deti, obchod, papierovačky okolo domu,variť atď...to, že si sa rozhodla robiť palacinky je tvoje rozhodnutie mala si natrieť chleby.Objednat málo pizze je tiež vaša chyba.Ked varíš pre deti tak je normálne, že sa príde domov najesť aj muž.Svagrinu nechaj doma nech si robí čo chce a vôbec s ňou nerátajú
Dom, obchod, deti je váš projekt s mužom vy sa máte o to starať.A ty zvolni, lebo sa psychicky zosypes.

iwesska
18. júl 2024

A ty to takto chces ako kam dotiahnut? Do kolapsu? Na dlhodobu PN? Varit sa da vecer na 2 dni a ziadne stresy pred obedom z chlapa. Pride na obed- zohreje si. O deti sa mas starat hlavne ty a nie svagrina. To nie su 2,ale 4, takze otvarat popri nich obchod,je sialene a nezodpovedne. Naco su ti peniaze,ked si nicis zdravie? To ti fakt stoji za to? Alebo sa potrebujes hrat na hrdinku,kolko toho zvladnes?
K tej pizzy. To ako pre 6 ludi objednate 1 pizzu??? Preto podnikate? Aby ste si ani jedlo nemohli objednat? Fakt nechapem tvoju filozofiu,ze muzovi je vsetko jedno a ty sa hras na superhrdinku. Cakas,ze sa za teba niekto naje?? Ked si ty neurcis priority,nikto to za teba neurobi,zbytocne sa hnevas na svagrinu - dieta. Sorry,ale aj tak,zverit jej 4 deti,je dost nezodpovedne. Co ich nehodis na krk muzovi a zadarmo?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
18. júl 2024

@luccija Ale prosím ťa, hentaké typy poznáme, preto som sa pýtala, či je z Oravy a to bez urážky. Proste to je žena, čo doma skloní hlavu, bude na slovo poslúchať muža, tu na nás zašteká, lebo dostala jasne rozpísané, že celé zle, čo si ona aj v kútiku duše uvedomuje, ale je naučená poslúchať a keby si otvorila hubu, s najväčšou pravdepodobnosťou po nej doma dostane.
Ešte to tak, dpč, aby som sa ja muža pýtala, koľko pizze môžem objednať, ty kokos, jak nesvojprávna chudera? Alebo aby do mňa muž drbal, že mám prispievať, keď mám 4 malé deti? To čo je za dementa, Že jediné čo vie je robiť detiská a hučať po žene, mať ju za chuderu a slúžku?

prasiatko30
18. júl 2024

Zaujimave, 15r svagrina je neschopna strazit vase 4 deti a ty nie si schopna ani len zavolat do pizzerie a doobiednat dalsiu pizzu ked vies ako objednava tvoj drahy muz. Problem nie je 15r dieta, ktore sa nechce nechat zneuzivat, ale dve dospele osoby, ktore nie su schopne sa komunikovat a riesit svoje problemy

angeli121212
18. júl 2024

Darmo sa autorka hneváš a zdúvaš a hráš na trpiteľku... Ženy ti dobre radili.muža si máš dať do poriadku inej rady tu nie je... Tak si rev do vankúša a ľutuj sa ďalej ak si myslíš že ti to pomôže.... Darmo sa hneváš na všetkých na okolo doma máš kus magora... A na čo by ti bolo dobré keby sme ťa všetky utešovali? By si sa na chvíľu cítila, že ti je kus lepšie ale nič by ti to nepomohlo v živote... Buď sa za seba postavíš a za svoje deti alebo sa môžeš ďalej ľutovať...

letfenixa
18. júl 2024

@autorka asi si chcela počuť 'zlá, zlá, svagrina". Bohužiaľ. Tú úplne vynechaj.

liliput12
18. júl 2024

Takto, muža by som každý. deň plieskala po hlave .. on není schopní o deti sa chvíľu postarať, všetko neha na tebe .moja ti si daj otázku, prečo si sním a načo ti je takí magor . Ked neberie ohľad na teba ..že je tak jebnuti prepáč ,ale keď on to nevidím že už nevlaces .unavená vyčerpaná vychudnutá hladná. 🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️ tak ja nemám slov . A že tí švagriná nechce strážiť deti .. necuduj sa ja by som to tiež nerobila , keby som videla ako sa správaťe vi ako rodičia, a ešte otázka je koľko ročne deti sa to. Ja by som sa aj bála nechať na krku jej 4 decka , či je ti hodina alebo dve to je jedno ?? Takomto prípade ešte len schudneš keď budeš takto pokračovať, moja račej si daj do poriadku. svoj život z mužov ..a potom rieš dom a obchod .🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️ a ešte by som mu dala tepli obed .🤦🏾‍♀️😂😂😂 no dostal by takí obed ako si zaslúži. 🤦🏾‍♀️😂

30katrusa40
18. júl 2024

Ako máš staré deti? Koho bol nápad s obchodom a ak to nie je tajné aký ? Potraviny alebo drogéria či niečo iné ? Kto vám stavia dom ? Manžel podniká či má prácu blízko keď chodí domov na obed? Nabudúce keď budete objednávať pizzu jednoducho ju objednaj ty a on nech ide len zobrať keď príde rozvoz .

fairyy
18. júl 2024

autorka akokolvek sa snazim ja vobec nechapem ako si dosla k tomu, ze svagrina je vas problem

anketkarka
18. júl 2024

@autorka čo všetko by som chcela...ale v dospelosti človek musí rozmýšlať a nie urobiť si 4 deti a potom nevládať. Ak nevládzem variť, tak určite nezačnem robiť palacinky pre 6 ľudí. Však to pol deň zabiješ. Pán manžel na Teba hádže všetko a Ty sa hneváš na švagrinú? Nevieš sa ozvať za seba? Je to sebecké hovädo. On chce pokoj, on chce to, on neobjedná to. Načo si urobil rodinu, keď ho rodina nezaujíma, ale vidí len seba? Nevie sa o rodinu postarať. Postav sa za seba. Máš makať ako kôň pri deťoch a ešte zarábať. Nech to skúsi on. To je o sebaúcte, že si necháš so sebou takto zametať. Hladná isť spať ako za trest. Robiť palacinky, lebo neobjednal viac pizze. Ani by ma nehlo. Pizzu by jedli deti a ja a on nech si robí tie palacinky, keď je magor.

mamina7070
18. júl 2024

nuz urobila si si deti s lakomcom a este styri

yvanielka
18. júl 2024

Ešte poznámka - a rodičia a svokrovci sú aj cez víkend v práci? Obráť sa na nich, lebo sa zosypeš úplne. Aspoň na pár hodín keby ti pomohli ak muž je nepoužiteľný

lulu0123
18. júl 2024

Boze zena spamataj sa a urob si doma poriadok, lebo skoncis minimalne v nemocnici.Akoze on objedna pizzu a ty si nemozes dat.Nenormalne.Zrusila by som mu obedy doma,hned by si mala viac casu a vacsi klud,keby si sa mu nemusela prisposobovat este aj cez den.Moj muz tiez pracuje blizko,ja som na rodicaku,tak sa pyta,ci sa moze prist najest,ci budem varit,alebo nam ma priniest obed.Tak niekedy varim, inokedy prinesie obed pre vsetkych on.Akoze taketo zbytocne muklovanie v dnesnej dobe, to je naozaj privela.

sidicek
18. júl 2024

Máš s prepáčením blbeho muža, ale zla je 15r švagriná🙂

letfenixa
18. júl 2024

@mamina7070 ale pozor! Vždy chcela 4 deti, tak je to v poriadku!

mariska1989
18. júl 2024

Nečuduj sa jej . Ma 15 rokov , puberta , nos hore . Tak keď stráži na hodinku tak jej daj 10/15€ . Pustila si sa do niečoho čo si si prepočítava čas mať voľno . Buď jedno alebo druhé . Následky však sú a teraz už ich len znášať a toto obdobie prežiť keď si si není istá švagrinou tak potom už len rozhod siete či nieje niekto v okolo kto by do týždňa cca 3 x postrážil na hodinu či dve dedibpocet kusov 4 že nič zložité žiadne varenie im atď . Ver že nájdeš vhodnejšiu adeptku ( študentku ) ktorá by sa lepšie postarala . Švagrinu by som už neriešila

matullienka
18. júl 2024

Tak nabudúce keď ten chmulo objedná jednu pizzu tak pred neho daj prázdny tanier a pizzu rozdel medzi deti alebo ju objednaj sama. Áno je krásne chcieť mať 4 deti ale v čase keď viem, že si to môžem dovoliť. Že viem, že mám pro sebe muža o ktorého sa môžem oprieť a nie idiota, ktorý by na mne aj oral. Máš 15 ročnú švagrinú tak ty máš koľko 25-30? Tak ste mohli mať deti 2 a s dvomi počkať pár rokov kým sa zariadite. Teraz budeš darmo nariekať. Mužovi by som za také správanie nevarila ani nič nechystala. Má dve zdravé ruky nech si pripraví. Príde domov z roboty nechaj mu deti a ty choď niekde na 2-3 hodiny vyvetrať hlavu. Po takom čase s deťmi možno sám príde na to, že pomoc doma potrebuješ. Takýmto štýlom akurát niekde skolabujes. 15 ročnej zháňať brigádu je úplne zbytočné pretože určite nemá ukončenú 10 ročnú povinnú školskú dochádzku a oficiálne brigádovať nemôže. (Môže s povolením inšpektorátu práce, ale to sa nechce zamestnávateľom vybavovať) a žiadať od nej aby ti strážila deti je nezodpovedné aj z tvojej strany. Keď sa niečo zomelie ona nebude za ne zodpovedná ale ty s mužom