Striedavka, karanténa a preplatenie nákladov
Keďže teraz covid v rôznych variáciách "skáče" v rámci škôl a tried striedajú sa karantény...priateľov syn bol 3x u nás a teraz po druhý krát je u mamy v karanténe..striedajú si ho po týždni...prvu karanténu bol u nás 3 týždne, lebo jeho mama sa bála že sa nakazí...druhú dva týždne..pointa môjho príspevku...u nej bude teraz v tej skrátenej 5 dňovej, keďže on sám nie je pozitív ale spolužiak...a už po druhýkrát od nás pýta peniaze za tie dni čo jej u nej na viac...že kto jej preplatí náklady s tým spojené...je toto normálne aby vlastná mam žiadala preplatenie nákladov...ja už nerozumiem ničomu....
Pocuj, uz som ti pisala, ze bud trochu empaticka a zaroven velkorysa. Tvoj partner to urcite oceni
@dadis empaticka a velkorysa bude, ked si vezme chlapca na cely cas a bude sa mu venovat pocas celeho mesiaca...
poziadajte o zverenie chlapca do starostlivostinaknje uz vacsinvie ajnsam povedat ako to chce
@dadis vieš čo jee dosť ANTI EMPATICKE?? keď bol chlapec chorý liečil sa u nás ( bol u nás dva týždne) keďže majú striedavu v týždňových intervaloch vychádzalo, že po tých 2 týždňov choroby bude aj tretí...chlapcovi ale chýbala mama tak sme ho odviezli k mame (pred tým sme písali...volali, že ho dovezieme) situácia pod vchodom...zrazu nikto nebol doma čakali sme cca hodinu...potom sme volali, že kde je nakoniec z nej vypadlo že má byť u nás aj ten tretí...tak si ho máme ten týždeň nechať...naložili sme teda chlapca do auta a odviezli k nám...
To je všetko oki,ja hlavne narážam na to,že otec sa niekde zabudol?A ty tieto situácie nijakovsky nevyriešis.Ono to vyzerá,že vadí to iba tebe,akoby ste boli dve matky.
@kubkovamama nie, veď ona môjmu volala, že je chlapec v karanténe a on mi to vravel, že si zase pýtala peniaze zato čo bude u nej naviac peniaze...jemu to vadí...veď oni nech si rieši syna ja som sa len z tej ľudskej stránky zarazila nad tou požiadavkou....
Uprimne, je chvalyhodne, ze sa o chlapca staras, na druhej strane, ze neposlala jarne oblecenie, nuz pri striedavke ma byt vsetko dvojmo….dalsia vec plati len byt a stravu…ty by si to dala sama bez problemov?mamky samozivitelky to na sk maju mega tazke…tym samozrejme neospravedlnujem spravanie matky
@darkswan ja som za práva každého či muž alebo žena...v robote mám kolegyne, ktoré sú tiež samoživiteľky....dve majú tiež decka na striedavu ale u nich sa všetko platí na polovicu....a platy tiež nemajú žeby si mohli vyskakovať...oblečenie kupujeme chlapcovi väčšinou nové...ale niekedy mi donesú kolegyne tepláky, Rifle, vetrovky a pod. lebo vedia, že mám nevlastného syna..ale to sa môjho ex nepáčilo že nie je to nove a za to ho nahlásila na sociálku...jasne, že zo sociálku môjmu volali...lebo oni musia prešetriť všetko každý podnet....v septembri už chcela, aby sme jej poslali oteplovaky, vetrovku...zateplene nohavice, keď jej môj napísal, že pošleme keď kúpime, že ešte nie je tak chladno na zimné oblečenie...zas ho nahlásila, že dieťa chodí len v tričku a že si neplníme súdne rozhodnutie...fakt niekedy nechápem
autorka, neuvádzaš, koľko zarába priateľ a koľko jeho bývalá žena. ak ona zarobí 500 a on 2500, to je sakra rozdiel. ona musí ostať s dieťaťom doma jednoznačne, pretože je naňho zrejme sama. čiže príde opäť o časť príjmu. neuvádzaš podrobnosti, ťažko sa je k tomu vyjadriť. a súhlasím s názormi, že toto nech si rieši partner. každý v tvojej pozícii môže pociťovať istú krivdu, ale žiaľ, dieťa nie je tvoje, prakticky by si to nemala ani riešiť. toto nech rieši partner. ty môžeš mať tak maximálne rozhovor s ním. to je celé. ja osobne ti tu nebudem prikyvovať, keď nepoznám podrobnosti 🙂
@panelacikova oni robia v jednej FA...takže jej príjem je cca 800 e a môj zarobí cca 1200...až taký mega rozdiel to zas nie je prihliadnuc na to, že všetko financujeme ohľadom chlapca my...
tak to musíš nechať po
A) na otca a po
B) ako radil ktosi vyššie, nech všetko odkomunikuje minimálne mailovou formou s ňou. taktiež peniaze. dohodnúť mailom, čo kedy a za čo poslal navyše, odložiť maily a poznačiť odchody peňazí z účtu, aby to mal pokope, ak by došlo na lámanie chleba, má dôkazy, koľko "vložil" do syna navyše.
ešte neuvádzaš, koľko tých peňazí zapýtala za tie dva dni?
@panelacikova veď áno nech si to riešia chapem...len ja tiež chlapcovi kupujem, keď ho beriem niekedy zo školy a potrebuje niečo tak kúpim ja...vieš čo ani som sa nepýtala koľko chcela...niekedy asi naozaj lepšie nevedieť 🙉
hm... tak asi neporadíme inak. hlavne nech má muž všetko zdokumentované.
inak, ja som tiež pýtala náhradu nákladov od otca dieťaťa, ale to bola iná situácia. dieťa non-stop so mnou rok. ROK! dobré čítaš 🙂 ja pokles príjmu zo 650 na 450 a zvýšenie nákladov na potraviny, energie... tak som za ten rok požiadala asi dokopy o 200 eur. ale zas.... on má okolo 1600 v čistom, ba aj viac. takže zaslúžene. a dcéru mal za celé to obdobie pár dní u seba... (asi 8). fakt.
Ja by som na vasom mieste pytala spatne nahradu za dni, ked bol u vas naviac. Nech sa uvedomi. Ze vtedy jej tie 2 dni doplatite, ked ona vam doplati ten tyzden... Mozno jej to takto docvakne...
@lopka1313 presne ako píšeš. A ešte by som jej pripomenula, že platia krúžky a všetko okolo syna. Pekné by som to napísala mailom aby som mala doklad. Keďže ich nahlasuje na sociálku, tak by som výhradne komunikovala mailom, aby som potom pohla ukázať úradom. Lebo inak by to bolo slovo proti slovu. Jasne, že by si to mal riešiť otec s ex ale zase prečo by sa do toho partnerka nemala miešať, keď sa stará o chlapca ako vlastného. Na margo poznámok od žien, že sa nemá autorka starať. Akoze mne partner tiez raz povedal, že sa nemám starať do veci jeho syna, no tak som mu vysvetlila, že OK tak môže ísť, lebo ak sa v spoločnej domácnosti iba hráme na rodinu ale nemám sa starať, tak spolubývajúceho nepotrebujem. Na varenie, upratovanie, vyberanie zo školy som akoze dobrá ale keď sa mi niečo nepáči mám byť ticho? WTF?
@panelacikova tak to je pochopiteľné, veď to nie je v pohode, keď na teba ex hodil celú zodpovednosť teda aj finančnú...
@betulinka1 hovoríš mi z duše ďakujem 👍😉 ja som rada, že mám chlapa so záväzkom...a keď s ním žijem už pár rokov...pretrpela som s nim boj o chlapca...chorobu a pod. tak jasne, že vychovávame spoločne syna....a k tomu patrí aj to, že sa starám
Matka posuha hranice,co ste este ochotni preplatit. ( Preslo jej smetie) to sa plati,tak kde ma trvale bydlisko dieta nie? Takze skusa.
Kedze tato vasa situacia sa jednym dnom nezmeni a ani matkr nevysvetlis,ze halo,nebudeme preplacat dni navyse ( take asi ani v rozsudnu uvedene nie je,ze ?)
Tak radim komunikovat cez email. Napis si to previzne, neskor daj precitat priatelovi ci je s tym ok a nech ho posle on vo svojom mene.
Spisala by som tam, co platite,kolko dni je u vas, nacom sa podielate vyhradne vy- kupujete oblecenie,obuv. Cize znacna financna zataz na syna je na vas. Ok, mate 2 prijmy ona 1 ( ak nema partnera)
Treba to mat vsetko zdokumentovane + jej reakcia na takyto email,kde ju ziadate, aby uz neziadala doplatit smetie, dni navyse, vsetko to co podla vas uz nie je rovnocnne rozdelene medzi matku- otca.
800 a 1200 je megarozdiel, najma ak vy zijete z dvoch platov a ona z jedneho. Zbytocne vyhrocujes konflikt a staras sa do veci, do ktorych ti nic nie je. Mala by pytat vyzivne v striedavke a mali by sa zhodnotit aj prijmy teba ako clena spolocnej domacnosti, ak chlapcovi ani oblecenie nie ste ochotni kupit. Sa necudujem, ze vas na socialku dala. Chudak dieta 😔. Ja si neviem predstavit zit z 800 eur, ved maj trochu empatie. Si predstav, ze z takehoto platu este musis ist na ocr. Nehovorim o tom, ze byvaju v jednoizbaku. Fuj, hnus. Chce sa mi grcat z takych chlapov, co sa nevedia postarat o to, aby ich ex s detmi zili v slusnych pomeroch..
Sak jej povedzte, ze ved 5 tyzdnov karantenoval u vas a jej je 5 dni vela?? A bodka. Viac by som sa s nou o tom ani nebavila. Nech vas da na sud, ked si mysli, ze jej nieco prislucha...
nie a vobec by som sa tym nezaoberala. chuda chlapec taku matku mat
@timing Staci mi, ako sa baba bez ucty o jeho ex vyjadruje..."dala si spravit decko"...prepac ale nikto slusny sa takto o byvalej partnerke svojho muza nevyjadruje. Vo mne normalne zlc vrie 😡 Je to prejav maximalnej neucty k dietatu. Chcem vidiet, aka by bola ona hrdinka z 800eur platu, v jednoizbaku a este by na nu takto niekto kydal. Kolko prosim ta tie smeti stali? Hod nam tu tu sumu, nech vieme kvoli comu tu chrlis zlc.. Zena, ty nemas absolutne uroven!
@dadis
"septembri už chcela, aby sme jej poslali oteplovaky, vetrovku...zateplene nohavice, keď jej môj napísal, že pošleme keď kúpime, že ešte nie je tak chladno na zimné oblečenie...zas ho nahlásila, že dieťa chodí len v tričku a že si neplníme súdne rozhodnutie..."
Ona mu ho preco prva nekupila? Ved kupim,pytam polovicu od otca. Problem?
Pre matku evidentne ano

@dadis čítaj prosím ťa s porozumením...s platením krúžkov, ošatenia a pod. nemá NIKTO problém mňa len zarazilo, že si pýta peniaze za tie dva dni...v utorok ak bude negatív si ho berieme...inak by bol u nás od nedele...