icon

Sused sa dal na veľkochov papagájov, ktoré stále škriekajú

silviaff
28. mar 2021

Ahojte, stretol sa uz niekto s tým, ze jeho sused sa dal na veľkochov papagájov?? Asi si viete predstaviť ako to škrieka 😞. Drzi aj veľké Ary. Má ich v plechových klietkach, odkiaľ sa to este viac ozýva. Keď prídem z nočnej, toľko, čo zaspim som hneď hore....od 6 rána to huláka...😕
Môže sa to vôbec uprostred dediny držať?
Ďakujem za pomoc 🦜

silviaff
autor
28. mar 2021

@mata1001 starosta mu drzi stranu

silviaff
autor
28. mar 2021

@elizabet173 nás sa nepýtal...

silviaff
autor
28. mar 2021

@lenkakravcova ako som uz pisala som z dediny...Ara je niečo iné ako papagaj,,v lete si hore pred šiestou

iffushka
28. mar 2021

@simsalabim ja už len toľko, že ty si označila prvú mňa, preto som odpovedala.

silviaff
autor
28. mar 2021

@janinah mame sa odsťahovať ak nám to vadí.

judar
28. mar 2021

@silviaff taaak sa bud ostahuj alebo zostan a mlc....

petkasaurus
28. mar 2021

Autorka, ja len ze je mi vas luto a drzim vam palce, to je určite psycho, ja sama mam papagaje, ale hento je cez ciaru.. Ary riadne skriekaju.. Zacni chovat macky 🙂

matqa411211
28. mar 2021

Vsetci co tu vypisujete ze je to normalne a nema sa co stazovat ste asi nikdy nepoculi skrekot papagajov, to nie su andulocky, skuste to od rana pocuvat a vkuse len vreskot a skriekanie, ci by vam to bolo dobre

judar
28. mar 2021

@matqa411211 ne?... :D vraj andulocky :D to este nevies co dokaze take hufo neochocenej arantingy slnecne za des :D a zaujimave ze 2 roky sa dokazem aj pri skrekote od piatej vyspat...a ver ze je mi dobre aj usi mam v poriadku

matqa411211
28. mar 2021

@judar aha takze ked tebe je dobre tak musi byt aj ostatnym? Ci ake je tvoje zmyslanie? My mame doma papagajov a odkedy ich mame nemozem sa vyspat predstav si

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
28. mar 2021

Bud rada, ze sused nema stekajucich psov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
abdn16
28. mar 2021

@silviaff to vazne povie starosta svojim obcanom, aby sa odstahovali, ked im to vadi? Ach, kde to zijeme. Neviem, ci proti tomu nieco zmozes - skus sa obratit na nejakeho pravnika, ktory ti vysvetli tvoje prava lepsie ako vseznalkyne na MK.

annamalaga
28. mar 2021

Musíte si zvyknúť, ak má nato povolenie, nezmôžete nič.😒

midori123
28. mar 2021

@iffushka nerozumiem len jednemu. Ked si taka studovana hlava, referentka na OcÚ, pani pravnicka a co ja viem co este, to si robila/robis s takouto gramatikou?🤔
Len dva priklady: mi dve a vymyzol🤦‍♀️😩😂

silviaff
autor
28. mar 2021

@simsalabim ďakujem za radu aj za pochopenie. 🙂.... ten kto to nemá pod oknom nepochopí, keď si otvoris v lete okna- ráno máš smolu a si hore aj keď nemusíš, keď prší skriekaju všetci. Nejde porovnať kohúta a Aru - to niektoré nepochopili. Malej sme museli kvôli hluku presťahovať izbu, ci aj jej stuple do usi?? A ani pes a Ara sa nedajú porovnať. Psa utisis, ale papagaj ma “na saláme “...Samicu Ara má na konci a samca na začiatku, a ti keď na seba začnú pokrikovať ľúbostné piesne,je to psychiatria. S niekym voláš a pýtajú sa, ze, ci som v ZOO....

silviaff
autor
28. mar 2021

@0kristina0 aj tých má - na stráženie papagájov

silviaff
autor
28. mar 2021

@petkasaurus mame dve...

silviaff
autor
28. mar 2021

@judar nemáme dom na ventil, ze ho nafuknem a vyfuknem..

silviaff
autor
28. mar 2021

@elizabet173 predáva to uz.

silviaff
autor
28. mar 2021

@juhseverzapad keďže som vyrastala na dedine, prasce by nevadili. 😉

kaja01
28. mar 2021

Žiadne VZN nemôže upravovať chov zvierat, ak upravuje je to protizákonné. Chov papagájov nepresahuje stanovené normy hluky, hluk sa meria počas 24 hodín a keďže vtáky neškriekajú celý deň (v noci spia) tak priemerné hodnoty neprekročia. Sused nemá povinnosť si pýtať od susedov povolenie čo chce chovať na svojom pozemku. Mnohé z veľkých papagájov patria medzi ohrozené druhy a ich chovom sa zabraňuje aby nevyhynuli.

silviaff
autor
28. mar 2021

@kaja01 ahoj...skriekaju priebežne cely den..aj v noci to uz vykrikovalo..Neviem o tom, ze by Ary hyacintove boli ohrozený druh. A keď by bol -
Môže sa o to starať bežný smrteľník na úkor susedov ??to si uz môžeme k tejto ZOO pridať aj nejakého ohrozeného tigra uprostred dediny a nikto mi nič nepovie?

ofzuza
28. mar 2021

@silviaff kolko ich ma?

kaja01
28. mar 2021

@silviaff V noci papagáje spia, jedine keď ich niečo vystraší tak sa zľaknú, Ary hyacintové sú tretie najohrozenejšie papagáje na svete, pred nimi sú len Ary learové a Ary spixové, takže áno, Ara hyacintová je ohrozený druh a veľmi vzácny, klobúk dole pred chovateľom, že sa dal na chov Ary hyacintovej.
Ak chovateľ spĺňa všetky podmienky na chov, prečo by ich nemohol chovať? Vy tiež nemôžete obmedzovať suseda tým, že mu budete hovoriť ako má užívať svoj vlastný nehnuteľný majetok.

silviaff
autor
28. mar 2021

@kaja01 Moj príspevok nebol o tom, ze mu zakazujem chovať. Prekáža mi hluk a to, ze sa nedokážeme vyspať. Hyacintove plus iné typy dalších. Aké su podmienky na chov Ary ?? Ze sa neopýtam ani zo slušnosti suseda?? Plus na živnosť to nemá, ale predáva ich aj tak.

kaja01
28. mar 2021

A prečo by sa mal pýtať suseda, ako má využívať svoj majetok? Žiadny zákon mu to neprikazuje. Vy sa ho asi tiež nechodíte pýtať či mu nebude vadiť, keď v sobotu budete kosiť trávnik, prípadne si ísť pýtať súhlas, či môžete spraviť v lete gril party pre priateľov do polnoci.

juliet86
28. mar 2021

@silviaff ja len ze ma velmi mrzi cim prechadzat. normaone zavolaj hygienu oni zmeraju decibely pocas nocneho kludu plus cez den a ak to bude nad to co maju v tabulkach tak sused musi spravit napravu. skuste sa spojit viaceri susedia ktorym to prekaza.

silviaff
autor
28. mar 2021

@kaja01 a aké su tie podmienky, ktoré ste spomínali , ze má spĺňať na chov? Je tam nejaká vzdialenosť?