icon

Suseda mi závidí home office

6. jan 2021

Už som dneska vytočena z ĺudi,čo si myslia, že praca z domu je niečo úžasné. Suseda ma dneska vytočila, že mi závidí home office. Poznamka,že aspoň dlho spim, nemusím cestovať a podobné nadherne veci som uz ani nevnimala.Moje mile môj deň začína o 5 tej ráno,aby som stihla porobiť časť vecí do práce,aby som potom urobila raňajky, stala sa zamestankyňou, učiteĺkou v MS mame dvojičky 6 ročne skolka zavreta skoro dva mesiace , učitelkou, kuchárkou, upratovačkou a to všetko na 9 hodin pokiaĺ pride manžel domov a povie mi aký je unavený. Poobede skončiť prácu, odovzdať domáce úlohy do školy,doučit sa s najstaršim, ist vyvetrať deti von konečne. Potom urobiť večeru, dat deti spať,začať zehlit, upratat, vyvesat pradlo, dorobit surnu pracu do roboty,co som nestihla o polnoci ist do postele. Čo je na tomto živote úzasnee. Toto je uz viac ako dva mesiace,aby som sa dozvedela,ze to bude skoro do konca januara. Necudujem sa,ze mi ludia zavidia.To je len vyrozpranie sa

sticker
denkatn
6. jan 2021

@hettinka lebo na OCR potrebujes potvrdenie od lekara, ze dieta je chore, nedaju ti to len tak. pandemicka ocr je len vtedy ked je skolka oficialne zavreta

simca06022011
6. jan 2021

@jaronyka @denkatn no.. tak nejak.. mne doniesol chlap do porodnice miesto odsavacky notebook a papiere a isla som :D nastastie moje genialne dieta to vedelo... a spala 99% dna... :D sme tam stravili dva uzastne tyzdne, aj mi navarili aj upratali :DDD horsie to bolo, ked sme prisli domov.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
amanta5
6. jan 2021

@hettinka Ale do 8.1. sú oficiálne prázdniny, či? Tak to bolo oznámené ešte pred sviatkami. Alebo je to inak?
Naše škôlky neboli predtým Vianocami zatvorené, takže nás by sa to netýkalo, ak by som to aj potrebovala využiť.

0kristina0
6. jan 2021

Neverim ze toto co si vymenovala robis kazdy den, preco nenavaris na viac dni, 6 rocne deti by mohli vediet aj upratat a neverim ze sa im musis stale venovat, su dvaja takze vyhrat sa medzi sebou musia vediet. Preco nezapajas manzela? Ja sa ti necudujem ze si podrazdena ked vsetko je na tvojich pleciach. Treba zapojit muza aj deti. Moja 4,5 rocna si vie upratat.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
amanta5
6. jan 2021

@hettinka Počkaj obe naše škôlky mali oficiálne prázdniny do 8.1., teda pred posledným zasadaním krízového štábu na túto tému.
Až od 11.1. sa (pravdepodobne) otvárajú škôlky pre deti ľudí v krízovej infraštruktúre. Do konca týždňa sú všetky škôlke zatvorené a nik v nich nemôže byť. Alebo mám zle info?
Len sa pýtam, nechcem sa hádať 🙂

simca06022011
6. jan 2021

@hettinka len nie za kazdeho tu pracu niekto urobi, cize kazdy nemoze ist ocr/pn, napriklad tieto papierove prace, uctovnici, mzdarky.. tych nikto nenahradi. Poznam zeny, co ked sa supnu na ocr takto, nebudu sa mat kam vratit. A zase tiez poznam malicko takych co v podstate od marca vela nerpacovali, chvilu v lete, ale to su vacsinou zienky, bez nejakej "dolezitej" profesie, proste vypoved dostanu, nastupia po pandemii inde a ani domacnost nejak na ich prijmne nestoji.

@amanta5 tak to je smola v tejto dobe. Ja to mam tak, ze v podstate papierovo riesim iba dochadzku, a to mi daju na kopy a s papiermi pozbierame. Osattne vsetko program... online.

pribinak
6. jan 2021

Musíš variť každý deň? Pracujete obaja, máte príjem, čiže ak máš nejaké deadline tak vieš jedlo aj objednať.
Neverim, že robíš každý deň polhodinove raňajky, lebo namazat rožtek, uvariť čaj či kakao, alebo urobiť praženicu vi parky je záležitosť chvíľočky. 6 ročne si vedia dat jogurt či zaliat cereálie a velka výhoda je, že sa prehrajú.

Nemáš plačúce bábätko, do toho praváka ktorého treba non stop kontrolovať či pracuje ako ucitelka káže

Proste treba zapájať do všetkého deti a podľa možnosti aj manžela.
Sťažovanie to nijak nepomôže treba hľadať možnosti ako situáciu riešiť. Takto funguje pol Slovenska, jednoducho musíš urobiť nejaké zmeny v dennom programe, aby to bolo zvládnuteľné

denkatn
6. jan 2021

@hettinka to este neviem, co bude od 11,1. ja na tu informaciu tiez cakam, ak bude nariadene oficialne ze len deti zdravotnikov, tiez sa na mna bude stahovat OCR, lebo mam predskolacku. ale som chcela len ze nemozem si zobrat tu OCR ked som na dne, aj ked ju necham doma koli soplu, len ked je "chora " s potvrdenim lekara..takze nie je to take lahke ze zober si OCR.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
amanta5
6. jan 2021

@simca06022011 v predchádzajúcej firme to bolo obrazne povedané "na jeden gombík/kláves". Potom už len kontrola pred odoslaním.
Mzdárky majú samozrejme už na to systémové riešenie, kde sa to "loaduje". Ale tie podklady potrebujú dostať odniekiaľ.
Vtejto firme sme stavali takmer na zelenej lúke....veľa vecí tu nemali ani v exceli, často iba v hlave. Pripraviť podklady pre mzdy na začiatku bola katastrofa. Ja som tu prišla z inovatívnej, technologickej firmy. Tak si vieš predstaviť ten môj úžas na začiatku :D Ale teda, s kolegom sme tam prišli preto, aby sme to zmenili. Technologické riešenie výrazne pribrzdila korona, no už to má dobrý nábeh. Len ešte veľa veci riešime "manuálne" bohužiaľ bez "gombíka/klávesy". Ale mňa to baví, celé to automatizovať.
Akurát tu domácnosť pritom neobriadim ani nenavarím :D

simca06022011
6. jan 2021

@denkatn nam uz prisla sprava zo skoly, deti do skoly nejdu, iba tie co nutne nemozu ostat doma (a obratom sme dnes davali vediet kto, aby to vedeli zabezpecit), a budu iba s vychovavatelkami v skole, po 5 deti v skupine... ucitelia budu online vyucovat z domu. Neviem ci to tak bude vsade... ale v nasej skole ano. A jasne, druhy stupen doma.

simca06022011
6. jan 2021

@amanta5 no.. ja este bojujem s elektornickymi fakturami :D hadam ich nahovorim.. slak ma ide trafit.. minule roky to sice bolo 40 sanonov, tento rok "iba" polovica :DD ale skoda papiera :D

melli88
6. jan 2021

Aj tak si vo vyhode. Nemusi ti nikto deti strazit. Svoj cas si vies rozvrhnut. Ja chodim do prace a vsetko v domacnosti musim zvladat.

angelinja
6. jan 2021

@ktochytavzite presne koli tomjuto zalozit nejaku diskusiu, oza uz sa sa spamatajte ano vsetci sme uz vycerpani tym ze nikto nezije normalne, chceme zivot aky bol..vsetci sme psyhicky vycerapani, niektori aj fyzicky-momentalne aj ja , mam kovid, ale vies co?uprimne? ked sa vzijem do koze sestier a lekarov -nikto v sucasnosti nema tazsiu pracu. ano mam aj v rodine mama je sestra v domove dochodcov. takze prosim ta ozaj prestan s tym...to ze mas bordel ..a co?ser na bordel...

angelinja
6. jan 2021

okrem toho minule osm si pisala s kamoskami zo strednej, teto deti chudatka prichadzaju o VELA! od skolok az po stredne skoly.nikto im nikdy detstvo ani pubertu nevrati , z ktoej uz minimalne rok maju hovn...o

hettinka
Autor odpoveď zmazal
angelinja
6. jan 2021

@hettinka vsetko zavisi kto co robi..u nas kolegovci ked na jar zrusili homeoffice par nedoslo lebo necodili ani na majly...ae toto vseetko zalezi od sefov , od typu prace atd...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
6. jan 2021

takto fungujem so 4 deťmi od polovice októbra... však hádam to nebude trvať večne...😉

sissy27
6. jan 2021

A aj si susede povedala ako to máš? Či len urazene si odula pusinku a demonštratívne zavrela za sebou dvere svojho príbytku? Mimochodom deti majú už vyše dvoch týždňov prázdniny, takže žiadny homeschooling a odovzdávanie úloh teraz nie je.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
6. jan 2021

@angelinja jaaj neboj, nie su to ziadne chudiatka.. chudiatka boli deti pred 100rokmi, deti cez vojnu, chudiatka su deti, co hladuju od malicka, alebo makaju niekde v azijskej fabrike.. nase deti vobec nie su chudiatka. A ak su vychovane, a neda si mama skakat po hlave, tak aj ten homeschoolilng vedia vyuzit vo svoj prospech a aj mamy to zvladaju. S kamosmi sice nepobehaju, ale aj tak vacsina pubertiakov, toto nevyuzivala ani ked nebol lockdown.. ;) aj mna trochu trapi, ze napr. mala konci tento rok prvy stupen.. este mohli mat taku detsku zabavu v skole, kopec vyletov mali naplanovanych (na jar šesť, tento polrok mali päť...) a nič z toho... aj nacvicit si nejak sposoby v skole na druhy stupen, lebo do teraz ich ani neskusala ucitelka, neodpovedali pred tabulou a ja som teda zvedava, ako to zvladnu, este aj co predmet to iny ucitel... ale nejak to dame :D A aj to ma trapi, ze som jej musela dat mobil skor ako som chcela, prave kvoli kamaratom, ale aj to som nejak rozdychala :D

0kristina0
6. jan 2021

A este mi dovol otazku kde je skolka zavreta skoro dva mesiace ked od septembra su vsetky otvorene

pribinak
6. jan 2021

@deti95060810 ale no, veď tvoj syn je už dospelák, určite je viac s frajerkou ako maminkou 😝

hettinka
Autor odpoveď zmazal
libertine
6. jan 2021

pre mna tiez je ten homeoffice ovela vycerpavajucejsi nez chodit do prace. zalezi to od charakteru prace. niekto ma taku pracu, ze si robi v klude svoje a ak potrebuje navarit, riesit deti, moze si to dovolit. ja napriklad mam bezne online meetingy 4 alebo viac hodin denne, popri tom odpovedat na telefonaty, maily, skype a este aj stihnut svoje pracivne ulohy. popori tom riesit jedlo pre deti, ich onlibe vyucovanie, domace ulohy a kadejake technicke problemy. ano, som rada, ze mam pracu a sme doma v bezpeci, ale nic to nemeni na tom, ze to je narocne a vycerpavajuce. starsie deti si uz vedia obsluhovat to vyucovanie same, ale nahovrat si, ze to bude vediet prvak, co sa uci citat, ze si ustrazi vyucovanie, precita si sam zadania a edupage, to asi nie.

vroni
6. jan 2021

@denkatn, tvoj šéf je debil. A nie, Rakusania (teda skôr Rakusanky) zostávajú rovnako v pôrodnici štyri-päť dní a majú 8 týždňov po pôrode absolútny zákaz práce. Takže chujenko, čo by si lestil ego telefonátom do pôrodnice by mal zaručene kontrolu z inšpektorátu práce skôr, než by skončil deň.
A z home office dostávam mladé, podľa mňa je na maslu a nie na za videnie.

kitycat
6. jan 2021

Zapoj manzela on nechava ruky v praci? Tvoja susesa to mogla mysliet stylom ze ak ti robota zacina o 8mej tak ti staci vstat o 7:30 umyt zuby a najest sa... A miesto do MHD si sadnes na stolicky v kuchyni... 🙄