Suseda mi závidí home office
Už som dneska vytočena z ĺudi,čo si myslia, že praca z domu je niečo úžasné. Suseda ma dneska vytočila, že mi závidí home office. Poznamka,že aspoň dlho spim, nemusím cestovať a podobné nadherne veci som uz ani nevnimala.Moje mile môj deň začína o 5 tej ráno,aby som stihla porobiť časť vecí do práce,aby som potom urobila raňajky, stala sa zamestankyňou, učiteĺkou v MS mame dvojičky 6 ročne skolka zavreta skoro dva mesiace , učitelkou, kuchárkou, upratovačkou a to všetko na 9 hodin pokiaĺ pride manžel domov a povie mi aký je unavený. Poobede skončiť prácu, odovzdať domáce úlohy do školy,doučit sa s najstaršim, ist vyvetrať deti von konečne. Potom urobiť večeru, dat deti spať,začať zehlit, upratat, vyvesat pradlo, dorobit surnu pracu do roboty,co som nestihla o polnoci ist do postele. Čo je na tomto živote úzasnee. Toto je uz viac ako dva mesiace,aby som sa dozvedela,ze to bude skoro do konca januara. Necudujem sa,ze mi ludia zavidia.To je len vyrozpranie sa

@vroni ano je to psychopat🙂 ale kamoska rodila v Hainburgu a isla domov v den porodu, aj priatel robi v rakusku a nie su socialne orientovany, ma napriklad dvojtyzdnovu vypoved v zmluve a nema zabezpecenu stravu, ja mu musim kazdy den varit, lebo velmi daleko ma nejaku restiku. takze som chcela ze z praxe mi vychadza ze oni su taki imperialisti a socialny stat sme my, ak ked ano oni maju vacsiu davky vyplacene aj v nudzi aj rodinne... len tolko, ale je to mimo diskusie...
@denkatn, dvojtýždňova výpoveď???? Wow, tak to som v praxi ešte nevidela (ale áno, zo zákona existuje, pri robotnických povolaniach, ale ze také zmluvy ešte niekto vystavuje fakt vidím prvykrat), z pôrodnice môžeš odísť hneď po pôrode, ale podpisujes, že odchádzaš na vlastnú žiadosť a hlásis sa u pediatra. Je to tvoja voľba a ze by miestnych porodnikov nadchýnala sa tvrdiť nedá. Ale môžeš. A áno, psychopatov tu majú tiež, hlavne takých, ktorí sa s potešením povozia po cudzincoch...
autorke: drzim palce, si super, ze to vsetko zvladas!!! HO je narocny aj sam o sebe, nie este aj s tymi dalsimi ulohami.
Aj ja ti zavidim 😀 mala som par dni homeoffice a cim skor oddelis pracu od domacnosti,tym skor si ho aj zacnes uzivat. 6 rocne deti su uz rozumne a vies s nimi pracovat. Prve dni som aj ja po veceroch pracovala,ale potom som sa naucila zariadit si den. A je to super,nemusela som cestovat. Stihla som si aj nieco rychle uvarit,nalozit pracku,vyvesit. Tieto veci,ked som v praci robim po veceroch,takze treba v tom hladat pozitiva a nie sa urazat. A nemusela som dochadzat,bat sa,ze sa nakazim. Bohuzial mali sme len 10 dni homeoffice pocas karanteny. Brala by som ho znova
Rátajte, že to bude aj dlhšie radšej, bolo treba toto povedať susede, čo ste napisali a poslať ju niekam s úsmevom 🙃.
Ja síce chápem, že na HO je to také ako autorka píše (u nás to zažíva manžel 😁) ale nikdy nepochopím, že keď ženy píšu ze robia more veci a ledva stíhajú, ešte stále sa tam objavi žehlenie. Toto naozaj nie je nevyhnutna vec, hlavne keď ľudia trčia doma. Ja som žehlila len manželove košele občas, keď potreboval. Teraz mu ich netreba, ale ak by som makala ako fretka ako sa tu píše, vedel by si ozehlit sám.

@kitycat To viacerí chlapi tam asi ruky nechávajú, aj tomu môjmu trvalo kým pochopil, že sa musí podieľať aj na nejakých robotách v domácnosti, že nebudem robiť všetko.