icon

Susedov pes behá po mojej záhrade

martina0782
2. jan 2022

Ahojte obraciam sa na vás s pomocou.
Niekoľkokrát susedov pes behal po mojom pozemku, po dohovore či už osobnom alebo telefonickom stále nezabezpečil plot aby mu pes neutekal. Púšťa ho v noci , nemôžme spať. Jednoducho narúša náš život a znepríjemňuje nám ho. Existuje nejaký zákon alebo niečo ako by sa to dalo riešiť? Ďakujem za rady.

roobett
Odpoveď bola odstránená
tykat
2. jan 2022

@martina0782 ...a vy mate dobre oplotenie? Od vas neutecie niekam inam? Asi by som mu po tych rokoch pootvorila branku nech si bezi prec. Sused ho ma evidentne na haku.

martina0782
autor
2. jan 2022

@tykat on toho psa má len na to aby mu strážil deň/noc pozemok, na nič iné ho nemá. Tam záujem o výchovu psa, správanie a výcvik nie je z jeho strany. Ten pes je len na jedno využitie.

zarrinka
2. jan 2022

@martina0782 Ahoj, naši susedia majú tiež takého psa a aby nestačilo zabezpečili si ďalšie nové šteniatko malamuta... Ten starý pes (malý hajzel) mi už občúral a odpálil tri tuje, o vyhrabaných kvetoch a keďže cez ich plot preskočí k nám máme aj vyhrabané hadice zo zavlažovania ani nevravím. Keď ten malý podrastie bude veselo. So susedom si neviem rady....

bmuller
2. jan 2022

@martina0782 aky dlhy mate ten spolocny plot? kedze sused je evidentne ignorant, najistejsie bude si to zabezpecit vo vlastnej rezii, napriklad spevnit plot zospodu kari sietami, ako ti tu uz pisali. sice s vasimi vydavkami, ale inak sa toho nezbavite.
ale naozaj nerozumiem, ako mu pes strazi pozemok, ked je v noci u vas a nie tam, kde ma strazit

martina0782
autor
2. jan 2022

@bmuller ono na niektorých miestach kde sa začal podhrabávať tie kari siete sú, lenže ten pes si hľadá nové miesta a tým pádom sa podhrabáva a už ma naozaj nebaví platiť niečo čo nieje môj problém

martina0782
autor
2. jan 2022

@zarrinka tak potom viete aký je to život , keď nemáte pokoj ani vo vlastnej záhrade, a ako ste to riešili so susedom?

zarrinka
2. jan 2022

@martina0782 nijako zatiaľ, len sa vždy pousmeje a je hotovo .. ale ten nápad s tým útulkom sa mi pozdáva veľmi 🤔

martina0782
autor
2. jan 2022

@zarrinka ja už som začala aj všetko fotiť aby som mala dôkazy , ukážem mu ich a len sa smeje zo mňa.

syslik81
2. jan 2022

zakazdym volat policajtov a dat ho k sudu .. ak byvas na dedine riesit so starostom mozno ... alebo otvor branu a nech ide baht von -tam ho uz policajti odchytia a ak sa to bude parkrat opakovat tak aj poriesia

naobedbuduspagety
2. jan 2022

Ak vieš kde sused býva zobrať psa a zaviezť mu ho pred dom či sa mu to bude páčiť.

martina0782
autor
2. jan 2022

@syslik81 práve som nechcela riešiť hneď súdnou cestou, chcela som normálne slušným dohovorom, ale akosi to nezaberá, napíšem dáku sťažnosť jemu a aj na obecný úrad a uvidím čo ďalej, či sa niečo zmení alebo nie, policajti a súd je pre mňa už posledná možnosť

martina0782
autor
2. jan 2022

@naobedbuduspagety áno už aj to ma napadlo ale bojím sa toho psa, ten pes útočí

syslik81
2. jan 2022

@martina0782 uz si mu dohovarala.. mozno ist za pravnikom spisat oficialnu staznost s varovanim ak sa nic nezmeni tak ide k sudu .. vsetko pisomne nech mas dokazy

bmuller
2. jan 2022

@martina0782 chapem, ze cloveka to s..ie, ze doplaca na blbca ☹ dalsie riesenie je volat policiu, ale to je tiez na nervy... aj ked to budes fotit a davat na mestsky urad/policiu, kym to vyriesia, moze trvat mesiace a pes bude k vam chodit. prave preto je asi najrychlejsie spevnit po celej dlzke plota co najlacnejsim riesenim...
chudak pes za to nemoze, on uteka, kde mu pudy velia. bola by "sranda", keby ste si pockali na psa, kym vojde do vasho dvora a otvorili mu branku z dvora von. ale zas keby ho zrazilo auto, to by ma mrzelo, aj ked by som ho nemala rada.
vziat do utulku, to by ste zas len museli platit benzin vy (odhliadnuc od toho, kde sa s nim do toho utulku budete trepat).
este mi napada moznost odchytit psa (neboj, psik sa skamarati na pamlsky) a odsikovat do susedovho bydliska, a zazvonit - aha, co mame... a popytat sa,, kto mu strazi ten dvor, ked pes lieta po prdeloviciach 🙂

jankapepe
2. jan 2022

@martina0782 povedz susedovi že sa vám na dvore rozmnozili potkany a ideš to riešiť otravou, že v dobrom myslíš na jeho psíka co ti tam beha, nech si ho zabezpečí.
Samozrejme neotrav ho, len suseda vystras.

lucia147852
2. jan 2022

Ako už bolo písané, volať políciu, že to je túlavý pes, nech ho prídu odchytiť. Tomu chudakovi psovi bude v tom útulku lepšie ako u toho majiteľa. Možno je hladný a aj preto takto behá kadetade a ne agresívny. Pokial ho nemá riadne zacipivaneho a prihláseného, alebo zistía že je vážne zanedbávaný môže o neho aj nadobro prísť. Dve muchy jednou ranou. Ty budeš mat kľud a pes lepší život

naobedbuduspagety
2. jan 2022

@martina0782 pokiaľ útočí tak bez milosti volať políciu. Keď ho odchytia treba im dať kontakt na majiteľa a oni si to tam poriešia, pokutou..

martina0782
autor
2. jan 2022

@bmuller áno to aj mňa napadlo toho psa odchytiť a doviesť ho majiteľovi pred dvere, len čo keď ten pes útočí, ja sa ho bojím zobrať do auta a ísť s ním k nemu

marianeta
2. jan 2022

@martina0782 a to stráži ten pes len holý pozemok, či tam je niečo ako dom ,chalupa? Jedna vec je, že ten chudák pes nemôže za to akého má drb..teho pána , ale na druhej strane nie ste povinný znášať náklady na úpravu plota, keď je to susedov plot .Tiež by som volala mestskú políciu,za každé vniknutie na váš pozemok .Ak má čip a MP ho niekoľkokrát odchyti a odvedie k majiteľovi tak dostane pokutu.. Kamery by ho stali menej než pes + náklady na jeho stravua veterinu za celý jeho( mizerný) život.. Bila by som ľudí ako je tvoj sused palicou..

evica17
2. jan 2022

@anjelicek26 suhlasim.a majitwl este bude platit policii- utulku za to ze tam ma psa.

martina0782
autor
2. jan 2022

@marianeta pochybujem o tom, že ten pes má čip a veterinárnu prehliadku a očkovanie a všetko čo pes má mať, na pozemku má starý dom ktorý nerekonštruuje ani s ním nič nerobí, čiže ten pes stráži ten dom a pozemok. Presne ako píšete niesom povinná platiť peniaze na úpravu plota, ktorý nieje môj pre jeho psa, chcela som všetko riešiť v dobrom ale nemá to zmysel

amarilka26
2. jan 2022

To su tie krasne zakony, kedy uz zo psa urobili nadcloveka a nemate sancu sa nijako branit. Asi by som ho uz neupozornovala a riesila to cez mestsku alebo statnu policiu. Kludne by som povedala ze na mna zautocil a budu to musiet riesit.

draik
2. jan 2022

@martina0782
Je na to aj paragraf, a to v podobe nariadenia výstavby (účinného) oplotenia.

luccija
2. jan 2022

@martina0782 ale veď vidíš, že po dobrom to nejde, tak sa neštít ísť tvrdšie.Urcite ho nemá ani prihláseného a neplatí poplatok.

slovakboy
2. jan 2022

@martina0782 neinvestuje do plotu. Skúste sprej peprovy čo sa dá kúpiť v Army šope pár krát ním dostane do ňufáka a bude sa tomu miestu vyhýbať. V Amerike zahlásiš a odoberú mu ho ak obťažuje a neurobí nápravu. Tu je stále bezprávie. Zjavne sa s majiteľom nedá dohodnúť preto musíte ísť na to tvrdo. Obrana ako pri vojne so škodnou. Zblížiť mu nemôžeš a pes chudák za to nemôže. Ale môžeš ho odstrašiť tým peprom a ultrazvukovým plašičom.

emalka
2. jan 2022

Vidim ze pises ze pan tam nebyva, psa ma na volno a na strazenie. Dalo by sa to mozno riesit ako zanedbavanie a tyranie, volat Slobodu zvierat a zvieracieho ombudsmana aby to spolu s policiou s nim riesili
Vdaka tomu, ze zviera uz nieje vec, by z toho mohol mat mastnejsie pokuty a aj nejake dosledky ak nenapravi situaciu.

annm81
2. jan 2022

@tykat A ak ten pes ublíži niekomu na ulici? Do konca života bude mať výčitky.
@martina0782 Ak by ti tu aj niekto spísal konkrétne zákony, ktoré sused porušuje, čo potom? Pôjdeš s nimi za susedom? Ak doteraz situáciu neriešil, dokonca sa ti vysmieva, bude sa rovnako správať aj ďalej. Tadiaľ jednoducho cesta nevedie a musíš hľadať riešenie bez zapojenia arogantného suseda. Plot na vlastné náklady by som ani náhodou nestavala. Ten útulok je super nápad, ak sa psa nebojíš. Ak áno, potom by som volala políciu, že mám na dvore túlavého psa. Odchytia ho a ďalej budú riešiť oni. Ak sa pes vráti, znova telefonát na políciu. Aj oslovenie úradu je cesta, ale zdĺhavejšia.

martina0782
autor
2. jan 2022

@annm81 skúsim napísať nejaké napomenutie aby niečo začal robiť s tým psom a ak to nezaberie tak potom sťažnosť

elzik3
Autor odpoveď zmazal