icon

Susedov syn ublížil nášmu psovi. Ako to riešiť?

cta
27. apr 2014

Ahojte baby som zúfala. Stala sa nám veľmi zlá vec. Bývame v spoločných bytovkach kde je dvor. Náš sused má 2 deti asi 6 ročného syna a staršiu dcéru. Máme tri psy- 2 veľké krížence nemeckých ovčiakov a jedného malého križenca fenku. Problém je že naša fenka sa strašne boji detí. Všetci susedia vedia, že nemajú k nej púštat deti pretože začne na nich hystericky štekať. A pravé včera sa stala nehoda. Susedových syn sa po dvore premával na cajgliku. Išla som vysypať koš a vzala som ju von pretože sa vídatne najedla a chcela som nech sa vypotrebí. Máme tam cestu a hned vedla trávu. Keďze chlapec sa vracal späť fenkus om posadila k svojej nohe pretože ani cajgliki nemusí a smrtelne sa ich bojí pekne sedela vedla mňa. A vrchol bol keď krpec si to nenamieril okolo nas ale rovno medzi nás. Takže cajglom zrovna šiel na môjho psa. Presiel jej po labke načo ona zvreskla a v navale bolesti a šoku ho pokusala do nohy (skôr chnapla po nom). Krpec spadol s cajgla a začal revať. Nato sa k nám vyrutil jeho otec a začal mi nadavať, že prečo som nahuckala fenu na jeho syna čo vôbec nebola pravda pretože stál nedaleko nás a rozprával sa s druhým mužom a videl čo sa stalo. Okamžite začal volať policiu a keď policia prišla vilíčil našu fenku ako nejaku obludu čo len utoči na male deti. Policajt a policajtka si ho vypočuli. Potom som im ja povedala ako to v skutočnosti naozaj bolo načo policajt pozrel na psa (bolo vidieť, že je zranena ) a len sucho skonštatoval, že však jej nič nie je!!! A následne to zaklincoval tým, že psa mi odoberu na utratenie lebo je nebezpečný pre okolie (zhodnotil to asi preto lebo sa snažila ujsť s ich dosahu- nedôveruje cudzím). Očkovanie má v poriadku.
Som úplne z toho v šoku, že policajti dali za pravdu otcovi a nie mne keď bolo evidentne že to decko do môjho psa schválne naburalo. A ešte sa tomu smial!
Psa mi majú utratiť preto sa chcem spýtať ako to riešiť? Čo mám spraviť aby mi psa neutratili kedže to nebola moja chyba???
A prosím ušetrite ma komentárov, že môj pes za to môže alebo že mal byť na vodítku a mal mať nahubok. Nikto doteraz s našim psom nemal problém a noazaj nie som zvedava na komentáre uzkostlivých matiek čo vidia v každom psovi zabijaka! Pochybujem že pes vzrastom ako stredne malého psa by dokázal nejak vážne ublížiť dieťaťu a len tak pre poznámku - chlapec nemal žiadne vážne poranenie. Ďakujem

maminuska
28. apr 2014
tova
28. apr 2014

ja si len snazim predstavit ze stojim, vedla seba mam psa, a dieta na bicykly ide medzi nas, No neni prvy instinkt odskocit aj so psom alebo zadrzat 6r. dieta s bicyklom? ci keby vedla mna namiesto psa stalo male dieta tak necham aby mu presiel po hlave?????

rondicka
28. apr 2014

@fidka79 ja už nemám až tak malé deti... nechápem,prečo by mal byť na to vycvičený? čo pes je nejaká hračka? tomu naozaj nerozumiem. prečo by ho mali ťahať atd... na to som rodič,aby som tomu zabránila 🙄 my máme J.Russella a je dosť temperamentný,,,na cudzích útočí automaticky,ked vojdú za bránu 😠

maslenka47
28. apr 2014

@rondicka prepac, ale ak pes nie je cviceny a majitel psa si je plne vedomy, ze pes zle reaguje na deti a "cajgliky", tak bud psa do takeho prostredia brat NEMA, alebo ho ma mat na vodzke s nahubkom. Bolo len otazkou casu, kedy ten pes nieco vyvedie (pretoze decka aj dospeli su vselijaki a da sa predpokladat, ze podnet tomu psovi na to urcite daju). Utratit by mali ale toho, kto je situacii na vine - v tomto pripade nie psa, ale majitela.
@cta

cta
autor
28. apr 2014

Ja som chlapca necastovala slovom ,, okuliarnik" niekto tu zacal prerucat moje slova. Fagan som tiez nepovedala. Chcela som sa s jeho otcom dohodnut este som sa o luvila a jeho synovi vysvetlovala preco nesmie robit to co urobil. Na to on na mna zrukol : ,, postaram sa aby toho vasho zasrateho bastarda rozpitvali ze ho sama nespoznate!" Toto je normalne? A to jeho zena mi dala za pravdu ze syn nemal co utocit na nasho psa. Ja som mohla predpokladat ze to napali do nej? Keby ze viem vezmem ju na ruky alebo odvediem domov. Ale urcite som mu nenadavala do skulavcov!

eeffka
28. apr 2014

@cta ja som citala len zaciatok a sem tamnieco zbezne, ale.... dieta je rozhodne na vyssom stupni ako hocijaky pes, obycajne zviera, uzitkova hodnota vycislitelna.... tolko fakty
ze fenka nie je vychovana, resp je nervna je druhy fakt a s tym mas ratat
ja mam take dieta co ked ide k tebe s úsmevom na tvari, pride k tebe a taku ti vypali ze sa posadis (2r) tak striehnem, kde je co je, s kym je, snazim sa predvidat
ty si mala celu situaciu povedzme fp. Az budes mat dieta zavrieskas na psickara hocico aj ze jeho cokel poleti do kosa, dieta je dieta, kym nemas nepochopis.
u nas vo vchode mame asi 10psov (chore, podla mna) a z toho 4 su taki co mi skakali do kocika k 6m decku, panicka sak on sa chce hrat, mal stastie ze som ho netrafila podpadkom, ako decko mi je prednejsie nez "hranie". majitelia si ich aspon teraz drzia nakrátko a mna s detmi obchadzaju sirokym oblukom.

vravis stredna rasa, akoze na moj vkus dost, moju starsiu dceru kusol do nohy taky maly biely pes z reklamy ( neviem rasu),proste taka macka v kozuchu. z akého dovodu? neviem a ani majitel. isli sme okolo neho, pan ho mal na vodzke, a rafol ju, mala 4r vtedy, nastastie rifle nepustili.Panko sa ospravedlnoval a co? nic je to proste sproste zviera,nikdy nevies co sa stane

mamulka211
28. apr 2014

pochybujem, ze psika hned utratia, snad je tam potrebne vyjadrenie veterinara a podobne, kolko psov pohryzlo cloveka a ziju, jedine, zeby mu sposobil smrtelny uraz, alebo tazke zranenia.Tvoj pes nezautocil prvy, on sa len branil napadnutiu toho chlapca, co sa neda brat akoze je utocny pes.Ja by som tiez nikoho nezbila, jedine, zeby si do mna zacal 😀 a to je rozdiel napadnut a branit sa , ked som napadnuty.So psami je to tazke, pes, najma velke plemeno a este k tomu bojove nejake je fakt niekedy horsie ako zbran, lebo pri nezvladnutej vychove a obcas aj po vychove, ak sa v nom prebudia instinkty je enormne nebezpecny.Preto by si mal kazdy dobre rozmysliet, akeho psa si kupi a ci ma na to, zvladnut jeho vychovu a zabezpecit ho tak, aby nebol hrozbou pre inych ludi.Kazdy majitel si mysli, ze jeho pes je mierumilovny a neskodny, ale pes vie prekvapit.Ja som mala vlciaka, museli sme ho nakoniec predat, lebo naozaj mal tazku povahu a napadol aj mna, sama som sa ho zacala bat, tak sme ho radsej dali prec a povedala som si, ze velkeho psa uz nikdy.Ak, tak retrivera, ten je kludas. Velke psy maju svoju eleganciu a dostojnost, su naozaj krasne a vzbudzuju respekt, ale niest pravnu zodpovednost zanho by som nechcela.Teraz mame extra mini yorksira a aj ked je temperamentny a utocny 😀 , hned by sa siel pobit s kazdym psom, ktoreho vidi, vzdy ho radsej nosim v ruksaku na chrbte a on len s vystrcenou hlavou v bezpeci zastrasuje psov naokolo 😀 .Ja viem, ze ty mas male plemeno, to bola len uvaha o psoch vseobecne.Nas yorksir by asi so svojimi zubam, neprehryzol ani nohavicu, nie to este sval 😀

monciky
28. apr 2014

@cta
v kazdej diskusii kde je dieta a zviera, tak zviera a jeho majtel taha za kratsi koniec...., som majitelkou cistokrvneho vlciaka fenky, ktora od narodenia nema rada ked okolo nasho pozemku ide cudzi pes, dieta, clovek- je jej to jedno, je to proste strazca majetku, je ale za plotmi, bez moznosti sa dostat von..., ked sme vonku na prechadzke a ja som si plne vedoma jej spravania, tak vzdy je na voditku a chodime len tam, ked nikto nejde, resp. v takom case, ked su ostatne psy doma, cely cas je na voditku, az ked sme v bezpecnej vzdialenosti od domov a ludi, pustim ju sa vybehat a naspat na voditko pocas celej cesty domov, som si plne vedoma toho co jej vadi a preto ju mam zabezpecenu, lebo uz sa stalo, ze sa parkrat pobila s dalsou nasou fenkou a malai sme co robit aj s manzelom, aby sme ich odtrhli a neraz sme aj my obaja vysli s pokusanou rukou alebo nohou, ked obe v amoku mysleli, ze jeden z nas je ta druha fena- ale to je problem majitela....
ak vies, ze tvoj pes ma problem, ze sa boji deti, bicyklov, susedov a podobne, tak aj ked by som isla vyniest smeti, pes by isiel so mnou na voditku a uplne pri nohe bez moznosti sa pohnut a zasla by som s nim mimo dvora sa vyvencit....
druha vec je, ci to to dieta urobilo schvalne alebo nie..., ak ano, aj tak s tym nic neurobis, lebo ako som napisala v prvej vete zviera je vzdy menej ako dieta...
viem Ta pochopit ako psickar milujuci svojich psov, ale zaroven aj Ty musis pochopit rodicov toho maleho, lebo aj ked to vyzera akoby to spravil schvalne, vinna budes len ty...
utratenia psa sa bat nemusis, kde maju dokaz ze tvoj pes napadol to dieta? kto bol zraneny, pes alebo dieta?

tomiholjubavi
28. apr 2014

@eeffka prepac, ale z tvojich komentarov vo viacerych temach mam pocit, ze musis byt hrozny clovek... ☹ napr. aj z tej, kde si sa stokilove dievca s komplexami snazila presvedcit (a to dost ponizujucim sposobom), ze nema sancu najst normalneho chlapa, lebo muzi maju radi vzhladne "veci" ...pre podobne vyhlasenia v roznych temach som zacala evidovat tvoj nick...
a teraz nazyvat domaceho milacika - užitkovou vyčislitelnou hodnotou a pride ti chore, ze v panelaku maju viaceri ludia psa...?
ani sa necudujem, ze sa ti susedia vyhybaju, pravdepodobne by som sa ti vyhybala tiez...a na dietatko svoje sa nehnevaj...to zdedilo po tebe, vsimla som si, ze aj ty mas potrebu prist a znicoho nic zacat "udierat" do ludi...

zsuzsuka
28. apr 2014

Sorry ale UTRATIT!!!

cta
autor
28. apr 2014

@mamulka211 ano ale 90% matiek co su tu by hned psa dalo utratit. Je jedno ze ten pes sa branil. Vzdy sa prihliada na cloveka.je tu 6 rodin s detmi co maju psov a nikdy nemali konflikt s nasim psom. Ak aj chcelo nejake dieta ju pohladat vacsinou sa rozbehla smerom k domu pripadne sa otocila ci ju este prenasleduju. A uplne najviac milujem ked sa decko jak splasene rozbehne to je jasny signal. To ona poskoci a zacne stekat a rozbehne sa za deckom, susedky okamzite zavolaju patko neutekaj... Chlapec sa zastavi a pes sa otoci a ide domov. Ale nastastie matky ktore su tu vedia tiez predvidat situaciu a zasiahnut vcas. Ale take co pridu s dediny a zamerne zastrasuju psa....

Podobna situacia sa stala minuly rok. Matka s deckom isli okolo fenu som mala na voditku pretoze sa harala a utoci vtedy na psy co sa k nej snazi dostat. Matka bez akehokolvek varovania a dovodu prechadzala okolo nas dupla vedla nasho psa aby ho zastrasila. Samozrejme fena zacala stekat a ona hned ze nech si ju dam na voditko kratsie ze pes ju chce napadnut! A to bola moja byvala spoluziacka zo zakladky. Tak som sa rozculila ze som na nu nahukala ze je blba ked zamerne provokuje mojho psa a nech si nieco nastuduje. Odvtedy chodi len s muzom a vzdy ked ide okolo nas tak vravi muzovi: to je to psisko co na nas zautocilo.
Jej muz si z toho nic nerobil a este jej povedal hentaky maly pes? Prosim ta nebud smiesna.
Podla mna matky su len uzkostlivo precitlivele, chapem ih lebo sa boja ale nech si oni uvedomia ze pes to viciti

cta
autor
28. apr 2014

@zsuzsuka preco? Len preto ze moj pes dietatu ani neublizil a on do neho zamerne narazil? Keby to spravilo tvoje dieta tiez povies utratit?

leanax
28. apr 2014

mat troch veľkých psov v bytovke je týranie tých psov aj susedov... a ešte mi povedz, že si ju zobrala vyvenčiť na ten spoločný dvor kde sa hrajú deti... fúúújjj, ale to pochopíš až keď budeš mať vlastné deti a budú ti šlapať po výkaloch a hrať sa na kamienkoch, kde chodia psy... 😠 😠 😠

brady1
28. apr 2014

@cta myslis že budeš ina? ale to naozaj pochopis ked sa tou matkou stanes, lebo dieta je ten najvacsi zazrak života, to najdolezitejšie anic neni nad to, je to zmysel života a urobiš všetko aby bolo štastne atd. aj ked nie vzdy spravne vychovavaju deti,a nie su spravny ty rodičia aj tak lubia to svoje nadovšetko a boja sa osvoj pokladik. ale to ty nemožes pochopit este 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

beata79
28. apr 2014

@cta no prepáč, ale aj ja sa bojím , keď ide okolo nás pes a nie som precitlivená, ako píšeš 😖 Neviem, či máš dieťa, ale nás už napadol pes na ulici a nerobila som nič, len niesla tašku z obchodu a skoro ma pohrýzol /takto len tašku roztrhol/ 😅

tomiholjubavi
28. apr 2014

@cta netreba to tu uz riesit...psika ti neutratia urcite...maly zautocil, pes sa branil, rodic si mal dieta lepsie strazit, ty si mala situaciu predvidat ked vies, ze fenka je problemova...kazdy nesie svoju diel viny, podla mna budete na seba este nejaky cas zazerat a same to prejde do zabudnutia...
nad vyjadreniami utocnych mamiciek sa nepozastavuj... niektorym zenam akoby po porode odinštalovali vačši kus mozgu a moralky a nevidia nič len a len svoje dieta... vzdy su ochotne sa tu vadit, urazat do krvi, utocit na seba, chytat sa za slovicko...ci uz je to tema o ockovani, vyžive, vychove...su tu proste supermatky, ktore v ramci presvedcenia, ze tak chrania svoje dieta by boli schopne spalit pol sveta a dourazat hocikoho, kto nepostupuje presne tak ako ona...taketo zeny by sa najradsej odstahovali na sterilny opusteny ostrov s bio potravou, krystalovo cistym vzduchom a s tabulkami uplne na vsetko...

kikina84
28. apr 2014

@cta my mame tiez psa,ale keby som vedela ze nema rad deti.nedovolila by som si ho pustit bez nahubku,to je jedna vec.Druha vec je postoj chlapca,ak by zámerne ublizil môjmu psovi,tak by som to urcite riesila s rodicmi a ziadala odskodne (pokial by mal pes náhubok a nepokusal by ho),minimalne v ramci nakladov na ošetrenie psa..My od malička učíme dceru aby mala rada psov,nemám problém s akýmkoľvek plemenom aby sa pohrala,nikdy sa nebojím ju za psom pustiť, ked chce nejakého vonku pohladkat,no je naucena od malinka, ze sa ma vzdy najprv pýtať pána/paničky,či ho môže pohladkať,lebo veľa psov nemá rado deti,čo pochopím.No nakoľko by som mala psa,ktorý nemá rád deti a pohybuje sa často medzi detmi,na výbeh by som ho pustila mimo sídliska a aj to len s náhubkom,takže v podstate je to aj chyba teba, ako majiteľa tento krát. ☹

zsuzsuka
28. apr 2014

@cta je to citliva tema, zboznujem psov, a este v 10 som si k svojmu bezproblemov lahla do budy... 🙂 nasledne sme mali noveho psa, a ked vlastny pes na mna zautocil, bezdovodne... odvtedy mam blok...a staci si len obcas zapnut televiziu, a utoky na psov su bezne a uz nehovorim ked zautoci na vlastneho pana...verim, ze milujes svojich psov telom i dusou, ale musis pochopit aj tu druhu stranu, ludi ktori psov nemusia a maju uz alergiu, ked len psa vidia, ved to co sa deje na nasich sidlidkach je hroza, vsade sami pes, o vykaloch ani nehovorim, lebo tak pani sa premavaju so sackami na voditkach, ale to je tak vsetko...samozrejme cest vynimkam...jednoducho sa zvierata pomaly radia na piedestal k ludom...a uprimne kebyze mas vedla mna v byte troch velkych psov...no...mohla by si byt ten najvrucnejsi clovek na svete..ale toto by sa nikomu nepacilo...a este ked ma niekto deti...je to zacarovany kruh...ja viem ze kazdi si kompenzuje nieco ..niekto zo samoty si zaobstara psika, niekto ako nahrada deticiek, ci uz nechce , alebo nemoze mat, niekto pretoze pretoze ich nezistne miluje...ale trosku musis aj ty porozmyslat...ze preco ho mam dat na vodzku atd..pred vlatnym domom...presne preto ze si pred domom..a nie za plotom vlastnej zahrady.....ale tazko to vysvetlovat...

beata79
28. apr 2014

@tomiholjubavi no neviem či máš dieťa, ale keď máš/ani neviem predstaviť, ako môžeš písať také veci o deťoch a keď nemáš tak pochopím tie príspevky od Teba/, určite nie si "sprostá supermatka", ale .....psíčkárka

alietam
28. apr 2014

@cta nevravim ze s nim mas sklbat na voditku len mierne potiahnut inym smerom lepsie potiahnut psa a chranit si ho . U nas na dedine ked idu zo psom tak ma aspon voditko a ked idu deti trebars aj moje a idu sa posrat za psami vsak su to deti ale po mojej skusenosti im psov nedavam hladkat tak vacsinou majitelia skrtia voditko a drzia si ho pri sebe a je jedno ci je maly alebo velky ten pes.Tym pochopia aj moje deti ze nesmu k nemu ist ked su tak nakratko. A co sa tyka chlapca mas dobry bod lebo keby mal zaznam od doktora ze je osetreny a ma to potvrdene na papiery tak mas potom smolu ale takto ti nemaju ako dokazat ze tvoj pes mu daco spravil mohol sa skrabnut hocikde ten chlapec.No nabuduce budes aspon vediet ze lepsie bude aspon to voditko pre obe strany 🙂

eeffka
28. apr 2014

@tomiholjubavi nuz kazdy cita co sa mu hodi... ja som sa nikoho nesnazila presvedcit a toboz nie 100kg dievca, pokial viem nazyvala sa "baculkou" sorry ale 100kg na165cm ci kolko mala rozhodne NIEje baculka, pisala som o primeranej postave, nie fitnesfigure.... a to ze ma metracik sa priznala po 5stranach, neviem preco prave teba toto trapi , nie som silikonova susienka ale stale trvam na tom ze clovek by mal byt ako tak oku lahodiaci, neviem co je na tom zle, pre mna to znamena aj to ze ked raz mam 100kg tak sa nenatlacim do legin ale obleciem sa primerane , tolko Offtopic

a co sa tyka toho psa, je mi luto ale je to len zviera, nic viac, ja chapem ze pre niekoho to moze byt clen rodiny ale nikdy nedosiahne v mojom hodnotovom rebricku uroven dietata.proste tak to je. a co sa tyka vycislitelnej hodnoty, zrejme si nepostrehla, davnejsie tu bola diskusia, alebo na streche o tom ze sused susedovi zabil psa? nepamatam presne ale, zaver z policajného vysetrovania bol ze teraz to prosku prezeniem: nic sa nestalo, poskodil sa majetok pod e ( pes bez papierov) rieste si to ako priestupok na miestnom urade.

susedia ma neobchadzaju len ti zo stekajucimi coklami a vies co je zaujimave, akurát vcera som mala debatu so susedou ze 2 z tych 4psov sa vedia spravat aj slusne a ich pan ide vedla mna ako keby nic ( no ved aj nic, pri nom sa to nestalo), ked su s panickou tak su ako besni, takze predpokladam ze ju nerespektuju. To ze ja mam voci psom respekt, je fakt povazujem ich za zvery a nemam voci nim bezhranicnu doveru

tomiholjubavi
28. apr 2014

@beata79 zatial nemam deti...aj keby sme chceli...podla mna ale byt matkou neznamena zmenit sa na hasterivu a zlomyselnu zensku ☹ ved sa pozri co sa tu deje na forume...ak ti vadi psickarska tema, chod sa pozriet do tem, kde sa rozpravaju len matky deti s roznymi pohladmi na zivot.. ze aky tu koluje sposob komunikacie...

monciky
28. apr 2014

@cta
a v nasom okoli je plno debilov a take maju aj deti, minule sa moje obe feny isli zblaznit, stekali za plotom, vedela som ze sa nieco deje, a na rohu plotu stalo dieta od susedov, s ktorymi sme mali problemy kvoli nasej fenke harajucej- ale to je iny pribeh a to decko tam stalo a stalo a vyslovene provokovalo, ked ma zbadalo utieklo, nechcela som robit rozruch, aj tak by obvinili mna, ze si nieco namyslam, ale keby som tam neprisla, tak moje feny boli tak rozzurene, ze jedna z ich nema problem prestiknut plot a dostat sa von a co by bolo potom? domyslite si, dieta bude nevinne a moja fenka by velmi zle dopadla..., takze kde je normalny clovek, mozes mat aj 10 psov v byte, ak to Tebe nevadi a kde su idioti, tak tam to mas tazke....

beata79
28. apr 2014

@tomiholjubavi ja viem, moja kamarátka vždy hovorila, ako a čo mám robiť s malým/kedy má ísť spať, čo má papať,ako má priberať/, teraz aj ona /35rokov má/ má malého, malý má 8 mesiacov a nesedí ešte sám, a nemá toľko kíl koľko by ona chceľa a len teraz rozumie tomu, čo ja som jej vždy hovorila, nevieš dieťa ako bude reagovať, mám aj väčšieho 11,5ročného, ale aj 3 ročného 🙂 Vlani nám museli uspať psa/mal14rokov/ a deti by chceli, ale ja som im povedala, dovtedy kým malý nebude mať toľko rozumu, že ani náhodou neubíži psovi ani pes jemu , určite nebudeme mať a to bývame v rodinnom dome 😀 Ja viem,že napriek tomu ,že stále učím svoje deti, nevieš ako budú reagovať na danú situáciu / a platí to aj opačne, ani o psovi nevieš/

abbey1
28. apr 2014

Úplne sa to tu zvrhlo z pôvodného "problému". Dokonca ani zakladateľka si už nepamätá vlastné slová ako "fagan" a "škúlavý".

dusika11
28. apr 2014

@tomiholjubavi ahoj mam dvadstrocnu prax v skole...s miernymi prestavkami..nuz deti..za to nemozu su odrazom rodicov..nikdy som nic neriesila s detmi ale s rodicmi to je zasada prva..po druhe sikana ..vznika s nudy.,.treba decka uputat,,chodime s nimi aj na pobyty...mame na to svoje metody..ale nikdy by som tak nenazvala deti..aj ked ma natsvu..a to som riesila ine veci...ako drogy u adolescentov...mariska pred vyuckom..alkohol...a nie druhakov na skole..deti vedia byt hnusne ale dovolia si co im mi dovolime..mam kamosku co uci na luniku 9 v kosiciach...ked daco neviem idem za nou...ma perfektne metody...deti ju pocuvaju na slovo...a nenazyva deti takto skaredo..deti su len detmi

yollanda
Odpoveď bola odstránená
luciferkax
28. apr 2014

AHoj, nečítala som všetko 🙂
ale.. psa ti utratiť nemôžu, toho sa neboj... chápem, že pes sa bránil :P podla mna je pes "podpapučný", ked si nechá robiť čokolvek... pes reagoval primerane.. tvojou nevýhodou je, že si ho mala mať na vodítku... ak vieš, že takto reaguje.. áno, aj môj pes nemá rád napr. ľudí s palicou alebo ludí na bicykli, preto ho nepúšťam nikde, kde by mohli byť cyklisti.. ale.. zároven sa snažím ho s cyklistami "skamarátiť", napr. nemá problém už behať vedla mna, ked bicyklujem...ak ho pohrýzla, tak musíš ísť tuším za veterinárom, v preukaze máš takú kolonku a tam ti dá pečiatku, že zveira je zdravé.. o dva týždne musíš ísť na kontrolu ešte raz(kvôli besnote)... možno dostaneš pokutu... ale neutratia ho

tomiholjubavi
28. apr 2014

@beata79 nesuhlasim s tym, ze si ma zaradila do kategorie "....psickarka"...som proti tomu aby po mestach chodili neuviazane psy...ako chodec mam problem s velkymi plemenami, z ktorych mam strach, ako vodic mi vadia vsetky neuviazane psy, ako ...psickarku ma napadol a pohryzol prave neuviazany rotvajler...je to pravda, nikdy nevies ako moze pes reagovat a kazdy vacsi pes je potencialne nebezpecny...ja mam realny pohlad na vec...kopu psickarov porusuje slobodu pohybu ostatnych...ked sa oproti mne ruti nezaviazana argentinska doga, hned beriem psika na ruky a zdviham ho az nad hlavu...viem pochopit strach ludi ... a myslim si, ze neprisposobivi vlastnici maju najcastejsie aj konfliktne zvierata...

mam ale problem s prilis jednostrannym pohladom na svet..deti mozu macku stiahnut z koze, odstrihnut vtackom nohy, zapalit psa, kopnut do neho, nafukovat zaby ...atd...Bože to je milučkeee..ved su to len deti, nemaju rozumu... (ani ho nebudu mat, kym im rodic nevstepi trochu empatie)... aj Vlad Tepeš začinal v detstve tym, ze zabijal a mučil zvierata... stacilo by mi dosiahnut kompromis v tom, že su ludia, ktori by nemali mat ani psa, ani deti lebo svojim pristupom k zivotu vychovavaju agresivnych jedincov, ktori raz budu tyranizovat okolie...

mamulka211
28. apr 2014

@yollanda 😀 😀 😀