Švagor nechce platiť za auto
Ahojte,som z nervami na konci.Neviem co mam robit.Kupila som muzovy auto na splatky ,na styri roky cez uver.Po troch rokoch ho muz dal zadarmo svojmu bratovy.S tym ze on ten posledny rok bude splacat.Peniaze daval mne.A ja som ho platila ,pretoze som sa bala ze nebude ho platit.Je gambler.Samozrejme ked zacal splacat on stale sme boli v omeskani.Auto uz malo byt vyplatene davno.Po case mi volali z qatra,ze zostali este dve posledne splatky 215 eur.Nehovorim este o PZP vobec ho uz nema chodi si len tak.Nechce tie peniaze vobec zaplatit este ani na dvakrat.A vymysla, ze co ked ja som neposlielala peniaze a su tam kvoli mne tie dve splatky.Povedala som mu, ze nech ide do banky a zaplati ich sam.Alebo nech tam vola.Auto je na moje meno.Mne chodia vyhrazne listy, telefonaty.Uz presiel cely rok a nic.Nechce ani dvyhnut tel.svojmu bratovy. Neviem mam radsej zaplatit ich ja?Aby som nemala problemy.Ale serie ma to ze ja mu mam platit za auto a on sa na nom premava.Vobec ani neuvazuje o tom,ze by chcel ist na prepis.Prosim Vas poradte co robit.Dakujem
@jasminka29 Auto je stale tvoje, dlzoby tiez...
@jasminka29 počuj, ja to za teba zaplatím a auto prepíš na mňa. 🙂 3 roky platíš a potom ho niekomu dáš za 1 rok splácania?
ja sa tiež hlásim ku splátke...kludne daj č. účtu 😀
@cuculiatko88 neviem ci sa bude dat odhlasit na neho ja som s tou spolocnostou uz rozpravala o tom ze auto uz nemam ho ja ci sa da daco stym urobit oni chcu iba svoje peniaze.Skusim tam zavolat zas
Nema pzp? Za nehodu za ty nedoplatis.... mate aspon daky papier spisany o tych splatkach? Preco mu muz auto daval? Ak mozem poradit. Doplat ho a nahlas na policii.
nooo toto co urobil tvoj muz je hlupost od zaciatku.. toto co si urobila ty ze si prestala platit splátky co su na tvoje meno len preto ze on ti nedaval peniaze je hlupost tiesz... tym si nevytrestala svagra ale seba.. lebo uz budes v registry vedena ako neplaticka.. a to ti v buducnosti uz moze robit problem pri vybavovani hypo ci pozicky...
pozicku vyplatit... a vzala by som si auto naspat k sebe kym nevyplati vam zvysok a neprebehne poriadne prepis aut... lebo takto bez PZP si zas na vine ty...
ak ho nameraju niekde ze jaz+di rychlo nedostane domov pozdrav od policie on ale ty... a ty budes zodpovedna za pokuty...
auto je stale tvojim majetkom népatri svagrovi...
@sasa1310 ja som mu ho nechcela dat aj som povedala do oci svagrovy.Ale muz mu ho dal aj tak ako vdaku ze mu pohal staviat nas dom.Moj muz je ...
@jasminka29 len švagrovi nič nevrav v prvom rade, aby sa to neobrátilo proti tebe.
Zaplať všetko, v prvom rade uhraď PZP a potom, ak budeš mať všetko uhradené, tak si jednoducho (ak máš vodičák) choď a odveď si auto domov. Predpokladám, že máš doma kľúče, či už náhradné.
Hlavne mu nič nevrav, lebo ešte môže spraviť aj naschvál nehodu a budeš mať prúser.
A tajne dúfaj, že ti nepríde časom pozdrav z polície ohľadom platenia pokút.
Ak má auto 4 roky, tak ešte môžeš rovno utekať aj STK a emisnú urobiť, aby ti neprišla domov pokuta cez 300 eur
@jasminka29 A co si cakala,ze budu chciet?! Im je to jedno. Ty si si vzala leasing, je tvoje auto. Bodka. Zena fakt nehnevaj sa ale ty si naozaj taká hlupa?!
Ked mu ho dal mal ho prepisat na seba. Tvoj muz je cisty....d..il.
@jasminka29 no tvoj muz mu ho nedal, maximalne pozical, auto patri tomu, na koho je napisane. na tvojom mieste vyplatim dlzobu, zaplatim aspon najlacnejsiu PZP (ak svagor nabura a tvoje auto nebude poistene tak sa mozes dostat do obrovskych financnych problemov) a auto si od neho vypytam, najprv slusne, a ak to tak nepojde tak pomocou policie a nahlasenia kradeze vozidla. potom ho mozes pouzivat alebo predat alebo cokolvek, kedze auto nie je nikoho ineho ako tvoje.
*je
ja by som to zaplatila a auto tomu frajerovi - švagrovi zobrala...Však je na tvoje meno...a svoje po hlave by dostal aj manžel....
Aj keď mi na tomto príbehu viac vecí nesedí, ma jednoduché riešenie. auto zaplať, zaplať pzp, auto si zober, predaj a s nikým sa o tom viac nebav
@sasa1310 ona nemá aké PZP momentálne uhradiť - auto už žiadne nemá. Ak nebola v zákonnej lehote platba za ďalšie poistné obdobie zaplatená PZP zaniká a poisťovňa nahlasuje takéto vozidlo na ODI. To potom zisťuje cez systém či auto nebolo prepoistené inde. Pokiaľ nie tak ODI vyrubuje pokutu, ktorá je vo výške od 16€ do 3000€...záleží od dôvodu prečo auto poistené nebolo.
Takže na jej mieste podám TO na švagra (ale nie za krádež, to krádež preukázateľne nebola keďže auto používa švagor dlhšie, TO bude podávať za neoprávnené užívanie cudzieho majetku), cez internet si uzatvorím nové PZP, to uhradím, splatím chýbajúcu splátku za auto. Po splatení auta ho obratom predám. Potom si posadím manžela a medzi 4-mi očami si zistím čo pre neho vlastne znamenám keď ma nechá v takýchto problémoch.
Takúto blbú ženu som ešte nestretla... Sorry. A vlastne je blbý aj tvoj muž...normálne sa chytám za hlavu.
@jasminka29 je pozoruhodné sledovať rôzne prejavy hlúposti, mali ste si na dom vziať hypo alebo normálne vyplácať robotníkov, vyšlo by vás to lacnejšie a s menším rizikom, než kúpiť nejakému inému človeku auto, pri ktorom sa Ty dostávaš do veľmi veľkého rizika
@sasa1310 evittam ja som mu to auto nedala muz ho dal bezomna.Ja som svagrovy povedala ze mu ho nedam.
@jasminka29 jezis
@jasminka29 to ako fakt? Svojho muza nakop a seba tuez...auto bez
@jasminka29
🙈 mne sa az rozum zastavi. Zena ty si ani neuvedomujes, ake prusery si touto naivitou a vyckavanim vyrabas a kopi sa ti to kopi. Ty si totiz neuvedomujes jednu zakladnu vec TY SI MAJITEL AUTA!! Ci nezaplatene PZP, ci nesplatene splatky uveru, ...plus zrejme zabudas, ze pani policajti velmi radi vyuzivaju pri merani atd objektivnu zodpovednost (ak ti to nieco hovori).
@jasminka29 bez prepisu dat auto a neplatit...noooo..cakaj veci nevidane...exekucie ..nielen splatky ale aj sudne trovy. Ak sa neplatila PZP dalsie vydavky a ak podareny svagor nieco vyvedie este aj tahanice budes mat. Nuz ale kto chce kam pomozme mu tam....nerozumiem niektorym nepochopitelnym cinom.
ach jaj, do tazkej situacie si sa dostala - a este horsie je, ze si dopustila aby muz dal bratovi tvoje auto - to sa nikdy nemalo stat bez tvojho suhlasu a bez prepisu, ale teraz uz neskoro nariekat nad rozliatym mliekom.
1. doma to ocividne nemate v poriadku, chlap si s tebou asi robi co chce a ty nevies akoz toho von.... toto treba riesit
2. auto - posledna kvapka - ak sa nechces dostat do este vacsich problemov, okamzite uhrad vsetko co treba, a zbytok sa doriesi (ale toto hori, to treba prve - splatka, PZP, STK, EK)
3. auto si bud zober nazad hned, alebo pohroz svagrovi ze nanho das trestne oznamenie ze pouziva tvoje auto bez tvojho suhlasu (tam hrozi ze ti bude robit zle a narobi s nim nejaku skodu), cize to trestne by som dala hned - ak sa s tym autom stane nejaka nehoda/spacha trestna cinnost, tak pojdu po tebe,...
Nezavidim ti situaciu a drzim palce aby si vyriesila co najskor, mysli tu v prvom rade na seba a svoju bezpecnost. Lepsie ako my ti, samozrejme, poradi nejaky pravnik, skus sa poradit pripadne.
@jasminka29 určite výplat všetko čo treba,lebo keď to dajú na exekúciu budeš platiť úroky za každý deň z omeškania+ exekučné trovy.Švagrovi posli vyzvu na vrátenie autá kde si určí deň do kedy ti ho má vrátiť, pošli mu to doporucene.Ak do toho dňa auto nevráti choď na políciu a nahlas ako krádež.Je to tvoj majetok a ty s ním nemáš žiadnu zmluvu o prenájme, ani darovaciu zmluvu nič.Proste on užíva tvoj majetok.Ak by sa niečo stalo ty budeš mať problémy nie on.A ako si mohol dovoliť tvoj muž niečo darovať bez tvojho súhlasu? To si s ním nevies narobiť poriadky ? A na co si prosím ťa rok čakala a teraz tu píšeš na MK ,že aby ti druhý poradili čo máš robiť? Pories si aj PZP.Zavolaj do poisťovne a uhrad aj tam všetko čo treba.
@jasminka29 @jasminka29 Ty sa vzchop a zacni jednat, svagor ta osral, muz ta svojim sposobom tiez osral, lebo ta nerespektuje, obaja si robia, co chcu a starat sa mas ty - jednak to, ze vezmes auto pre svojho muza na seba, jednak to, ze tvoj muz ho zadarminko da bratovi a ty mu ho budes splacat, a dalsi gol je ako to tvoj manzel neriesi a opat to nechava na teba - ved nech to teda zaplati on. By som sa pozrela jak by sa cukal. Tu je problem na viacerych urovniach, ale vysledok su vzdy len sracky na tvoju hlavu. Nesuhlasila si s tym, aby mu muz dal auto? Nu auto je na tvoje meno, tak dam trestne oznamenie na svagra. A co si pomysli manzel, atd. by som vobec neriesila...poziadala si ho aby s bratom prehovoril? Ano. Urobil tak? Nie, hlava do piesku. No tak to vezmi do svojich ruk a ries radikalne. Len co som sa hned z rana nasrala na tomto.
Nikoho nebude zaujimat, ze ty to auto nemas. Je na teba napisane, takze papierovo je stale tvoje a ty si zan zodpovedna. Aj za to, ze nema pzp a nezabudaj na objektivnu zodpovednost. Splatky zaplat a auto odhlas lebo sa dostanes do takeho pruseru az az...
@jasminka29 ako by som to riesila ja: Zavolas svagrovi, prinesies dlzne peniaze a prepises si auto na seba do..... presny datum napriklad do tyzdna. Ak nie auto vratis. Ak nevratis, pojdem na policiu zahlasit kradez auta. Hned sa s tebou prestanu hrajkat a zacnu ta respektovat. Vidis so mnou sa nikdy nikto nehra, pretoze ja udavam vzdy velmi jasne pravidla, upozornenie a ak nie idem na dalsi bod.
Co pokuty, co ak sposobi nehodu, co ak niekoho zrazi?

@jasminka29 To som pochopila. Prečo?! Niekomu das auto nech si rok doplati a si taká hlupa-prepac,ale je to tak-ze vsetko nechas napisane na seba?! Co cakas za rady?