icon

Švagriná a škôlka

12. júl 2025

Ahojte, zienky. S muzom sme mali dost velku vymenu nazorov a chcela by som vediet vas pohlad na vec.
Ide o to, ze dcera nastupuje od septembra do skolky, kde uci moja svagrina (muzova sestra). Schvalne sme volili tuto skolku, lebo maju menej deti v triede, su jednotriedka, cize 3-5 rocni spolu, a hlavne kvoli svagrinej, aby sme malej ulahcili adaptaciu, kedze ju pozna a travi s nou vela casu. Je to obecna skolka vo vedlajsej dedine. Podavali sme aj prihlasku do mesta, kde ju tiez vzali do statnej skolky, ale prevazili tieto argumenty a rozhodli sme sa teda pre obecnu skolku. Problem nastal dnes, ked sa svagrina pochvalila muzovi, ze je tehotna, uz v 4. mesiaci. Ako prve mi napadlo, ze o tehotenstve musela vediet uz v case vydavania rozhodnuti o prijati, no nic nepovedala. Chapem, ze nechcela tak skoro oznamovat, ale citim trochu krivdu voci nam aj dcere. Keby bola v tom case aspon svojmu bratovi naznacila, ze sa asi zadarilo, vec sa ma tak a tak, zvazte si, ci ano alebo nie, tak by sme volili tu druhu skolku. Kedze v septembri uz bude v pokrocilejsom stadiu tehotenstva, mozno ani nenastupi do prace. Ma uz 41 rokov, nikto nevie, ake bude tehotenstvo. Muz sa vyjadril, ze pohoda, o rok malu prelozime do inej skolky, mna to ale neskutocne hneva, lebo mohla ist rovno do skolky v meste, kde ju prijali a nemuseli sme zbytocne riesit ziadne prestupy. Podla muza riesim blbosti. Podla mna to od nej nebolo celkom fer. Co si myslite vy?

Strana
z3
sense
13. júl 2025
@beata_k

@sense Ako som uz pisala. Vyhovoriek je x preco naznacit, nech sa na nu nespoliehaju...

@beata_k a možnože aj naznačovala len náznaky nebrali vážne alebo si mysleli že sa nepodarí, lebo vek , lebo to, lebo ono....ale to sa nedozvieme autorka neodpovedá

beata_k
13. júl 2025
@sense

@beata_k a možnože aj naznačovala len náznaky nebrali vážne alebo si mysleli že sa nepodarí, lebo vek , lebo to, lebo ono....ale to sa nedozvieme autorka neodpovedá

@sense A ak vedela, ze je dovodom, ze tam chcu dat dieta? Pride ti take jednanie ferove? Mne nie. To, co my piseme su len dohady. Takze mas pravdu, nedozvieme sa ako sa veci maju naozaj.

taktotedanie
13. júl 2025

@anonym_autor podla mna si to prehnala, reagovala neadekvatne
Byt tvoja svagrina a toto sa dozviem tak si pomyslim svoje a navstevy by som sa s tebou stranila, naozaj ako tehotna v pokrocilom veku by som nemala zaujem debatit s nejakou hysterkou
Chcela si to ulahcit sebe nie dcere, tej to bude uprimne jedno
Mala si ju dat tam kde je vam najlepsie nie tam kde pracuje svagrina

janage
13. júl 2025

@beata_k jaaj ty si asi na malej dedine asi nikdy nežila.
A možno bolo tehu nečakané, možno komplikacie, možno sa rozhodovali či si to vôbec nechajú. Možno riešili v tej chvíli 100 iných vážnych a dolezitejsich veci ako nástup zdravej netete do skolky A alebo B.
Aký podraz pre pána. V máji ešte nemusela vôbec vedieť, že je tehotná a ak áno už vidím ako by sa autorka uspokojila s odpoveďou, že nespoliehajte sa na mňa.
Už by bol zas problém, že neochotná švagriná nechce jej dcéru v škôlke. A vymýšľať si zdravotné dôvody? Ako prečo? Aby si ešte dáke privolala?
Myslím, že ak by sa vyjadrila nejasne ešte len potom by sa rozbehli špekulácie, že o čo ide a prečo a ako a čo tak zrazu.

Autorka sa nemala spoliehať, že tam švagriná bude a nemá byť čo ofucana, že nebude. A ešte sa povadit s mužom.

lucky_k
13. júl 2025
@beata_k

@sense Ako som uz pisala. Vyhovoriek je x preco naznacit, nech sa na nu nespoliehaju...

@beata_k ked sme uz pri tom " CO AK "...čo ak autorka vedela, ze sa snazia ale moze to byt dlhsia doba a teraz to proste vyslo....tebe nepride sebecke namiesto toho aby sa tesila so svagrinou, hysterci lebo JEJ plany boli ine?....ved vobec nejde o nic vazne iba o opiciu lasku autorky k dcre

beata_k
13. júl 2025
@lucky_k

@beata_k ked sme uz pri tom " CO AK "...čo ak autorka vedela, ze sa snazia ale moze to byt dlhsia doba a teraz to proste vyslo....tebe nepride sebecke namiesto toho aby sa tesila so svagrinou, hysterci lebo JEJ plany boli ine?....ved vobec nejde o nic vazne iba o opiciu lasku autorky k dcre

@lucky_k Opicia laska??? Ach boze...

lucky_k
13. júl 2025
@beata_k

@lucky_k Opicia laska??? Ach boze...

@beata_k presne tak! Cely svet sa toci okolo mojho dietata a uz od skolky hladat lahsiu cestu, vydlazdenu zneuzivanim inich...ako by si to inak nazvala ?

beata_k
13. júl 2025
@lucky_k

@beata_k presne tak! Cely svet sa toci okolo mojho dietata a uz od skolky hladat lahsiu cestu, vydlazdenu zneuzivanim inich...ako by si to inak nazvala ?

@lucky_k Sa spamataj. Dat dieta do skolky ku svagrinej je uplne normalna!!! vec.

aurora33
13. júl 2025
@lucky_k

@lucky_k Suhlasim s tebou. Namiesto toho aby švagrinej pogratulovala k tehotenstvu sa ide urážať, že si vôbec dovolila otehotnieť. Kokos. Lebo všetko sa točí okolo nej a jej dieťaťa.

tom_i
13. júl 2025

To je čo za kravinu ... Kokos to si tu budú ženy plánovať tehotenstvo podľa zbožbeho želania matiek? Už nerobte z tých detí neschopné bytosti...jak to naše mamy robili, že sme prežili jasle, škôlky, školy bez ofukovania. Nedramatizuj, teš sa, že švagriná bude mať bábo

zuzanockamt
13. júl 2025
@beata_k

@lucky_k Sa spamataj. Dat dieta do skolky ku svagrinej je uplne normalna!!! vec.

@beata_k A to mala švagriná čakať ďalšie tri roky? Autorka predsa vedela, že švagriná deti nemá, plánuje ich, snaží sa. Takže mohli s tým počítať. Dieťa si na MŠ zvykne, ak nie, môže s ním ostať doma.

beata_k
13. júl 2025
@zuzanockamt

@beata_k A to mala švagriná čakať ďalšie tri roky? Autorka predsa vedela, že švagriná deti nemá, plánuje ich, snaží sa. Takže mohli s tým počítať. Dieťa si na MŠ zvykne, ak nie, môže s ním ostať doma.

@zuzanockamt A ty vies, ci vedela, ze svagrina planuje deti? Lebo ak to nevedela, tak je to nefer.

beata_k
13. júl 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt A ty vies, ci vedela, ze svagrina planuje deti? Lebo ak to nevedela, tak je to nefer.

zuzanockamt
13. júl 2025
@beata_k

@beata_k A my vieme, či švagriná vedela, že MŠ vyberajú len kvôli nej? Aj tak je to úplne v poriadku, že plánovanie potomka neriešila so švagrinkou.

janage
Autor odpoveď zmazal
janage
13. júl 2025
@beata_k

@beata_k a ak naplánovala? Ak plánovala už 5 rokov a nič sa nedialo alebo boli tehu neúspešne? Mam známu medzi 1. A 2. Mala 8 potratov vždy do cca 3 mesiaca. Rozdiel medzi deťmi viac ako 8 rokov.

akbara77
13. júl 2025
@anonym_f2da7f

Učím v MŠ. Po dlhom snažení a dvoch potratoch som otehotnela v 38. Keďže som krvácala, šla som hneď na PN. Okrem manžela o tom nevedel nikto dobré 4 mesiace. Ani moje kolegyne, ani naši rodičia, jednoducho nikto. Rodičia detí mi pravidelne písali kde som a kedy sa vrátim. Až keď som konečne prestala krvácať a bolo mi ako tak fajn niekedy v polovici tehotenstva, oznámili sme najbližším našu radosť. Kamaráti a okolie sa to dozvedeli až v deň, keď sa drobec narodil a dali sme krátku informáciu na Fb. Byť tvojou švagrinou a dostať takúto výčitku do očí, neviem čo by som ti povedala. Zamyslela si sa aspoň na chvíľočku, ako sa asi cíti? pre ňu je tisíckrát dôležitejšie jej bábätko, nie to tvoje. Ona nemá právo byť šťastná? je to od teba veľmi bezohľadné, naozaj. Akú krivdu vlastne cítiš?

@anonym_autor bolo to vaše rozhodnutie.

beata_k
13. júl 2025
@zuzanockamt

@beata_k A my vieme, či švagriná vedela, že MŠ vyberajú len kvôli nej? Aj tak je to úplne v poriadku, že plánovanie potomka neriešila so švagrinkou.

@zuzanockamt Pozri. Neviem ani ja a ani ty.

beata_k
13. júl 2025
@zuzanockamt

zuzanockamt
13. júl 2025
@beata_k

@beata_k Veru neviem. Ale aj tak sa dotyčná mamička nemá dôvod urážať.

aurora33
13. júl 2025
@beata_k

@beata_k preco by to malo byt nefér?

mamutka
13. júl 2025
@beata_k

@beata_k jemine, ved švagriná je žena a ktorákoľvek žena môže otehotnieť. Bodka. Tuno pani autorka robí zbytočný cirkus už len tým, že toto rieši na koni. Ak jej nenapadlo, že švagrinej sa môže pritrafit tehotenstvo, keďže ma maternicu, vaječníky a sex, tak je dosť jednoduchá. A zbytočne to komplikuje. Obe majú šťastie. Jednej treba gratulovať k tehotenstvu, druhej, že jej zobrali dieťa do škôlky. Nie každý ma také šťastie. Skolka na dedine môže byt lepšia ako ta v meste, netreba z toho robiť drámu.

Strana
z3