Švagriná ako klientka
Na úvod chcem napísať že zo švagrinou sme nikdy neboli jedna krvná skupina ale rešpektovali sme jedna druhú. Aj väčšoch keď odišla aj s deťmi od brata, aj vtedy keď si brat našiel inú a zrazu sa chcela vrátiť, je tomu už desať rokov, deti sú dospelé.
Vlani som po 39odpracovaných rokoch prišla o prácu, a teraz mám novú som ešte v skúšobnej dobe. Mám na starosti klientov medzi inými aj brata, švagrinú aj synovca.
Dnes sa stala taká nepríjemná vec, švagrinej došlo upozornenie, že neuhradila celkovú sumu faktúry ale iba časť. Doletela k nám do roboty a urobila cirkus, vraj ja som jej povedala tú zlú sumu, a na podporu doniesla so sebou aj syna. Ja som mala skontrolovať aké údaje si ona zadáva na pobočke do svojho internet bankingu.
Tieto upozornenia sú spoplatnené na 6eur. Upomienky na 20. Ona bola tak vytocená, úplne mimo, Aj v starej práci som mala na starosti klientov ale toto som nezažila. Úprimne ženy bojím sa o prácu, bojím sa ísť ráno do práce.
Vieš, koľko ešte bude takých klientov, ktorí nezaplatia a budú to chcieť hodiť na teba, či kolegov, či celý svet, len oni sú lietadielko? Nauč sa reagovať. Buď profesionál. Slušne sa správaj, ale drž sa toho, ako sa to stalo. Drž sa toho, čo si napísala tu. Povedz, že si jej rozpísala jednotlivé položky, čím si jej potvrdila správnosť sumy na faktúre. Povedz, že to stále bolo pod dohľadom staršej kolegyne (aj keď je už na dôchodku). A že ty nemôžeš za to, že klient si svojvoľne uhradil sumu, akú uznal sám za vhodné. Nemajú ťa prečo vyhodiť. Akurát ty máš príležitosť ukázať, že tú prácu vykonávaš správne a vieš zvládať slušne a bez emócií aj stresové situácie.
Ja stále nechápem prečo sa bojíš, keď je jednoznačné ze chybu spravila švagriná. Alebo nie? Som zvedavá ako dnes dopadnes u šéfky.
Baby, autorka sa bojí, lebo má ísť na koberec, teda nevyspytateľnej reakcie nadriadenej, ak som správne pochopila...
No neviem, ja keď z domu zadavam platbu, vždy kontrolujem sumu, číslo účtu a variabilný symbol. Stalo sa mi, že som dala zlý variabilný symbol, peniaze odišli z účtu hneď. Zistila som to až o cca 2-3 dní. Zavolala im, platbu dohliadali. Ona si je zodpovedná za celú platbu. Nikto jej predsa nevravela, že má zaplatiť o 100 € menej. Povedz sefke, že chýba je na jej strane.
Nemusíš meniť agendu, ale môžeš niekoho poprosiť nech si tie tri spisy tvojej rodiny vezme. Neviem prečo by nemohli súhlasiť. Nerobí dobrotu pracovať s rodinou
Uz dlho ti chcela urobit zle a diabol jej nalinajkoval cestu na tento atentat. 💥
Napis jej na whatsapp nieco podobne...
Mila moja, bud prides na pobocku a vsetkym svedkom tvojej matovicoviny sa ospravedlnis, alebo ta uz nikdy nechcem vidiet. Dovi, dopi. ♦️📍
Autorka, ako si dopadla? Bola si na koberci?
@findomatej rozlúcili sme sa na budúci týždeň môžem hľadať novú prácu
A čo ti povedali?
@marhulka13 v skratke- náš zákazník náš pán
to čo je za blbá spoločnosť? ja že aspoň šéfka to pochopí a podporí ťa.Veď dneska sú ludia totálne na hlavu ako tak pozerám.Ani tá šéfka potom nebola celkom normálna asi
@lienka.7 asi by som to nerozmavala po rodine, autorka bude určite viazaná mlčanlivosťou. Ale švagrinej by som poďakovala 😠.
@skeblicka777 iba predpokladám.... ale tipujem, že milá svagrinka už ju po rodine davno ohovorila...
@lienka.7 to je druhá vec, ale ona bude podľa mňa viazaná mlčanlivosťou, ja by som to nerobila
No ja neverím..... Tak ona ti urobí peklo, a ešte ta kvôli nej aj vyhodia? Oby dve by som poslala do teplých krajín. Jedna sprostejsia ako druhá. 🙄
@skeblicka777 nuž más pravdu,
@lienka.7 v mojom veku a tak malom meste ši ťažko nájdem prácu
ty vole... ja normalne nemam slov... nie ze zo svagrinej, to bolo jasne hned ze je to piiiip, ale ta sefova.... sanka dolu.
autorka, mrzi ma to. viem, ze to tak teraz nevidis, ale dobre sa ti stalo, pod takou veducou pracovat by ti v konecnom dosledku zobralo vela energie. Karma funguje, dobre bude. A svagrinej sa to vsetko vrati, o to sa neboj.
Nie na koberec....ale oficiálne vysvetliť vzniknutú situáciu.
@jankasmejka nerozumies obraznej reci?
Len tak pre zaujímavosť - aká je to firma?
Tak to je teda pekne svinstvo od tvojho zamestnávateľa a este vacsie od tvojej pomstychtivej švagrinej, fuj. Nechcela by som robiť v takej firme, asi buď aj rada. Držím Ti palce, aby si si nasla niečo lepšie 🍀🙏
A inak pre zaujímavosť, tiež by som chcela vedieť názov tej firmy.
@srdeenko19 posta, banka, zse, telekom... ❓😅
Bože to je krava
@natiblaskova obidve. Švagriná aj šéfka.
Je smutné že sa nezastane podriadenej, keď evidentne chybu neurobila.
Ja zažívam podobné, a šéfka nemá u mňa autoritu, pre mňa je odpad človek, ale aspoň s inými zamestnancami mám pekne kolegialne vzťahy, ba až kamarátstva a práca ma baví.
@cacianka takto som to vydrzala devat rokov ;)

ak švagrina narobila krik vo firme, tak Tvoja nadriadená musí s Tebou hovoriť, povedz jej v kľude pravdu. Ona Ťa vypočuje a pôjdete každá robiť ďalej svoju prácu. A švagrinu pošli do p...e, nech si rieši svoje mindráky niekde inde.