icon

Švagriná kúpila detské náušnice úplne mimo môjho vkusu

zzuunnaa
13. jún 2023

Baby, taká vec sa mi stala, že dcérka bude mat krst a v muzovej rodine je zvykom, že krstná mama kupuje bábätku nausnice (dievčatku samozrejme 😀). Krstná mama je mužova sestra, bavili sme sa, že aké nausnice chcem, chcela som zlate, s detským zapinanim, niečo jednoduché s kamienkom. Poslala som jej aj pár obrázkov aby videla.. No a švagriná kupila nausnice ale absolútne mimo môj vkus 😔 Chcela som jednoduché, napr srdiečko či kvietocek s jedným kamienkom a ona vybrala hviezdičku, celu orámovanu kamienkami, v strede ružová hviezda a na nej biela koralka a v nej čierna (vyzerá to ako take oko na ružovej hviezde😀).. A ešte k tomu majú aj take to klasické zapínanie… plus neviem kde to kupila ale dôveryhodne to nevyzera 😀 Nechcem byt za nevďačnu, obe mame rozdielny vkus (ona so svokrou sú trblietka sem, trblietka tam), už som jej aj napísala že to nie je môj vkus, že či nepozrie inde atd ale nejak nepochopila… Tie nausnicky malej pravdepodobne nedám..Čo robiť? Ako jej to taktne ešte povedať? Netuším či sa vôbec dajú ešte vrátiť.. Bude drzé keď aj tak kúpim malej ake sa mne páčia a tieto budú v krabičke? 🙈

erikab82
14. jún 2023

Človeka, ktorý tie náušnice vyrobil by mali zavrieť. To je niečo ohavné toto.

vanessad15
14. jún 2023

@zzuunnaa Tak tie sú naozaj strašné😅

zzuunnaa
autor
14. jún 2023

@simca06022011 v skratke: malej chcela kúpiť nausnice moja mama ale dostala stopku od svokry, že nausnice kupuje krstná. V muzovej rodine majú asi zvyk dávať zlato lebo viacero chceli malej kúpiť retiazku atd no dohodla som sa s nimi že samozrejme môžu ale dospelacku lebo nepustím 2 ročne dieťa na záhradu s retiazkou za 300€ napr.. tak dali dospelacke a keď mala vyrastie tak sama zváži čo s tým.. ale teda všetci vedia že som chcela jedne detské nausnice (lebo isto ich dcérke nebudem meniť podľa nálady) takze sa očakáva že tie čo dostane bude aj nosiť.. ale proste tieto jej nosiť nenechám :/ a ak kúpim iné tak hneď prídu otázky že kde sú tieto a prečo ich nenosi a pod 🙈 a skúšala som nech ich ide vymeniť no rázne odmietla že už naspäť s nimi nejde

zzuunnaa
autor
14. jún 2023

@maryetta už je a vie o tom že už sa jej môžu nausnicky vymeniť..

michelle567
14. jún 2023

Ja by som kľudne prijala aj od mami, že keďže videla aké kúpila krstná, že sú pre väčšie deti tak ona ešte vybrala pre vnučku s bábätkovskym zapínaním. Nemusí poslúchať tvoju svokru 🙂 a potom mi ešte napadla druhá možnosť poriešiť cez svokru: že si našla že je to turecký znak diablove oko, že sa ti nepáči že takýto symbol kúpila pre bábätko...či náhodou nevie jej dohovoriť a vymeniť, že jej ich nechceš dávať na krst, nepáčia sa ti kvôli tomu symbolu

evaachesa
14. jún 2023

Inak tiež mi to príde akoby ich kúpila naschvál aby ťa naštvala. Inak aký máte vzťah? 🤭😅

evaachesa
14. jún 2023

Alebo nech to vyrieši tvoj muž so sestrou a hotovo. Že takéto symboly inej viery odmietate a stojíte si za tým. Kúpila si jej už druhé náušnice podľa vlastného vkusu.

zuzux27
14. jún 2023

Ahoj, myslím, že máme velmi rovnaky vkus, kedže moja malá má presne tie srdiečka s kamienkom, ktoré si posielala pre predstavu len s bielym kamenom,
Baby tu písali že nie su bezpečné....mala ich od pol roka a teraz ma 4 a nosi ich stale, nič sa nestalo, takže nevahaj a kup.
Čo sa týka švagrinej, prečo sa bojiš povedať na rovinu, že sa ti vobec nepáčia a nech sa neurzí (nech aj), ale na uši jej ich nedáš, ale schováš jej ich do budúcna pokiaľ ich nechce ovšem vymeniť ?

dzina007
14. jún 2023

tak ked je z katolickej rodiny tak skus ist na to cez svokru... ze pozrite vasa dcera mi poslala nausnice... snad s nimi nebude mat farar problem ked ich tam bude mat lebo vraj symbolizuju diablove oko a patria do moslimskej viery... ale tak snad si nevsimne.... 😀
ak je silna krestanka zatrhne to sama.. 😀

katarinakatka57
14. jún 2023

@zzuunnaa nečítala som vsetko, mozno ti uz poradili. Dala by som na krst náusnicky ktoré kúpila krstná (tie ktore nechceš) pre zachovanie pokoja v rodine, ja by som kupila dalsie ake chcem, a povedala by som, ze zapínanie tlacilo uško, ze to tam bolo vydraté, tak zatial das tie "svoje" a neskor ked podrasties das tie od krstnej. A takto bude pokoj zachovany v rodine, aj nausnicky bude mat dcera ake chces....toto ti pisem v dobrom, tiez mam dceru, situaciu viem pochopit, u nas je tiez tento zvyk, nasrastie krstna kupila prekrasne pre našu.
A časom vymenit nemusis, ci povies, ze malá sa furt skriabe tam, alebo ma to cervene tam a hotovo....
A

michelle567
14. jún 2023

No áno vlastne aj priamo švagrinej môžeš napísať...nech sa nehnevá ale teraz si si našla že to je symbol diablove oko a také náušničky jej nosiť nedáš. Nech sa nehnevá, ale ich vymení...alebo jej kúpiš už sama...a povedať môžeš aj svokre...nech ťa potom neohovorí

veronika33
14. jún 2023

@zzuunnaa no keď ti povedala, že do zlatníctva už nejde, tak by som jej povedala, ok, veď si ich ty kľudne nechaj a nos, keď sa tebe páčia, ale k nám ich určite nenos, lebo toto moje dieťa nebudeme mať ani raz na sebe

simca06022011
14. jún 2023

@zzuunnaa pozri, ja to chapem, mne ot nemusis vysvetlovat. Ide o to aku vedu z otho robis. POvedala si, co si mala, ze sa ti nepacia a vybvene. Kup si take ake budete nosit. Kludne jej daj tie, ktore jej kupis. To co vam dala podla mna ani nie je vhodne na krst, ved je to strasne. Tak ich nebude nosit, ty si povedala svagrinej, ze sa ti nepacia, nechcela menit, jej problem. Ako ked ja dostanem kriklavo zeleny sveter, alebo fialovu kabelku, podakujem, vezmem, hodim do krabice, o rok dva hodim do kosa... Neriesim. Kludne ak sa svagrinej narodi dcera, jej tie krasne nausnicky daruj :DD
Este dodam, ty si rodic... nech sa rodina postavi na mihalnice, donesie aj neviem, hodinky s vodotryskom, je to na tebe a rozhodnes ako uznas za vhodne

simca06022011
14. jún 2023

A inak este k zapinaniu, na figu je aj jedno aj druhe, tie nausnice dieta nebude mat dlho, vyrastie, cize neries... mne sa toto detske zapinanie tak pokazilo na dvoch naucniciach, na jednych sa cely ten predok odlomil. Zachytavali sa obe. Otvarali sa obe (tie zacvakavacie viac)

sasesoe
14. jún 2023

@zzuunnaa tie nausnice su i mimo mojho vkusu. Kedze ide o manzelovu sestru, mozno by to mohol on s nou lepsie odkomunikovat? Mozno by sa dali vymenit...
Ako ja som si bola vybrat i snubny prsten...

tamitamitami
14. jún 2023

Normálne na rovinu jej napíš že pre dcéru si predstavujete jednoduché náušnice s detským zapínaním. Či ich teda pôjde vymeniť za iné alebo máte niake kúpiť vy a tieto jej necháte na pamiatku.
Napísala by som jej čo najskôr aby ich prípadne mala šancu vymeniť.

A náušnice sú fakt strašné 😅 akože najprv som si myslela že preháňaš ale toto je naozaj ohavnosť.

evaachesa
14. jún 2023

Ženy, ešte pozor na to aby ich náhodou nevymenila za ohavnejšie. Radšej nemeniť, nech si ich autorka kúpi sama. 😁

andymi
14. jún 2023

...tak ja si na šperky vôbec nepotrpím, ale tu by "vykotilo" aj mňa 😀 Neviem pod vplyvom čoho bol ten čo ich vyrábal, ale už vôbec nechápem pod vplyvom čoho bol ten čo ich kúpil....😀 Určite by som toto na uši svojmu dieťaťu nedala. Keď to švagriná nepochopila z tvojich narážok, povedz jej to priamo, že jednoducho toto svojej dcére neurobíš a buď ich vymenia (už snáď ani nič horšie byť nemôže) alebo ich jednoducho dcérka nosiť nebude.

bu1bu
14. jún 2023

Ja neverím že toto čudo predávali v normálnom zlatníctve... Co tej tvojej svagrinej urobila vaša dcéra ze sa jej chce týmto tu pomstiť?
Ja by som po toľkých náznakoch prestala byť diplomaticka, povedala na rovinu ze sú hrozne, absolútne nevhodné pre dieťa, majú divnu symboliku, a bud ich vrátila alebo dala roztavit...

number19
14. jún 2023

Tie nausnice su fakt typicke v istych kulturach.
Ono to oko ta ma akoze strazit pred zlom, alebo tak nejak som to pochopila...

Ja mam svokru a my sa priamo dohodneme co kupit dcere, vyslovene aj farebne (zoznam veci), lebo dcera uz velmi nechce byt cela ruzova. Dokonca nam daju veci s blockami (ak by sa nam alebo malej nepacilo, tak na vymenu).
A aj sa jedna druhej pytame co potrebujeme (vacsinou parfem, alebo krem, uplne konkretne si povieme znacku). Vsetkym nam to vyhovuje.
Total racionalny pristup.

Moja mama na druhej strane uplne iny pristup. Nakupi handry, mydielka, kremy ktore nepouzivam a potom je dotknuta, ked sa nepaci...

300EUR je dost, je to skoda drzat len tak v sperkovni. Ja by som svagrinej otvorene navrhla vymenu a nech ta ma na mobile aby si si vybrala....

evaachesa
14. jún 2023

@number19 akých 300€? Niečo mi ušlo? 😃

zuzana111984
14. jún 2023

@akiana ty si daj niečo otrasné na seba, len aby si niekoho potešila, čistá pretvárka, keď niekto nemá snahu kúpiť podľa vkusu, aby ma potešil, neviem prečo by som ja mala potešiť jeho a dať si to, čo i len raz 🤦‍♀️
A trápiť malé bábo vymieňaním naušníc, no comment
@zzuunnaa autorka, ja by som slušne povedala, že sú nevhodné, zlé zapínanie, satanovo oko, či čo to tam je, že, ti je ľúto peňazí, lebo budú navždy ležať v skrini, popros ju nech ich vráti (nie vymení, VRÁTI, ty sa na ne budeš dívať nejbližších 5 rokov, zas by ti ich vymenela, za nejaké škaredé)
My sme pred krstom išli spolu so švagrinou, ja s mužom sme vybrali, švagrina zaplatila, tak isto pri jej dcére, ona si vybrala, ja som zaplatila, všetci boli spokojní
Povrdz jej, že tak sa to robi, že si ty vyberieš, ak chce nech zaplatí, ak nie, nenahneváš sa...
Ani zadarmo by som ich nechcela, aj tak vyzerá že ich kúpila niekde v Tureckej štvrti, a asi budú len pozlátené.

number19
14. jún 2023

@evaachesa Niekde som zachytila, ze autorka spomenula ze nausnice stoja 300EUR (ale mozem sa mylit).

evaachesa
14. jún 2023

@number19 aha už som našla...to písala o nejakej zlatej retiazke. Tieto náušnice by som tipla že stali tak do 15eur. 🤭

noemi155
14. jún 2023

@zzuunnaa no vyzerajú ozaj katastrofálne
Čistý gýč 🤮
No ja som napríklad malej prvé nausnicky dala ešte po sebe a potom sme s krstnou šli kúpiť ku krstinam nausnicky spolu,že keď bude väčšia slečna.
S výberom som naprosto spokojná,na prvý pohľad som sa do nich zamilovala a krstna len zaplatila,ale bola aj ona spokojná s výberom

nika23t
14. jún 2023

@zzuunnaa popros manžela, nech jej to povie. Ako sám od seba, iniciatívne nech sa jej opýta na náušnice a potom nech to zruší, že jeho dcéra toto nosit nebude. A tie, ktoré si vybrala, sú krásne.

vevesh
14. jún 2023

@evaachesa tieto nausnice stali nieco okolo 200e pri 24k zlate.

@zzuunnaa urcite su kupovane u turkov- a tam pozor na karaty, maju totiz uplne inac miesane zlato- co do primesi (odrazi sa na farbe) a karaty su zvacsa 18, 21, 24 - take na sk vobec nekupis (u nas je max.14k zlato, este tak stare ruske ma tusim 18k) a neskor mas problem ich aj dat pretavit do niecoho ineho (u turkov ti to urobia bez problemov, otazka je, ci mas take zlatnictvo po ruke).

jasminkaj
14. jún 2023

@zzuunnaa džíííízs... tieto musela kúpiť niekde za 10 eur v Zlatníctve v mega-mega výpredaji, lebo sú isto nepredajné 🙈 Otras, určite to dcérke nerob, že jej takú ohavnosť dáš na ušká 🙏

lenkakravcova
14. jún 2023

@zzuunnaa
Môže byť. V Turecku je toto rozšírené. Ide o pohanské praktiku. V islame je to "oko" považované za určitý typ modlosluzby. Niektorí pohania si dávajú tie "oči" pre tzv ochranu - veria, že ich to ochráni (v Turecku je rozšírené hlavne bielo modré), niečo ako červená stužka u našich pohanov..
Malej to nedávaj. Ak nie preto, tak preto ze to vyzerá fakt hrozne. 😀
Ja by som ich švagrinej normalne vrátila. Ze nech sa nehnevá, ale toto sa mi nepáči, mam voči tomu averziu. Radšej nech nedá nič. Ze sa nebudem hnevať.

lienka9
14. jún 2023

@zzuunnaa u nas sa tiez kupovali od rodiny,ale dcera nema prepichnute usi ,takze to bude mat na pamiatku :D a nikto to neriesi.