Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
Ty rozumies tomu ze svokrovci ziju a je to ICH dom??? Su ti dlzny prd makovy a este im zaplatis najom za tie roky tam. Ty si inak vtipna…
@loginexistuje Svagrina nas vyplati a bude mat cely dom. Bohuzial , s toxickymi ludmi to byva tazke.
Preco by ta svagrina mala vyplatit? Po smrti rodicov mozete dom predat a peniaze si so svagrinou tvoj muz rozdeli. Dovtedy by ste si mali s manzelom poradit sami, ako dvaja dospeli ludia, ktori dokazali splodit uz tri deti.
@loginexistuje
@dskjhfdlkdjhl
@sasa1310
@ha_space tak toto je gol tisícročia. Svokrovci ich maju vyplatiť z toho co im sami darovali. No dobry deal 👌👌👌👍👍👍
Zlatokopka jak visita
@dskjhfdlkdjhl tak ja dufam ze jej svagrina ma dostatok pravneho povedomia (co ma podla toho vo sa pise) a odpovedou na takyto navrh bude podanie na sud na vratenie daru a tato hyena -autorka tejto temy poprasi z toho domu tak ako don prisla
A mozno sa aj jej muz spamata a kopne ju do zadku a pobezi kade lahsie a da jej ten vyplatok od brata a moze sa tam k rodicom ona vratit
Nie nie, tvoj muz pekne vrati to co mu darovali, švagriná vam moze vyplatiť akurát tak hodnotu prerábky poníženu o to co si si tam vybývala...chápeš to???
Veru, s toxickymi ludmi sa zle byva, preto by si autorka mala zbalit muza a deti a nechat svokrovcov samych, nech nie su otravovani toxickou nevestou.
Myslim, ze si sa rozhodla spravne odist. Je to tvoj zivot a ak ti to nevyhovuje takto, zmen to.
Vies, svokrovci vam vysli v ustrety, aby ste nemuseli nic platit naviac, usetrili a deticky mali zahradku a priestor. No s tym uz ide ruka v ruke staroatlivost o barak aj ich samotnych. Ak sa na to necitis a svagrina ti v tomto smere velmi prekaza, chod.
Ak ti mozem poradit, nepytaj peniazky za prerabku naspat. Zvysili ste tym hodnotu domu a ak ho bude chciet svagrina odkupit, viete sumu navysit. Ak ho budete predavat dalej, bude mat vyssiu hodnotu pre kupujuceho. Neziadajte os rodicov naspat peniaze z icty k nim, ze ste mohli u nich byvat len za cenu energii. Toto by naozaj nedopadlo dobre.
Mam len jednu otazku, ktora ma velmi zaujima. Keby ta svagrina prijala do rodiny a chovala sa k tebe s respektom. Bola by si schopna byvat u svokrovcov s tym, ze by si bola k dispozicii, keby od teba nieco potrebovala a poziadala ta o to? Ako sestra sestru? Bola by si ochotna spravat sa ako nevesta, na ktoru sa moze spolahnut? Bez ohladu na to, komu by patril dom.
Anonymia Svagrina ta nemusi z nicoho vyplacat staci ze rodicia poziadaju o vratenie daru daju to co ste preukazatelne investovali a dovidenia dopocutia a cely dom daruju svojej dcere
Autorka, nehrotíš situáciu zbytočne? Však si niekoľkokrát napísala, že so svokrovcami si pekne nažívate, nikto nemá žiaden problém. Však ste dospelí ľudia, vysvetli švagrinej, že milerada pomôžeš, ale nie si na gumičke. Ak niečo potrebuje, nech Ti s predstihom zavolá a dohodnete sa. Je jasné, že pri skoro 3 deťoch máš svoje povinnosti a nesedíš 24 hodín denne doma pri dverách, aby si bola k dispozícii. To každý normálny človek pochopí a ak ona nie, asi bude aj v nej chyba. Len tak na okraj, manžel ako vníma celú situáciu? Je na Tvojej strane, alebo skôr nadržiava sestre?
Autorka, to si snad robis srandu. 😁😁😅😅
Vsak sa zbalte, odstahujte, vratte darovane rodicom naspat. Hotovo. Svagrina na 1000% podla opisu vrati dar tiez. To predsa chcela, aby rodicia uzivali svoj majetok. Vy predajte byt, navyste hypoteku a chodte do vacsieho, hotovo.
Cena, ktoru ste zaplatili za prerabku iba zhodnoti dom. Tie spat nedostanete, preco by ste aj mali, ved ste tam byvali zdarma. Robili ste to pre svoj komfort. A po smrti rodicov, po spravnosti, tvoj muz dom so svagrinou predaju a preniaze si podelia. Z akeho dovodu by mal vas niekto vyplacat? Akoze normalne mi daj jeden dovod, preco by vas mal vyplatit surodenec, ktory dom nechce????
@vlcik1 Peniaze za prerabku urcite rodicia vracat nemusia. Naco aj. Ved za tie roky by v prenajme zaplatili kopec penazi. Takze mozno cast, ale vsetko urcite nie.
@vlcik1 Svokrovci by si na prerabku museli pytat od dcery , ona nas nenavidi , takze peniaze neda ani za prerabku ani za dom. Manzel kupil byt pred 6 rokmi , je tam hypoteka , musela by sa najskor vyplatit.
Tak podme ratat, tvoj muz si pred 6r kupi ako slobodny byt a ty si za 5r porodila 3deti 🤷♀️🤦♀️🤷♀️ nejak si sa nanho prirychlo prisala ako taky prisavnik. Kkso 28r zena co este slamku krizom neprelozila, cely den doma drepi na buchte a este ta obtazuje aj otvorit dvere robosom. Zle skoncis.
Autorka: Ty si v poriadku? Aké vyplácanie? Za prerábku ( pártisícovú) dostal manžel pol domu. Svokrovci teda nemohli už tú časť domu ani využívať. Takže si pobaľte veci a šup do bytíku. A samozrejme vrátiť rodičom, čo ste nadobudli.
Autorka kolko ste platili svokrovcom za to podnajom? Nemyslim energie ale podnajom sam o sebe. Kolko mesiacov/rokov?
@eeffka Táto práveže skončí dobre, bude mrnčať, dupať nohami a keď tento nedá majetky, schytí decká a prisaje sa na ďalšieho hlupáka.

Z čoho ty chceš vyplácať???? Tak akurát to, co ste prerobili snad, z akej polovice tvojho muza??? Jaj, z tej co dostal chces aby ho vyplacali??? Tak to si teda "charakter". Poriadne si ešte nerobili, jedine rodit deti vies. A kauze to pôjdete???otravovať tvojich rodičov zase??? Pripraviť ich o majetok najskôr a potom nech ta vyplatia z toho co ti dali??? Je mi z teba na grc 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮