Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
Autorka: A keď vám vrátia peniaze za prerábky, odpočítajú si samozrejme nájom za 4 roky 🤭, tak manžel vráti darovanú časť späť rodičom? Ak nie, nevidím dôvod vyplácania. A ak sa to dá, mali by svokrovci darovaciu zmluvu zrušiť a vás poslať do kelu.
A ty si odkiaľ spadla, že každý tak žije 🤦 Moji rodičia aj svokrovci žijú vo vlastnom.
@vlcik1 Ty si este tu? Vulgarizmy, hmm, ja by som povedala, ze tu boli ovela horsie, svina je celkom trefna na ludi, ktori by chceli vsetko schmatnut.
V akom veku sa prepisuju majetky na dieta?
V tvojom pripade to chcete este pred tridsiatkou.. cize ty rozdas svoje majetky detom, ked si budu zakladat rodinu?
Majetky sa dedia po smrti.. dovtedy nic nie je ani manzelove, ani svagrinine... ale teda u vas su ine pravidla, ake?
@vlcik1 fakt nevies citat s porozumenim co autorka pise ?
1. Bud svagrina preda im svoj podiel ktory si urcia a dom bude pisany na autorku a jej manzela svokrovci tam mozu byvat (otazka dokedy a v akej kvalite zivota je otazna)
2. Odstahuju sa za podmienky ze im svagrina vyplati za polovicu domu a co bude so svokrovcami to nech riesi svagrina
A preco sa autorka normalne nezoberiete a nejdete do p*ce? Vsak nech vlastni polovicu tvoj muz, polovicu dcera, dcera sa o svokrovcov postara a chodte do p*ce, nie? Ty nemas na to, aby si sla prec? Jake peniaze furt chces? Ved polovica je muzova, nech ju ma nadalej, len tam nebudete byvat. Za prerabku? Vsak tam byvate 4 roky, si nauctuj najom za 4 roky v rodinom dome a ta porazi. Preco z toho domu nechces odist?
Autorka, nie. Vsetci tak neziju, to ti mozem garantovat. Skor zijeme tak, ze mame hypoteky, platby jak blazni, ale vlastne majetky. Zitie u rodicov/svokrovcov, darovanie za zivota a prava dozitia su veci z dob komunizmu😉.
Ja mam takych svokrovcov, co by ma s navrhom stahovania k nim poslali do takej riti, ze by som sa z nej nevyhrabala. Az na to, ze radsej budem v garzonke, ako s inou rodinou v jednom dome. Vlastne je vlastne. Na nezaplatenie. Prave sme sa vratili z vikendu s nasimi v ich dome a som rada, ze som doma 🙂
@loginexistuje Ona sa zamotava. Cely cas suhlasi s autorkou, aj autorka to tak citi a potom obvini kazdeho, ze su vsetci debili, lebo nevedia citat, nepochopili ju a dokonca ju aj urazaju. Od zaciatku diskusie s autorkou suhlasi. A teraz neviem ci sa chce vymotat alebo co. Ale kope jak keby bola na drogach.
Ty kokos že ,,aj ja aj muž chceme bývať v dome" tak si na ten dom zarobte. To akokeby som ja napísala že ja aj muž chcem vlastniť hrad. Ty si z akej jablone spadla? Máš 28 rokov okrem rodenia si ešte nič nerobila tak najskôr zdvihni zadok a zarob si na ten dom a nevyhovaraj sa na švagrinú.
@vlcik1 pribodobnovat znamena stotoznovat sa
A nedobre vztahy maju aj so svokrovcami lebo im robia naschvaly nezoberu k lekarovi neotvoria remeselnikom atd atd ja neviem ako zijes ty ale mna ked poprosi suseda v dedine ze vziat lekarovi ci otvorit firme tak to s radostou urobim a nie ako tuto autorka
Jej na svokrovcoch absolutne nezalezi napriek tomu co vsetko pre nich urobili
@vlcik1 pls ani mna uz neoslovuj dakujem za pochopenia ja si ta bloknem aj na profile 😉

však a má pravdu, že nechce, aby svokrovci žili v cudzom. Keby si tam nebola ty, ta sú stále vo svojom a tvoj muž tiež vo svojom.