icon

Švagriná využíva môjho brata

18. máj 2023

Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?

abbey1
18. máj 2023

Tvoj brat pravdepodobne nie je negramotný, zaostalý muž, keďže sa mu podarilo niečo si v živote vybudovať. Ale keď ide o výber partnerky, zrazu máš pocit, že je to utláčaný chudáčik, ktorý sa necháva manipulovať. Je dospelý, nechaj ho žiť jeho život. Buď mu sestrou, ale nemiešaj sa so jeho vzťahov.

jana_eyre_2
18. máj 2023

"milujem" ženy ktoré sa musia starať do druhých ľudi.. je to tvoj brat tam to konci - je dospelý a môže mať partnerku akú uzná za vhodné.. ich život, ich rozhodnutia a teba sa to nijako nedotýka..

lavender94
18. máj 2023

Veď ale ty s nimi nezijes, ty nevieš čo ona robí. Alebo ak píše články a článok vydá dva krát za mesiac tak to tiež netrvá napísať hodinu, ani deň, pokiaľ to robí dobre. Neverím, že ty si so svojím životom spokojná. Pretože takéto zmýšľanie ako máš ty spokojný a vyrovnaný člověk proste nemá. Na tej žene nie je nič zle a nič kvôli čomu by si mala bratovi otvárať oči, tak sa radšej zameraj na seba. Komu prospejes tým, že bratovi zničíš vzťah?

lelelienka
18. máj 2023

@autorka
Ked nepracuje a ani za nu brat neplati odvody, nedostane sice dobry dochodok, ale ak im to nevadi, myslim si, ze je zbytocne aby si sa starala, narobi to len viac rozporov. A ktovie, mozno si tym “pisanim” co niekde spominas, zarobi viac ako ty. Brat je dospely, mozno mu taky zivot vyhovuje. Mne by to nevyhovovalo, zjavne ani tebe, ale my nie sme oni, aj dnes sa najdu take zeny v domacnosti, aj ja som taku poznala. Nepije, nekradne, len si “dovolila” zit inak, z tvojich slov mam pocit ze ta to velmi skrie, ale nieurobis s tym nic. A ani by si nemala.

ivik4
18. máj 2023

A ty si v poriadku ? On je pravdepodobne aj rad ze jeho zena ma na seba dostatok casu a zije ako zije. Keby spoko nebol, riesi to. Ja nerozumiem , Teba to trapi lebo ty nemas zivot ako ona alebo ze maju pokojny zivot ? Proste im to moze vyhovovat, co je na tom? Tvoj brat je svojpravny muz

zmrzlinka2021
18. máj 2023

Autorka,

ty nečítaš tu prispevky?
A aj podla mna si velmi zakerna a zavisliva zena a pravdepodobne vobec nie si stotoznena so zivotom, ktory zijes. Proste ta stve svagrina a zavidis jej. Zavidis jej manzela, zavidis jej financie (ano su to spoločné peniaze), zavidis jej, ze sa venuje sebe... a este jej zavidis, ze nechodí do práce.

Ale poviem ti tajomstvo!
Ani po 3 ročnej RD nastupit do práce nie je povinnost. Vsetko je to o ludoch v pare, ako im to vyhovuje a na com sa SPOLOCNE OBAJA dohodnu. Nie na tretom cloveku, teda tebe.

Nestaraj sa do ich rodiny, pretoze ak budes toxicky zasahovat, budes odstavena.

januska12323
18. máj 2023

Ďalší anonym na rozprudenie vášní. 🙄

letfenixa
18. máj 2023

Ach jo, aj ja chcem mať opatrovateľku a upratovačku 😫

aaadkaaa
18. máj 2023

No tak cez den vycuciava jeho penazenku, vecer vycuciava jeho....ju, oddychnutu, isto hlava neboli🤣 ved ked im to vyhovuje, co je teba do toho...

moonlight1210
18. máj 2023

Tym, ze mu rozbijes rodinu a nechas ho bez deti, na ktore aj tak bude urcite stedro platit, lebo proste taky je, mu ako pomozes, aby bol stastnejsi?

Prestan svoju viziu stastia aplikovat na druhych.
Prestan im urcovat, kedy a za akych podmienok sa smu citit spokojni a kedy by uz nemali.

caroline_
18. máj 2023

Nezavid jej. Prečo by ho mala vycuciavat? Ak ju ma rad, tak jej dopraje. Co sa vôbec do nich staráš.

janage
18. máj 2023

Mi to pripomína ten vtip, kde sa stretnú 2 ženy a jedna druhej sa pýta ako sa darí deťom. Odpoveď:
Dcéra má fantastického muža. Povenuje sa deťom, domáce práce si delia a ešte aj každú nedeľu dostane od neho raňajky do postele. Lepšie si nemohla vybrať.
Ale zato syn chudáčik harpyu má lenivý, s deťmi jej musí pomáhať, doma ho núti vysávať a riad umyť a ešte si aj raňajky do postele raz v týždni vyžaduje! Mrcha je to! Len ho využíva!

drobcek17
18. máj 2023

Autorka pre Boha, čo je teba do toho. Predstav si ja som pracovala od svojich 16 rokov popri škole Pracovala som až kým som neostala so synom na rizikovej pn v 26 rokoch. A predstav si teraz som doma, pretože s manželom sme sa zhodili, že bude jednoduchšie keď ostanem doma ja, ako by sme obaja pracovali a pri chorobách nášho malého sa striedali. Tak zrejme to bola ich dohoda a asi im vyhovuje. To že ma pani na upratovanie, ja teda nemám mňa to baví, ale suseda ma a tiež je doma cely deň s malou 🙂 mne to príde, že extrémne závidis, nehnevaj sa. Povedz manželovi, že chceš ostať doma aj ty a nezavid svagrine

ninek73
18. máj 2023

Je to jeho manželka a peniaze, majetok v manželstve sú spoločné, tak nerozumiem prečo by ho mala vyciciavať ako píšeš. Bratovi to, že ona nechodí do práce 40h/týždenne ako ty evidentne nevadí a nie je predsa na tom nič zlé, keď zo svojho príjmu dokáže uživiť rodinu aj bez toho aby ona musela chodiť do práce. Ide z teba čistá závisť, čo je na tom, že má niekto upratovačku, opatrovateľku? Keď si to môžu dovoliť, prečo nie, nehovor, že ty by si to tak nechcela... Ja som po materskej tiež nenastúpila do práce, manžel podniká a jeho príjem je pre nás postačujúci tak nevidím dôvod, prečo by som mala silou mocou sedieť niekde v práci od pondelka do piatku 8:00-17:00 keď môžem/e svoj čas využiť inak? Neviem kde si to vôbec nabrala, že by každá/každý musel chodiť do práce. Život máš len jeden, tak si ho skús užívať, pozeraj hlavne na seba a svoju rodinu a nezáviď bratovi a švagrinej ich život.

19mmm71
18. máj 2023

Nech si žijú podľa seba...absolutne by som sa nestarala

uhnakova
18. máj 2023

Odporúčam neriešiť životy druhých ľudí, dokiaľ neprosia o pomoc. Každý si žije, ako sa jemu páči.

nevenka
18. máj 2023

@h2 🤣😅

hradnapani
18. máj 2023

ja som nepochopila, v com mu chces otvarat oci, co ma byt vysledok? - zariadil si zivot, zjavne nikto netrpi, ten zivotny styl si maju z coho dovolit (ano, dobre, plati to on, ale asi je s tym spokojny). Co od neho chces - aby donutil zenu, aby isla pracovat? (ani mne nie je tento nepracujuci styl po chuti, ale v zasade to nie je ziaden poklesok ci trestny cin). Vzdialil sa od rodiny, tak medzi sebou asi vela nekomunikujete a nevies dovody (su dokonca muzi, ktori vyslovene nechcu, aby zeny pracovali)

winki13
18. máj 2023

Autorka a prečo bt mala pracovať? Lebo to robíš ty? Ak majú dosť financii a bratovi to nevadí, tak nechàpem načo sa do toho montuješ.

hariet
18. máj 2023

Baby uz druhy den takato nepricetna tema na rozprudenie vasni, nie je vam to podozrive?😁

scorpionflower1
18. máj 2023
0silvia0
18. máj 2023

otváranie očí v tvojom ponímaní:
- milý brat, tvoja žena ťa vyciciava, nepracuje, platíš jej upratovačku a chodíte spolu do reštaurácii a vaše deti vám stráži cudzia osoba
- och milá sestra, to som si doteraz nevšimol, ďakujem za upozornenie a otvorenie očí. Hneď to napravím. Ženu vyhodím z domu, alebo ju pošlem do práce, nech si vyberie. A tebe veľmi ďakujem že ma máš tak rada a záleží ti na mojom šťastí.

Autorka, ak nie si troll, tak fakt neviem...

zuzana212722
18. máj 2023

Čo teba do toho? Ty sa staraj o svoj život a nie o svojho brata ..on ma určite dosť rozumu keď by sa jemu niečo nepacilo tak si to vie vyriešiť sám..
Aká som len rada zemoj muž má brata a nemám slahnutu švagrinu Čo si myslí že je pupok sveta a najmudrejsia..závidíš..zrejme tvoj život na prd tak sa potrebuješ do života iných ľudí bože ženská zle dopadneš

sickynickyobsadene
18. máj 2023

Závidíš.

h2
18. máj 2023

@0silvia0 😂👍

h2
18. máj 2023

@hariet Keby len druhý! Je to tu aj viackrát denne!

viestta
18. máj 2023

@0silvia0 ak nie je roll, tak je blbá ako bedňa gitu

0silvia0
18. máj 2023

@viestta díky za doplnenie, nechcela som až takto priamo👍

bylinka25
18. máj 2023

Chcem sa ťa spýtať, ty si im ako pomohla, keď si najímajú opatrovateľku?
Mne prišlo úplne normálne pomôcť obidvom sestrám s deťmi, či už kočíkovaním, kŕmením, prebaľovaním, proste so všetkým, čo robili aj ony.
Môj švagor mi aj ponúkol, že mi aj bude platiť, vtedy ešte 500 SK. Prišlo mi to také blbé, aj tak som ich nevzala, však to je moja neter, to isté aj u druhej sestry.
Ja som robila pestúnku zadarmo, odmenou mi je ich úsmev.
Tiež, keď podrástli, vodila som ich do škôlky, zo škôlky, neskôr do školy celý prvý stupeň, učila som sa s nimi, keď ani rodičia nevedeli kam z konopí.
Ak to tvojmu bratovi takto vyhovuje, je to vec ich dvoch.
Je na mieste otázka, že kedy si sa ty spýtala, či im netreba pomôcť s dieťaťom, aby tú opatrovateľku nemuseli platiť?
Si slobodná, či vydatá? Máš deti? Lebo ak áno, potom nechápem, prečo tie invektívy voči švagrinej.

dankanka
18. máj 2023

Co Ty vies..mozno mu to casto ona zase inak oplati 🙂. Ak su takto stastni, tak niet co riesit. Ja by som jej to dopriala. A vlastne kazdej jednej z nas takuto pomoc.