Svokra chce začať vo svojich 7O rokoch jazdiť na bicykli. Ako ju odhovoriť?
Moja svokra sa blíži k 70tke. Minulý týždeň sa rozhodla, že začne chodiť do práce na bicykli. Nepáči sa mi to hneď z niekoľkých dôvodov. Žijú so svokrom vo voľnobehu štvrti na okraji mesta, kde vedie dosť frekventovaná a nebezpečná cesta. Okrem toho, pred dvomi rokmi mala ťažkú zlomeninu členka, zle sa to hodilo lebo má ťažkú osteoporózu. Okrem toho sa jej z tlaku krúti hlava. Keď som jej povedala, že bicykel nie je najlepší nápad tak na mňa vybehla, že je dospelá a rozhodne sa sama. A môj muž, blbec, jej ešte dofúkal kolesá. Asi máme naozaj málo starostí a keď sa dochráme ešte budem mať na krku aj ju. Ako ju odhovoriť? Je strašne tvrdohlavá...
moja svokra chcela bike na 50, raz na ňom bola, iba raz, od vtedy ubehlo už tuším 14rokov určite, ale ako hovoria, keď sa chce dolámať, nech sa doláme, ale starať sa o ňu nemusíš, to je tvoje rozhodnutie, ja sa skôr bojím toho, že spôsobí nehodu, za kt. pôjde sedieť niekto iný
@alchemilkazltozelena Nič v zlom, ale dôchodkový vek 30-ročných ľudí bude v 70-tke, nás to tiež čaká 😉
@extempore
@0silvia0
@pininka Baby mate vsetky pravdu. Chapem Extempore, aj my mame "pod dohladom" maminu, svokru, este aj svokrinu mamu, sem tam vymyslaju. Mamina sa rozhodla v 70tke chodit na jogu po zlomenine zapastia, odobrili e jej to. Babka zase v 77cke si kupila na popud mojej maminy rotoped na doma, tak e sa potesili,ze aspon bude bicyklovat v ramci 4stien 🙂 Bicykluje cca 5 min denne, ale aspon ma pocit, ze nieco pre seba spravila. Mamina sa rada prechadza, urobi aj 4km denne. Uz sa tesi, ze o par mesiacov sa vyliahne jej prvy vnucik, takze uz si kupila tenisky, ze s nim prejde kilometre v kociku.
Svokra (velmi obezna) neprejde peso ani 10m, a nechce robit nic, aj po vyzvani lekara...
U nas plati ale zlate pravidlo: doma sa s manzelom dohodneme interne, aku strategiu na ktoru zvolime, a potom ten nazor tlmoci manzel svojej strane, ja svojej. Nazor prezentuje ako svoj vlastny (samozrejme konspir. teorie, ze sme sa navzajom dohodli, iste maju, len nam yo nepovedia priamo 🙂 )
Tak nie som ja za zlu nevestu a on za zleho zata. Skus to cez manzela. Aj svokra to lepsie prijme... vela stastia
@extempore asi je aktívna čítaš, že sú 70 tnici s Alzheimerom a ťažkými chorobami.
Moja babka jazdila v 85 r a na svoj vek vôbec nevyzerala.zakazat jej to nemôžeš iba podotknúť, že si musí dávať pozor.bud rada sú starší ľudia, ktorí už ani do obchodu nechcú ísť a zomierajú v kresle pri TV a nechajú sa kŕmiť
Nestaraj sa do nej🙂
@extempore nemaľuj čerta na stenu. Ešte sa nič nestalo a ani sa nemusí. A ako to tu už niekto poznamenal, môže sa stať niečo úplne inde. Ona je dospelá má právo sa rozhodnúť čo bude robiť. Ke´d si na to trúfa, prečo nie. Moja svokra má tiež pred 70-kou. Síce má problémy s klbami a na bicykel nesadne ale tiež má svoje ,,muchy,, . Asi ako každý. Ale nemienim sa jej do toho montovať. S mužom si vždy povieme svoje ale aj tak si spraví po svojom. A keď sa jej niečo stane? Samozrejme že sa o ňu postaráme. Ale aj ja si robím po svojom a nenechám si do ničoho od nikoho kecať. Ani od nej. Tak to nebudem robiť ani ja.
nechaj ju tak. mozno po case sama pride na to, ze to uz nie je pre nu , ale mozno aj nie. nerozhododvala by som za nu - mnoho krat tu padla veta- je dospela
No podla mna je super ze chce a je aktivna, lekar by ju v tom len podporil. V Holandsku je bezne,ze starsi jazdia vsade na bicykli a to ak mladi s nimi maju problem udržať tempo. Ja by som skor skontrolovala stav bicykla a kupila jej prilbu.
Kúp jej reflexnú vestu, nech ju vodiči vidia. Alebo poriadne blikajúce svetlo, ktoré netreba zapínať a zapne sa hneď pri zatočení.
@extempore nechapem naco ju chces odhovarat a starat sa jej do zivota, je svojpravna. A uz vobec nerozumiem, preco sa stavias do ulohy hlavneho opatrovatela. Ma predsa muza a syna, z vlastnej firmy zrejme dost penazi na zaplatenie pani, ktora sa o nu v pripade potreby postara..
@extempore kebyze sa dospelá svokricka dolame na bicykli,tak by sa pekne staral o ňu jej muž alebo tvoj,keďže jej dofukal tie kolá.
A poviem ti 70-ročný dochodca na bicykli na cestnej premávke je totálny postrach ulice,jazdím každý deň autom a ako vidím tých dôchodcov,čo si myslia,že majú 7 zivotov je čím ďalej viac a viac ... 😏😏😏 a najlepšie ked jazdia po chodníkoch a s deťmi sa im musime vyhýbať 😠😬😠
@alchemilkazltozelena tak si predstav ze niektory 70 rocny ludia pracuju nie preto ze chcu ale preto ze musia....mozno to nie je zrovna pripad zakladatelky temy ale netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca....moja svokra ma dochodok 280eur a to pracovala cely zivot...su dochdcovia ktory s takym dochodkom musia vyzit cely mesiac lebo su vdovci napriklad a bez deti ktore by im vedeli pomoct tak na vyber nemaju a ked chcu kupit lieky a potraviny do prace musia ist...ja som mala takeho kolegu ktory tahal nocne 12tky a na vyber nemal...to je bohuzial realita ☹
@janulka2811 no veď práve...
@alchemilkazltozelena no Ty musíš byť teda závistlivá osoba... :( je mi ťa naozaj ľúto...☹
viac ani netreba písať, za také vyjadrenia by si sa mala hanbiť a zakopať 100 m pod čiernu zem.... smutné... ľutujem všetkých Tvojich známych, lebo s takýmto prístupom k životu a okolitým ľudom, kamarátov ani nemôžeš mať....
Tak snáď svokra začne rozumne, po malých vzdialenostiach... Pohyb je dobrý na osteoporózu, ináč sa môže do lámať aj tak ze ju niekto objime okolo pása a zlomí rebro (skutočný príbeh)... Neostáva nič iné, len svokru akože podporovať a posúvať jej články o tom, ako správne začať s pohybom, keď 30 rokov nič nerobila v tomto sme re...
baby na jednej strane je pekne ze svokra chce zit aktivne to beriem a paci sa mi to no na druhej strane asi neviete co obnasa starat sa o stareho a este dochramaneho cloveka...ja si to pamatam este ako dieta ked boli rodicia v praci musela dedka prebalovat...a ako pise zakladtelka temy jej svokra nie je uplne zdrava ze si to moze dovolit hned takto zhurta ist na to...ano dolamat sa moze aj doma ale je oooomnoho vacsia pravdepodobnost ze si ublizi na bicykli ako doma no nie? podla mna je to 50:50 a velmi zakerna situacia...ja osobne by som nechcela ostat svojim detom na obtiaz len z mojho rozmaru..je to ine ak clovek ochorie....moja rada je mozno len sa s nou skusit pekne v klude porozpravat navrhnut jej ine bezpecnejsie aktivityj chce zit aktivne...ale to len hadam?? mozno by to pomohlo neviem....
@michaella94 najviac úrazov starých ľudí sa stáva v domácnosti, takže vôbec nemáš pravdu, moja babka behala na bicykli v 80tke v pohode každý den do obchodu a úraz sa jej stal doma, ked išla po schodoch a pošmykla sa a takých prípadov je milion, nikdy nevieš, čo a kde sa stane
@ressankajanka nie len svokrami, ale ak doziju, tak aj 70rocnymi zenami, co sa nebudu chystat do hrobu, ale budu chcirt zit..
mame v dedine jedneho.pana - ma 78rokov, kazdy den chodi na dlhe prechadzky s tlaciacim vozikom, je velmi inteligentny a vzdy sa porozpravame.. kolko krat ho vidavam na bycikli (ma trojkolku) ako ide na asi 3km vzdialene ihrisko, kde si posedi a ide naspat.. ked budem mat tolko co on a jeho zena, dufam, ze mi bude dopriaty taky este relativne sebestacny a akcny zivot..
Sprav si alibi, tym, ze jej povies, ze ked bude dochramana, ze ty za nou chodit nebudes. Inak moja mama ma 60 a denne najazdi 90km a prebieha autobusy, cize mozno to az tak zle nebude
Ak má pred 70-kou a ešte chodí do roboty, aj to vypovedá o jej zdraví. Takže bicykel bude pre ňu asi malina.
Ja len tolko k tomu, ze ci chcem alebo nie ja do 70 budem musiet pracovat.
Komu niet rady, tomu niet pomoci. Setrite na pohreb :D

@momoika Asi niektoré ženy zabúdajú, že tiež budú svokrami 😀