Svokra mi chce riadiť život
Ahojte vsetci...som tu nova.Uz z nazvu viete o co ide. Byvame s manzelom s jeho rodicmi v rodinnom dome.Pred vyse mes.sme mali svadbu a sme spolu uz skoro 7 rokou.Moj vztah s jehou mamou bol na zaciatku celkom dobry...casto som pocuvala narazky na mna,ale mala som uctu a predsa je to este v tedy priatelova mama.Zacalo to oblecenim....vzdy sa na mna kukla a spytala sa?To toto si obliekas?Mas aj krajsie veci...co si neoblecies to ,alebo to...stupnovalo sa to...neraz mi ukazovala oblecenie a ,ze sa staromodne obliekam...ja si kupujem co je akt.v obchodoch,ale predsa kazdy mame svoj styl...poracovalo to varenim...stala za mnou,diktovala mi co a ako...ja som kucharka ,tak som uz tusila postup ,ale ona nie a nie...ked isla prec z domu vsetko mi vopred prichystala navazila...pokracovalo to tym ,ze sa snazila nam zariadovat izbu som sme si prerabali...ale stale som vsetko potlacala v sebe...slovo dakujem som malo pocula,a slovo prepac iba raz...dalej...som si robila napr.stromcek a ona mi 7x chcela zmenit...z toho 4x sa mi podarilo povedat ze to tak nechcem ale bola neodbytna...nevedela som uz ako z konopy,lebo stale som pocula poucanie,ale ona sama inak nespravila ked sa o nieco jednalo...takze prisla svadba...s muzom sme si sporili a planovali ju asi rok uplne v skromnosti...len v kruhu blizkych...bolo nam povedane ...ak to nebude so starejsim ,tak tam nepojdu...pocet sa zvysisil o 20 ludi,svadobne saty mi svokra dva tyzdne hladala na nete,s tym ze uz niekolko krat som jej ja aj moj muz povedala,ze si ich hladam aj sama vyberem...stale mi nejake ukazovala...stale mi pozerala svad.kytice...s tym ,ze ako mi ich spolu pozrieme...muz si ma darmo zastaval,ked aj on nemal nejak slovo...s revom s kadiakymi problemami...nedorozumeniami...sme isli dalej a "planovali"svadbu...vsetko chceli riesit,za mojim chrbtom...my sme si na to nasporili a tesila som sa z pociatku...ale svokra zavolala rodicov,a chcela to snimi riesit ,popri tom som ja uz mala vsetko spocitane atd...uplna ignoracia mna...co ma tesi ze saty som si napokon nasla ja sama,potajomky som utekala kyticu si zajednat...ale este cez toto ...som sa snou porozpravala...chcela som najist spolocnu cestu ...vsetko som jej povedala...ze ma to vzdy trapilo ,ked ma ponizovala...ked mi aj saty vyberala,alebo v izbe nieco menila,a vela dalsieho,ze ona to vsetko z lasky...ze ma ma rada...no potom to bolo este horsie...ani s manzelom sme oblek nemohli kupit svadobny aj tam isla snami...ja som bola stastna,ze uz som mala svadbu za sebou...neskutocne...mojho muza milujem...a toto jedno nelutujem ,ze som si ho zobrala...ale tuzim mat deticky...a viem,ze na vsetko mi bude nieco hovorit,a uz po tej svadbe som ostala silnejsou...ale ked pride na lamanie chcleba ja sa nechcem hadat,ale proste neviem ci sa to da aj inak riesit,dom je uz na muzovo meno...o rodicov sa mame dostarat...spolocna kuchyna...a svagrina mi hovorila ze ked ona mala male deti,ze jej prezliekla dcerku do ineho ked mali ist niekde...ze ona ju obliekla...a svokra ju isla prezliect...pocujem stale ked je u susedov,kamratka s malym ako hovori...to je uvrestane decko,...ja by mu dala...to je zla vychova...a pod... ludia ja idem v myslienkach zosaliet...svokor je skvely clovek...i ked pri tej svadbe ma to vsetko dost zranilo aj od neho...stale tlaky od nich a spravanie sa ako k malym detom...mam 27 viem,co chcem od zivota ...ale neviem ci mam silnu povahu na toto...viete mi prosim poradit?ako to zvladat?moje kamaratky su v inom meste ,kazda ma uz svoj zivot....
Tieto a podobné portály poskytujú riešenie vášho prblému:
reality.sk
topreality.sk
reality.bazar.sk
avizo.sk/reality
...
Popozerajte a zvážte svoje možnosti. A utekajte.
Ja mam podobnu svokru...teda mam pocit ze je to slabsi odvar tej tvojej....no nastastie nebyvame v jednej domacnosti ale aj tak je to obcas na slucku. Ked pridu deti, zhorsi sa to ...to ti hovorim z vlastnej skusenosti. Jedina rada - odstahovať sa aj za cenu ze sa budete mat horsie niekde v byte. Lebo ak to bude takto pokracovať dalej tak raz ked uz budes aj ty stara uvedomis si ze si nezila svoj zivot ale zivot svojej svokry...a to je smutne kedze clovek zije len raz. Za ziadnych okolnosti jej nedovol aby organizovala tvoj zivot ona nema pravo na tvoj zivot a uz ani na zivot tvojho manzela. Prajem Vam aby ste to zvladli a hlavne v jednote vydrzali a správne sa rozhodli.
@pericolosa takúto svokru treba odstaviť hneď na začiatku a to veľmi rázne a aj za cenu, že sa nebude s vami rozprávať, bude ofučaná, nepríde na svadbu a podobné "chuťovky". Stále lepšie, ako ustupovať a prehĺtať celý život a skončiť s infarktom. Chápem, že nie každý je taký, ako ja, čo by som sa rozosmiala na celé kolo a svokru okamžite zrušila pri prvom pokuse riadiť mi život (preto ja musím mať svokru úžasnú), je lepšie, ak proti svokre vystupuje jej syn aj s nevestou ako nerozlučná dvojica a muž sa vždy postaví na stranu manželky, nie mamičky. Len nie každý to dokáže....
@sojkaaa tvrdis, ze si male decko ani t a ani maanzel, nemali ste si setrit na svadbu, ale na samostatne byvanie, to je dolezitejsie ako svadby, lebo zo svadby moze bat lako aj rozvod. Je to urcite neprijemne, ale prerabali ste si izbu, hmmm, izbu v dome svojej svokry, ako chapem, ze si ju chcela mat po svojom, ale nemali ste si radsej zariadovat vlastne, aj ked v prenajme? Ja naozaj nerozumiem, preco ste za sedem rokov, dospeli akurat tak k svadbe a nie k vlastnemu byvaniu....
@timea7 ved ja som ju uz odstavila.....ked ona pride k nam tak ja odchadzam.....nie je mi prijemna ani jej spoločnost a ani jej slova. Ale koli malemu ju musim niekedy zniest. Dlho som ju tolerovala a snazila sa nejako byt mila ale uz to bolo pridlho a tiez ako hovoris zacala som mat zdravotne problemy tak som si povedala ze dost bolo a teraz som k nej uz aj neprijemna. Uz mi je jedno.....co ma taha dopredu je ze to robim nie len koli sebe ale aj koli svojmu synovi....ona by bola schopna aj do jeho zivota hovorit. A manzel ten je samozrejme na mojej strane....ale ako hovori su to predsalen jeho rodicia tak ich nemoze odstavit a ignorovat ale tiez nesuhlasi s tym aby nam riadili zivot.
@pericolosa ja som nemyslela odstaviť, ale rázne urobiť koniec tomu, že by ti riadila život. Ja osobne si nedokážem predstaviť, že by mi svokra diktovala, akú budem mať svadbu, ako spomína autorka témy. Hneď by som jej povedala, že je to len a len vec nás dvoch a od tej sekundy by sa už o našej svadbe nedozvedela nič, iba dátum, hodinu a miesto sobáša, aby vedela, kde má ofučaná prísť. Mohla by sa vypytovať donekonečna. Chybu totiž robia nevesty aj v tom, že svokrám všetko vešajú na nos, tie majú potom príliš veľa informácií a teda príliš veľa možností na manipuláciu. A absolútne súhlasím s @maciatkolulu v tom, že po siedmych rokoch a najmä keď svokra od začiatku strkala do všetkého nos si budovať bývanie u svokry.....ani náhodou. Aj keby som mala popri práci ešte brigádu a muž tiež, ale bola by som odsťahovaná minimálne 150km a pár krát do roka svokru zniesla aj s dýkou v chrbte. 😎
@timea7 Ja som chcela byť ústretová a milá, vážiaca si čo pre nás robia. Ale akonáhle to skĺzlo do urážania mňa a mojej rodiny, večného kritizovania a pod. Tak dovi dopo.
Keď si ja môžem dávať pozor čo vypustím z huby, nech si láskavo aj ona.
Som za odstavenie, t.j. poslať slušne do riti.
@natalym tak, tak. Pokiaľ svokra nemá toľko taktu, aby sa do všetkého nemiešala, prečo by som mala ja mať ohľady? Len kvôli veku? Tých pár rokov najviac jej dáva právo niekomu riadiť život? Ak by mne napr. prestavala nábytok, alebo sa hrabala v skriniach, ako tu na MK občas čítam, tiež by som ju poslala tam, kam patrí. To je už drzosť. Ja stále nechápem, prečo sa mladí džgajú bývať k rodičom, keď sú problémy od začiatku. Viem, že je možné spolužitie aj viacerých generácií, vyrastala som s rodičmi aj starými rodičmi, ale musí byť medzi nimi vzájomná úcta a rešpekt. Za iných okolností akýkolvek podnájom, veď to tu veľa žien už písalo, že investovali do rodičovského domu, ale večné hádky im nestáli za tie prachy, tak išli bývať sami a sú šťastní a spokojní.
Uz ubehli 2 roky.ako ste pokrocili ?vela ludi zaujima ako dopadnu pribehy ludi a ich problemy

@sojkaaa nie ste ani jeden schopný svokre odporovať, jediným riešením je odsťahovať sa a to dostatočne ďaleko.