icon

Svokra nemá prístup k našim deťom: Náš príbeh

7. nov 2024

Ahojte. S manzelom sme sa rozhodli obmedzit svokre pristup k malemu, cakame druhe babo. Porod ma byt januar. Svokra to dohnala v lete do takych vysin, ze uz neslo inak 6 rokov utlaku, trapenia, po novom ohrozovania syna je prec.
Sme stastní, slobodnejsí, mame pokoj a tesime sa.
Mozno to pride krute ale 2 terapeuti, 1 psychiatricka ju oznacili ako cloveka s poruchou osobnosti. Toxicka pre nas.
Manzel miluje otca, ten je medzi. Vie aka jeho zena je ale ostali uz len sami. Trapi ho to a dost na neho tlaci. Bojim sa, ze cim sa bude blizit porod bude to tazsie. Vdaka svokre bola prva poporodna depresia a nikdy nechceme riskovat dalsiu 😒 Bojim sa, ze manzel bude smutny co bude ak sa s otcom pochyti, co sa urcite stane. A ja sa bojim, ze sa mi to zas odrazi po porode, uz to nikdy nechcem zazit 😢

64jarka64
7. nov 2024

@natall113 jasné ako vždy chyba je vo svokre

natall113
7. nov 2024

@64jarka64 to som nenapísala, to tvrdíš ty. Ale ešte som nevidela priznať si svokru chybu. Je tu veľa diskusii kde nevesty riešia banality to áno, ale napríklad si pamätám tému kde svokra nerešpektovala intoleranciu, dieťa išlo kvôli nej do nemocnice a aj tak sa súdila o styk s vnučkou lebo veď nič zle nespravila. Aj vtedy bola zlá nevesta?

kavasmliekom
7. nov 2024

Samozrejme. A v praxi aj dosť často majú úspech. Aj keď napríklad otec dietata už nežije a matka si myslí, že už nikto z jeho strany nemá právo, tak omyl. Dokonca mu môžu dat aj styk, ako by dali otcovi. Ze každý druhý víkend, každú neparnu stredu, 2 týždne prázdnin atď.

alenka58
7. nov 2024

@64jarka64 aj oni budú raz svokry - možno

alenka58
7. nov 2024

@natall113 a ktorá nevesta si prizná chybu

natall113
7. nov 2024

@alenka58 no máloktorá, ale videla som tu už aj také. Väčšinou ale vedia odôvodniť čo im vadí. Keď svokra robí to a to, zatiaľ čo pri svokrách som sa stretla len s tým že veď nič nerobím...

enmery
7. nov 2024

@natall113 A diskusia, kde nevesta zatvárala dvere do spâlne, keď prišli skvokrovci a svokre to bytostne vadilo-to bola tiež topka a podľa mňa doteraz si nepriznala chybu aj zo svojho pohľadu.

alenka58
7. nov 2024

@natall113 tak ako je to so svokrami je to aj s nevestami, je to jedno - neznesú sa, tak si to riešia rôznymi spôsobmi, bolo to v minulosti a bude to vždy, kto má pravdu je ťažké odhadnúť, na MK je to jeden názor

natall113
7. nov 2024

@enmery túto diskusiu si veru nepamätám

@alenka58 áno to je pravda, avšak v každej diskusií sa zbehnú ženy ktoré hneď útočia na autorku aj keď pravdu pozná len ona sama. Nájdu sa aj normálne svokry a šlahnute nevesty, ale neverím že muž by sa prestal len tak stretávať s matkou

mondolina
7. nov 2024

hlavný spúšťač sú hormonálne zmeny! nie za všetko môže tvoja svokra 😉aj keby si tak veľmi chcela.

autor
7. nov 2024

@enmery dakujem krasne

autor
7. nov 2024

@alenka58 kazdy pricetny clovek by si mal vediet priznat chybu

autor
7. nov 2024

@natall113 tak tak, ja si neviem predstavit odstrihnut mamu len tak, cize suhlasim s nim a stojim za nim v dobrom aj zlom 🤞

autor
7. nov 2024

@mondolina ja to nepotrebujem chciet, ono to tak je, hormonalne zmeny su jednym z hlavnych faktorov, hovori ti nieco 4ty trimester? Precitaj si. Vela robi obdobie pred porodom, pocas, samostna porodnica, atd. atd. nazvat to mozes poporodna depresia, poporodna uzkostna porucha a podobne, ja som to riesila nastastie len ambulantne, su dievcata co sa muslei hospitalizovat...
napriklad znamej to spustili PTSD z porodu, ides ju presviedcat, ze len hormony? nastuduj si tie tvrdenia skor ako ich pustis do sveta 👌

autor
7. nov 2024

@alenka58 a mame aspon skvely priklad akymi svokrami nebyt 🙈

autor
7. nov 2024

@natall113 kamaratke svokra napchava malu sladkostami v 18 mesiacoch tak, ze jej uz ani normalnu stravu nechce jest, s velkymi problemami, dokonca zvyseny cukor v krvi a nie a nie prestat, toto je tiez blba nevesta, ze? suhlasim, ze svokru co si uzna chybu nepoznam 🤷‍♀️

autor
7. nov 2024

@alenka58 ved to ona je len jeden aspekt, ktory je vyrieseny a lepsi, tie ostatne zial budu tipos bingo 🫣

alenka58
7. nov 2024

áno treba to mať na pamäti, lebo realita býva iná, proste je to o sympatiach a nesympatiach, o prispôsobení sa alebo nie

maciatkolulu
7. nov 2024

A čo teda tá svokra robila šesť rokov a hrozí to už aj nenarodenemu dieťaťu?

autor
7. nov 2024

@alenka58 kiezby slo len o nesympatie

sisaka
7. nov 2024

@maciatkolulu to sa nedozvieme, napísala, že niekomu by prišli malicherné a vtipné 🤷‍♀️

autor
7. nov 2024

@sisaka samozrejme to tu nebudem pisat, co som chora? ved by sa strhla vojna a utoky na moju ci manzelovu adresu by nemali konca, na par vynimiek samozrejme, vzdy su aj chapaví ludia 🙈

aurora33
7. nov 2024

@sisaka no jednoducho napísala taký výlev a čaká ani neviem čo.

maciatkolulu
7. nov 2024

@sisaka jaj.... Dosť divné. U mňa je to skôr naopak,že ja brzdim zatava dcéru,že nech lmalu necpu blbostami,hysacim pre topánky,asi im tiež lezem na nervy. Keď mi ju davaju,počujem len,rob si čo chces😂a neponahlaj sa. Vážne si neviem a nechcem predstaviť,ake to je ,nemať možnosť vidieť svoje vnúča. Každý jeden človek si prinášame do nového vzťahu nejaké zvyklosti z pôvodnej rodiny. Neverím,že niekomu až tak preplo,že sa nedá ísť k nemu ani na návštevu. Je to smutné,ale ten život je sviňa,vie niekdy parádne urobiť carimari fuk. A nevesta možno bude kukať ako tela.

liv1
7. nov 2024

@mondolina ale ty si napisala, ze nic ine na to vplyv nema. No ale ma. A enormny

sisaka
7. nov 2024

@maciatkolulu tak moja dcéra so zaťom mali tiež takú mini drámu so svokrou, čo viac menej inicioval zať, dcéra so svokrou nie je veľká kámoška, tak to neriešila, že ona sa do toho nejde miešať, keď nechce, aby sa stretávali, tak sa nebudú, ale ja som sa so “svokrou” bavila a tá chuďa bola z toho úplne mimo. Tiež jej zať povedal, že vnučku už neuvidí, že žiaden kontakt, s nikým… trvalo to niekoľko mesiacov, čo v živote bábatka sú veky… Musela som zasiahnuť, dcére som vysvetlila, aké je dôležité pre vnučku poznať svoju druhú starú mamu, aké je dôležité budovať si s ňou vzťah, takže sa jej ozvala, stretli sa pár krat na neutrálnej pôde nejak sa to nakoniec utriaslo a myslím si, že mladí sú radi, lebo radi a často využívajú naše služby bezplatného babysittingu a aj keď sa zaprisahavali, že k ním domov už nevkročí, tak tam býva pečená-varená, keď potrebuju stráženie 😂

lenkakravcova
7. nov 2024

Píšeš
"kamaratke svokra napchava malu sladkostami v 18 mesiacoch tak, ze jej uz ani normalnu stravu nechce jest, s velkymi problemami, dokonca zvyseny cukor v krvi a nie a nie prestat"

Akože tá svokra to dieťa denne kŕmi? 😀 Lebo ak áno, tak tam problém nebude len tá zlá svokra ale aj to, že sa o dieťa nestará jej matka. Neverím, že pri návšteve raz do týždňa za babkou, aj keby to dieťa precpala kindercokoladkami, že toto spôsobí nejakú cukrovku, ak ju už dieťa nemá.

enmery
7. nov 2024

@natall113 Ja som ju omylom raz otvorila a neprestala som vychádzať z údivu, čo tam postupne tá staršia dáma vypotila a kydala.

bielasovicka
7. nov 2024

Autorka, ved ty si tu nič konkrétne nenapísala,ze co ta svokra stvara že ju musíte odstrihnúť. Tak sa nečuduj ze dostaneš takéto reakcie. A ty to nepovieš, pretože sama vieš ze sú to len nejaké prkotiny, a nechceš sa strapnit. Proste len neznasas svokru.