Svokra povedala, že tatinko sa má k nej naspäť presťahovať a maminka má ísť k svojej mame
Syn(6r) bol u svokry. Ja nemôžem povedať- ako babka sa skvele postará, aj má deti rada. Ale! Prišli sme po neho a maly hneď “babka povedala že tatinko sa má presťahovať naspäť k nej a maminka má ísť naspäť k svojej mame”. Je to podľa vás ok? S manželom máme šťastné manželstvo, čakáme tretie dieťa, sme dávno zabezpečení, financie tiež nechýbajú, sme spolu takmer 10 rokov. Od začiatku ma svokra neznáša a snažila sa nám spočiatku krkolomne zničiť vzťah. Ja ju tiež nemusím, ale nehuckám proti nej deti. Nechápem o čo jej ide. Potom ja jej mám zveriť deti, keď im tlači takéto veci do hlavy? Že tatinko má odísť od maminky a podobne? Čo by ste robili na mojom mieste?
@lubi051 a ty si jej nic nepovedala????
@sickynickyobsadene neznáša ma lebo som jej ukradla milovaného synáčika. Aj manželovi povedala, že si myslela že s ňou navždy zostane.
@simona20201309 povedala to, lebo maly to hovoril pred ňou a nijako sa neohradzovala.
@lubi051 ona sa uskrnala a ty co? stala si tam jak p..a s prepacenim a nezstala si sa svojho manzelstva a ani pred synom si nijak nereagovala..aspon povedat babaka to myslela zo srandy ved ziaden dospely chlap nezije s mamkou ale ma svoju rodinu ..alebo hocico len aby syn vedel ze je to blud .. kazdopadne by som jej minimalne povedala dodatocne ze este raz povie daco podobne pred detmi tak babka nebabka uz vnucata neuvidi ..nech sa sprava ako dospela osoba .. ze ani ty ju nemas rada rovnako ako ona teba ale deti proti nej nehuckas tak nech nezacina ani ona inak jej ukazes aj tvoju temnu stranku
Nemohla len srandovat v dakej situacii a maly to zle pochopil? Vydiskutovat by si to s nou mal najma tvoj muz
@tinkavvv
@syslik81 najprv som si myslela že to bola len sranda, keď s tým maly opäť začal keď som s ňou bola sama a s malým v kuchyni, tak som malému pred ňou povedala: “no ale ja tatinka nepustím, lebo ho ľúbim a je môj, veď co by sme bez tatinka nášho robili?” Som videla že ju z toho skoro porazilo. Baby keby môže, tak ma dorazí so sekerou tá bosorka.
Aj podľa mňa žartovala, ale v podstate tým vyjadrila to, čo by chcela, s kým sa cíti dobre a s kým nie, aj keď vie, že sa jej to nesplní.
S tým najsirsim úsmevom svokre do ksichtu by som dieťaťu vysvetlila, že babička už je stara, v hlave sa jej obcas co-to pomota a potom tara hlúposti.
"Jaaaaj teta, to fakt by ste chceli svojho dospeleho syna nazad domov, ved by vyzeral ako trtko ze v 40tke(30tke)zije s mamickou. Susedia by si pomysleli ze je neschopny muz a zena ho vyhodila, to by ste urcite nechceli teta. Ale inac ste vtipna a mam vas rada." (Nech ju aj potrha od zlosti....)
@zooeynka no ono to má háčik, jeho brat, starý panic tak u nej žije (a má 45 rokov) takze ona to tak naozaj chcela. To nepochopíš, tá stará to je diagnóza. Po rozvode keď mala 30 rokov sa tak chorobne nafixovala na synov, až jej z toho preplo a cely život si už viac nikoho nenašla. To už ani neviem či sa dá nazvať opičou láskou alebo mentálnou poruchou 🤦🏼♀️
No to si malemu dobre povedala pred nou. Avsak mala si aj jej povedat, ze si neprajes, aby taketo veci hovorila tvojim detom. Ze ste harmonicka rodina a praveze by mala byt rada, ze jej syn je stastny. Ze ak jej toto pride vtipne rozpravat malemu dietatu, nech sa zamysli nad tym, ze mu takto len pletie hlavu.
Babka je stara korčúľa co trepe kraviny.
Povedz jej ze si neželás aby rečami rozostvavala rodinu!
@lubi051 teraz ked citam ako si malemu povedala, ze tatinka nepustite atd. pred svokrou, tak velky palec hore. Vyriesila si to naozaj s graciou. Svokra je asi naozaj padnuta na hlavu 🙈
Zasmiala by som sa a povedala by som, že babka má vtipné nápady a povedala by som, že mymáme pekný domček, nik sa sťahovať nebude. Ak sa to nestáva pravidelne treba mať nadhľad aj nad takýmito hláškami. V prípade, že by sa to opakovalo tak vtedy treba zakročiť a vysvetliť že takéto reči sa vám nepáčia a že si ich neželáte. Ako to tiu tak čítam, normálne sa bojím byť svokrou..
Čo by som robila? Išla by som navštíviť svokru a veľmi rýchlo s kľudom angličana by som jej vysvetlila,ako sa veci majú a poprosila ju,nech si svoje kecy strčí.
@lubi051 ahoj, boze ja nechapem, ze osoba ako tvoja svokra, predpokladam ze ma min.nad 50 rokov, moze taketo veci hovorit 6 rocnemu decku!
Naco, do p.ce zatazuje 6 rocne dieta takymito temami?
Uplne ta chapem autorka, u nas moj otec je takyto, preto k nemu syn neide. Normalne som videla na dietati, ze ho to trapi, ze ma obavy a robi si starosti. Keby mne nevesta porodila 3 vnucata a syn by bol s nou stastny aj keby som ju nelubila, tak by som sa s nou zmierila. Nepije nahodou?
o to lepsie ze u nej byva svagor. Treba najlepsie pred babkou dietatu povedat, o babku sa stara ujo xy, a o nas nas tatino. Vybavene. Usmev cislo pat.
Ty predsa vies, ze sa s muzom mate radi a on sa naspat k matke nechysta.
Cim viac sa budes zozierat, ci nedajboze na tu temu doma hadat s muzom, tym viac svokra bude spokojna, ako vam zatala do vztahu.
Moji svokrovci cu toxicki ludia, v podstate kazdeho neznasaju. Synov si cele detstvo zatvarali doma, mohli len k starym rodicom... inak ziadni kamarati, spoluziaci, bratranci, ziadny lyziarsky, nechodili ani na vylety - len cele dni ako v manezi kruzili na bicykloch po dvore.
mali predstavu, ze s nimi aspon jeden syn s rodinou ostane byvat. co je sialena predstava, mna by bud vzali po tyzdni na psychiatriu alebo do vazby.
a preco to pisem? Mojim dceram priklad 6 a 8 rocnym kvakali, ze muz nie je ich otec, on ich len vychovava 😠 Alebo aj muzovi o mne tvrdili, ze isto som bola tehotna ked som sa s nim stretla a tehotenstvo som hodila nanho. /to ze ,moje tehotenstvo by v takom pripade trvalo rok a pol je len detail 😅 - este by som to musela vysvetlit mojmu porodnikovi tu anomaliu, ze preco napisal ze dieta je "nedonosene"/
.. aj ja by som sa len uskrnula a vnuk/vnucata by k nej aspon pol roka nesli ..popripade nik z rodiny ..mozno by jej konecne doplo..
A prečo si sa jej teda neopýtala, načo takéto veci hovorí malému?
Ale riešiť to na MK?
@lubi051 ľudia sme rôzni. Naozaj ak sa takéto bonmoty nevyskytujú pravidelne alebo často, a svokra je inak v pohode, treba byť veľkorysý a mať nadhľad. Veď každý niekedy povie nejakú blbosť. Ak sa to opakuje treba svokre slušne povedať, že takéto reči si neželáš. Sú aj horšie veci.
@lubi051 nič moc teda tá tvoja svokra. zarazila ma ale ešte jedna vec. že keď si to riešila s manželom, že máš pocit, že sa jej bojí... s niečím takým som žila. našťastie ma osvietilo a mám s tým čudom dieťa iba jedno. ako si to myslela, že sa jej bojí? to akože jej neprotirečí, nezastane sa ťa apod., pretože sa obáva jej akejkoľvek reakcie? alebo sa bojí, že už vám nikdy nepostráži deti? že ho zavrhne? čoho sa podľa teba bojí? musíš totiž myslieť (a mal by aj on) na to, že deti vnímajú, počúvajú, čo ona hovorí a budú si to fixovať do hlavy. môžu mať z toho chaos, čo vlastne je správne. aby bol tato s našou mamou alebo so svojou mamou? veď aj my (deti) sme so svojou mamou, mal by byť asi aj tato... no proste guláš... toto mi prišlo najviac v tvojom prípade smutno, že tvoj muž sa jej bojí :(
@tykat zrejme sa tak vyjadrila náročky, aby svokra pukla od zlosti, asi už pretiekol pohár.... nemusí to znamenať, že autorka to takto berie od začiatku.
@panelacikova vybrala si uplne najlepsi sposob ako do decka hustit somariny. Autorka si nemala riesit puknutie svokry cez decko rovnakym slovnikom ako svokra. Ale riesit to priamo so svokrou ak sa to odohralo v jej pritomnosti.
@tykat to máš pravdu. avšak podľa popisu autorky je jej manžel z mamičky pototo... takže možno kombinácia pretečeného pohára a zúfalstva....

@lubi051 povedala by som jej, co syn povedal...nemal dovod klamat...a ze ked mu bude hovorit take veci, nebude deti strazit.