icon

Svokra sa mi do všetkého stará

18. júl 2022

Bývam u svokry s bábätkom, do všetkého sa mi stará, prečo umelé mliečko, prečo večer nejdem posedieť k nej pritom mala mi nespava, ledva žijem, mám kopu roboty u nich navariť, každý deň upratať, malú mám na rukách, pride domov do malej sa mi stara, ze preco stale place, ze ju mam prebalit ze place z toho ze jej davam chemické mlieko, Stará sa do mňa prečo s autom som troska prešla po trávniku ze nato je chodník... nemám slov.. cítim sa tu velmi zle..
manžel chodi na 3 týždne do práce a inú možnosť na bývanie nemám, peniaze na rozhadzovanie tiez nie😪😪😪

petulda333
18. júl 2022

@annamalaga ja nepisem,ze sa im ma svokra prisposobit,to nie,ale respektovat sa a dat im pokoj. Rady su fajn,ale treba vediet tu hranicu kedy je to uz buzeracia. A s ich byvanim suhlasila a urcite vie co male dieta obnasa,takze ak im to dovolila,tiez to musi trochu tolerovat

autor
18. júl 2022

@misinka0611 ono to bolo tak, že u nás doma sme nemali priestor u mojich rodičov, a svokra povedala ze môžeme bývať u nej

lilitela
18. júl 2022

Ja suhlasim s tym, ze jej dom, jej pravidla, ale suhlasim aj s tym , ze sekirovat by ta rozhodne nemala. Odpoved si dala sem sama, ona sa nudi a kedze to ma v povahe a tu zrejme nezmeni, bude sekirovanie pokracovat. Viete sa porozpravat? Spytala si sa jej, ci si zela, aby ste odisli? Mozno povie ano, tak to treba riesit. Mozno povie nie, a ak povie nie, tak jej treba povedat, ze sa ju snazis respektovat, ale ze sa ti zda, ze by mohla byt milsia k tebe a ze sa tam necitis dobre a ze asi budete musiet odist.

janulik2008
18. júl 2022

autorka ak má maličká koliku skús zmeniť fľašku resp mlieko. Ono deti z toho vyrastú ale napr našej malej pomohli SAB SIMPLEX kvapky a Dr Browns fľašky 🙂

autor
18. júl 2022

@janulik2008 vďaka za radu skusim ❤️👍

viestta
18. júl 2022

@petulda333 bývať u svokri je o kompromisoch. Áno, svokra súhlasila ale stále je to jej dom. Áno, svokra ma rešpektovať ale aj nevesta. To, že sa svokra stará častokrát, do im si tvrdiť, že málokedy je buzeracia ale všetko sa deje lebo chce poradiť. Sú to aj nevyžiadanej rady, sú to rôzne názory na rovnakú vec. Dá sa s tým žiť aj bez nervozity na jednej aj druhej strane. Ale chce to trosku nadhľadu a menej sebevstrednosti. A samozrejme, príde aj na stret záujmov a názorov, ale aj cez to sa dá prejsť bez straty desiatky. Tak ci tak, mladí si musia uvedomiť, že od rodičov je to láskavosť a nie povinnosť poskytnúť bývanie. A moc nevyskakovať, lebo stále to nie je ich dom.

misinka0611
18. júl 2022

Takže sama od seba vám navrhla bývanie a teda varíš aj pre ňu, upratuješ aj po nej a platíte niečo?

Ja si stojím za každou vetou ktorú som sem napísala. Beriem je to jej dom, pomohla vám s bývaním, máte strechu nad hlavou. Určite treba byt za to vďační a nechcieť od nej hory doly. Treba jej pomôcť ako staršej osobe ale ona zas na druhej strane nemá právo do teba ryť za kazdu hlúposť, ponožovat ta a teraz ta naplno využívať. Už keď obyvate jeden dom máte si byt navzájom nápomocné. Navyše ak muža nemáš dlho doma. Ak to však nefunguje a dlhodobo si v nejakom strese nervózna, aj dieťa je a potom si v bludnom kruhu.

Miesto -namiesto. Ja som osoba ktorá sa bude tlačiť aj v garsónke ale mať svoj pokoj, nevstavat s tým že každý prešľap budem mať na tanieri, to si cením viac ako priestrannú izbu a zahradu s dostatočným vybehol pre deti.

Možno nieje zle popremýšľať a osamostatniť sa. Lebo to z toho prepne, ver tomu.

autor
18. júl 2022

@misinka0611 áno varím pre všetkých, aj upratujem a platíme 150e.
@misinka0611

autor
18. júl 2022

@misinka0611 veru chcela by som sa osamostatniť 😊

lilitela
18. júl 2022

Za mna: utriet rozliate mlieko servitkou je malo, utierat kvoli tomu celu izbu je vela. Ja okrem servitky este dane miesto umyjem. Cize nie celu miestnost, ale danu plosku. Podsuvam ti, ze hladat kompromisy. Inak asi keby mi povedala, ze mam celu izbu umyt, asi by som odmietla a spytala sa ze precoi. Argument, ze to smrdi, neobstoji, lebo si to na danom mieste umyla. a s tym by som ju masirovala, kym by vladala argumentovat.

petulda333
18. júl 2022

@viestta ved ano,ja to beriem,ale ja vyslovene pisem o buzeracii. Lebo tu niektore zeny rovno pisu,ze to treba trpiet. Podla mna nie,aj ked to nie je moj dom. A tolerancia by mala byt na oboch stranach

viestta
18. júl 2022

@petulda333 buzeracia je to možno len z pohľadu nevesty. Nemusí to byť vždy tak.

kvetinka75
18. júl 2022

nuž, to je tak, keď si človek zakladá rodinu skôr, než má bývanie.

petulda333
18. júl 2022

@viestta ved ano,ale ja teraz neriesim ako to je. Len nazory zien nato,ze ci uz to je buzeracia alebo nie,rovno pisu musis to trpiet lebo tam zijes

autor
18. júl 2022

@kvetinka75 boze moj a co ma človek urobiť s tým bábätkom? Zabit ho?? Len aby sa vám to nevrátilo

kvetinka75
18. júl 2022

autorka - to som kde napísala že si ho mala zabiť? To ti úplne hrablo? Čítaj s porozumením.

annamalaga
18. júl 2022

@kvetinka75 tak tak. Normálne inteligentne zmýšľajúca žena sa nenastahuje ku budúcej svokre, keď vie, aká je. Chlap jej asi nemá výplatu, keď musia bývať u rodičov asi.

misinka0611
18. júl 2022

Autorka, tak sa po niečom poobzeraj. Teraz je to s úrokmi a dostupnosťou bývania zlé, aj podnájom prenajímatelia zvyšovali no myslím si, že bude ešte aj horšie.

diablikovci
18. júl 2022

Ja by som odišla preč a bez slova. Bud k rodicom alebo do podnájmu aspoň do 1 izb. bytu. Lebo ja by nevydržala a by som jej povedala že bola kakat na záchode a je tam smrad! Nech kaka voňavé!!

autor
18. júl 2022

@kvetinka75 keby tak rozmýšľajú vaši rodicia ani vy tu možno nieste. 😉

autor
18. júl 2022

@diablikovci ved toto asi sa pozbieram sama s malou keď chlap nechce ist

kkovacovak
18. júl 2022

To že ti niekto napíše že si mala najskôr rozmýšľať až potom robiť dieťa neznamená že si mala svoje dieťa zabiť 🤦‍♀️ znamená to že si mala mať rozum a nerobiť si ho keď si dobte vedela že nemáš kde bývať, nemáš uspory a nebudeš mať ani materskú. Darmo teraz plačeš. Robiť deti je jednoduché ale postarať sa a dať im niečo do budúcna to už nie je taká stranda že? A možno práve z toho je svokra frustrovana. Že vidí že nerozmýšľate a robíte blbé rozhodnutia.

amiaja
18. júl 2022

No svokra je tiez isto nadsena ze jej synacik nabuchal nejaku, dotrepal jej ju domov a zduchol pracovat prec na tyzdne. Aj ked sa ti to nepaci, mali ste si davat pozor aby si neostala tehotna ked nemate kde byvat a ani nemas narok ma matersku.. co uz teraz.. len zohnat nejaku garsonku a osamostatnit sa, ci dokedy planujete zit u svokry?
Toto dlhodobo nedas, porieste si vlastne byvanie

kvetinka75
18. júl 2022

u nás si každá generácia najskôr zabezpečila vlastné bývanie a potom si zakladala rodinu.

kvetinka75
18. júl 2022

@kkovacovak presne tak, ale rozdrapovať sa tu budú. Nevedia si nič zabezpečiť ale nadávať na svokru, to ide každému. Svokra je tiež určite ,,nadšená,, že tam býva takáto nevesta. Ktožvie ako spríjemňuje život jej.

buberova
18. júl 2022

@kvetinka75 súhlasím na 100%.. tiež som tu a moji rodičia ma mali plánovane, po svadbe v samostatnom byte.. a uznaj že mať rodinu a deti ale nebyť samostatný nie je najlepšia kombinácia. A lepšie by vám bolo s mužom a dieťaťom vo svojom bývaní, aj keď by to bol podnájom..

Tak to tu nehraj na city a na vraždenie detí ale na logiku, rozum a predvídanie svojich činov

buberova
18. júl 2022

Samozrejme autorka môj komentár patrí viac menej tebe.. aby nevzniklo nedorozumenie 🙂

netti87
Autor odpoveď zmazal
autor
18. júl 2022

Wau môj prvý príspevok na MK a aj posledný udivuje ma aký ľudia sú 😊

kvetinka75
18. júl 2022

autorka - pravda sa ťažko číta že? Radšej to zvalím na ,,aki ľudia sú,,