icon

Svokra sa nestará

11. sep 2021

Som vydatá, s manzelom máme dvojročného syna a teraz čakám ďalšie dieťa. Svokra býva v meste 15km od nás. Chodí sem väčšinou raz do týždňa, na hodinu, sadne si s malým, pustí mu pesničky na mobile, urobí si fotky a ide preč. Tento víkend musel muž pracovne odcestovať, takze som na malého sama. Svokra sa vôbec neozvala, či má prísť, postrážiť, pomôcť, pritom vedela, že muž odchádza. Akurát dnes mám doma kopec práce, takže by sa mi hodilo, keby niekto príde a zabaví malého. Ona je taká, že stále píše môjmu mužovi alebo mne, ako by sa o vnuka starala, ako by sa hrala, že jej je ľúto, že s ním netravi čas, potom hneď slzy v očiach. Hovorí, že ja budem potrebovať pomoc, keď sa narodí druhé dieťa a že ona sa bude starať a bude si vnuka bravat k sebe. Ale už teraz sa nestará. Pritom to nie je o tom, že by nevládala, je ešte mladá, má lahku prácu, má auto, má čas, väčšinou nič nerobí, len sedí doma.
Nečakám, že bude robiť babysitterku, ale tieto reči a psychické vydieranie ma vytáčajú a neviem, ako mám na to reagovať. Nebránim jej vídať vnuka, práve naopak.
Ona sem chodí väčšinou neohlásene a nevhodne, vtedy, keď máme naplánovaný iný program a musíme ho kvôli nej potom meniť.
Niekoľko krát sa stalo, že sme potrebovali pomoc a zavolali sme ju, no vždy to dopadlo tak, že posedela, vypila kávu a dovidenia, pretože sa vraj ponáhľa. Takže ju už radšej nevoláme pomáhať a necháme, nech chodí, kedy chce. Dnes to na mňa tak doľahlo...
Ako to máte so svokrami vy?

Strana
z3
natalienka12
16. sep 2021

…ze svokra sa nestara, pritom ma auto, pracuje, ma lahku pracu, doma nic nerobi…😂😂😂 co si to dovoluje nepomahat neveste? Aka drza je ta svokra! 😂😂😂 Autorka si mysli, ze povinnostou svokry je starat sa jej o dieta. Rozum sa tu zastavuje.

ajko2011
16. sep 2021

Moja svokra býva vedľa v bráne a nemá záujem. 😂 Vy ste na tom ešte dobre. 😂

sleepyo
16. sep 2021

Chcela som sa aj vyjadrit ale chudera autorka, toto co tu citam je uplne mimo realitu.
Odkial mame ze babka by sa mala starat? Asi odtial ze nasu generaciu vychovali babky. Moj muz bol s babkami viac ako s rodicmi a nikomu to vtedy neprislo cudne lebo to bolo bezne tak. A vtedajsie matky, co su teraz babky asi ani nevedia ako sa o tie deti starat a kazdy sa zrazu ohana tym ze to nie je ich povinnost. Aka povinnost, ved to je rodina, nie robota so zoznamom povinnosti! Mam niekoho rad, chcem s nim byt, chcem pomoct, co je na tom? Potom tu niekto napise ze mu je luto ze babka sa o deti nezaujima a este ona je zla? To je nonsens. Tak si dalej zite vo svojich rodinnych bublinach 24/7 s x detmi bez pomoci a dajte pokoj ludom, co sa potrebuju s niekym podelit o tom, ze ich nieco trapi. Empatia 0, lebo ved ja to mam takto, ako to moze mat niekto inak? Stokrat napise ze to s dietatom zvlada len ju trapi ten vztah a kazda odpoved je vysmech ako to s jednym nezvlada. Dalsia realita je to ze jedno dieta je niekedy narocnejsie ako 4, z ktorych 3 su velke a vedia pomoct a zahraju sa medzi sebou sami. To tiez nikto nenapise, lebo tu ide len o to kto zvladne viac SAM. Bieda.
Autorke - mam vela priatelov ktorym sa babky zaujimaju a chodia strazit vnucata, my sme bez babiek, takze ten rozdiel vidim a chapem. Tato vzorka na MK je iny svet.

autor
16. sep 2021

@sleepyo ďakujem ♥️

andy03
16. sep 2021

Čo by som ja za to dala keby mi svokra nezasahovala do súkromia 😂😂😂 keď si ich zobere, tak im pusti telku a dá mobil a tým je vybavená opatera z jej strany 🙈 keď jej nedovolím deti zobrať na tento “úžasný” babysitting tak som ja ta zlá - ja jej aj poviem, že telku a telefón im aj ja môžem doma dať - ona je babka a má sa im inak venovať , žiaľ akokeby som hrach na stenu hádzala 🙈🙈 ona vychovala 3 deti - ona vie čo má robiť 🙈🙈🙈
Tak buď rada že sa nestará , je to trosku náročnejšie obdobie , ale vychovas si deti podľa seba a nikto ti nebude do toho zasahovať

vanda323
16. sep 2021

Svokra mne kedykoľvek postráži deti kedy chcem na ako dlho chcem...moja mamka tak isto...takže úplne chápem že ťa to mrzí každý si potrebuje trošku oddýchnuť no keď ti nemá.kto pomôcť musí to byť tazke

jumama
16. sep 2021

Moja svokra je predobry clovek, a ja som tazko brala prave opacnu situaciu, dcera mala okolo roku, muz siel na muzsku vypravu na dva tyzdne s kamosmi a ona povedala, ze "pridem vas pozriet". To ze na cely cas, s nabalenou taskou, na prespacku, tak to zabudla v telefone spomenut 🙂 Samozrejme, ze mi padlo vhod, ze je po ruke, na druhej strane, poradila by som si aj sama, mala som tiez naplanovany svoj program, s kolegami, s kamoskami, mali sme svoj rezim, ozaj by mi bola stacila navsteva, hoc aj dva tri razy, ale nie na cely cas 🙂 Co uz, s mojou samostatnou a samotarskou naturou 🙂 Vzdy je to take, kym si to z oci do oci ludia nevysvetlia svoje ocakavania.

monicka144
16. sep 2021

Viem si predstaviť, že to na teba doľahlo, ale ak ona sama nechce nejak viac pomáhať, tak ju k tomu proste nedonútiš. No k tomu ak robí niekedy naschvál a zničí vám tak napríklad výlet, tak by som isto neostávala doma a povedala by som, že máte vlastný program. S tým zas tak nejak musí proste počítať

aalla
9. jún 2022

ty kokos, ...ved príde k tebe na návštevu raz za týžden , posedí zahrá sa s malým a ide preč , si myslíš že ona nemá svoj život ? že ona nemá právo už na oddych ? ona už vychovala svoje dieta TVOJHO muža ... už varila a starala sa donemoty ... čo ona s tým má ? že ty máš doma robotu ? ona si tým už prešla ...
a čo má byt ? ked si ju zavolala pomoct a ona práve nemohla ? to si sa hned urazila ? každy ma svoj život a svoje veci okolo seba

na jednej strane nechodí ,nepomáha ,... na druhej strane chodí nevhod , neohlasene .... masaker s tebou🤐

autor
9. jún 2022

@aalla vau, táto téma je už dosť stará, prečo si ju niekto schválne vyhľadá aby mohol pindat?

cacianka
10. jún 2022

To nemusí schválne vyhľadávať, téme sa ukáže dole pod lištou, dátum tam nevidieť že je to staré, tak kto číta témy, ukazujú sa podobné

misinka0611
10. jún 2022

Mám 2 deti, partnera podstatne dlhšie preč ( týždne ) a ani raz mi nikto s detmi nepomohol, neviem nejak to ani nevyžadujem, viem si poradiť sama. Nevravím, že niesu náročné dni keď sa napr. zdravotne cítim zle, keď dcérka nechce spať, keď bola menšia a náročná veľmi ale nejak som si našla systém a to hlavné ako navarené, opraté dovolím si tvrdiť že celkom aj poriadok mám to všetko je. Ja to beriem automaticky, som mama som s detmi doma tak sa starám. Možno vďaka tomuto prístupu neočakávať nič, brat všetko tak ako je, mi pomáha to zvládať s nadhľadom.

Viem, ale že každý sme iní, každý veci berieme inak, sme inak naučení a máme iné myslenie. Viem, že aj tu veľa žien berie ako samozrejmosť že svokra/rodina pomôže a keď rodina to berie inak je oheň na streche. Možno by pomohlo jej to priamo. Možno jej to nedochádza neviem. Skús si na seba neklast veľa veci.. jednoducho počkaj na muža a spolu prácu urobíte veľa veci sa dá odložiť 🙂

misinka0611
10. jún 2022

Hups, stará téma 😂 Nikdy sa nepoučim a nepozriem ten dátum.. 😤

miriamzba
24. feb 2025

@sleepyo presne!! Sama by som to nevystihla lepšie ❤️

Strana
z3