icon

Ťažkosti so zvládaním domácnosti a detí

6. okt 2025

Baby je tu nejaká co sa citi tak ako ja? Som bez práce, starám sa o deti sama keďže manzel je stale v zahraničí. Samozrejme, že mu to vadi tak ma neustále ponižuje. Lenže ako mam zvládať domácnosť, dve deti, plus vysoka skola a ešte aj do prace chodit? Neviem si nájsť prácu, keďže stále skáčem okolo deti len. Nemá mi kto bohužiaľ pomôcť

777januska777
7. okt 2025
@anonym_7d94c5

@777januska777 to bolo rozhodnutie zit v diere, zjavne zdedili v hornej marikovej dom, posexovali si, splodili dve deti, a muzicek v zahranici, zena doma ubita, a nemoze nic. velmi zle rozhodnutie.a este jej to vycita. tak nech idu zit do mesta.

@anonym_7d94c5 tak ano vela zlých rozhodnuti, ale to neznamena, ze sa budeme autorke este nakladať, ked pritom to nie je len jej chyba. A to, ze my sme vela veci z toho neurobili, neznamená, ze sme lepší ci múdrejší, len sme mali ine okolnosti.

anonym_c7ef9b
7. okt 2025
@777januska777

@anonym_c7ef9b takze krute slova k autorke, ale nejako nevidim tie slova otočené k mužovi. On nema hlavu, on nevidel, ze to nezvládajú? Ci chudáčik bol prinuteny?
A ďalšia vec, ano v cudzine je casto tym muzom ľahšie. Ale nie zeby sa nudili alebo oddychovali. Ide o povinnosti mimo a teda o psychiku. Prídu z prace a nik im nekrici okolo hlavy, nik od nich nechce povinnosti mimo prace. On si v zahranici nemusi plánovať veci, ze ako to vyriesi s detmi, ak ochoreju, ze ako pojde s nimi do obchodu, on si nemusi vecer plánovať ako s numi bude robiť úlohy. A samozrejme on nemusi pocuvat nikoho ako zle vychováva a co este robi zle. Ta zena ano. A ak taka zena aj chodi do prace, tak je to raz take, vsetko je na nej. A to je velky tlak na psychiku. A toto ja nechapem, ze preco sa na toto pozerame ako na normalnu vec? Ak myz zostane na deti sam je to hrdina, ale ak zena zostane sama, tak sa tvárim, ze je to normalne a nic výnimočné? Nie kazda zena co to zvláda sama akokoľvek je podla mna hrdinka.

@777januska777 Deti nie sú povinné. A už vôbec nie dve a viac za sebou. Stačilo im jedno, keď s tým má žena problém a nezvláda to a muž doma dostatočne nezarobí. Zvyčajne však ženy chcú viac detí bez toho, aby si premysleli, ako to budú zvládať v budúcnosti.
Ostatné problémy so tiež narobili samí. Školu si mala riešiť ako bezdetná alebo počkať, kým deti odrastú. A ak pracovala 8 rokov v zahraničí, prečo sa trepala rodiť na Slovensko? Jednoznačne kvôli príspevkom a dlhému rodičáku. Veď môže ísť za manželom a môžu žiť spolu, keď v zahraničí tak dobre zarobia. Manžel je otec a on sa má starať, nie očakávať pomoc s deťmi od celej rodiny a ešte im vyčítať, že nikto nepomáha. Takto zbytočne žijú oddelene, financujú dve domácnosti a hádajú sa, lebo obaja majú pocit, že ten druhý ich využíva.

777januska777
7. okt 2025
@anonym_c7ef9b

@777januska777 Deti nie sú povinné. A už vôbec nie dve a viac za sebou. Stačilo im jedno, keď s tým má žena problém a nezvláda to a muž doma dostatočne nezarobí. Zvyčajne však ženy chcú viac detí bez toho, aby si premysleli, ako to budú zvládať v budúcnosti.
Ostatné problémy so tiež narobili samí. Školu si mala riešiť ako bezdetná alebo počkať, kým deti odrastú. A ak pracovala 8 rokov v zahraničí, prečo sa trepala rodiť na Slovensko? Jednoznačne kvôli príspevkom a dlhému rodičáku. Veď môže ísť za manželom a môžu žiť spolu, keď v zahraničí tak dobre zarobia. Manžel je otec a on sa má starať, nie očakávať pomoc s deťmi od celej rodiny a ešte im vyčítať, že nikto nepomáha. Takto zbytočne žijú oddelene, financujú dve domácnosti a hádajú sa, lebo obaja majú pocit, že ten druhý ich využíva.

@anonym_c7ef9b kazdy z nas robi chyby, kazdy z nas robi neuvažene rozhodnutia. Kazdy z nas si vsetko nepremysli. Ved sme ludia. Neboj sa autorka sama vidi, ze je to ťažké a sama vie, ze si dostatočne zavarila. Preco my ostatni, ale mame potrebu sa vracat do minulosti a ukazat na vsetky chyby co urobila a bez toho aby sme poradili skutocne riešenie? Ved ona vidi, ze to nie je dobre. Potrebuje skutočnú radu. Skutocne riešenie a nie zas ďalšie lamentovanie a kritiku. Dost ju kritizuje muz a pritom on sam ma svoj podiel viny. Ja skor nechapem, ked tak vidis problem, preco sa zastavaš muza a nekritizujes aj jeho?

luccys
7. okt 2025

Podla mna to autorka lame cez koleno. Vedela, ze deti su male, ze manzel je v zahranici, ze je na ne sama a napriek tomu si nalozi VŠ. Snad to bude aspon skola, ktora za to vsetko stoji, lebo hentie socialne prace a marketingy a politologie to je skoda casu a namahy. Chapem aj manzela, ktory si pripada ako sponzor. Ale to, ze ju ponizuje, je cez ciaru. No neviem, cele zle proste.

natalka13
7. okt 2025

verite tomu, ze ak by sa muz zamestnal doma,ak by nasiel pracu ked sama pise, ze tam praca nieje, zeby ona sla do tej prace? Do akej, ked tvrdi ze praca u nich nieje?
len by zivorili ak by sa vratil.

romiada
7. okt 2025
@anonym_c7ef9b

@romiada Ten muž zarába na 4, slovom štyri osoby, keďže manželka je, predpokladám, roky doma bez poriadneho príjmu. A rovnako predpokladám, že deti chcela najmä ona a hneď po sebe, ako to tu býva, aby využila reťazovú materskú. A už pri prvom decku mohla vidieť, že to nezvláda a rodina nemá záujem jej pomáhať. A že si teraz robí VŠ, to je jej problém. Mohla si ju urobiť ako mladá a slobodná. A financovať to mali jej rodičia.Teraz to tiež platí manžel a ešte musí počúvať, že ona má toho veľa. A mat-fyz či medicínu asi neštuduje.
Ja sa fakt niektorým chlapom nečudujem, že si radšej nájdu frajerku a od takejto rodiny odídu. Žena neschopná a nesamostatná, bez roboty, deti, ktoré potrebujú tiež najmä financovať a on z nich vlastne nič nemá, keďže ich ani nepozná. A stále byť v práci, v cudzine, kde si vraj oddýchne - to napíše len niekto, kto to nezažil. V tomto prípade je autorka rovnaký sebec, nie obeť.

@anonym_c7ef9b byť v práci v cudzine píšem z vlastného pohľadu a skúsenosti. Ja som tak mala muža často odcestovaneho. Stíhal si tam vypiť, chodiť porestikach ,popozerať mesto, prečítať knihu a pozerať filmy. Takže tak trochu viem o com hovorím. Žena keď je sama doma bez muža tak je na to vsetko vkuse sama takmer bez oddychu. Ale keď sa nepozerá niekto na prácu s deťmi a prácu v domácnosti ako na plnohodnotnú rovnajucu sa práci muža len kvôli peniazom tak sa nečudujem ze sme v takej prdeli ako ženy, matky aj manželky.

katulienkax
7. okt 2025
@anonym_c7ef9b

@romiada Ten muž zarába na 4, slovom štyri osoby, keďže manželka je, predpokladám, roky doma bez poriadneho príjmu. A rovnako predpokladám, že deti chcela najmä ona a hneď po sebe, ako to tu býva, aby využila reťazovú materskú. A už pri prvom decku mohla vidieť, že to nezvláda a rodina nemá záujem jej pomáhať. A že si teraz robí VŠ, to je jej problém. Mohla si ju urobiť ako mladá a slobodná. A financovať to mali jej rodičia.Teraz to tiež platí manžel a ešte musí počúvať, že ona má toho veľa. A mat-fyz či medicínu asi neštuduje.
Ja sa fakt niektorým chlapom nečudujem, že si radšej nájdu frajerku a od takejto rodiny odídu. Žena neschopná a nesamostatná, bez roboty, deti, ktoré potrebujú tiež najmä financovať a on z nich vlastne nič nemá, keďže ich ani nepozná. A stále byť v práci, v cudzine, kde si vraj oddýchne - to napíše len niekto, kto to nezažil. V tomto prípade je autorka rovnaký sebec, nie obeť.

@anonym_c7ef9b ale prosim ta chlap, co je v zahranici, chodi vacsinou po veceroch na pivo, zhana frajerky a uziva si nezavisly zivot. Zena co ostala doma s deckami ma toho ovela viac na robote s nimi ako ten chlap v zahranici na fuskach.

anonym_3d903c
7. okt 2025

Aké staré máš deti?

anonym_e39834
7. okt 2025

1. Presťahovať sa niekam, kde je dostatok práce.
2. Dať deti do zariadení a ty si nájdi prácu v novom bydlisku, kde s tým nie je problém.
3. Keď sa manželovi nepáči, nech príde domov a stará sa tiež. Sú to aj jeho deti.

anonym_7d94c5
7. okt 2025
@777januska777

@anonym_7d94c5 tak ano vela zlých rozhodnuti, ale to neznamena, ze sa budeme autorke este nakladať, ked pritom to nie je len jej chyba. A to, ze my sme vela veci z toho neurobili, neznamená, ze sme lepší ci múdrejší, len sme mali ine okolnosti.

@777januska777 nie, to som nikde nenapisala. len treba myslie trocha do buducna. v jej pripade , v tej marikovej, dopadne zle. ked tam je vellka nezamestnanost, co cakali? jasne muz bude na koni, nosi domov marky a zena chudera doma ubita vecnym narocnym kolotocom okolo deti. to je kruta prava mnohych zien. zial. ani ja nerobim len dobre rozhodnutia, kazdy si nesieme nasledky.

anonym_7d94c5
7. okt 2025
@anonym_e39834

1. Presťahovať sa niekam, kde je dostatok práce.
2. Dať deti do zariadení a ty si nájdi prácu v novom bydlisku, kde s tým nie je problém.
3. Keď sa manželovi nepáči, nech príde domov a stará sa tiež. Sú to aj jeho deti.

@anonym_e39834 uplne suhlasim.

anonym_7d94c5
7. okt 2025
@katulienkax

@anonym_c7ef9b ale prosim ta chlap, co je v zahranici, chodi vacsinou po veceroch na pivo, zhana frajerky a uziva si nezavisly zivot. Zena co ostala doma s deckami ma toho ovela viac na robote s nimi ako ten chlap v zahranici na fuskach.

@katulienkax ved prave, zena chuda trpi a on ma kridla a penazenku, zena sucha nohami, super.

pe_mi
7. okt 2025

ahoj, mám situáciu ako ty
Robila som 1,5 roka , nedalo sa to zvládnuť
Manžel povedal , nech som doma a stíham si všetko s deťmi
Obdivujem, obdivujem jednorodičov
Ti musia a hotovo, ale musí to byť kurňa ťažké
Mrzí ma, že manžel ťa nepodporí
Ja tomu svojmu ďakujem ❣️

vivuska666
7. okt 2025

Rozplanuj si vsetko dopodrobna. Zameraj sa na male ciele a postupne sa vsetko zacne upravovat. Taktiez pokecaj si s muzom. Skus teda najprv poriesit deti. Skolu poprosit o odklad. Jednoducho urcit priority a ist podla toho.

majlo1234
7. okt 2025

Ved to sa neda🫣 mozu tu zeny mudrovat, ale ked aj stidujes, aj sa sama o deti staras 24/7, neda sa este aj do prace chodit. Pan manzel ma nejake prakticke skusenosti so starostlivostou o domacnost a deti? Ze mu tak ide huba. Nabuduce ked pride, spravte si audit domacnosti, niekde na nete som videla formulare, kde si obaja zakruzkujete, co kto doma robi. Mozno sa mi otvoria oci

simca06022011
7. okt 2025

tazko sa radi, ked tu v prvom rade vobec nie su riadne informacie: 1)kolko mas rokov 2)kolko rokov maju deti a 3) kde zijete / lokalita...

k tomu co tu bolo popisane: tvoj chlap ak ma problem, moze sa vratit a pracovat tu, po praci si delit vsketo okolo domacnosti a deti. Inak, je len dialkovy buzerovac a veru takych je habadej. Vobec by ma neprekvapilo, keby mal okolo seba kopu uzasnych lludi teraz, a teba ma za niekoho kto nic nerobi = lebo on si proste zije iny zivot ako ty. Okrem toho nie je ti ani partner, ani opora, ani nic... zije fakt v inej realite.
ako chodis do skoly a ako to stihas, ked ste v nejkaej hladovej doline... a mas dve male deti? vsak ja som len popri praci studovala vs a to boli dni v skole, za knihami a nebolo to malo.. vtedy su deti kde?
Staci choroba dietata a je po uceni sa, a ak by si bola v praci tak aj po praci :D nepoviem, ze bez muza sa neda = da sa. Ale ty ho mas a on iba sekyruje...

Mimochodom co konkretne nezvladas v domacnosti? zacni v malom.. co nestihas? atd? to mozno skor ti poradi niekto ako si s detmi spravit system stihat a postupne sa zabehnes a budes stihat v pohode domacnost, popri tom skolu, pracu...

anonym_b2600a
7. okt 2025

A načo si začala školu, pri 2 deťoch, a vedela si ze ti nemá kto pomôcť a nebudeš to zvládať? Treba trosku rozmýšľať kým niečo začnem. A teraz z toho obvinujes manžela?

anonym_9eced8
7. okt 2025

@anonym_autor Moj sice nerobi v zahranici, ale menila som teraz pracu a aj on nastupil do prace a zacal mudrovat, ze budeme kazdy uhradzat 50% vydavkov na chod domacnosti... Akoze halo?! Preco ja mam prispievat 50% z mensieho platu (danovy bonus na deti cerpa on), ked doma robim 90% veci ja? Tak som mu povedala ok, v tom pripade si rozdelime aj domacnost napoly. Zacala som tym, ze som zobrala kalendar a vypisala mu terminy u lekarov s tym, ze sa budeme striedat, raz jeden, raz druhy... A hovorim mu, ze napr. wc kedy umyval naposledy? Za 10 rokov v tomto byte ani raz, ale troni tam viac casu ako my vsetci ostatni dokopy. A takisto ucenie s detmi, vsetko na mne. A hovorim mu, ze aj darceky detom, mozes vymyslat, zhanat Ty... Ja to robim uz 14 rokov... A to tu najskor docupkal s papierom, kde si vypisal, co bude on robit... No haha. Hned som ho odrovnala tymi darcekmi a tymi lekarmi na striedacku... a ze ved vlastne ano, ja by som mala menej prispievat... Lebo on si neuvedomuje, ze ja robim z domu, popritom operiem, dcere co nemoze na obedy v skole chodit, varim... A robotu za mna nikto nespravi. To ze ja cez den operiem, kolegov nezaujima, tiez kvoli tomu mi nedaju menej roboty (co ani neocakavam, samozrejme). Svoju robotu si musim urobit. A to uz ani nehovorim o tom, ked su deti chore, ved ja "som doma", tak s kym by mali byt?! 🤦 Poobedia sa s detmi ucim. V soboty s detmi upratujem. Lekarov - zistit, dohodnut termin, ist tam, riesit vysetrenia, vysledky... A ked som mu povedala, ze odteraz aj polovicu prazdnin bude vykryvat on, ziadne take, ze ved ja som doma... Hned skrotol.

anonym_9eced8
7. okt 2025
@majlo1234

Ved to sa neda🫣 mozu tu zeny mudrovat, ale ked aj stidujes, aj sa sama o deti staras 24/7, neda sa este aj do prace chodit. Pan manzel ma nejake prakticke skusenosti so starostlivostou o domacnost a deti? Ze mu tak ide huba. Nabuduce ked pride, spravte si audit domacnosti, niekde na nete som videla formulare, kde si obaja zakruzkujete, co kto doma robi. Mozno sa mi otvoria oci

@majlo1234 kde je taka tabulka? Ta by sa mi zisla? Das link prosim?

bielasovicka
7. okt 2025

A kde ona píše, že ju muž naháňa do roboty, a mudruje, že ju uráža, a ma všelijaké narážky? Véd to tu ja nevidím.

autor
7. okt 2025

Uff tolko urážok co ste mi naložili... no dobre tak mi treba no. Mam deti este male 5,9 . Zatiaľ nechodia do družiny, keďže som doma. Na výšku som sa prihlásila hlavne z toho dôvodu aby som uz načisto neosprostela doma pri deťoch. A take urážky ako tu čítam, že hadam nestudujes taku a takú školu akoze haló. Aj kebyze študujem za upratovačku to kde sme klesli takto niekoho ponizovat

anonym_e39834
7. okt 2025
@anonym_autor

Uff tolko urážok co ste mi naložili... no dobre tak mi treba no. Mam deti este male 5,9 . Zatiaľ nechodia do družiny, keďže som doma. Na výšku som sa prihlásila hlavne z toho dôvodu aby som uz načisto neosprostela doma pri deťoch. A take urážky ako tu čítam, že hadam nestudujes taku a takú školu akoze haló. Aj kebyze študujem za upratovačku to kde sme klesli takto niekoho ponizovat

@anonym_autor prepáč, ale 9 ročný je malý na chodenie do družiny? A 5 ročný do škôlky? Takto si prácu naozaj nenájdeš.

majlo1234
7. okt 2025
@anonym_9eced8

@majlo1234 kde je taka tabulka? Ta by sa mi zisla? Das link prosim?

@anonym_9eced8 na ferovadomacnost.cz som videla na stiahnutie, ale je to na dlho

luccija
7. okt 2025
@simca06022011

tazko sa radi, ked tu v prvom rade vobec nie su riadne informacie: 1)kolko mas rokov 2)kolko rokov maju deti a 3) kde zijete / lokalita...

k tomu co tu bolo popisane: tvoj chlap ak ma problem, moze sa vratit a pracovat tu, po praci si delit vsketo okolo domacnosti a deti. Inak, je len dialkovy buzerovac a veru takych je habadej. Vobec by ma neprekvapilo, keby mal okolo seba kopu uzasnych lludi teraz, a teba ma za niekoho kto nic nerobi = lebo on si proste zije iny zivot ako ty. Okrem toho nie je ti ani partner, ani opora, ani nic... zije fakt v inej realite.
ako chodis do skoly a ako to stihas, ked ste v nejkaej hladovej doline... a mas dve male deti? vsak ja som len popri praci studovala vs a to boli dni v skole, za knihami a nebolo to malo.. vtedy su deti kde?
Staci choroba dietata a je po uceni sa, a ak by si bola v praci tak aj po praci :D nepoviem, ze bez muza sa neda = da sa. Ale ty ho mas a on iba sekyruje...

Mimochodom co konkretne nezvladas v domacnosti? zacni v malom.. co nestihas? atd? to mozno skor ti poradi niekto ako si s detmi spravit system stihat a postupne sa zabehnes a budes stihat v pohode domacnost, popri tom skolu, pracu...

@simca06022011 diaľkový buzerovac🤣ty máš perfektne trefne pomenovania

spenat9
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor povedz mu ze ked sa on bude starat 50% o domacnost a o deti, tak ty budes tiez prispievat 50% do financii.. tito chlapi niektori nech sa uz fakt spamataju.. ocakavaju ze zena im bude robit vsetko a oni si budu zit jak keby sa ich to ani netykalo

simca06022011
7. okt 2025
@luccija

@simca06022011 diaľkový buzerovac🤣ty máš perfektne trefne pomenovania

@luccija dakujem... mam to nacvicene z domu 😂🫢

simca06022011
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako ty popri 9 a 5rocnom nestíhaš? Ja som myslela, ze máš malé detičky. Nehnevaj sa ale možno realne ten muž, ma trochu pravdu. Študuješ, aby to pri deťoch nepreplo, len to rovnako by ti nepreplo, ak by som pracovala. Na čase deti samostatnosti učiť nemyslíš? Školák a škôlkar uz su v kolektivoch. Kľudne 8-16. A ty nemáš čo nestíhat. Aj cisto teoteticky ak by si kvoli pracovnej dobe musela ist iba na skrsteny uvazok ale stihala by si. Okrem toho si dospelá žena a nemôžeš čakať ze bude muz financne vsetko ťahať, kým držíš deti doma a študuješ. Ano keby ste boli s týmto spokojni obaja, bolo by to ok, ale on nie je. Je to naozaj pochopiteľne.. ja ti radím v kľude sa s nim porozprávať ako to spravíte a dohodnúť sa.

betulinka1
7. okt 2025

@anonym_autor kasli na tieto hejty. Muzovi povedz, ze ked bude doma pracu si najdes ale zatial davas prednost VS. Hotovo. Dve deti sama, VS a do toho praca he akurat cesta k chorobe alebo vyhoreniu. To ze su tu superwomen neznamena, ze sa musis usikanovat aj ty.

anonym_e39834
8. okt 2025

Keď sa na to pozriem z pohľadu muža, tiež by mi vadilo financovať štvorčlennú domácnosť samému a mať doma ženu, ktorá sa vyhovára na malé deti, ktoré majú 9 a 5 rokov, ktoré môžu pokojne chodiť do škôlky a družiny. Ak by si aj bola doma bez práce, od 8-16.00, kým budú deti v zariadeniach môžeš mať vyblýskanú domácnosť aj študovať, písať práce do školy. A potom máš celé poobedie výhradne pre deti. Keď ich uložíš, znova si môžeš čítať skriptá. Asi nechodia spať o pol noci. Na jednej strane ti prepína z detí, na druhej ich máš z neznámeho dôvodu doma.

anonym_8597bb
8. okt 2025
@anonym_e39834

Keď sa na to pozriem z pohľadu muža, tiež by mi vadilo financovať štvorčlennú domácnosť samému a mať doma ženu, ktorá sa vyhovára na malé deti, ktoré majú 9 a 5 rokov, ktoré môžu pokojne chodiť do škôlky a družiny. Ak by si aj bola doma bez práce, od 8-16.00, kým budú deti v zariadeniach môžeš mať vyblýskanú domácnosť aj študovať, písať práce do školy. A potom máš celé poobedie výhradne pre deti. Keď ich uložíš, znova si môžeš čítať skriptá. Asi nechodia spať o pol noci. Na jednej strane ti prepína z detí, na druhej ich máš z neznámeho dôvodu doma.

@anonym_e39834 hmm, možno preto ich má doma, lebo ŠKD niečo stojí... U nás 40 eur/mesiac , čo tiež pre autorku nemusí byť málo, ak jej muž vyčíta, že veľa míňa... Lebo by to platil on...