icon

Tehotná s alkoholikom

zaxinka
24. aug 2018

Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.

montemotherone
25. aug 2018

@zaxinka nehnevaj sa, ale posledný polrok je to neúnosné, a ty si s ním akože prečo vôbec ostávala? Chlap kupuje alkohol po kartonoch a ty sa spoliehaš že sa ťa bude pýtať "či sa do teba urobí"... Čo si čakala, že ťa ešte zmláti ako žito a potom hádam začneš uvažovať, že od neho odídeš? To fakt nedokážeš žiť sama a potrebuješ vysieť na takomto trpákovi?

taami
25. aug 2018

@peter2404
😂
Jasne, že sa po svadbe zmení...k horšiemu 🙈

petruska19
25. aug 2018

@zaxinka len Ty si myslíš, že ziarlivostne sceny su minulosťou. Prajem Ti veľa šťastia

adkalu
25. aug 2018

@zaxinka moja milá, mrzí ma to, ale toto perspektívu nemá žiadnu. Asi si chcela počuť niečo iné, ale toto je fakt. Začni premýšľať ako to zvládneš s dieťatkom sama, bude to ťažké, ale určite ľahšie ako s jeho oteckom. Držím palce, ale toto dieťatko vaše partnerské a problémy závislosti nevyrieši, len zhorší, ver mi. 40 ročne skúsenosti z odboru psychiatrie nepustia.

taga
25. aug 2018

@zaxinka dievča, keď ťa teda 'znasilnil' nad čím premýšľas? svadbu zrus, jeho zažaluj, zbal sa a odid! Rozprávaš tu bachorky a čo ťa teda pri ňom drží? Či pockaj-snad nie láska??? A ako ste mali poriesene tie deti - že koľko rokov po svadbe? On vedel že síce o 2 mesiace sa beriete ale deti nechceš? A načo si berieš chlapa, s ktorým nechceš deti? Čo ti také dáva že si s ním stále po tom všetkom? A tie drísty o pilulke po - to vážne si nechceš rozhádzať cyklus na 2 mesiace aby si potom mohla vyplakavať že to on ti pokazil život, to je všetko iba jeho chyba?!

elkakk
25. aug 2018

@zaxinka urcite sa nevydavaj buď silná ja by som na potrat urcite tiez nesla ale pozri sa ked aj by si zostala sama z dieťatkom existuju jasle potom mozes pracovať a urcite stretneš niekoho kto za to stoji neznič si zivot s alkoholikom mas len jeden zivot teší sa na dietatko daj priateľovi ultimátum

johanna_b
25. aug 2018

@katusikkk 😀😀😀😀😀😀😀

miadi
26. aug 2018

Ty sa konečne zobud a prijmi zodpovednost za svoje činy ako dospela osoba. Keby si bola taka mudra ako sa tu snažiš neuspešne prezentovat, tak by si nezhanala antikoncepciu tyzden predtym ako ta oplodnil. Ked posledny pol rok neunosne chlasce. Antikoncepciu si mala nasadit pred pol rokom Alebo použivat kondom. No ty mas na vsetko vyhovorku nic sa neda a vsetko je zle Len ty si chuderka a za vsetko moze on. Keby si mala normalnu robotu tak tych 1000e vo vačlu mas našetrene. Si snim vyse dvoch rokov a cely ten čas ta on živy,? Domov nechceš ist lebo je to zapadakov co by si tam robila ? No asi to iste co "robis" Teraz pracu z domu hodinu od Prahy. Keby si bola rozumna a schopna tak sa ti toto nestane. Mala by si tam normalnu pracu a ked by si zistila ze priatel je alkoholik opustit ho by bolo jednoduche. Ale on ma dom auto dobry job tak že slope nevadilo kym ti nezacal nadavat do k❄️riev .. a rečičky že ti kamoška vybavuje pracu? Predtym si tvrdila ze tehotnu ta nik nezamestna aka bola tvoja vyhovorka predtym? Ze nevies po česky? Si na nom finančne zavysla Lebo tak ti to vyhovovalo viac ako ist niekde robit trebars predavacku. On je strasny blb ale vrana k vrane sadà. Mas co si si vybrala čo si zaslužiš. Lebo si zbabela postarat sa sama o seba utiekla si od rodičov a nalepila sa na prveho čo bol ochotny ta pustit do domu.. lutujem len to vaše dieta no on sa este inokedy v ožratosti može padanim ti na brucho postarat že bude po "probleme". Podla tvojich reči ty si ho 100% zoberieš za muža lebo ty si moc dobra pre daky podnajom ci spolocne byvanie na dakej slobodarke . Este mu vselico prekusneš nadavky časom aj par faciek Lebo nemàš kam ist a sama si nepomozeš. Nechceš sa oostarat. Ked sa ti narodi dieta az vtedy uvidiš jeho zle vlastnosti na plno. A ako ho teraz trochu nenavidiš za ten "hnusny podraz" (mohlo by sa stat aj nahodou prerušovana sulož nie je neomylna) ) tak ožrateho pri babatku ho budes nenavidiet uplne. Ale on nosi domov slaninu tak to snim este par rokov vydrzis. A po materskej ked bude dieta v školke najdeš lepšieho čo nepije a postara sa o teba. No čo som veštica. Moj otec bol alkoholik stal aa nim po 10rokoch manzelstva ked prisiel o job na ministerstve financii a klesol na šofera autobusu. Casom je to s alkoholikom len horšie.Chceš aby si tvoje dieta prešlo peklom? Lebo to peklo si pre vas vybrala ty. Ty si mu dala možnost oplodnit ta hoci ste sa na tom "nedohodli" ty si dala vsetku doveru alkoholikovy kde si mala rozum? Tak teraz bud mudra jedine že sa pojde liečit inak sa ozaj vezieš do pekla v tomto vztahu hoci màš cele kupé pre seba nestoji to za to.

rybkoava
26. aug 2018

Teraz už nejde len o teba, ale aj o dieťa. Byť mamou je úžasné, ale neviem si prestaviť, že by som prišla domov s pôrodnice ubolená a čakal by ma tam ozraty chlap. Asi by som išla radšej do toho zapadakova k rodičom a postupne si na materskej našla pracu na doma. Bala by som sa že by ožraty spadol na male. Deti by nemali trpieť za chyby svojích rodičov. Teraz je už neskoro ľutovať čo sa stalo. Treba s chladnou hlavou riešiť nasledky. Niekedy keď čítam príspevky na MK tak som neskutočne vďačná zato že ma mama naučila, aby som skôr ako niečo urobím porozmýšľala, aké to bude mať nasledky. Prajem ti veľa síl, aby si sa správne rozhodla.

adazdca
26. aug 2018

Čím skôr od neho preč... alhoholik sa nezmení, ... dieťatku treba zabezpečiť kludný domov a nie otca alkoholika, čo mu môže "v tranze" aj ublížiť. Je nejeden prípad, ked prdnú opitému tatkovi nervy a udrie aj dieťa. Takže v tvojom prípade by som sa isto nevydávala a kade ľahšie. A ešte k tomu dieťatku, kedže ho splodil muž, čo dlhšiu dobu popíjal, tak aby bolo to dieťatko vôbec v poriadku. Neviem, čo všetko vieš o jeho rodine, ale celkovo sa čudujem, že ešte vôbec s ním si. Ja by som to neznesiela, ožratého chlapa, jeden den opitý a druhý den s ním spať..

laska201
26. aug 2018

Ono to vzdy tak je.zena vie ze to neni spravny partner pre zivot a o otcovi ani nehovorim.ale tajne dufa ze prichodom dietatka sa zmeni ze po svadbe sa zmeni no vytriezvenie nezmeni sa este sa to zhorsi.

zaxinka
autor
26. aug 2018

@miadi nezivil mňa, nikdy. Najprv v podnájme sme sa delili o nájom píl na pol a teraz v tom dome ja si platím spotrebu a on svoje a hypotéku a stravu si platíme tak na polovicu, raz spraví nákup jeden potom zas druhý alebo jeden zatiahne celý a druhý mi polovicu vráti, tak aby to bolo ako tak spravodlivé. V lete sme išli na dovolenku, nebojte sa, neplatil mi ju on,ja sa, mala som nejaké kšefty, takže to išlo. S jednou predo mnou chodil, ktorá chcela aby jej všetko cvakal, pár mesiacov bol zaslepeny láskou, potom zistil, že peniaze sa mu pomaly míňajú, tie ktoré mal odložené na kúpu domu, aby bral čo najnižiy hypotéky, tak ju kopol do zadku, takú nepotrebuje. Mňa nikdy nemusel chlap živit, ti skôr ja som živila 2 zázraky. A tiež má to prestalo po chvíli baviť. Ale to je už iný príbeh.

evittam
26. aug 2018

@zaxinka Co si vzal bez opytania?!

johanna_b
26. aug 2018

@miadi on ti nosi domov slaninu 😁 tvoj prispevok je top!

meredith83
26. aug 2018

Vies toto je tazke radit.. Ja neznasam ked moj vypije aj 2 piva za tyzden. Hlavne ked viem ako mu to skodi. Ja by som sa s nim skusila najprv porozpravat.. Hlavne mu povedz ze toto pitie je velmi zle hlavne pre neho. A taktiez sa skusis porozpravat o tom ako budete pokracovat.. Ako sa spraval po tom ked ti nadaval? Co sa tyka financii zlato to si tiez musite urovnat.. On sa musi pripravit ze bude rodinu zivit. Ja take to na polku nechapem. Hlavne teraz ked si tehotna a budes mat dieta. Teda budete mat dieta.. Este nevies ako to bude po porode. Moja znama mala dost problemy skoro 6 mesiacov po porode tak sa jej priatel musel starat aj o nu aj o dieta.. Ono s tvojho prispevku je vidno ze mas na neho velku zlost co je dobre v tom ze ta to bude pohanat toto vyriesit.. sadni si s nim ked bude triezvy a povedz mu co si myslis. Ja by som si napisala aj body co hovorit kedze ja ked som nahnevana tak zabudam 😨 Este sa musim opytat... Lubis ho? Co k nemu citis?

zuzlicek44
26. aug 2018

Nevydavaj sa za neho!!! Úplne vážne ti to píšem...poznám ľudí ktorí už mali všetko vsetko aj svadobné šaty doma nevesta a svadbu zrušili...nie je to hanba...hanbu by si mala potom,čo si ho vezmeš a spraví ti peklo zo života...

zaxinka
autor
26. aug 2018

@zuzlicek44 ja viem čo to je zrušená svadba. Pred 10 rokmi som rusila svadbu mesiac pred termínom. Mali sme už zajedname všetko, už sa len obedové menu dolaďovalo. Problém bol to, že rodičia sa do toho hrozne montovali, všetko muselo byť ako oni chceli, čo chcela nevesta a ženích to bolo druhoradé, všetko ostatné bolo dôležité, až sa ex pohádal s mojím otcom a bolo po všetkom. Asi po 13 mesiacoch bol rozchod, pobláznila ho kolegyňa z práce, ale vzťah im nevyšiel. Otec mi to vtedy dlho nemohol odpustiť, bral to ako velku hanbu, my sme si však chceli našetriť a urobiť si podľa seba, popr.len my a svedkovia, ale teraz je to už jedno.

zaxinka
autor
26. aug 2018

@meredith83 ahoj, ďakujem za komentár. No,včera a predvčerom som sa s ním veľmi nerozprávala a bola chladná, samozrejme aj toho vsimol a pýtal sa ma prečo. Tak som povedala, že nech sa ešte pýta, že ten výstup vo štvrtok to ako čo malo byť a povedal, že trochu sa mu to vymklo z rúk ani nevie poriadne ako, tak som povedala, že sa hnevám, že sa hnevám až tak, že s tou svadbou veľmi váham lebo neviem neviem lebo život s alkoholikom to nie je žiaden život. Tak nejak sme to nerozoberali, lebo mal po sebe tri 12 ky tak možno zajtra pozajtra až bude mať voľno. Ale včera mi doniesol bonbonieru a celý víkend sa alkoholu ani nedotkol a to ho doma máme. A či ho ľúbim? Popravde áno. A čo k nemu cítim? Keď nie je opitý tak sympatie, náklonnosť, je mi s ním veľmi dobre, jasné že keď sa opije tak od neho bocim na 100 honov. Teraz je mi jasné, že sa niektoré do mňa pustia, ale mám byť úprimná tak hovorím úprimne ako to je. Láska sa nedá vygumovat, tá tam tak nejak zostane. Ale niekedy sa jej treba aj vzdať.

zaxinka
autor
26. aug 2018

@miadi inak od rodičov som preč 13 rokov a sme spolu vyše dvoch rokov, trochu ti tie počty nevychadzaju, vlastne vôbec ti nevychadzaju.

betka22betka
26. aug 2018

zo psa slanina nebude- ak si chceš zničiť život , aj tvojmu dieťaťu- tak si ho zober a konečne prestaň lamentovať. Ako vidím, komu niet rady, tomu niet pomoci a kto chce kam, pomôžme mu tam. Tieto staré múdrosti platia aj v tomto tvojom prípade.

ukulela
26. aug 2018

@zaxinka ty si mu nepovedala, ze sa ti zmliagal na brucho a ohrozil teba aj dieta? (inac uz to, ze si potom nesla na vysetrenie ma dost udivuje ... ) akoze zalepit oci bombonierou, moja zlata :(

slniecko365
26. aug 2018

@zaxinka Krásny,deň, mrzí ma že žijete s alkoholikom určite je to veľké trápenie. Rozumiem,Vaším obavám že sa ani na tú svadbu moc netešíte,pochopiteľne. Myslím,si že takýto ľudia sa nemenia áno nájdu sa síce ľudia ktorý prestanú piť ale to musí veľmi chcieť.Veľa trpezlivosti vynaložiť aby mohol prestať. 🙂 Veľa,síl trpezlivosti držím Vám palce. 🙂 Posielam,Vám pozitívnu energiu. 🙂

zaxinka
autor
26. aug 2018

@slniecko365 ďakujem, veru premýšľam nad tým celé dni.

slniecko365
26. aug 2018

@zaxinka Nebojte,sa vždy sa nájde riešenie ako vyriešiť problémy alkohol je démon, a niekedy treba naozaj odhodlanie s tým prestať. 🙂

veronikastrickova
26. aug 2018

Ako si mohla otehotniet bez tvojho suhlasu? Ta znasilnil? Ako prepac, ale tak ked vieš ze je alkpholik, preco si ho do haja neposlala davno?

myj
27. aug 2018

@veronikastrickova len tolko,ze pre niekoho he to lahke niekoho poslat do riti,aj ja by som to urobila,ale ako pisala,stale ho ľúbi a u niekoho je silnejsia laska ako zdraví rozum.Treba mu dat ultimátum,bud ty a dieta,alebo protialkoholické.

veronikastrickova
27. aug 2018

@myj nikdy sa taky clovek nezneni, vravim to z vlastnej skusenosti

johanna_b
27. aug 2018

ja este nieco k tomu pridam. ked som mala 20 bola som zamotana s alkoholikom... a este k tomu o 20 rokov bol starsi. aj mi pokradol veci bolo to uplne dno mal uz 2 narobene deti kazde s inou a byval s rodicmi. pamatam sa ze som sa bala s nim rozist mam presne pomenovany ten pocit - bala som sa ze ma bude rozchod boliet ze stale lepsie je mat hovado ako nic. bala som sa ako budem travit vikendy lebo ked bol triezvy boli sme vela v prirode. takze ja vlastne babe rozumiem alebo ako to napisat. ale toto je lekcia, skuska hoci ja som nebola v situacii ze s hovadom prepitym cakam dieta. toto bolo take prasa co s bezdomovcami posedavalo na lavickach a pilo cuco. ja som sa jedneho dna odhodlala a nic mi nebolo. ziadna bolest po rozchodd proste nic. chvilu som sa bala lebo vyvolaval ako ma pride cakat pred skolu atd. chcem len povedat ze toto s laskou nema nic spolocne.

myj
27. aug 2018

@veronikastrickova mozno mas ty taku skusenost,ale poznam pár,ked on strasne pil,nebil ju ani nic podobne,proste prisiel v piatok(bol kamionista)dal pusu jej malemu a uz bol v senku uplne sa opil az spal hocikde,ked cakali druhe dalau ultimatum,ale nepotreboval protialkoholicke,zvladol to a dnes uz myslim ze to je dobrych 11rokov co nepije,ale verim tomu,ze takychto chlapov je malicko,radsej sa vzdaju rodiny a piju dalej,alebo su aj spolahnuty,ved ta moja kam by isla,co by robila,bude so mnou,tak pokracuje s pitim,lebo ma v nej istotu.

matazirafa
27. aug 2018

@zaxinka tak keď tahal 12tky v práci asi preto si nedal, aby vstal na dalsi den do prace. Kúpil ti bombosku, tak je uz vlastne dobre, odhadujem že do týždňa budete zase tam kde ste boli. Je to tvoj život, sebe ho kľudne poser. Tomu dieťaťu by si ale nemusela.