icon

Túžim po bábätku a partner o tom vie

renya3
6. nov 2014

Prepáčte mi za rozsiehle písanie, no ja inak neviem 😒
Priateľ mi povedal, nech si sadnem, že večeru urobí on. A ja keď som osamote, tak rozmýšľam. Rozmýšľala som nad tým, akí sme šťastní, že sme spolu už takmer 6 rokov, máme auto, byt, obaja máme celkom slušnú prácu a ako hrozne sa teším na ďalšie spoločné Vianoce. A to je to, čo mi premenilo pozitívne myšlienky na negatívne - vie, ako veľmi túžim po tom, aby sa náš vzťah posunul. Mojím obrovským a zatiaľ nesplneným snom je, aby sme sa vzali, mali deti a tak. Niektoré túžia po kariérnom raste, no ja som si samú seba odjakživa predstavovala ako ženu v domácnosti. Veľmi po tom túžim. Naozaj nechcem mať prvé bábo pred tridsiatkou či dokonca až po, naozaj nechcem. Neukameňujte ma za to, ale vždy som chcela prvé bábo ešte pred 25. Priateľ o tom vie, niekoľkokrát som mu to hovorila. A preto ma zdesilo, že moja túžba po bábätku je tak obrovská, že som si hovorila, že ak sa priateľ neodhodlá k ďalšiemu kroku ani do Vianoc, tak mu dám ultimátum. Je mi hrozne z toho, keď si predstavím, že by sme aj tie budúcoročné Vianoce strávili iba my dvaja - nie v trojici alebo aspoň s prírastkom na ceste. ☹ Ja už tie ďalšie Vianoce nechcem tráviť iba vo dvojici, už naozaj nie, tak mi poraďte, prosím, čo si o tom myslíte ☹
Nehnevajte sa, ak si myslíte o mne niečo zlé, že som primladá a podobne, ja len už naozaj neviem, čo robiť, som zúfalá z toho, aká je moja túžba po prírastku obrovská. Už tak dlho po tom túžim a stále nič ☹

Strana
z2
mikema
8. nov 2014

@haslerka27 Ale ak si muz zvykne na "Luxus" bez dietata, tak asi nie je stvoreny na to byt otcom, lebo ako som odpozorovala, aj muzi maju od urciteho veku potrebu mnozit sa, chcu mat rodinu... Niektori skor, niektori neskor. Ten moj nerozprava o nicom inom 😀
@vejula Ano to mas pravdu, to situaciu naozaj meni, teda ak jej to sluboval uz pred rokom... No a jej zdravotne problemy, no neviem. Myslim si, ze by sa lekarka mala snazit jej pomoct a nie povedat, nech rychlo plodi dieta, Moja naj kamoska mala v 21ke hormonalne problemy, kedy jej lekarka povedala, ze asi nebude moct mat deti. No aj tak ju liesila, skusala vsetko a teraz, v 26ke je fit a moze sa pustit do plodenia. Ja by som na lekarku skor naliehala, lebo ak ma telo ako 40rocna, tak sa to moze ukazat aj na tehotenstve, vsetci vieme, ze tehotenstvo v 40ke moze byt rizikove. Takze ja by som v takom pripade naliehala na liecbu, ci uz sa jedna o hormony, alebo cokolvek ine. V dnesnej dobe sa uz da toho vela, len doktori radi zvolia "lahsiu" cestu...

velkacica
8. nov 2014

@puffu na založenie rodiny musia byť ŽIAĽ dvaja?? Nie náhodou: našťastie??

tslobik
8. nov 2014

@renya3 Tak ja zase chápem tvojho priateľa......Je naozaj primladý na dieťa...Aj keď ja som v tvojom veku už začínala pomaly rozmýšľať nad dieťaťom......mám ho až v 30-tke - a to s mojím manželom a nie s pôvodným priateľom, s ktorým som bola 7 rokov (a neľutujem to).

tslobik
8. nov 2014

@renya3 ospravedlňujem sa......neprečítala som si jeho vek 😀 Primladý už nie je 🙂 , ale on má právo tiež dieťa v tomto veku ešte nechcieť, rovnako ako ty máš právo po ňom túžiť......To býva najhoršie keď sa práve tu názory partnerov rozchádzajú.....Veľmi dobre to poznám 🙂

puffu
8. nov 2014

@velkacica jemine tak ma chytaj za slovicka..osoba ktorej tato sprava bola adresovana ma pochopila a to je hlavne

velkacica
8. nov 2014

ženy, ktoré len kvôli "neochote" partnera plodiť deti sú schopné opustiť ho, nie sú iné, než egoistky; a teda muža majú (a mužov všeobecne považujú) nanajvýš ako "nástroje na plodenie"...

tslobik
8. nov 2014

Pravda.....veľa mužov práve preto, že sa cítia byť pod tlakom (majú pocit, že sú do niečoho tlačení aj keď možno nie priamo ) práve táto skutočnosť odrádza a často vyvolá opačný efekt.

kliara
8. nov 2014

@ renya3 - žiaľ zdá sa, že to nie je vhodný partner pre teba. Ty túžiš po bábätku a svadbe, on ani po jednom z toho. Zváž, či chceš napriek tomu s ním ostať, či radšej nechceš kráčať životom bez neho s nádejou, že toho pravého ešte len nájdeš. Lebo tento súčasný partner to podľa všetkého nie je.

miclenka
11. nov 2014

@renya3 Ahoj, ja mam 28 a tiez po 5 rocnom vztahu tuzim po babatku. Moj partner mi mesiac sluboval, ze s tym suhlasi a ze uz by sme mali byt traja lebo sak mame obaja uz na to vek... ( on ma 34 )....., tak som sa cely mesiac tesila jak blazen, furt som sa usmievala az som sama sebe a mozno aj par ludom okolo pripadala jak šalena 😀 Jednoducho som sa moc moc tesila.... LENZE v den "D" ked som mala ovulaciu tak mi moj drahy oznamil, ze on si to rozmyslela a ziadne dieta nechce. Az za par rokov.... HA 😠 a to ja cakat nemienim.....! A tiez som mu dala v duchu ultimatum, ze pokym do Vianoc nezmeni nazor ( nebudem tlacit na pilu, ani sa mu nemienim vyhrazat s ultimatom... ) tak sa s nim v januari rozidem, len tak zo dna na den ( tak jak on mne len tak oznamil, ze dieta somnou nechce ) a hotovo. Aj tak som sa s nim chcela uz X krat rozist kvoli inym veciam, hlavne kvoli jeho spravaniu sa kumne, takze teraz to uz urobit musim kvoli babatku, ktore za kazdu cenu chcem..... Nemas uz chut opat stracat s dalsim neschopnym muzom svoj zdrahocenny cas, kedze som si povedala, ze chcem prve dieta porodit do 30. A s prvym muzom sme sa snazili pol roka a nic a potom sme sa hned na to vlastne aj rozisli - rozviedli.... Rozmyslam co bude ked sa rozideme, lebo nechcem sa vyspat za ucel splodenia dietata s hocikym a na trvaly vztah v tejto dobe tazko najst normalneho chlapa... Tak ked bude najvyssi cas tak mozno to vyriesit umelym oplodneni od anonymneho darcu... Ono to tak mozno ma aj byt, ze Vam neni sudene byt spolu a preto to cele nejde jak po masle kedze on nechce dieta.... Nemate rovnake sny ani ciele. Neni stvoreny byt otcom, neni rodinne zalozeny a to by bolo mozno o nicom. Ako to cchces riesit ked by si ho poslala kade lahsie?

miclenka
11. nov 2014

@mima4 dakujem za nazor, ktory aj mne otvoril konecne oci, kedze som v podobnej situacii az s tym rozdielom , ze moj zije u mna a ma same dlhy, cize u mna mu je dobre, ma sa onho kto postarat, ma istotu, ale ked uz dojde na zodpovednost a zavazky to uz sa presne tvari jak keby mal 16 rokov a ze co ja od neho vlastne chcem 😢 sme spolu 5 rokov, ale pozname sa 9 rokov , ja mam 28 a on 34 cize dost na to aby sa zacal chovat zodpovedne. Ale asi to neni v nom on totiz miluje svoj staromladenecky zivot, stale ma na starosti len sam seba, svoje zaluby, svoj volny cas si riesit sam, staale len jeho kamarati su mu prvorady.... Takze tak, do Vianoc a potom Adios Amigos. 😔 Ale co potom??? Ja to dieta strasne chcem a teraz. Vyspat sa s niekym cudzim, ci poprosim niekoho, ci dieta zo skumavky??? Uz mi z toho prepina 😢

mima4
11. nov 2014

@miclenka
jedine riesenie: poslat takeho chlapa do kelu. je len pre teba stratou

a ci poriesit dieta tak ako pises? ja som toho nazoru ze nie. Kazde dieta potrebuje pre svoj zdravy vyvin otca, milujuceho a starostliveho otca a mat dieta za kazdu cenu mne pripada ako sebectvo voci tomu dietatku. Nikde nie je napisane, ze ostanes naveky sama. Mozno o rok-dva-pat a mozno o tyzden po rozchode stretnes normalne a laskaveho muza 🙂 Daj tomu volny priebeh a nedaj sa ovladat hormonmi 🙂

janickacrazy
11. nov 2014

@miclenka Nemusíš ani do tých Vianoc čakat, lebo podla toho, čo píšeš, ten tvoj za vela nestojí a kedže ho ty živíš a on má dlhy neviem ako by si to zvládala aj s dietatkom, kedy náklady velmi stúpnu a budeš len na materskej a neskor na rodičovskej. Od takého chlapa ruky preč, viem, že by si velmi chcela bábo, ja som na svoje druhé čakala 10 rokov, takže viem, že to nie je sranda, ale určite stretneš niekoho normálneho, neboj. Hlavne sa rozíd s tamtým, uvidíš ako sa ti ulaví.

mima4
11. nov 2014

@miclenka

plne suhlasim @janickacrazy , zbytocne cakat do vianoc... jeho postoje a spravanie voci tebe nie je v poriadku a hlavne... aj kebyze ho tymto "donutis" splodit dieta, je tam velky predpoklad, ze casom od teba odide... a vobec ti nebude oporou.

miclenka
11. nov 2014

@mima4 ved s tym pocitam, ide mi iba o to dieta. Uz mam chlapov plne zuby.... Ked to nema byt milujici, zodpovedny a charakterny partner a otec dietata tak nech nieje radsej ziadny.... Moj otec sa tiez zdal byt 40 rokov ako vzorny manzel a otec a co sa stalo. vykaslal sa nechutne na mamu v chorobe kvoli o skoro 20 rokov mladsej.... ja uz chlapom neverim a ani nechcem... nebavia ma uz... strata casu... chcem len babo.... byt mam vlastny tak z tej materske uz snad nejak vyzijeme aj sami 😒

mala_hobitka
11. nov 2014

@renya3 Malá otázka. Keď si bola chorá a bála si sa že ti svadba a dieťa nie sú súdené......povedal ti
a) neboj raz sa ti to splní
alebo
b) neboj raz ti to splním

Po šiestich rokoch by som čakala možnosť B. Inak žiješ s chlapom ktorý sa v budúcnosti chce oženiť ale vlastne ešte nevie či práve s tebou.

velkacica
11. nov 2014

@miclenka len ešte napíš, kde kúpiš genetický materiál 😀

miclenka
11. nov 2014

@velkacica to sa prave v tychto dnoch snazim zistit 🙂 sak obchoduje sa uz s kadecim tam myslim, ze by sa to malo dat niekde zohnat... chcem ist ku gynekologovi sa spytat na tuto moznost, ze dajme tomu nemam darcu ( partnera) a chcem umele oplodnenie. mozno zo zahranicia sa bude dat. S tym ze to bude nemalo penazi ratam.... Som ochotna aj vsetky svoje uspory na to minut

velkacica
11. nov 2014

@miclenka radšej ostaň na tomto diskusnom fóre, nech sa nestrápniš pred vlastným lekárom...

janickacrazy
12. nov 2014

@miclenka U nás to nie je povolené, takže sa ani pýtat nemusíš. Ale mám taký pocit, že v Čechách to už povolené je, takže skús sa tam popýtat. Alebo si vyhliadni nejakého fešáka, to bude lacnejšie. 😉

ckatka
12. nov 2014

hm,....u nas bola velmi podobna situacia,... manzel stale tvrdil ze on sa zenit nechce, on deti nechce (akoze nie so mnou, ale vseobecne), jemu to "spolubyvanie" nejako vyhovovalo. Tak som sa nastvala a zacala som sa spravat ako "spolubyvajuca". Ozehlit? Pche! To robia manzelky... Hlasit sa kedy pridem zvonka? To urcite! Robila som si co som chcela ako keby som bola slobodna, viac som sa venovala mojim zaujmom a kamosom... a nerobila som pre neho tie veci na ktore si pomaly zacinal zvykat, ako obed do prace, zabezpecit plnu chladnicku a tak. Proste sebeckejsia som zacala byt (ani nie sebeckejsia ale som sa prestala tolko strhavat kvoli nemu - pokusne). Chvalabohu to pochopil. Proste som mu povedala ze ja pre neho som ochotna urobit dost vela veci, ale ak on nie je ochotny urobit pre mna tolko, ze dat mi svoje meno a verejne ma vyhlasit za svoju rodinu, tak v tom pripade nech nerata s tym ze ja sa budem chovat ako manzelka ked nie som.
Povedal ze on sa nechce zenit lebo to by hned znamenalo ze budem chciet deti a tak. A on tie deti nechcel. Upokojila som ho, ze VZDY bude pre mna prvorady on, a s detmi alebo bez deti, on je to co chcem. A nakoniec ma prekvapil a svadba bola. Antikoncepciu sme vysadili spolocne este pred svadbou. Uz sme svoji 2.5 roka a babo furt nie a nie. A teraz hlta vitaminy, chodi po lekaroch, lebo aj by chcel,...a nejako to nejde. Cize tazko povedat, co by bolo lepsie. Ci by pomohlo keby som ho k dietatu dokopala skor,...a ci nejake vobec budeme mat. Nic to vsak nemeni na tom, ze ho milujem a chcem s nim byt. Ci uz sa to podari alebo nie.

Strana
z2