icon

V akom veku ste spolu začali bývať?

bubbble
7. nov 2011

Ahojte, zaujima ma kolko ste mali rokov, ked ste zacali s partnerom byvat. My s priatelom studujeme v jednom meste na VS, teraz sme spolu rok a pol a od buduceho akad.roka by sme chceli skusit spolocny podnajom. To budem mat ja 20 a on 21, budeme spolu vyse dvoch rokov. S tym ze teda by sme spolu byvali len tu v mieste skoly, ked by sme boli doma tak by kazdy byval so svojou rodinou. Moje okolie ma od toho ale odhovara, ze som este mlada.. Ale mlada na co? My sme aj tak skoro stale spolu, prespavame u seba na intraku ked sa da, varime si spolu, vsetko spolocne riesime.. a pride nam prirodzene, ze chceme svoj vztah takto posunut. Ze chcem mat priatela stale pri sebe, ze sa nechceme nahanat na druhy koniec mesta ked chceme byt spolu, ze nechceme riesit spolubyvajucich. A co vy, ako to vnimate? 🙂

mataharyy
7. nov 2011

Mě bylo šestnáct a dva měsíce, když jsme spolu začli bydlet 😉 takže na co že si mladá? 😀

monika2606
7. nov 2011

@bubbble ahoj, podľa mňa ste neni na to mladý, však už ste dospelý, ja mám 21 bývame spolu od novembra minulého roku a už som v piatom mesiaci tehotenstva, tak ty si isto neni mladá na to aby si bývala so svojim priateľom. Veľa šťastia a dúfam že vám bude spolu dobre bývať 🙂

dominka11
7. nov 2011

v 18 😉

bubbble
autor
7. nov 2011

jeej, no dakujem vam vsetkym za reakcie 🙂 pravdupovediac som zaskocena aky nizky vekovy priemer ste mi tu dali. z mojho okolia zatial byvaju s priatelom len dve kamosky, obidve par mesiacov, z toho jedna ma starsieho priatela a druha s nim zacala byvat az ked sa im narodilo babo, u rodicov. Ostatne vyzeraju, ze na to este ani nepomyslaju..

jaj ale potesili ste ma, uz nech to tu je 🙂 len este uvidime, ako na to zareaguju moji rodicia. My o tom sice hovorime uz dlho, ale predsa len je to ine ako ked to bude naozaj aktualne 🙂 oni su hlavne veriaci a neuznavaju moc byvanie pred svadbou. mozno by to znasali lepsie keby sme boli aspon zasnubeni, ale zase to nechavam na priatelovi, nechcem to surit.. No ale uvidime, verim ze sa to s nimi nejako vyriesi.

a co sa tyka tych financii - tu nas vyjde podnajom cca tolko co intrak, mozno o par korun viac, takze v tom by nemal byt problem...

akika722
7. nov 2011

My sme sa spoznali ked som mala 16r 🙂
Ked som mala 18r.byvali sme spolu u mojej mamy /pracoval v našom meste-inač pochadza mimo mesta/
Ked som mala 19r tak sme šli do zahraničia-práca-boli sme tam rok..
Ako 20r sme si kupili byt /vlastny/ a byvame spolu dodnes 😀 😀 😀 Vychovávame spolu 2deti a je nam dobre 🤐
Nemenila by som,keby som mala na vyber ešte raz,urobila by som to iste 😉

janulkan
7. nov 2011

my sme mali 24, nas prvy "byt" bola intrakovska izba, cely 5. rocnik 🙂 nastahovali sme sa k sebe po 8 mes a uz sme sa od seba neodstahovali 😀 vobec neries to ci si mlada, ked to chcete obaja, nevahajte a kasli na to co hovori okolie 🙂 keby mam pocuvat druhych (na zaicatku napr aj mamu alebo svokru), tak neviem ci mam teraz manezla a syna (napocuvdovanie su teraz vsetci spokojny 😀 )
co sa tyka viery u nas tiez somrali, ze zijeme spolu a nie sme zobrany, hlavne ked sme si zobrali hypoteku 🙂 ale aj to sa vsetko casom dalo do poriaku, az ked sme my citili, ze to tak chceme, tak sme povedali ze bude svatba (aj ked predtym sme oznamili ze bude vnuca 😀), no co sme trosku opacny

akika722
7. nov 2011

aaaaaaaaaaaa ešte som zabudla doplniť,medzi tym sme sa vzali 😀 😀 😀 cca 4r dozadu 😉

irsina83
7. nov 2011

@bubbble ja som s mojim mm od mojich 19 rokov a zijeme spolu od mojich 22r 😉 mam super manzela co sa o nas stara a pomaha mi 🙂

zuziklc29
7. nov 2011

pekny vecer kocenky. . . ..no my sme zacali spolu byvat po polroku.pretoze sme boli od seba vzdialeny 150km a fungovat cez smsky alebo cez tellefonaty to sa nedalo staôle.tak a byvame spolu uz rok a pol.ja mam uz 29 a muzik ma 35rokov 😀

mona333
7. nov 2011

My spolu byvame po 3,5 r chodenia a hned po svadbe. Obaja mame 24rokov a nelutujem.

anjelicek26
7. nov 2011

22 🙂

zuzana581
7. nov 2011

Chodili sme spolu rok a začali sme spolu bývať. To som mala necelých 23.

winona24
7. nov 2011

@bubbble po pol roku sme začali spolu bývať...to som mala skoro 27 rokov ....sme spolu 5 rokov...a ako visíš v pase,naša Naty má 3 roky,tak docela rýchlovka.... 😀

hajanka
7. nov 2011

My sme zacali byvat spolu ked som mala 19 mm mal vtedy 23 🙂 (poznali sme sa od mojich 16 asi?)
Ste mladi, ano, a co? Pokial ste aj dostatocne vyspeli, tak v tom nevidim absolutne ziadny problem 😉
Niekto moze mat aj 30 a nebude dostatocne pripraveny a vyspely... vek nie je podstatny, podstatne je to, ci ste na to pripraveni, ci to obaja chcete, ci si viete vase spoluzitie predstavit.

... ved sa nejdete hned brat 😀

sussie259
7. nov 2011

no my sme zacali spolu byvat po skoro po 3 rokoch a sme sa do roka potom aj zobrali 🙂 ja som mala 27 a drahy 31 🙂

evkasto
7. nov 2011

no my sme spolu začali chodiť, keď ja som mala 17 a on 20, bývať sme spolu začali, keď ja som mala 20 a brali sme sa dva roky na to, takže v 22, teraz mám 30 na budúci rok to bude 10 rokov čo sme manželia, vlani sa nám narodil krásny synček. Podľa mňa máte ideálny vek, treba to skúsiť, je to určite dobrá skúsenosť. Ja osobne som mala podmienku, že sa nechcem vydávať, kým spolu nebudeme aspoň rok pred tým bývať, aby sme si to vyskúšali a tak to aj bolo. A bolo to určite dobre. Takže si myslím, že to nie je skoro.

katren
7. nov 2011

@bubbble po roku a pol sme sa brali, takze sme zacali aj spolu byvat....ja som mala 20 a on 28 😉

lejduska
7. nov 2011

@bubbble ahojky no mala som to podobne ako ty, prespavali sme u seba, varisli spolu, boli spolu na intraku a ja stale u priatela a nasli sme si spolu podnajom v mieste skoly ked som mala 20 a on 22, mna od toho odhovarala len mama aj to asi z krestanskeho hladiska..ale samozrejme je to trochu ine ako uplne spolocna domacnost lebo ako pises, ked sme doma kazdy je u svojej rodiny..avsak ani to u nas nejplatilo, spociatku som chodila kazdy vikend do neho lebo sme s anevedeli od seba odtrhnut no teraz iba v presove pocas skoly a ked prideme na vikend tak kazdy domov..drzim ti prsty a vobec si nemyslim, ze je to skoro.., mala som to uplne rovnake ako ty 🙂

janie80
7. nov 2011

@bubbble tiez si myslim, ze vek nie je podstatny... ja som sa s mojim mm spoznala ked som mala 26, on mal 27... a o rok aj cosi sme spolu zacali byvat... urcite je to dobry napad...

bets
8. nov 2011

my sme boli s manzelom (vtedy s priatelom) stale spolu. mal intrak blizko mojho domu. napriek tomu, ze sme spolu nebyvali, sme sa vyborne poznali. koncila skola a ja som rozmyslala... manzel uz mal kupeny byt. a dosla som k zaveru, ze sa k nemu nebudem stahovat, ze asi dospejeme do takeho stadia, ze budem asi obcas u neho prespavat, ale oficialne budem byvat doma. nakoniec ma prekvapil tym, ze ma poziadal o ruku. cize byvali sme spolu az ako manzelia. napriek tomu mame vyborne a krasne manzelstvo uz 11 rokov. dokazali sme sa spoznat a zariadit si plnohodnotny spolocny zivot bez toho, aby sme ho predtym "testovali". cize nie je to o spolocnom byvani, ale o zodpovednosti ku vztahu, snahe neustale na nom pracovat, vnimat potreby toho druheho, davat istotu, lasku, toleranciu, mat rovnako nastavene hodnoty.

marecek1
8. nov 2011

@bubbble nevidím na tom nič zlé, keď dvaja mladí ľudia chcú spolu bývať - zvlášť keď už sú spolu dlhší čas, a tiež keď plánujú spoločnú budúcnosť. aspoň lepšie spoznajú reakcie a správanie toho druhého, keď sú vo vlastnom - všetko je iné, keď sa partneri len navštevujú v dome jedného z rodičov, ako keď majú svoje vlastné bývanie.

takže - pokiaľ vám to financie dovoľujú, určite by som do toho spoločného podnájmu šla 🙂 🙂

dorenika
3. sep 2013

ja som mala 18 a on 21

juliana77
3. sep 2013

@bubbble No niekto má problém so spoločným bývaním aj v štyridsiatke. Tak nerieš a robte ako vy uznáte.

tanja7613
3. sep 2013

Ja som mala 17 a priatel 29, byvali sme spolu hned ako sme sa spoznali a za 9 mesiacov sa narodil syncek

bubbble
autor
3. sep 2013

@juliana77 🙂 jej, stara tema.. uz sme skoro rok rozideni :D zacali sme spolu byvat a po troch tyzdnoch sme sa rozisli. to len tak, ak by niekoho zaujimal vyvoj situacie.. inak sme doteraz dobri kamosi a nelutujem to 🙂

beruska.zuzanka
3. sep 2013

Ja som mala 22 a teraz už manžel takmer 25 a začali sme spolu žiť po vyše pol ročnej známosti. Rok na to sme sa vzali a 10 mesiacov po svadbe prišla prvá dcérka 🙂

mackoxxx
3. sep 2013

@bubbble tak ja Ti priemer trošku upravím. Mm som spoznala v 18-ke. Vzali sme sa keď som mala 27 a spolu sme začali bývať asi tak 8,5 hod. po svadbe 😉 princezná nám rozžiarila život 11 mesiacov po svadbe.

juliana77
4. sep 2013

@bubbble prepáč nečítala som dátum a ja som k téme nevrátila. ale spon vieme ako to dopadlo.

lucinkab
4. sep 2013

s exmalnželom sme pred svadbou spolu nabývali a bolo to zle... teraz mam priateľa skoro 3roky a bývame spolu 2,5roka... mala som 22 a on 29 🙂 a neviem si to vynachváliť....od apríla už budeme traja 🙂

radinka2
5. sep 2013

Urcite do toho chodte.. len spolocne zdielanie 1 domacnosti vam ukaze, ci spolu dokazete dalej fungovat atd.. som vyslovene zastanca nazoru, ze dvaja ludia maju najprv spolu skusit byvat par rockov a az potom sa brat a zakladat rodinu.. Ja sama som si to potvrdila, kedy po rocnom uzasnom randeni (aj prespavani jeden u druheho atd) skm s dotycnym dokazala nakoniec fungovat v jednej domacnosti az 3 mesiace... :D ale samozrejme to bol ten horsi priklad.. je to o spoznani jeden druheho a urcite by som po roku a pol vztahu do toho isla.. je na case sa posunut dalej a zistit, ci vam to spolu bude fungovat... Nic za to nedate, prave naopak.. 🙂