icon

Všetci mi vyčítajú, že nechcem deti

13. máj 2025

To ťa prejde, este si mlada, raz to olutujes... a iné keci. toto počuvam od kamosiek, rodičov, bratov, svagriny......a aby bolo toho malo, este aj v roobote si ma doberaju. Nie, nechcem deti. Mam 37 rokov, som stastna, slobodna, bez vycitiek. Nestoji mi za to vymienat plienky, riesit matersku, nocne vstavenia ani tu „bezpodmienecnu lasku“, ktoru mi vraj nic nenahradi. Uz neviem akou rečou odpovedať, či su všetci tatari.............s rodičmi som za to na nože, bratove deti sa pýtajú kedy budem mať babatko. Zbaliť sa a uteicť chcem...

Strana
z3
basska_b
15. máj 2025

My sme.mali kolegu 38rocneho a vsetci furt ze Matus, kedy budu deti? Vzdy len cosi zasomral a raz ked bol na vianocnom vecierku pripity, tak to na plne hrdlo povedal sam od seba povedal naplno a nahlas: Nedari sa nam!! A odvtedy vsetci ticho
Podobne kolegynka... potratila som viackrat. A bolo ticho, ale chodili reci, novi kolegovia boli vzdy pouceni, ze sa nemaju pytat.

mara66
15. máj 2025

Toto fakt v živote nepochopím. Chápem rodičov, že túžia po vnúčati od teba a zároveň sú presvedčení, že raz sa kvôli tomuto rozhodnutiu budeš trápiť, ale ostatných čo je do tvojho života? Každý si svoj život a šťastie predstavuje ináč, na to nie je žiadna šablóna. Mali by byť radi, že ťa vidia šťastnú a spokojnú.

klaridka
15. máj 2025
@misiak7777

@klaridka ja som tiež bez detí, ani nechcem a zavítam tu 🙂 sú tu rôzne témy, primárne medziľudské vzťahy kde sa vie každý zapojiť.
A bavia ma otázky - ísť s malým na pohotovosť keď zjedol žuvačku 😃😃😃

@misiak7777 🙂 🙂 👌

iv1rozali
16. máj 2025

Keď to máš takto, tak si nájdi cez nejakú agentúru prácu v zahraničí..../pozri si recenzie/spoznáš svet zarobíš si...a vonku to nik nerieši...

zazka666
Autor odpoveď zmazal
zazka666
16. máj 2025

To som si celý život užila: 1. od 15 rokov: máš už frajera? 2. od 20 r. kedy sa vydáš? 3.) ked som sa vydala , - kedy budeš mať dieťa? Plus: jedna zvlášť hrubá poznámka od jednej gadžule. A to len tak nasucho? 4.) ked som sa rozviedla: jeden bodyček od babky - je mi ťa ľúto. Teraz by som ich všetkých poslala do prdele. ale vtedy som bola mladá a priveľmi slušná aj ku hrubcom. Dnes by som sa už nedala. Každého vátane rodiny je veľké ho..., do Vašich intímnych záležitostí. Netušia ako to máte, ako sa pokúšate, či nie, ako sa trápite, alebo máte životné skúsenosti, ktoré Vás podporujú vo vašom rozhodnutí, ktoré odporuje všeobecnému pohľadu. Ale vy ste dnes v úpne inej situácii, ako niekdy pred 50 rokmi. Dnes by som dieťa do tohto marazmu nepriviedla. Vojna všade, zanedlho bude aj tu, klimatické hrozby, hrozby UI, naša vláda rozdeľujúca, korupčná, všetkého schopná nás priam podloží Russku.... Proste nie je doba na rodenie detí. A táto vláda si naše deti nezaslúži. To nie je odrobiť si 8 hodín, dostať káu a plat a ísť domov. To je záväzok na celý život, riskujeme pritom zdravie, niekedy aj život. Ak to máš tak, že nechceš, že ťa hormóny netlačia. Bud rada! Veru nie je o čo stáť! Carpe Diem.

javiemneviem
Autor odpoveď zmazal
autor
16. máj 2025

fakt ma potesili vase reakcie, hlavne tie co chapu ze nie kazdy tuzi po rovnakom zivote. nemam potrebu sa nikomu obhajovat ani vysvetlovat, len uz toho bolo asi vela a potrebovala som to niekde pustit von.

ano, niekedy by som uz najradsej povedala len "neries to", alebo "co ta do toho", ale niekedy som unavena a len sa pousmejem a zmenim temu. aj ked by som najradsej zakricala. kazdopadne – nech si kazdy zije podla seba.
a ci som na konikovi? som. su tu temy co riesim, nie vsetko sa toci len okolo deti.

lenka.25
16. máj 2025

Ja by som ich poslala rázne tam , kam patria a dorazne a naposledy im vysvetlila , že si takéto reči neželám . Kokso , čo je toto za dobu . Moja naj kamarátka nemá deti , už ani mat nebude a nikdy v živote by ma nenapadlo jej trepať , ako to olutuje . Je to jej život , ona je takto maximálne spokojná a tak to má byť . Aj keď , musím to aj napísať z pohladu matky , tiež by ma zamrzelo , keby sa raz moje dcéry rozhodli nemať deti . Áno , veľmi dobre viem , že ma prd do toho , ale bolo by mi to určite ľúto .

majky90
16. máj 2025

Ja mam 35 a každý mi vycita ze som sám, a ze asi som gej, ale niesom len chcem sa mať hej

dankamg2
18. máj 2025

Odpovedala by som jednou vetou: "Nechceme deti, zmierte sa s tým".

cacianka
18. máj 2025
@guudy

Odpovedat protiotazkou - A ty sa kedy chystas zomriet?

@guudy kedy budem mať deti ? Až po tvojom pohrebe. ! Lebo takto vnucovať a manipulovať si po snahe o slušné reakcie / odpovede už zaslúžia

lalu_sk111
19. máj 2025

ja sa čudujem, že sa to pýtajú. Ako dôjde vôbec k takej debate

Strana
z3