icon

Výčitky kvôli jedlu

1. júl 2025

Zaujima ma Vas názor na sitiaciu, niekedy uz neviem, kto tu je nenormalny.
V nedelu som robila kura s ryzou, nech ms muz co jest v pondelok v praci. Prisiel vsak nenajedeny,ze to nemohol zjest.
Vcera som sa pytala ci mam nueco varit nadnes,ze netreba,ze ma kura s ryzou. Dnewls pride z prace,ze co mame navarene? Ja ze nič,ze on obed mal a ja s dietatom tiez. On ze je kvoli mne uz druhy den hladny, lebo nie som schopna mu navariť,ze co celý den robim, ze jemu je az zle od hladu.
Povedala som mu ci je nesvojpravny a ked bol hoadny a nechcel kura,ze si mal objednat donasku. On,ze či si myslim ze nemá co na ro ote len hladat jedlo na nete a čakať na kurierov.
Ja sa citim z celeh situacie zle, ze ma proste obvinuje z niecoho,za co ani nemozem. Ci myslite,ze som ja na vine,ze dospeky clovek nemal co jest? Co by ste mu povedali?

deedol
1. júl 2025

bol tu taky pripad, ze zena mala caste gyn problemy a zistila, ze muz ju podvadza.
netvrdim, ze to tak je, ale toto mi pride uplne ze mu vadi na tebe vsetko a chce sa proste hadat. tak bud je z niecoho vyfrustrovany, nervozny, podrazdeny (a vybija si to na tebe), alebo... neviem no

barbora01
1. júl 2025

Earl grey neber vážne, ona sa tu vždy podsúva mužom, aká je skvelá a nakladá ženám, že ona by urobila pre mužov viac. Žena z Trebišova, žije s matkou, decko má v škôlke, nikde nerobí a žije z výživného…

earlgrey
1. júl 2025
@barbora01

Earl grey neber vážne, ona sa tu vždy podsúva mužom, aká je skvelá a nakladá ženám, že ona by urobila pre mužov viac. Žena z Trebišova, žije s matkou, decko má v škôlke, nikde nerobí a žije z výživného…

@barbora01 🤣🤣🤣 teraz si ma pobavila 😄
Predstav si, že moja mama býva u mňa, v mojom byte, ktorý som si za vlastné peniaze kúpila, nežijem z výživného a ani som nikdy nežila, ale to nikomu vešať na nos nemusím a to, že som si dieťa spravila s mužom, ktorý nemá problém tomu dieťaťu dať financie (opakujem - dáva ich dieťaťu, ktorých sa ja ani nedotknem, lebo to dieťaťu odkladám do budúcna), tak to áno, to je už na závisť čo? 🤣 a áno...nemusím robiť a vieš prečo? lebo za mňa pracujú ľudia 😉 každý ma tak, ako si zariadí 😉

rozculena
1. júl 2025

už to tu bolo spomenuté...zbytočne sa zadrapuje,a ty máš gynekologické problémy opakovane....by som s ním už viac nespala...

zobaka
1. júl 2025

ved mal obed, nemusi mat varene vecer, co tak na veceru volske oko, chlebicky, nejaka rychlovka, ci kope v bani?

lalenka33
1. júl 2025
@earlgrey

@barbora01 🤣🤣🤣 teraz si ma pobavila 😄
Predstav si, že moja mama býva u mňa, v mojom byte, ktorý som si za vlastné peniaze kúpila, nežijem z výživného a ani som nikdy nežila, ale to nikomu vešať na nos nemusím a to, že som si dieťa spravila s mužom, ktorý nemá problém tomu dieťaťu dať financie (opakujem - dáva ich dieťaťu, ktorých sa ja ani nedotknem, lebo to dieťaťu odkladám do budúcna), tak to áno, to je už na závisť čo? 🤣 a áno...nemusím robiť a vieš prečo? lebo za mňa pracujú ľudia 😉 každý ma tak, ako si zariadí 😉

@earlgrey pre muža nevaríš, lebo žijes s mamou. Dieťa je v škôlke, ty nepracuješ. Tak asi máš čas variť si pre seba a mamu ( alebo nevaríš a varí mama) aj 3x denne čerstvé jedlo. Ľudia pracujúci, alebo starajúci sa o dieťa/ deti fakt nemusia ešte denne stáť za sporákom. Fakt niesom otrok domácnosti, aby som denne varila a ešte v tomto teple. Bežne jeme jedlo nedela, pondelok a dojedáme ak zostane v utorok. Všetci žijeme a sme zdraví. Zvyšok varíme denne. Ale sú jedlá ( segedin, guláš, soté...) , ktoré jeme viac dní.

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
januska12323
1. júl 2025

Mali ste navarené, vedel o tom, nejedol a ešte sa ofukuje? Zajtra by som mu zabalila kresbu prostredníka a nech si je čo chce. Keď nechcel mal povedať.

earlgrey
1. júl 2025
@lalenka33

@earlgrey pre muža nevaríš, lebo žijes s mamou. Dieťa je v škôlke, ty nepracuješ. Tak asi máš čas variť si pre seba a mamu ( alebo nevaríš a varí mama) aj 3x denne čerstvé jedlo. Ľudia pracujúci, alebo starajúci sa o dieťa/ deti fakt nemusia ešte denne stáť za sporákom. Fakt niesom otrok domácnosti, aby som denne varila a ešte v tomto teple. Bežne jeme jedlo nedela, pondelok a dojedáme ak zostane v utorok. Všetci žijeme a sme zdraví. Zvyšok varíme denne. Ale sú jedlá ( segedin, guláš, soté...) , ktoré jeme viac dní.

@lalenka33 Moja mama má 80 rokov a nevarí, neupratuje...preto je aj pri mne, keby bola schopná sa sama o seba postarať, tak pri mne nie je...takže sa mýliš...varím každý deň a varím zvlásť pre dieťa a zvlášť pre dospelých...moje dieťa nikdy v škôlke obed nemalo a tak isto nebude mať ani v škole...a dôvod tu rozpisovať nemusím...a hoci manžela nemám ale mám partnera, pre ktorého síce variť nemusím, ale to nič na veci nemení...Pozri, je ľahke povedať, že človek nepracuje, nič nerobí a len otvára ústa...a rýpe do iných...ja sa tu nebudem obhajovať, vyjadrila som svoj názor...tak ako aj ostatní...a to, že nemusím pracovať, neznamená, že nič nerobím...v prvom rade mám podnikanie a v druhom som onkologicky pacient, takže skús sa ty liečiť, skús sa ty starať o dieťa, ktoré má tiež nejaké problémy a skús sa ty starať o chorú 80 ročnú matku a potom napísať, že ...tej žene sa hovorí, keď nepracuje, matka sa jej stará o domácnosť, dieťa sa naje v škôlke a panička si možno raz za čas uvarí pre seba...vlastne pardón...jej matka pre ňu varí 😁

letfenixa
2. júl 2025

@autorka tiež mi to príde podozrivé. Vyvoláva hádky, tvrdí, že mu máš čítať myšlienky plus tie opakované zápaly.

terezia74
2. júl 2025
@earlgrey

@lalenka33 Moja mama má 80 rokov a nevarí, neupratuje...preto je aj pri mne, keby bola schopná sa sama o seba postarať, tak pri mne nie je...takže sa mýliš...varím každý deň a varím zvlásť pre dieťa a zvlášť pre dospelých...moje dieťa nikdy v škôlke obed nemalo a tak isto nebude mať ani v škole...a dôvod tu rozpisovať nemusím...a hoci manžela nemám ale mám partnera, pre ktorého síce variť nemusím, ale to nič na veci nemení...Pozri, je ľahke povedať, že človek nepracuje, nič nerobí a len otvára ústa...a rýpe do iných...ja sa tu nebudem obhajovať, vyjadrila som svoj názor...tak ako aj ostatní...a to, že nemusím pracovať, neznamená, že nič nerobím...v prvom rade mám podnikanie a v druhom som onkologicky pacient, takže skús sa ty liečiť, skús sa ty starať o dieťa, ktoré má tiež nejaké problémy a skús sa ty starať o chorú 80 ročnú matku a potom napísať, že ...tej žene sa hovorí, keď nepracuje, matka sa jej stará o domácnosť, dieťa sa naje v škôlke a panička si možno raz za čas uvarí pre seba...vlastne pardón...jej matka pre ňu varí 😁

@earlgrey drahá, vyjadriť svoj názor môžeš,, ale bez osočovania a zbytočného rypania 💋

lily246
2. júl 2025

Tak on ti nosí domov pohlavné problémy a ešte aj vyvoláva nezmyselné hádky kvôli vareniu lebo "ty sa už o neho chudáčika nestaráš" a tá druhá je teraz v jeho očiach dokonalá starostlivá a tebe to stále nedošlo...:(

kikush182329
2. júl 2025
@earlgrey

@earlgrey si onkologicky pacient a nedokazes si vazit ani len jedlo.... Ty co by si s tym v pondelok urobila? Vsetko do kosa???

evcagabi
2. júl 2025

😅😅 raz by toto na mna skusil

lucimichi
2. júl 2025
@deedol

bol tu taky pripad, ze zena mala caste gyn problemy a zistila, ze muz ju podvadza.
netvrdim, ze to tak je, ale toto mi pride uplne ze mu vadi na tebe vsetko a chce sa proste hadat. tak bud je z niecoho vyfrustrovany, nervozny, podrazdeny (a vybija si to na tebe), alebo... neviem no

@deedol presne si to myslīm to isté# že ju podvádza a preto má zdravotnę problęmy a buzeruje ju za blbosti.

sense
2. júl 2025

Ako kura ohriatr by som ani ja nejedla , áno sme rozmaznaní, ale ak by mi chlap povedal že nemusím variť lebo ma kura s ryžou s potom by prišiel nasratý tiež by dostal akurát hubovej polievky či je neschopný si teda niečo zaobstarať.
To už aj moje 12r decko vie

balerina2025
2. júl 2025

no problem je naozaj asi ten ze chlapec sa citi asi zanedbany. ked chlap nema sex na ktory bol zvyknuty, je zle.

mandzula
2. júl 2025

Problem nemusi byt kura, ale daka inde rozrobena pipka.

balerina2025
2. júl 2025
@mandzula

Problem nemusi byt kura, ale daka inde rozrobena pipka.

@mandzula tak suhlasim, ze to nie je chovanie spokojneho muza.

taktotedanie
2. júl 2025

Nie je kvadruplegik, ze ked mu od teba nechuti alebo nechce kura s ryzou nevie si nic ine navarit
A naozaj nie je tazke si jedlo objednat
Je frustrovany, nervozny a nevie sa ani o seba a svoj zaludok postarat, lenive prasiatko
Absolutne by som to neriesila, nechuti ti co mas navarene? Nejedz, si lenivy si nieco navarit alebo objednat? Bud hladny a nauc sa spravat a ked mas nejake problemy tak si ich vyries a nevybijaj zlost doma na rodine

balerina2025
2. júl 2025
@taktotedanie

Nie je kvadruplegik, ze ked mu od teba nechuti alebo nechce kura s ryzou nevie si nic ine navarit
A naozaj nie je tazke si jedlo objednat
Je frustrovany, nervozny a nevie sa ani o seba a svoj zaludok postarat, lenive prasiatko
Absolutne by som to neriesila, nechuti ti co mas navarene? Nejedz, si lenivy si nieco navarit alebo objednat? Bud hladny a nauc sa spravat a ked mas nejake problemy tak si ich vyries a nevybijaj zlost doma na rodine

@taktotedanie som sa naucila nove slovo dnes vdaka Tebe🙈

ronie338
2. júl 2025

@autorka nechcem aby to vyznelo blbo ale nemôže mať niekoho? Hada sa za blbosti, máš časté gynekologické problémy... presne takto to bolo u našich, otec chrapal s milenkou aj s mamkou a ona mala stále problém a on na ňu bol hnusný ze co zase robila ze ma zápal, pritom ona to mala od neho a samozrejme on nešiel k doktorovi. Vždy bola na vine ona

pikachu999
2. júl 2025

Šak povedal že má kúra s ryžou tak nechápem čo sa nasieral..keď na to nemal chuť mal si navariť alebo objednať 🤷
Podľa mňa ťa možno podvádza keď máš také problémy 😅 aj tá jeho nervozita

brendaa
2. júl 2025

Hlúpe nedorozumenie a uz sa to tu chytá za slovíčka ako dlho sa da jest kura s ryžou...
Zbytočne sa autorka hneváš, u vás je to chybná komunikácia, my sme prieberčiví a deti mi zjedia na druhý deň určitý typ jedla, a dvojdňové jedlo už vôbec.... Aaaa???? Je to moja rodina, varim aby sme mali navarene, upratujem bežne....pre mňa sú to normálne veci....
To, že nejedol a ty nechceš vyhadzovať jedlo, si predsa dohodni s muzom nie tu s nami....
Vždy budeš mat viac pohľadov.... je to normálne... Sama vidíš aj pohľad tvojho muža....

biba_18
2. júl 2025
@brendaa

Hlúpe nedorozumenie a uz sa to tu chytá za slovíčka ako dlho sa da jest kura s ryžou...
Zbytočne sa autorka hneváš, u vás je to chybná komunikácia, my sme prieberčiví a deti mi zjedia na druhý deň určitý typ jedla, a dvojdňové jedlo už vôbec.... Aaaa???? Je to moja rodina, varim aby sme mali navarene, upratujem bežne....pre mňa sú to normálne veci....
To, že nejedol a ty nechceš vyhadzovať jedlo, si predsa dohodni s muzom nie tu s nami....
Vždy budeš mat viac pohľadov.... je to normálne... Sama vidíš aj pohľad tvojho muža....

@brendaa no ale na komunikáciu sú dvaja, že? nechcem kurča? poviem brenda, zjedol som ho dnes, ale nabudúce mi ho už prosím nerob ... verím že pri takej komunikácii by ani autorka nemala problém mu niečo iné pripraviť (čo mu aj ponúkala a on odmietol...)

romiada
2. júl 2025

Dobrý sekírant.......prečo nezje to čo si mu navarila? Hlavne keď Ti odpovie že nič netreba ,že ma kura s ryžou a ďalší deň Ta za to zdrbe aj keď ho nejedol 😖 ak je dôvod,že mu to nechuti nech povie na rovinu a nie že sa tu vykruca ako červík. Alebo je dôvod fakt niečo iné.

brendaa
2. júl 2025
@biba_18

@brendaa no ale na komunikáciu sú dvaja, že? nechcem kurča? poviem brenda, zjedol som ho dnes, ale nabudúce mi ho už prosím nerob ... verím že pri takej komunikácii by ani autorka nemala problém mu niečo iné pripraviť (čo mu aj ponúkala a on odmietol...)

@biba_18 no veď píšem, že na komunikáciu oni dvaja....... ? A čo vlastne jedol v práci v pondelok?
A prečo sa autorka cíti z toho celého blbo, tak ju znejistil...a vie jej muž vlastne, že sa u nich sa jedlo nevyhazuje, tým pádom ho môže potom zjesť autorka...

leopardus
2. júl 2025
@earlgrey

@earlgrey nevěřím ti ani slovo. ale budiž. řekněme, že tvoje matka má skutečně osmdesát let. takže tobě je nějakých padesát. spíš více. a poučuješ mladé ženy, že se mají starat o partnera podle standardů, které byly normální (a i to je na diskuzi) před třiceti lety? 😀

domkakvet
2. júl 2025

Ty si sa pytala ci chce obed a on povedal, ze ma kura, tak ked ma kura netreba varit. Ci by to niekto jedol, alebo nie je nepodstatne, ked ze on povedal, ze si to vezme.

autor
2. júl 2025
@brendaa

@biba_18 no veď píšem, že na komunikáciu oni dvaja....... ? A čo vlastne jedol v práci v pondelok?
A prečo sa autorka cíti z toho celého blbo, tak ju znejistil...a vie jej muž vlastne, že sa u nich sa jedlo nevyhazuje, tým pádom ho môže potom zjesť autorka...

@brendaa komunikovali sme,alw vidíš ako.
Co jedol v pondelok? Nic, bol o hlade.
No citim sa blbo,lebo neznasam ,ked mi niekto vyčíta nieco,za co ja nemôžem..co asa mam za druheho najesť? A to je jedno ci sa vyhadzuje ci nie, povedal,ze si to jedlo vezme, tak ja nie som jansovidec, ze sa mu to potom znepaci a nechce to