icon

Z manželom sa hádame a bije ma. Mám zotrvať vo vzťahu?

kucerkaaa
5. mar 2011

S partnerom mame spolu rocneho chlapca, od porodu to ale medzi nami dost skripe a aj ked sme uz konecne za dobre, dlho nam to nevydrzi a nie raz ma pri hadke aj udrel a to aj do hlavy, stehna atd. je pravda ze som ho ku tomu aj dost vyprovokovala a potom som sa branila a vraciala som mu to ako len islo..je mi to ale strasne luto kvoli nasmu synovy, nechcem aby videl taketo veci a som s toho dost nestastna, len neviem ci sa mam este vo vztahu snazit, alebo utekat kym nieje neskoro.

trish31
4. aug 2012

@miskakyska lenze ja som sa zdvihla a odisla.Ked huste reci mat nebudes,tak budes bita a psychicky tyrana do konca zivota.

trish31
4. aug 2012

@miskakyska a ja som mala partnera,ktory ma udrel.Urobil to raz.Koniec si domysli.

miskakyska
4. aug 2012

@trish31 no ako povieš,len potom neviem,čo si sa hrala v témach, ktoré si pozakladala na také chúdiatko..a tu?..nestačím zírať!..áno,odišla si od neho?..lebo Ti to kázali kočky z MK!..keby Ti povedali vyskoč z okna,tak vyskočíš?

trish31
4. aug 2012

@miskakyska kto mi co kazal?My sa pozname?Poznas moju povahu?Chcela som vediet nazory inych.Ale bolo na mne co urobim.

sissy27
4. aug 2012

@nercia prepáč, ale vždy sa dá... a ver mi, veľmi dobre viem,o čom píšem... ale nikdy, nikdy by som nedopustila, aby moje deti vyrastali v tom, že je to tak normálne, a aby sa vďaka takémuto príkladu do života raz niekto rovnako choval k mojej dcére... ak raz bude v podobnej situácii, tiež jej poradíš, nech vydrží?? nie je toho boha na svete, aby ma udržal pri chlapovi, čo na mňa dvihne ruku...

miskakyska
4. aug 2012

@trish31 nepoznáme..a nechcem sa Ťa ani nejako dotknúť..len máš yx tém založenych a tam si čo to o sebe popísala...

janka3a
4. aug 2012

@kucerkaaa
vidis, ten moj sa so mnou nebavi uz vyse dvoch mesiacov, ma malu mi neprispel ani €, ani sa nespyta, co jeho dieta vie, ci cosi potrebuje, alebo sa jej cosi nestalo. Ja som tehu 35tt. a detto plati pre mna, nespytal sa ani na mna. Tak som to vzdala, a prestala to riesit. Velmi ho lubim, a preto ma to len boli....
Raz ma chcel aj udriet, ale som mu povedala jedno, raz to spravi a mna a male ..cochvila dve uz neuvidi, lebo chlap, co udrie zenu je uboziak.
Jeho nazor totiz je ze zenu treba bit, aby ho posluchala, ale zena a muz su vo vztahu rovnocenni a maju rovnake prava a povinnosti.Ved, uz nezijeme v patriarchate, kedy bol muz nad zenou.

trish31
4. aug 2012

@miskakyska velmi sa smejem na zenach co nemaju co robit a tak zabrdavaju do inych 😉 Tak prijemnu zabavu a pekny vecer ti prajem

miskakyska
4. aug 2012

@trish31 ak to nazývaš zabrdanie,nech sa Ti páči...tak tu potom nezakladaj kadejake trápne témy a neupozorníš tým na seba...papa

trish31
4. aug 2012

@miskakyska pokial viem,mozem si zakladat co chcem.Zalozila som si temu,ktoru som zalozila a nemyslism si,ze je trapna.Pokial si to myslis ty,ok,tak sa k nej nevyjadruj 😉 A tym,ze poviem svoj nazor,na seba upozornujem?Naozaj neviem,kam tento konik speje....

lucsyia
4. aug 2012

Určite že nemal právo na to, aby ťa udrel, nech už si ho provokovala akokoľvek, je dosť úbohé že ťa udrel... ak sa to opakuje, nech ťa má akokoľvek rád, radšej zober dieťa a choď preč.. vieš aby nebolo neskoro...teda ja osobne by som to tak spravila. Ja by som nezniesla ani facku od priateľa, kebyže ma udrie do hlavy a podobne by uvidel ...rob to hlavne pre seba a pre svojho drobca, veľa šťastia ☹

vancouver
5. aug 2012

@nercia
Nic nemusis vydrzat.Laska nie je otlkanie slabsieho a mas deti.Raz Ti Tvoje dieta povie,mala si sa rozvest a odist pred 20 rokmi.Zial to je realita. 😠

darinkazv
5. aug 2012

@kucerkaaa ... keby sme nemali dieťa, tak to urobím dávno ??? pri takomto správaní partnera by som práve kvôli tomu dieťaťu od neho odišla, keď už nie kvôli sebe. dieťa má žiť v láske a harmónii a nie v hádkach a násilí. aký dostane základ do života, keď bude počúvať hádky a vidieť, ako otec udrie mamu? a obviňovanie, že si ho ty vyprovokovala.... no neviem, prečo ho ospravedlňuješ. keby si mu aj rovno povedala "udri ma", tak normálny muž to nikdy nespraví. ak aj nemáš rodinu, ku ktorej odísť, existujú rôzne centrá a keď sa postavíš na vlastné nohy, budeš si môcť neskôr dovoliť aj prenájom, možno si nájdeš normálneho partnera. ale treba niečo robiť, nie čakať, že sa to zlepší. never tomu. a už len kvôli svojmu milovanému dieťaťu odíď od jeho otca. držím palce. 😉

nercia
Odpoveď bola odstránená
amadora
6. aug 2012

@kucerkaaa @nercia poviem vám to natvrdo ako dieťa týranej matky... oháňate sa tým že to robíte pre deti, že pre ne ostávate... lenže práve tie deti vám to raz budú vyčítať a odsudzovať vás za to, že ste to dopustili, že ste neodišli a že v tom museli vyrastať...ja mám z toho doteraz traumu! a viete čo? nikdy to nebude dobré! môžu vám nasľubovať že sa to nestane, stane sa to vždy a znova vždy to bude len horšie!

amadora
6. aug 2012

a ešte niečo... áno je to vaša chyba keď vás chlap udrie!!! nie prvý raz... ale tie ďalšie ktoré ste dopustili! lebo ste tomu mali spraviť koniec už po prvom raze. on vie že keď mu to prešlo raz, prejde mu to znova...

miriam11
7. aug 2012

Na otazku zakladanej témy odpovedam NIE. Treba odist.

sendy27
7. aug 2012

@kucerkaaa podla púrava nikdy žena nevyprovokuje chlapa aby ju byl to on ti dava take blbosti do hlavy že ho provokuješ bude sa to stupnovat odid od neho kvoli dietatu bude mat neskor traumu z toho ☹

lujza123
9. aug 2012

@nercia a ked to zacne byt 340 dni super ostanes? A ked to bude len 200 dni ostanes? To su tie prachy pre teba naozaj take dolezite? Dolezitejsie nez ty sama, dolezitejsie nez tvoje deti? Poznam zopar teraz uz dospelych deti co vyrastali v prostredi kde otec bil mamu a nikdy sa s tym nevyrovnali..budto su s nich nasilnici alebo maju traumu alebo sa podobne ako ty nechavaju otlkat. Ako si vyrastala ty? S najvacsou pravdepodobnostou velmi podobne, inac by si nedopustila aby sa to teraz opakovalo

lujza123
9. aug 2012

@amadora oni sa naohanaju, oni sa vyhovaraju. Jednoducho sa im asi paci ked ich niekto poriadne zmasti...len nechapem naco mali potom deti, keby su bezdetne tak by mohli kazdy den dostat po hube a nikomu by tym zivot nenicili

nicebaculka
9. aug 2012

pochadzam z takej rodiny kde moj otec bil mna a aj moju maminu,,, a pritom ani nepil mal taku povahu,, mama mu vzdy odpustila ale aj tak sa to opakovalo,, nie je to dobre,,,,vydrzala to 15ROKOV a potom si povedala dost,,, rozviedli sa a teraz je vsetko taka ko ma byt,, a sme vsetci stastni 🙂

jankali
9. aug 2012

@kucerkaaa Ahoj🙂 Ničenie rodiny by bolo, kebyže si vytvoríte takú rodinu, kde je bitka normálna, chlapček sa na to pozerá... potom časom on už bráni matku alebo je na strane otca - - poznačený na celý život. A ty zničená a možno aj mŕtva.. časom! Keď neprekúsneš, že ničíš rodinu, tak sa s mužom porozprávaj, pripravte si scenár, že pri ďalšom siahnutí na seba ODCHÁDZATE, a keď sa tak stane, potom už definitívne sa zariaď inak.. Viem, že je to ťažké, je o tom veľa literatúry aj na internete.. ja by som určite šla, aj keď vraj to týrané ženy nerobia, akosi si zvyknú... Hm. Máš život pred sebou, aj synček. P. S. A keď mužík takto komunikuje s tebou, že si dovolí, že preukazuje silu na tebe, možno to bude robiť časom aj na synovi - za múrmi bytu:((( TTak sa drž, pa, jana

naty1987
9. aug 2012

@kucerkaaa je jedno aky je to typ hadky ci mu vycitas ze sa pozrel na nejaku inu alebo ze chybaju peniaze...no nikdy nema pravo na teba siahnut! ja by som od takeho chalapa odisla hned co by to spravil!myslim ze nemas na co cakat nic sa nezmeni a ak aj ano tak len na chvilku ale o tom si sama aj ty pisala
ja som s priatelom pomaly uz 7rok a nie raz sme sa pohadali no on vie ze keby ma co i len raz udrie tak sa balim odchadzam je mi jedno kam ci k znamim alebo do nejakeho centra kde pomahaju matkam s detmi no neni on taky a ked ho vazne ale ze vazne moc nastvem tak si udrie do steny ale to sa stalo len raz za cely ten cas.
chlap co dokaze zbit zenu neni chlap ukaze len to ze je slaboh a on ti nestoji za to aby si s nim bola mas syna tak sa tes z neho

andreah25
9. aug 2012

Raz by na mňa muž položil ruku a bolo by to prvý a poslednýkrát!!!! Ak udrel raz, udrie i nabudúce - takže prepáč, ale debilná otázka tu bola položená - samozrejme treba odísť.
Bolo tu písané, že odísť nemôže, lebo ostane bez finančného zabezpečenia, lebo rozvod je hanba a pod. - sorry, ale to je debilné ospravedlňovanie sa pred sebou samou a je to jasným znakom toho, že žena stráca súdnosť....
Žiadne zabezpečenie nestojí za to, aby zo mňa niekto robil chuderu a slúžila som niekomu ako boxovací vak 😠 . Ak má totiž žena silu na to, aby vydržala mužove rany, je teda dosť silná na to, aby vydržala rany života - t.j. postavila sa na vlastné nohy a vytvorila si finančné zabezpečenie sama!!!
A rozvod je hanba???!!!! Kto to tvrdí? Tetky v dedine? Majte ma všetci radi, ale ja by som bola hrdá na to, že som sa mužovi postavila na odpor a nie že aby som sa hanbila - takí, čo tvrdia, že je to hanba, tí majú za ušami oveľa horšie veci, za čo by sa oni mali hanbiť!!!
A posledné čo k tomu dodať - čo bude z detí, ktoré sa doma pozerajú na otca, ktorý bije ich mamu?????

jankali
9. aug 2012

@jankali ...aha... @kucerka tu už dávno nebola🙂)

miskax2
9. aug 2012

@kucerkaaa utekaaaaaj co ti nohy stacia od takeho chlapa!!!!! ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

petribela
9. aug 2012

Pozastavujem sa nad ženami, ktoré zotrvávajú vo vzťahu s mužom, ktorý ich týra....ešte niekto dá otázku mám odísť keď ma bije,,,ako no coment,neviem či sa dá niečo na to povedať....najlepšie je,keď niekto povie zostávam s manželom kvôli deťom,tak nech sa deti pozerajú na hádky a bitky....žijeme v 21storočí......

annastasia22
9. aug 2012

ja sama mam zivy priklad vyrastala som v takejto rodine moj otec alkoholik a tyran mama sa odhodlavala od neho odist 10 rokov.10rokov tyrania potom zacal byt aj mna aj sestru,nakoniec sa to vyvrcholilo tak ze otec ked bol ozraty ma chcel podrezat nozom ale nastastie ma mamina zachranila a vbehla mu do cesty a on ju potom surovo dobil.....a to nehovorim ze popri tom prepil a prehral na automatoch vsetko byt auto nase sporenie na skoly.....nakoniec sme od neho usli cez okno na 1 poschodi...a byvali sme u starkej...nebola nadsena stale nas vyhadzovala povedala mame...aky strom taky strom ale mas tien....a mama na to ale ja chcem slnko!tak sme u starkej spavali len na madracoch na zemi a 3x denne nas vyhadzovala.po pol roku mama nasla byvanie na ubytovni nalicku garzonku ale boli sme stastne teraz tam robi spravkinu a pomohla nejednej zene s podobnym osudom.a moj otec?????skoncil ako bezdomovec! 😵 a som vdacna mame ze od neho odisla lebo neviem ci by som tu teraz bola.......

ellise
10. aug 2012

holky, schválně přihlaste se, která to udělala, kterou by chlap uhodil, tak hned zbalila dítě, věci a do 24 hodin byla pryč. Mně by opravdu zajímalo , kolik žen tohle dokáže udělat. Já nic podobného nezažila a tak nevím jestli bych to dokázala. Porotože odejít jen tak, je hrozně težké. A prohlašovat:... jen jednou by na mně sáhl, tak by viděl... může jen ten, kdo nazažilil od chlapa facku. Tohle může říct jen ta která to doopravdy udělala.

uberfrau
10. aug 2012

Vyznie to možno divne ale niektorým chlapom sa naozaj nečudujem, keď pritankujú svojim partnerkám 😀 teraz ma všetky určite odsúdite ale povedzme si pravdu.. aj chlapi majú len jedni nervy 🙂