icon

Z manželom sa hádame a bije ma. Mám zotrvať vo vzťahu?

kucerkaaa
5. mar 2011

S partnerom mame spolu rocneho chlapca, od porodu to ale medzi nami dost skripe a aj ked sme uz konecne za dobre, dlho nam to nevydrzi a nie raz ma pri hadke aj udrel a to aj do hlavy, stehna atd. je pravda ze som ho ku tomu aj dost vyprovokovala a potom som sa branila a vraciala som mu to ako len islo..je mi to ale strasne luto kvoli nasmu synovy, nechcem aby videl taketo veci a som s toho dost nestastna, len neviem ci sa mam este vo vztahu snazit, alebo utekat kym nieje neskoro.

amulienka
10. aug 2012

@uberfrau lenze chlap si pozna svoju zenu a ma vediet ze zena provokuje a radsej odist. muz co i len zdvihne ruku na zenu si nezasluzi ani tuto temu! ale chapem, nie vsetky maju za muza normalnych chlapov, najdu sa aj sedlaci

amulienka
10. aug 2012

@kucerkaaa da sa vydrzat vselico, ale ak sa to prenesie na tvojho syna utekaj a nezastavuj. inac odides aj tak, az ked sama uznas za vhodne, ze toto uz fakt staci. my ti tu neporadime. ale spravidla ak sa muz takto sprava a nebodaj si vsimnes ze aj sam zacne vyvolavat taketo situacie (ze sa to otoci, nie ty provokujes) tak by som palila prec.

hradnapani
10. aug 2012

@ellise ved nemusi hned pakovat kufre. Ja mam skusenost, ako to riesila moja mama, a kedze deti opakuju vzorce, ktore sa naucili od rodicov, som si ista, ze by som sa otlkat nenechala. Takze po prvej facke isla proste na policiu a udala ho. Pozerali tam na nu ako na mimozemstana, ale dosiahla svoje. Uz ju nikdy neudrel. A o rok sa rozviedli. Takze tak. Ludia sa k nam spravaju iba tak, ako im my dovolime. Je tp uplne jednoduche, az to niektori/ niektore nevedia (alebo nechcu?) pochopit...

hejdy00
10. aug 2012

ja jsem zastupce ditete, ktere videlo, kdyz otec matku bije. A je to neco strasneho, nikomu to nepreju a vasemu malemu taky ne. kdybych tenkrat mela z toho vetsi rozum, reknu mame hned at odejme pryc. Jen se to stupnovalo. Nemluvim o tom, ze se muze stat ze casem zacne ublizovat i diteti. Takze pokud je to tak jak jste psala, honem pryc i s malym!! Udelejte to hlavne kvuli sobe ale i diteti. Kazde dite si zaslouzi mit hezke detsvi i za cenu toho ze budou rodice od sebe

mirabelka212
10. aug 2012

ellise....tak sa zdvihnem a idem k rodicom alebo priatelom...ale ver mi, len raz by sa ma chlap dotkol....ze by ma udrel....tak ano balim veci sebe aj malemu....a som off.

ellise
10. aug 2012

@hradnapani já jen že spousta holek, tvrdí .. "já bych hned odešla" ale na poprvé to dokáže málokterá

hradnapani
10. aug 2012

@ellise jasne, chapem, lahsie sa o tom hovori, ako potom vykona. Ale aj tak fajn, ze aspon v teoretickej rovine je ich dost takych, ktore by sa bit nedali. Aj to je nieco... Ale snad sa prihlasia aj tie, ktore tak naozaj konali.
Alebo sa neozyvaju preto, lebo je takych malo, pretoze vdaka tomu vnutornemu nastaveniu si to k nim partneri ani nedovolia?

ellise
10. aug 2012

@hradnapani, dle statistiky je každá 5. žena týrána buď fyzicky nebo psychicky, ale jen malokterá dokáže odejít od muže, já si to ani neumím představit, jaká by byla reakce... asi snad po prvé, bych jen zalapala po dechu a doufala že to byl zkrat.... zaleží na okolnostech.... nevím ... a nepřeji to nikomu

dezzdemona
10. aug 2012

aj keď sa to stalo možno "LEN" 5x, muž nemá právo udrieť ženu! ani keby provokovala.. ja by som utekala.. čo keď raz bude bitka na dennom poriadku? čo keď nebude tĺcť len teba ale aj tvoje dieťa? myslíš, že dieťa, ktoré vyrastá v rodine, kde je násilie je "slepé"? .. takéto dieťa môže mať neskôr citové problémy.. v mene svojej ale hlavne v mene ochrany svojho dieťaťa zober nohy na plecia a utekaj. Kašli na takú rodinu.. aj tak by vám to nefungovalo.. toľko stresu, negatívnej energie. Dieťa ti ešte bude vďačné, že si ho nenechala trpieť (samozrejme neskôr, keď si situáciu bude už uvedomovať)
Ja ti prajem veľa odvahy, aby si sa správne rozhodla (za vás oboch) 🙂

hradnapani
10. aug 2012

@ellise to cislo je hrozne a je pravdepodobne, ze v skutocnosti je to cislo este horsie 😒 . Ved prave to, ze zeny nie su pripravene na nieco take a doslovne len zalapaju po dychu, ak sa to stane po prvykrat a dufaju, ze sa to nestane este raz. Som presvedcena, ze taketo spravanie treba zarazit v zaciatkoch a hned ukazat hranice odkial pokial... Kiezby to vedelo co najviac zien tak konat a otvorene povedat "tak takto teda nie!"

ellise
10. aug 2012

@hradnapani mám kamarádku ten její ji taky mlátil, zub ji vyrazil a taky ji dlouho trvalo než od něj odešla, pořád ho omlouvala, dávala mu šanci, chtěla zachovat rodinu, měla dvě malinké děti.... Nevýhodou bylo že žila asi 400 km od rodiny, nikdo ani nemohl poznat jak ji ubližuje, až se vrátila do česka a šla do práce, zvedla si sebevědomí a poznala že dokáže stát na vlastních nohách, tak až potom to dokázala. Od ní vím že je to hrozně těžké, ta žena musí být silná, aby odešla, musí mít někde podporu. A žena na MD je všechno, jen ne silná.

lujza123
13. aug 2012

@ellise ono mas trochu pravdu ze odist hned po prvej facke nieje take lahke, moze ist aj o skrat. Lenze nie je facka ako facka. Nasilnik sa prejavy omnoho skor, najskor trieskanim a rozbijanim veci, krcmovymi bitkami, agresiou....v tychto fazach vacsina zien opusti takehoto partnera, niektore to nechaju zajst az k prvemu napadnutiu ...podla mna pokial uz zena odpusti aj druhu facku tak je chytena do pasce. Prave tyrane zeny co opustili partnera to spravili az po dlhych rokoch, podla mna to musi mat clovek v povahe, proste nejake sklony k masochizmu, vyrazne submisivnu povahu, cudne predstavy o rodine este z vlastneho detstva ( velmi vela nasilnikov aj obeti vyrastalo velmi podobne)...nasilnici byvaju zvacsa aj vynikajuci manipulatori, po vytriezveni sa podaktory vedia straasne ospravedlnovat, odprosovat a slubovat zmenu. Casto to aj samotnych agresorov mrzi ale v novom navale zlosti sa nevedia a ani nebudu vediet ovladat. Proste bludny kruh.
Osobne som tiez zazila ked ma moj ex napadol...no napadol ehm krical a zacal so mnou triast, ziadna facka ani uder. A to som sa s nim okamzite rozisla, odstahovala..potom odprosoval veelmi veelmi dlhu dobu kym som mu dala druhu sancu. Lenze to bolo jeden jediny krat v celom desatrocnom vztahu, on bol inac velmi kludny a flegmaticky clovek. Viem ze to bol skrat, ale tak isto viem ze druhy krat by mu za ziadnych okolnosti nic podobne nepreslo.
Myslim ze vacsina normalnych ludi si vie tu jednu jedinu pripadnu facku odpustit a myslim ze vacsina normalnych ludi uz ked raz vylepi partnerovi, partnerke tak sa strasne hambi a neurobi to znova.

ursul
25. jan 2013

@nercia to sa važne nechaš prefackat za hypoteku? aj ked dvakrat do roka?

nercia
Odpoveď bola odstránená
czechzuzanaba
26. jan 2013

@nercia toto proste nepochopim....

nercia
Odpoveď bola odstránená
czechzuzanaba
26. jan 2013

@nercia Vis co, vubec nepochopim, jak se ti to muze zdat normalni 😕 Ne, ponizovani a biti - nikdy. Nerikam, ze si veci nevyrikame, ale normalne ferove, jako rovny s rovnym.

nercia
Odpoveď bola odstránená
czechzuzanaba
26. jan 2013

@nercia ok.

ursul
26. jan 2013

@nercia ja som len reagovala na tvoj koment,riešit ta nemienim ..tvoj život..len som prekvapena ,že je to u niekoho ok, tot vsjo..

sisaha
Odpoveď bola odstránená
irriss
26. jan 2013

Moje kamaradka se nechavala bit "rada".(a nebo si zvykla?) 😒
..jednoduse .vedela, ze kdyz to par hodin pretrpi...ze pak nasleduje nekolik dni "noseni na rukach,kytic a velke Lasky.."

az jednoho dne byla zbita tak, ze se ji odrthla placenta a narodil se chlapecek,ktery zustal na vozicku...
uz neni cas ani po zbiti "nosit ji na rukou"..uz musi na rukou nosit sveho syna.. ☹

p.s. k biti nebyla nutna provokace,zadny duvod....stacilo malo osolit polevku ☹

meiwe
26. jan 2013

Prvy krat ma moj byvaly muz sotil az som spadla na zem kvoli tomu ze som sa bavila s jeho kamaratom, skocil na mna a chcel ma fackat, kamarati ho odtiahli prec, nasledne ma jeho kamarat zobral a prespala som u neho, druhy krat ma udrel ked tam prisiel za mnou a bral ma domov celu cestu ma mlatil, aj u nasich doma, ozraty..... Nasledne sa ospravedlnil, a ja som mu naletela, nic sa dlhu dobu neudialo, az sa som otehotnela, to mal novu robotu a novych kamosov s ktorymi sa flakal po nociach, ozieral sa a fetoval marihuanu, chodil domov a rozbijal dvere, udrel a obtazoval mna, zas sa ospravedlnil zas som odpustila, plakal prosil, , narodil sa Tobinko so svojimi diagnozami, vtedy ma drzal nad vodou, ( cudne ale je to tak) , dlho sme boli ja a maly v nemocnici zmenil robotu aj prostredie ale zial co som ja nechcela vidiet nezmenil alkohol, 😖 , zas konflikt, zas prosenie, v 9 mesiacoch maleho dosiel o robotu a mne bola ponuknuta tak on ostal z malym, ( podotykam ze ako otec je skvely, o Tobiho sa stara prikladne), fungovalo to cca rok, rok a pol, nasiel si robotu a zas novych znamych s alkoholom a zenami, zasa ten isty kolotoc, tak sme sa rozisli na rok, on si ku mne hladal cestu dlho som ho ignorovala s nerozpravala sa s nim, po case som verila ze sa zmenil, a stal sa mi uraz a bola som nutena sa nastahovat k nemu, inak by som to s Tobim moc nezvladla, sadra cez celu nohu a male cca3,5 rocne dieta odkazane na cas moc nesli dokopy, chvilku to klapalo, lenze zas kamarati chlast a vycinanie, a pridalo sa aj ine, okrem bitia, zas prosby ospravedlnenia, a tak to slo. posledny rok sa zmenil ale ja som to uz nechcela zazivat a tak som odisla, maly je striedavo u neho a u mna, je velmi zvlasne ze maleho miluje a dokaze sa o neho postarat to som si ista, inak by som mu ho nedavala, pri nom nepije,...... Ja som stasna s novym partnerom ktoreho strasne lubim a ci veris aleno nie az teraz zistujem ze su na svete aj iny lepsi a milujucejsi muzi,ktory ta nebudu tyrat, bit a ktory ta beru ako nieco zvlastne, dobre a hlavne seberovne.Tento muz mi otvoril oci, miluje mna aj mojho syna a mali sme konflilty a on len mlcky stal a vypocul si co ma trapi, potom sa zobral zapalil si, vratil sa a pohladil po vlasoch a povedal prepac....... Ci veris alebo nie aj na teba caka niekdo kdo bude milovat teba, nebud hlupa ako som bola skoro osem rokov ja.......

irriss
26. jan 2013

@nercia
Nebudu Te resit...ale budu resit Tve okoli. 😉 o kterem pises,ze je plne "problemovych vztahu"..
Z toho vyplyva, ze se obklopujes a srovnavas s okolim,ktere podle mne neni normalni, a pritom ho Ty 😔 za normalni povazujes..
Zalezi i na nas,jake okoli si vybereme..z jakeho okoli cerpame a z jakeho okoli si bereme priklad..

pises, ze se to stane 2-3x do roka...zajimalo by ne,jak dlouho ti trva se z toho vzpamatovat.. 😖
pises, ze nejsi "idelna"..za tim se schovava CO? 😨 ze si vlastne za to muzes sama? V tom pripade by to bylo vysvetleni,-proc Ti to nevadi,proc v takovem vztahu setrvavas a proc takove chovani omlouvas.. 😔 a hlavne odevdane prijimas.. 😔 😢

p.s. Psala jsi o detech..ze jde vlastne o ne.., ze jsou stastne..
a( bud se to odehrava bez jejich pritomnosti
b) jsou se situaci smireni, protoze si zvykly..

nercia
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
26. jan 2013

@nercia teraz som ostala akože v šoku 😲 😲 nebude to hádam až take zlé s tými hypotekami,ked donedávna si investovala riadne prachy do nemenovanej plastiky 😅

nercia
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
vancouver
27. jan 2013

@nercia
Pisala som Ti uz 5.8.2012.Teraz mam na Teba jednu otazku.Povedal Ti uz niekto ,ze si krasna zena?
Boze taka krasna zena a tak malo sebavedomia.!Podla fotografii,Tvoj muz moze byt stastny,ze Ta ma.Alebo na Teba ziarli?
Postav sa rano pred zrkadlo a povedz si:'Ja som niekto." O tych detoch som Ti napisala 5.8.No aje to zialbohu pravda.Lebo je lepsie sa ucit na cudzych chybach,ako na svojich. Zdravim Ta. 🙂

kykka
Odpoveď bola odstránená