Za kým ísť, keď sa chcem poradiť ako ďalej so životom?
Ahojte dievčatá. Prosím vás keď potrebujem poradiť ako ďalej so životom (práca, rodina a pod.) za kým je najlepšie zájisť aby mi utriedil myšlienky? Coach? Alebo psychlóg? Nikdy som takto nebola ale cítim, že sa motám vo všetkom a potrebujem poradiť.
Z toho vyplyva ze si nerozhodna tak ako ja, mne pomohlo hovorit si afirmacie pred spankom a hned po zobudeni, ze moje rozhodnutia su spravne, vsetko co sa rozhodnem je premna najlepsie, a este kukni na yt michal drienik
ahoj. Mam kamosku psychologicku a teda isto by som ti poradila ist sa porozpravat s niekym podobnym. Psycholog praveze riesi taketo veci a uz len vyrozpravanie sa, ti pomoze. Ono, ani psycholog ti neda radu a nerozhodne sa za teba...to musis spravit ty,ale velmi ti pomoze so spravnymi otazkami, formulovanim, atd... drzim palce, aby si natrafila na toho spravneho
Skus si pozriet na fb dennik mamy 8 deti. - Nika Macinska, ja ku nej chodim na poradenstvo. - ma vela skúsenosti a radi ohladom rodiny - deti ale aj prace.
Mňa najrýchlejšie a najlepšie nasmeroval Boh a viera, chod na generalnu spoved,do kostola,na prijímanie, chod na zopár omši a dôkladne počúvaj kázne...kto chodí každú nedeľu na kázeň nemá vôbec s týmto problém,ver mi prešla som si peklom,vyhorela som,mala som depresie, chodila som ku psychológovi,prešla som na ezoteriku a do sekty...meditácie mi vôbec nepomohli v tomto,ešte viac som sa šla zblázniť z tých myšlienok,lebo všade ti kazu myslí pozitívne a nemysli na zle veci,ale práve naopak sa mi to dialo,aj keď som s tým silno bojovala a zapasila,lebo ako môžeš nemyslieť na ružového slona,že??????!!!!! To sa proste neda,ludska myseľ je tak naprogramovana,nemáš zápasiť so svojimi myšlienkami....daj si vysvetit byť a všetko prejde...mne sa konečne začal novy život aj zdravotné problémy prešli keď som sa vrátila ku kresťanskej viere a Bohu. Každý deň mu za to ďakujem a každý den sa s ním rozprávam.
@vanilka83 ja podobne... aj ja ked som uz prehľadala všetko, prešla som si kadečím, nepokojom, depresiou, problemami, ťažkou chorobou, pokoj som našla až v Bohu... sviatosti, sv Pismo a modlitba srdcom v sukromi, v tichosti, nenahraditelny pokoj ♥️ ten, čo ma stvoril a pozná ma najlepšie, vie presne, čo potrebujem 🤗
Skús psychológa.su aj online .dobrá skúsenosť s " k sebe" tam nájdeš viacero psychológov .
Skús toho psychológa
@miadi na sk sú veľmi slabí psychológovia.. priam biedny, určite by som nešla hľadať pomoc k nim.
Vzťahový kouč??🤭 No čo ja viem?Žijeme v smiešne modernej dobe, každý chce byť každým a nikto v skutočnosti nič nevie 🤷♀️ len sa všetci hrajú na akúsi pomoc.
Potrebuješ nahliadnuť do seba,do svojho vnútra.. až do hĺbky, sebapoznanie, sebarealizácia.. poznať svoje vlastné JA .. to čo chceš ty ,iba TY .. nikto iný.
V tomto psycholog, psychiater ani kouč nepomôže, to chce hlbšie vnímať SEBA .. až k podstate svojho žitia bitia sa treba dostať, do svojho stredu.
Kouč alebo psychológ, ale v tvojom prípde skôr kouč. Ja som absolvovala aj aj a odporúčam každému. Nestačí sa porozprávať s kamarátkou…
A zacni citat knih, mozem ti odporucit ak chces. Mne velmi pomohli. Napis mi spravu ak by si sa chcela poradit s niecim.
Ahoj, ja chodím k psychológovi. Nechápem tie reči, že psychológ Ti nepomôže a ísť za mamou, sestrou, kamoskou. Tí Ti už väčšinou podvedome povedia, čo chceš počuť. Jednak psychológ je úplne, že nezávislý poslúcháč a ešte k tomu profesionál. Taká terapia je super a nieje to žiadna hanba. Odporúčam každému ✌🏻
@athena27 myslite, že to stačí? Pomoc psychológa je niekedy dosť nutná
Ja som to skúšala sama, zial, neporadila som si. Lebo keď sa zavrelo jedno, otvorilo sa druhé, neskor to prvé vo väčšej intenzite a bol to začarovaný kruh. Riesila som to s kamarátkou, ktorá vypocula, poradila, ale predsa len - je nestranná a navyše, tiež jej nepovie človek úplne všetko do detailov. Začala som chodiť k psychologicke, najskôr teda na parovu terapiu, ale to sme ukončili. Ja som sa rozhodla pokracovat sama a vobec nelutujem “vyhodené peniaze”. Ona presne vie, kam ta potrebuje svojimi otazkami dostať, presne sa vie chytiť veci, ktoré sú pre teba ozaj dolezite a veľakrát sa ti možno nebude úplne pacit, čo ti povie, ale povie to tak, že ti to naštartuje rozmýšľanie úplne inym smerom. Takze ja sa rozhodne prikláňam k psychologicke, ak vieš, že si nevies poradit sama. Veľakrát sa otvoria take veci, ktoré by si v živote nepovedala a dokáže ta to posunúť úplne inde. Potom síce asi budú nejaki ľudia, ktorým bude vadiť, že “si sa zmenila”, ale ten pocit vymotavania sa zo začarovaného kruhu stoji za to.
Ja odporucam psychologa,je to na dlhsie asi,ale urcite pomoze,tak ako mne.Skusila som aj plateneho terapeuta,bolo to este horsie…
Ak ste na instagrame navštívte @salka_lasky alebo @posilnovnamysle Na Slovensku je tiež skupinka aktívnych žien akcnezeny.sk tie nájdete aj na Facebooku aj na IG resp. na iných soc.sietach, sú veľmi aktívne a robia celkom fajn aktivity, tak môžu pomôcť, hoci zo začiatku to až tak nemusí vyzerať.
PS držím palce
Ja by som išla za psychológom. Na rozdiel od rodiny je nestranný. Nič zač teba nerozhodne, ale aspoň nakopne 😊 Veľa šťastia 🍀
@w3ronika77 🥰 nech je Boh s tebou a nech ta sprevádza,všetko dobre želám 💗
Tiez som sa nasla v takej situacii. Isla som za psychologom. Pomohol, nasmeroval, poradil....som spokojna
Je dolezite zistit priciny, porozmyslat, co citis naozaj... Chaos v hlave, unava, smutok, beznadej, nic ta netesi?nenaplna?zle spis? Busi ti srdce? Lakho ta nieco rozhodi?
Pretoze ak to je depresia, sama si nepomozes. Cim skor najdes lekara, psychiatra, tym skor sa ti na tvar vrati usmev a bude ta tesit aj to, ze svieti slnko..
V tom si sama nepomozes...
Mozem sa votrie s otazkou, ci mi viete odporucit dobreho psychologa v Bratislave? Dakujem
Baby, hlavne nie ziadne sestry, mamy, kamaratky. Tie mi nepomozu akurat ma este viac domotaju. Nemaju nestranny nazor a budu sa ma snazit nasmerovat na to co by bolo najlepsie podla nich. A potom este budem mat vycitky, ze ich nepocuvam ked sa rozhodnem inak.
Mozno este skusim si to vsetko napisat ale toto mi tiez nikdy moc nepomohlo.
@derdia to vobec neni ten problem. Ja som v pohode, stastna, spim dobre, v partnerstve nemame problem. Akurat neviem kam mam do buducna nasmerovat svoj zivot. Uplne v skratke ci mam nastupit do prace č.1, prace c.2 alebo ist na dalsiu matersku.
Pri hladani coacha je dolezite ich zameranie. Ak najdes takeho, ktory pasuje k tvojej dileme/teme tak je to skvela pomoc. Coach je totiz vacsinou niekdo, kdo uz podobny problem mal a nejako ho vyriesil. Na instagrame ich urcite najdes dostatok, treba sa skutocne zamerat pri hladani na ich konkretnu specializaciu. Toto dokaze samozrejme aj niekdo z tvojho okolia ak uz mal podobny problem, samozrejme nie tak systematicky ako coach. Ja som mala 2 kratke stretnutia ked som potrebovala poradit k teme co ma zaujimala o oba razy mi to super pomohlo, doslova nakoplo mnohymi napadmi a inspiraciami. Iny pohlad niekedy skutocne pomoze hlavne od ludi, co vedia ako ta nasmerovat a maju k tebe neutralnu vazbu. Koniec koncov rozhodnutia ale musis nakoniec uskutocit sama.
Možno len moc premýšľaš, analizuješ a riešiš.. 🤷♀️ niekedy je to na škodu.Daj veciam voľný priebeh ,oni sa vykrištalizujú sami.
Tu sa treba rozhodnúť podľa okolnosti, zobrať do úvahy svoj vek, zdrav.stav, tiež aj manželov názor, či chcete teraz ďalšie dieťa. A ak prácu tak si vybrať tú, ktorá bude vhodnejšia s ohľadom na starostlivosť o dieťa, manželove zamestnanie, aby ste čím najlepšie zvládli novú situáciu. Toto by som riešila najskôr s manželom.
@katkine_terapie to asi ano, pre autorku to moze byt cesta. Ja som len napisala vec z mojho pohladu, tak ci tak sa musi clovek rozhodovat sam a ani coach a ani psycholog za jeho rozhodnutia zodpovednost neprevezme. Ale ak nema blizke osoby, ktore dokazu byt objektivne a vidiet veci s nadhladon, tak, samozrejme, aj coach alebo psycholog mozu byt dobrou barlickou.
Myslim, Ze tvoja situacia je velmi podobna situacii, v ktorej je v dnesnej dobe kopec ludi. Ja by som poradila psychologa a citat knihy( mne napriklad pomahaju motivacne knihy). A tiez kludne napis tu, alebo do spravy, myslim ze kopec bab bude vediet poradit.

@maxalla problém je v tom, že kamarátka je v tomto vzťahu citovo zainteresovaná (ak odhliadneme od odbornosti) a preto nevie objektívne posúdiť situáciu svojej kamarátky, vždy tam bude to emocionálne prepojenie plus jej vlastné skúsenosti (prenos-protiprenos). Psychológ, psychoterapeut a dokonca ani kvalitný kouč citovo zainteresovaní nie sú a teda budú mať na situáciu minimálne objektívnejší náhľad.