Zakázaná láska
Som slobodná a o chvíľku budem mať 25 .Zamilovala som sa. On ženatý/slobodný 30tnik. Ale je to príliš komplikované. Skôr než ma niekto odsúdi, iba chcem povedať, že nikomu nemám v pláne rozbíjať, ani manželstvo, ani rodinu. Manželstvo už rozbité má a rodina, žiadna nevznikla. Proste jeho manželka ho opustila ani nie po roku od svadby jednoducho bez rozlúčky odišla a už sa viac nevrátila, od tej doby prešli už dva roky. Je teraz on nútený prežiť svoj život bez lásky, lebo pred Bohom jej sľuboval vernosť? Zamiloval sa i on do mňa, a ja som mala pocit, že naozaj nerobím nič zlé, ale okolie je samozrejme proti. Ide o to, že on chce požiadať o anuláciu manželstva, no to nie je jednoduché a ja ho nemôžem ani vidieť. Samozrejme sa všetko začalo riešiť, ale i cez ukradnutú chvíľku nás videli a teraz to on nezvláda, nekomunikuje so mnou a ja som zúfalá, zúfalá láskou k nemu a k nášmu spoločnému šťastiu. O rozvode on počuť nechce, chce aby sa to vyriešilo iba cirkevne, lebo tak to je pred Bohom správne. Nechcem mu vypisovať a uhnať ho niekam, kam nechcem, ale trápim sa. Čo robiť?
kazdopadne s nim musim hovorit to je jasne......
@inkanocka uplny suhlas s @moonlight1210 ja len doplnim, ze ak by ta chcel, spravi vsetko preto, aby ta nestratil, aj za tychto cirkevnych okolnosti. On naopak robi vsetko tak, akoby mu to bolo jedno....budes budes, nebudes nebudes...Prepac, ale ja mam pocit, ze svoju zakonitu este stale miluje.
Moslimka prestúpila na kresťanstvo??? Takých vo svete nieje veľa a niektoré z nich prenasleduje ich vlastná rodina, aby ich mohla zabiť. Moslimka na Slovenku, ktorá prestúpila na kresťanstvo by asi neunikla pozornosti médií - i keď možné to je. Podľa toho, čo bolo napísané, ten dotyčný je pravdepodobne katolík, ale konvertovanie z nekresťanského náboženstva na katolícke nieje jednoduché. Len príprava na krst ak sa niečo nezmenilo trvá dva roky. To, že by po tom všetkom nemohla zostať na Slovensku sa mi zdá tiež nepravdepodobné - spĺňa hneď dve podmienky na azyl - 1. za účelom zlúčenia rodiny a 2. ako moslimka, ktorá konvertovala má dôvod mať opodstatnené obavy z prenasledovania vo svojej krajine....
Navyše anulácia manželstva nezávisí od toho ako sa jeden z partnerov správa v súčasnosti, ale skúma sa, či boli prekážky v ČASE uzatvorenia manželstva. To, či sa s Tebou stretáva alebo nie, je v tomto smere úplne irelevantné, ale gratulujem k fantázii, či už Tvojej, alebo toho pána.
@sandracs ja by som to tak dramaticky nevidela. vsak nie vsetci moslimovia to beru vazne. ak to bola napr. nejaka turkyna, co zila v anglicku a tam sa zoznamili a potom sa vratila naspat do anglicka, tak snad ju tam nikto zabijat nebude.
@paskolinka ahoj, preto som napísala "niektoré z nich". Nepatrím medzi antimoslimských fanatikov, žila som dva roky v Líbii, napriek tomu mi ten príbeh celý vyznieva nepravdepodobne.
@sandracs mne sa to az take nepravdepodobne nezda. jedine, co vidim ako trochu zadrhel, je ten prestup na katolicku vieru, lebo tiez by som cakala, ze to bude dlhy proces. na druhej strane, poniektori knazi pokrstia aj zosobasia takmer bez podmienok, tak by som sa nedivila, keby ju niektory prekrstil na pravu vieru aj bez pripravy 😉 a zase konvertovat mohla aj este v case, kym boli v zahranici a tu sa uz len zobrali...
@inkanocka aj ked manzelstvo cirkevne anuluju (co je mozne, bezne sa to deje) neznamena to, ze bude formalne rozvedeny. aby ste sa potom mohli vziat, potrebuje aj rozvod na sude.
a mas 25 a dakto ti zakazuje sa s nim stretavat? zijete v stredoveku v podruci rodiny, co vam ako dospelym prikazuje co a ako?
ak ho zena ozaj opustila, tak by nemal mat problem sa rozviest. ak ho ma, nie je s nou citovo vyrovnany a nemiluje ta tak, ako si myslis.
Pokial je jeho manzelka moslimka a Vy obaja ste katolici, s anulaciou by nemal byt problem, hoci sa to v tomto pripade skutocne riesi az cez Rim (terminus technicus je "privilegium petrinum" - rozviazanie manzelstva v prospech viery). Tak ci onak, to ci sa spolu stretavate, ci Vas niekto vidava atd. nema absolutny ale skutocne absolutny vplyv na to, ci Cirkev ich manzelstvo anuluje, alebo nie. Skor by som za tym hladal na strane Tvojho partnera iny dovod...
UZ to je asi ja tak cele jedno, lebo stale nekomunikuje, uzavrel sa do seba a tym mi velmi ublizuje :(
@inkanocka Ja by som sa Ta chcela opytat, ci ste sa rozpravali, ze chcete byt spolu, ci ste sa dlhsie stretavali a ci ti jasne povedal ako si to medzi vami predstavuje...
Alebo to bolo take, ze "jasne, ze ta lubim, daj si dolu tricko..." Prepac, ja som asi prilis realistka, ale tiez mam skusenosti, ze ak chlap chce byt so zenou, tak je. A ak by naozaj slo o ludi (a muzi bez nazoru sa mi tiez nepacia), tak sa s tebou stretne aspon tajne.
Viem, ze ked je niekto namotany a presvedceny o svojej pravde, ani parom koni ho neodtiahnu od toho nepodareného objektu svojej tuzby a vacsinou si prezije svoje waterloo, ale tak prisla si sa poradit...takze asi si zvedava na ine nazory. Moj nazor je, ze mu moc nezalezi, lebo by komunikoval. Take, ze "nevyrovnany sam so sebou" a "potrebuje cas", take ja nezeru. Ak by ta mal rad, vysvetlil by ti pohnutky, preco sa teraz nebudete stretavat, alebo za akých podmienok sa budete. Ale take telenovelove, ze "oooo, chcel by som, ale osud nam nepraje..." tak to ee. Pride mi to ako kopa výhovoriek. Prepac, rada by som sa mylila a prajem ti aby si bola stastna, ale moj nazor sa niekde blizi k @adri266. Podla mna ta nelubi...ale prajem ti aby to bolo inak.
Vzdy sme hovorili o všetkom dokonca i o plánoch do budúcna napriek všetkému nestrácam nádej ta umiera posledná. Skutočná láska prekoná všetky prekážky
dovod na anulaciu cirkevneho zvazku staci ten,ak on uvedie,ze manzelka odisla a nema v umzsle mu dat dieta, zalozit si plnohodnotnu rodinu. Vtedy moze cirkev manzelstvo rozviest,lebo neplni tu podstatnu funkciu. Zena ma byt pri muzovi a priviest na svet dieta. Samozrejme nie kazdy sa takto rozvadza kvoli bezdetnosti,ale tak to manzelstvo neplni svoju funkciu. Mojej babky sestru takto cirkev rozviedla
o tom, ze "skutocna laska prekona vsetky prekazky", pri vsetkej ucte, toto je dost naivny nazor.
Aj v otazkach lasky sa treba obcas riadit zdravym usudkom, lebo potom to nie je laska, ale obycajna zavislost na tom druhom. "Ved on ma miluje, tak to urcite prekoname". To je hlupost. Ked vidim, ze chlap sa ku mne takto sprava, veci neriesi, ale od problemu uteka, tak laska-nelaska, toto je skor uz trapenie a z jednej alebo druhej strany tomu treba urobit koniec. Milovat ho mozes, ale k vyrovnanemu a naplnenemu vztahu jeho spravanie nepovedie.
Nechcem sa nikoho dotknúť, možno takto skutočne niekto žije (dúfam, že nie), ale mám pocit, že @inkanocka si z nás robí prdel. Takáto kravina, to ani nemôže byť reálny život. Kvôli tomu, že vás niekto videl, má on zlú náladu a nekomunikuje s tebou? Dospelý 30 chlap, ktorý sa s tebou vyspal a ktorý teda tvrdí, že ťa miluje, s tebou preruší kontakt, lebo vás niekto spolu videl??? 😕 Prepáč, ale teraz neviem presne, buď má on IQ 25 pod nulovou hranicou, alebo ty, že mu toto zožerieš... Ale zostávam pri tom, že si robíš srandu, možno chceš napísať knihu a zisťuješ, či je takáto zápletka uveriteľná. No áno, bola by, ak by si písala telenovelu a la jednoducho Mária, len to premenuj na jednoduchá Mária. Žiadna žena so sebou nenechá takto hádzať ako s handrou. To už len potvrdzuje moju mienku o kresťanoch, že sú to zmrdi 🙄
@indiankaindi pobavila si ma 😀 je to ozaj postavené na hlavu ale verím že niektoré ženy toto riešia...
Utekaj a rýchlo. Mne pripadá ako náboženský fanatik. Manželstvo stratilo svoj význam. A ak to neriešil doteraz, tak to riešiť nebude. On nie je vysporiadaný s tým, že ho manželka opustila. Niečo iné prežíva a inak sa správa. Ak by to myslel vážne riešil by to radikálne, najkratšou cestou - rozvodom. Nežijeme v stredoveku predsa. Ak chce anulovať manželstvo je to cesta bez jasného konca.
@zabka79 dalsia tema na uzatvorenie..... 😀
@indiankaindi Plne súhlasím s celým Tvojim príspevkom až na poslednú vetu, nakoľko som kresťanka a za "zmrda" sa nepovažujem.
by ma zaujimalo ako to dopadlo :D
ako to dopadlo, jeho laska zrejme nebola laskou, ja som stale single a cakala som na nho kym mi v novembri neposlal spravu s tym, ze sa zamiloval do inej, ze ma ma rad a dakuje mi za vsetko . Ci sa jeho anulacia vyriesila neviem, ked nie, zahada ze so mnou nemohol byt lebo je zenaty, ja som si nasla ine priority v zivote a verim ze ten pravy si ma raz najde 🙂
😀 😀 😀 😀 ja som myslela ze je to debato o tej tureckej telenovele co teraz chodi 😝
@letasi ja som hladala tu telenovelu povodne ale tak prečitala som diskusiu :D:D ale telenovelu som nenasla :D bo mi bolo smiesne ze 18r baba dostava kazdy večer pusu na dobru noc, nechodi nikam von, nemala este frajera ... cele divne :D
@inkanocka drzim prsty raz ten pravy pride, tento si ta nezasluzil

@inkanocka jedna zakladna vec, ktora plati za vsetkych okolnosti: ked chlap chce, vie.
A ked nechce, nasadi zenske chovanie.
Trpenie, prekazky, chcel by ale nemoze, musis to predsa pochopit, ....
Myslim ze on nechce.
Keby chcel, tak vysvetli, upokoji, cokolvek. Ale nenasadi strohe odpovede a mlcanie.
Moze brat do dolsedku povinnost nevidat sa (inak cirkevny rozvod niekedy trva roky, tak neviem ci toto idete podstupit do dosledku). Ale vysvetlil by to aspon.
Mne to pride ako ze si hracka pre neho. Chvilu bude tak potom zase tak. A ty si budes vymyslat x vysvetleni preco.