Zbila som dcéru
Veľmi sa hanbím a preto to sem dávam anonymne, aby ste nevideli moju hnusnu papuľu 😭
Celý týždeň som v strese, mám nervy, nič nestíham a fakt už nevládzem. Ráno vstávam do roboty o 4, aby som všetko stihla, domov sa vraciam až o pol 3 poobede... S manželom sa neustále na niečom hádame a ja to už fakt nezvládam..... Dlhy máme až po uši a naozaj neviem, že ako prežijeme ďalší mesiac a do toho dcéra stále len škrieka! Dneska ma veľmi vytočila, keď cirkusovala a ešte sa aj o zem hádzala a nie a nie ju ukľudniť, tak mi praskly nervy a strelila som jej tri facky....😭 Je mi to strašné ľúto a zožiera ma to! Nechcem svoje dieťa bit, nechcem jej ubližovať veď je to to najcennejšie, čo mám, ale ja už fakt nevládzem a asi sa zbláznim... Chodím ju v každej minute kontrolovať, objímať a oppravedlnovat sa, ale neviem sa ukľudniť. Som asi fakt zrelá na psychiatriu..
Neviem si to predstavit fackat dieta, ja som dostala vela faciek a bolo to velmi ponizujuce, ale ako 4rocna si nepamatam skoro nic, a mali sme prisnu vychovu odmalicka. Myslim, ze dcerka na to zabudne, vidi ze ju miluješ, ospravedlnila si sa, vyobjimala ju, bol to skrat ako pises. Nabuduce budes lepsie vediet vyhodnotit situaciu a radsej si zahryznes do ruky alebo co. Ked mam niekedy toho takto dost, citim sa ako hrozna matka lebo najviac si to odnesu deti, nebijem ich ani nevyvadzam ale som vtedy podrazdena , radsej sa zavrem do kupelne na par minut nech sa spamatam a tak... neboj, bude dobre 🍀
4 roky? ja som myslela, že aspoň 15 🤦🏻♀️ takto to mám doma ja.. trucovitú pätnástku ofučajú za každú sprostosť a malého škôlkara.. facky u nás nelietajú nech som akokoľvek unavená, podráždená, atď. Nabudúce radšej odíď z izby a nechaj ju trucovať. Bez diváka nie je divadlo. Na môjho malého to funguje - až skončíš, príď za mnou a môžeme sa hrať. Vždy mu potom vysvetlím, že to nebolo pekné a navrhnem mu iné riešenie jeho veľkého problému 😉 držím ti prsty 💗
Ty si dceru netrestala fyzicky,ale vybila si si na nej svoje nervy a to obrovsky poklesok. Asponze si to uvedomujes. Tvoja dcera je dieta a deti skriekaju,vymyslaju,skusaju hranice. To,ze vy mate dlhy,za to ona skutocne nemoze. Ja teda neuznavam ziadne bitky,niekto si vie obhajit jednu dve po zadku,ok. Ale vybijat si nervy na ubohom,bezbrannom dietati. Mne samej,keby sa to stalo,tak sa vsemozne snazim robit nieco so svojimi nervami,aby som to viackrat neurobila. Netrap sa,uz sa stalo,mas poucenie do buducna. Skus sa ukludnit,nejako sa pretlciete,vzdy je nejake riesenie.
Hlavne si to nevycitaj, stalo sa, ospravedlnila si sa. Každý človek občas ma nervy, občas urobí niečo, čo vlastne ani nechcel. Samozrejme internet znesie veľa a MK ešte viac. Ja tiež občas chytím nervy, ale snažím sa ovládať. U vás je problém s financiami a to ti spôsobuje veľký stres. Tým pádom reagujes prehnane aj na veci, na ktoré by si reagovala kľudne, keby si oddýchnutá psychicky. Skús nejak porelaxovat, prechádzka v lese, beh alebo teplý kúpeľ. Verím, že Vaša situácia sa zlepší. Dcérka bude v pohode, neboj. Aj ona možno reaguje na situáciu doma. Deti sú ako radary. Skús pozrieť Nevychovu, tam sú dobré rady, ako zvládnuť vzdor. Drž sa. 🍀
Ak je na teba toho veľa vyhľadaj odbornú pomoc...moja dcéra dostane po zadku keď jej není radi...ale facky?? 4rocnej?? Ako takýto extrém som ešte nepočula...a to vážne ti nakladať nechcem...
Len sa spametaj žena!!
Ono je to tak, ze dieta pistalo a plieskalo sa o zem, lebo citilo z teba tu nervozitu a nepokoj :( to poznam aj na mojich detoch... vies co, ono v rodicovstve clovek spravi chybu, ale vzdy je tu nove rano a da sa vela veci zmenit a ist dalej... nerob si vycitky... robis, co mozes. Zmen ine veci, ktore vies, ze ta vycerpavaju a vsetko bude lepsie.
Dobre, rupli ti nervy, ale do budúcna si prosím skús pozrieť niečo, čo tvoj stres a agresiu zmierni, alebo sa nauč, ako ju presmerovať inam.
Moja mama to tiež nezvládala, bohužiaľ až do mojej dospelosti a priznala sa, že nás ako malých trestala hlavne psychicky ako fyzicky a že keď som mala 4 roky (ja si to nepamätám), tak vraj som ju nejak vyprovokovala a zbila ma, že som sa stočila do klbka a stála nadomnou s päsťou a prosila otca, nech ju zoberie, lebo že ma zabije. S týmto sa ‘chválila’ pred rodinou. Potom ma mlátila tak, že som mala modré nohy a na tréningoch v plávaní som sa za to hanbila. Učiteľka to s ňou chcela riešiť cez sociálku, ale ona bola sekretárka na tej škole, takže sa len na tom zasmiala. Liezli jej na nervy v puberte moje vlasy, čo mi zakrývali polovicu tváre, tak vzala nožnice a ostrihala mi ofinu do pól čela. Podozrievala ma, že beriem drogy a raz keď som sa vrátila domov zo školy, na stole bolo niekoľko krabičiek testov na drogy. Stále som sa pýtala, prečo ma tak strašne nenávidí? Chcela som sa zabiť, aby jej bolo lepšie. Atď atď atď V dospelosti všetok ten psychický a fyzický nátlak prepukol v úzkostno-depresívnu poruchu. Ale necítim k nej nenávisť. Túto kapitolu som uzavrela.
Píšem ti to preto, pretože ty máš šancu byť lepší človek a máš šancu sa zmeniť a robiť s tým niečo, aby sa to neopakovalo. Každý chybujeme, ale vždy to môžeme zmeniť, kým je čas 🙂 Držím vám palce, aby sa to u vás zlepšilo po všetkej stránke a určite si dobrá mama a hlavne- každý sme len človek. Hlavu hore a drž sa ❤️
... uplne pomyleny prispevok o tom, ako je to vlastne uplne v poriadku fackat dieta a ma vyse 70 lajkov..
Zrejme sa poniektore v tom nasli.. Ved co, pekne si zracionalizujme nespravne a skodlive chovanie a budeme sa citit lepsie.
Nikdy, nikdy nie je v poriadku fackat dieta, tak ako (zvycajne) nefackame muza, sefa, protivnu susedu, tak nefackame deti.
Pri biti a fackani deti vzdy ide o zlyhanie dospeleho, silnejsieho, skusenejsieho..
@autorka je dobre, ze si uvedomujes, ze to, co sa stalo je zle. Neuzieraj sa tym, ale sustred sa na to, aby sa to uz nestalo, pretoze sk sa budu tieto zlyhania opakovat, tvoju dcerku to poznaci.
Už to nezmeníš, tak to púšť z hlavy. Inak ja osobne nevidím rozdiel medzi fackou a po zadku. Tak či tak to spôsobuje dieťaťu bolesť a myslím že keď je človek už v takom stave že sa nevie ovládnuť a capne dieťa, ťažko sa mu ešte rozhoduje kam by to bolo najvhodnejšie. Niesom za takéto tresty, no aj mne už rupli nervy a to som nemala také problémy ako ty.
je naozaj desivé vidieť ako sa tu bagatelizuje týranie detí... slovensko a jeho populácia je na rovnakej úrovni ako niektoré rozvojové krajiny.
Dúfam že keď vy urobíte nejakú chybu alebo na vás má niekto nervy tak aj vás dobre zbijú… ste hnusní ľudia ŽIADNE dieťa si nezaslúži ANI LEN FACKU.. 🤮
@lenka567899 som proti fyzickým trestom, ale to čo píšeš je prehnané. Nikto netýra svoje deti. Ako som už spomínala som z generácie, kde fyzické tresty boli dosť bežne a nikdy ma nenapadlo, že by ma naši týrali… hoci mi to nebolo príjemne , ale týraním by dom to určite nenazvala
Zásadne si nevybijam zlosť na dieťati, ale keď vymýšľa tak dostane na zadok, ale to je fakt asi tak aby sa nepovedalo a to už naozaj musí byť zle že nepomáha ani vysvetliť ani time-out aby sa sám vyzuril v izbe. 🤦🏽♀️
Ja by som teda neudrela. Stať sa stalo podstatné je, aby sa to už neopakovalo keď ťa to mrzí.
Poviem ti, ale z mojej skúsenosti. Rodičia si počas mojej puberty nevedeli dať so mnou rady tak som veľmi často dostala za hlavu alebo facku keď som papulovala. Jednu jedinú si pamätám facku od môjho otca. Nezabudla som na ňu doteraz a som sa zaprisahala, že v živote neudriem takto svoje dieťa a aby si mna zapamätalo, že som mu dala facku. 😏
@lenka567899 to, ze niekomu raz za zivot uleti ruka, nemozes oznacit za tyranie. Kazda robime chyby. Dolezite je sa z nich poucit.
Ja mam skor pocit, ze dnesne deti 'tyraju' svojich rodicov vdaka benevolentnej vychove. Ale to je ina kapitola...
@marca12 ako fungujes v zivote?vo vlastnej rodine?
@lenka567899 zasa neprehanaj! Jedna facka, i ked to bola prehnana reakcia, nie je tyranie, ani dozivotna trauma. To by ju musela mlatit hlava-nehlava kazdy den. Tato mamicka sa citi mizerne, pretoze nezvladla situaciu a udrela dceru. Vie, ze urobila chybu. Chces jej este naložiť???
Poznam dvoch ludi. Jedneho zbili ako dieta doma po hlave, uz neviem presne, ci facka, koktal cely zivot. Druha dostala facku a praskol jej bubienok. Zostala na to ucho hlucha. Nikdy nikoho neudieraj do hlavy, nevies, ake to moze mat nasledky. Daj radsej po zadku.
@zorkahorka tri facky. Neviem, ale sfackať 4 ročné dieťa mi nepríde normálne. Ale väčšine na MK asi áno podľa tých likeov.
A viete čo je zvláštne? Keby napr. autorku takto sfackal muž, tak už by ste muža označovali za tyrana a ako ma od neho odísť, lebo spravil raz a spraví zasa...
Nepoviem, že jednu po zadku, ale po hlave?
Ale tak už sa stalo.
Mňa tiež mama niekedy takto zbila. Jediné čo tým dosiahla bolo, že keď už zvyšovala hlas, tak som sa začala klepať a zakrývať rukami.
No ale pamätám si aj na moment, kedy znova chcela, ale už ma nepremohla, lebo som sa nedala. Nikto nemá právo mlátiť iných, ani vlastná matka
Boha tie prve komentare ... jak keby si dala dcere pod oko +jej nieco dolamala. No tak schytala 3 facky, je tam toho. Si sa uvedomila, decko sa mozno spamäta aspon na chvilu a nabuduce jej capnes po riti ked uz bude tiez moc zla a neposluchat
Musis zrejme spomalit. Taketo sialene tempo nie je udrzatelne. Vzdy to niekde musi prasknut. Treba si najst na seba kazdy den cas ako rodina, vyjst si von na prechadzku, alebo chodit na prechadzky zatial s tou dcerkou. Jednak sa fyzicky unavi, ukludni, a rovnako aj ty. Aj s manzelom sa treba porozpravat a snazit sa najst konstruktivnu cestu tak, aby ste si vedeli nazivat s vacsim pokojom. Menej dolezite cinnosti cez tyzden vyradit, zamerat sa na rodinu. To, ze dcerka "schytala" 3 dlanky jej sice jednorazovo isto neublizi, najma ak si sa aj ospravedlnila, treba vsak robit vsetko preto aby sa to neopakovalo.
Ale no ! Prosím ťa , každému jednému človeku sa stane že mu ujdú nervy...si človek...je to to ľúto , stalo sa...je ok povedať si že toto už nie a idete ďalej...osobne by som asi nechodila za ňou ospravedlňovať sa ale vynahradila by som jej to nejak....daj si do YouTube že 13 hriechov rodičovstva , tam to jeden psychológ velmi pekne vysvetľuje, bit deti sa nemá ale raz sa stane tak to treba napraviť a ísť ďalej....
Čo sa týka vašej situácie, nedá sa dcérku nechať postrážiť babke/sestre/...a s manželom doma si sadnúť a popremýšľať spoločnými silami ako zvládnuť vašu situáciu ? Finančné problémy vedia dosť ovplyvniť manželstvo, chod domácnosti, výchovu aj deti samotné, niekedy by sme boli prekvapení, ako malé deti vedia vnímať ťažké finančné obdobie....možno sa popýtať na finančného poradcu dobrého, podľa skúseností okolia ..nech vám pomôže ak máte napr. Veľa pôžičiek a tak ešte kým sa dá niečo robiť ,,za normálny úrok,, teraz to ide všetko hore a dole to už určite nepôjde treba využiť ak teda ešte niečo také vo vašom prípade ide...držím palce a hlavu hore...a prosím ťa tie do kostí odsudzujúce komentáre ani nečítaj. Nikto netvrdí že je to ok, ale ruku na srdce, keď si spomenieme na naše facky od rodičov, necítime nenávisť ani sa nám nič hrozne nestalo...nabudúce ak to bude nutné, po zadku aspoň, niesol za bitie ale zas ani za tú free výchovu čo dokážu niektoré matky doma ,,prevádzkovať,,..Ale to je na každom , každý má hranice inde a evidentne ani ty nie si ok s bitkami takže hlavne nádych výdych, ak treba vezmi dva dni dovolenky, dajte si s mužom ciele čo musíte rozobrať, vyspíte a s čistou hlavou začnete obaja riešiť...a nie , facka ťa nerobí hroznou matkou tak isto ako nebitka nerobí z matiek zaručene tie dobré matky....detstvo je zlepenec viacerých veci a spomienok, nie len jedného zlého dňa....držím palce a prajem ti aby ste vyriešili všetko čo vašu rodinu ťaží , nech ste viac v pohode 😊🤗
@aurora33 Ak si ty v zivote facku nedostala, takto je vyborne. Ja som dostala parkrat, aj po riti, aj od uciteliv na zakladke. Nikedy to byvalo nornalne 😪. A teda asi moja vychova nebola 100% a ked ma deti nahnevaju, tak ozaj by som ich niekedy vycapala po riti (su pubertaci a fakt mi to hlavou ide, ze ak by dostali po riti, urcite by sa ukludnili 😂😅). Ked vychladnem, viem ze to je blbost a ze by to situacii nepomohlo. Ale niekde ten kod v hlave mam 😒😒😒. Som ale rada, ze sa presadzuje vychova bez nasilia, nech uz nasledujuce generacie nemusia nad tym ani uvazovat.

Facku 4 rocnemu nie....mam syna v takom veku...
Kazdej jednej z nas prasknu nervy niektore to vedia predychat ja napr znesiem vrla ako kon no obcas sa stalo ze aj jqzacnem ziapat ako posahana.. je fajn ze si uvedomujes aj ze si sa ospravedlnila...