icon

Zdieľanie polohy s dospelým dieťaťom

5. júl 2025

Ahojte,
Je to problém alebo choré alebo nejaké patologické ak rodič zdieľa polohu cez mobil s 19ročným synom? Rok má VP, priateľku pol roka za ktorou dochádza 50km každý týždeň, vyberú sa aj na výlety kľudne aj 250km. Auto nie je ktovie čo- 15ročné.
Bolo mi vytknuté že ako matka sa už nemám čo starať kde chlapec je, aj keď teda býva u mňa, starám sa o neho, periem mu, varím, aj prispievam keď potrebuje nejaké peniaze, alebo čokolvek.
Vytkol mi to jeho otec, sme rozvedení, vraj je dospelý a mňa do toho nič nie je kde a s kym sa chlapec pohybuje. V podstate áno ale zase na druhej strane je to také zlé keď ako matka chcem vedieť či moje dieťa dorazilo v poriadku do cieľa? Inak sa nestarám, nevyvolávam prehnane, snažím sa v rámci možností nemontovať sa mu do života.

denkabemommy
5. júl 2025

Nepríde mi to divné, je to okey, ak je s tým syn okey 🤷🏼‍♀️. Ja mám zdieľanú polohu s mojou sestrou, kľudne by som zdieľala aj s mamou. Možno to raz jednej z nás zachráni život alebo inak pomôže 🙂

kacena4
5. júl 2025

moj nazor (mam 2 deti v podobnom veku) je to mimo ciaru, ak chces vediet kde je tvoje dieta dohodnite si pravidla ze ti da vediet, co ti pomoze zdielanie polohy ak sa mu po ceste nieco stane?! nic tazke za mna je to uplne zbytocne. radsej sa naucte spolu komunikovat drzim palceky

momo00
5. júl 2025

Tak ja mám takmer 20 ročnú a tiež chcem aby sa mi vždy ozvala. Či ide na koncert, po koncerte, keď ide na dovolenku... A nevidím na tom nič zlé. Ona je zvyknutá, že má dať vedieť. Ja som potom kľudnejšia, že je v poriadku. Takže nechápem matky, ktoré sú v pohode ak dieťa niekam ide na dlhšie a nevedia či je v poriadku. A to isté ja mám z našimi. Tiež vieme, či sme dorazili v poriadku. Ja nemám síce zdieľanie polohy ale vždy sa mi má ozvať. A niekedy chcem aj fotku či sú ozaj v poriadku.

autor
5. júl 2025
@marca12

Dobre som sa teraz pobavila. Otecko si najde cas na syna 2x do roka a ide sa pohorsovat nadtym,ze vies,kde sa syn nachadza? Od takeho cloveka by som si jeho slova ani nebrala k srdcu. Moderne technologie nam ponukaju aj taketo moznosti a ked to synovi nevadi,nie je na tom nic zle. Naopak je pekne,ze mate spolu blizky vztah a nenechaj si ukradnut vas pekny vztah blbymi recami.

@marca12 No to máš pravdu, neviem prečo ma to tak rozčúlilo. Zas ja ho ako otca nechcem nijako znevažovať, čo bolo v jeho silách vždy pre syna zaobstaral všetko a nikdy nepovedal že tu máš 80euro výživné a živ ťa boh, čokoľvek bolo treba vždy som sa mohla spoľahnúť a aj syn, len niektoré názory jeho sú totálne mimo, ale syna má rád a videl ho vždy 2krát do roka kvoli pracovnej vyťaženosti, zase mimo toho si volávali vždy

lucciia
5. júl 2025

Podľa mna je to úplne v poriadku, ked syn nenamieta a je s tým v pohode..môžeš byť len rada, aspoň vieš kde je a si v kľude..ja mam 15 ročného a tiez ked niekam ide ho sledujem..nevidím na to nič zlé..

andreakotesova
5. júl 2025

Kolegyne takto "sledujú" svojich manželov a aj deti (aj dospelé). Ja len deti (12 a 14 rokov).

autor
5. júl 2025
@lucciia

Podľa mna je to úplne v poriadku, ked syn nenamieta a je s tým v pohode..môžeš byť len rada, aspoň vieš kde je a si v kľude..ja mam 15 ročného a tiez ked niekam ide ho sledujem..nevidím na to nič zlé..

@lucciia tak pre mna je to novinka doteraz som to nepoužívala a ako dorazil aj teraz syn do cieľa už som to nezapla, nemám potrebu vedieť o každo jeho kroku a prde, význam toho u nás bol kvoli tomu, že často cestuje a má vodičak len rok, tak proste som spokojnejšia keď viem že dorazil okey keď niekam šiel. Ale ako sa tu píše pokiaľ je on s tým ok tak je to proste ok

tom_i
5. júl 2025

Kolegyňa to má tak tiež, syn 20 r. ... Vie že vyrazil, dorazil, to je všetko.... My sme si s dcérou smskovali ... Len stroho som v tomto podniku, v noci keď išla domov ... sadám si taxi (vedeli sme kedy asi zahrkocu kľúče) ...

minenkaa
5. júl 2025

Inak viete,že to človek nemusí furt sledovať a špehoval?
Inak to slovo špehoval ma pobavilo

enmery
5. júl 2025

Cestuje ďaleko, bojíš sa oňho. Navrhol Ti to on, nie ty,je to medzi Tebou a synom a nie ex.Ja by som sa rada vyjadrila k tomu nakladaniu, že 18 a 19ročný je automaticky dospelý a nemá sa rodič starať. Ok. Dospelý podľa veku, pre mňa je človek plne dospelý, keď sa rodič o nič starať nemusí a stará sa ten 18/19ročny o svoje živobytie a fungovaniu plne sám. A to máloktorí 18/19 roční v dnešnej dobe majú. Často sa to tu opakuje. Na jednej strane som dospelý, nestaraj sa a na strane druhej, este polovičné decko, ktoré proste ešte samo ako dospelý človek nefunguje.

autor
5. júl 2025
@enmery

Cestuje ďaleko, bojíš sa oňho. Navrhol Ti to on, nie ty,je to medzi Tebou a synom a nie ex.Ja by som sa rada vyjadrila k tomu nakladaniu, že 18 a 19ročný je automaticky dospelý a nemá sa rodič starať. Ok. Dospelý podľa veku, pre mňa je človek plne dospelý, keď sa rodič o nič starať nemusí a stará sa ten 18/19ročny o svoje živobytie a fungovaniu plne sám. A to máloktorí 18/19 roční v dnešnej dobe majú. Často sa to tu opakuje. Na jednej strane som dospelý, nestaraj sa a na strane druhej, este polovičné decko, ktoré proste ešte samo ako dospelý človek nefunguje.

@enmery veď práve, a nie je to o tom, ako mi tu bolo vytknuté, že mám k tomu zlý postoj, keďže žiadam aby sa mi ozval keď dorazí do cieľa kým býva pod mojou strechou. Nemusí sa ani teraz, ale nech si potom zabezpečuje všetko sám. Nie že ja platím benzín, poistku, gumy, oleje, opravy, všetok servis okolo auta aj okolo decka a ono sa mi nemusí ani ozvať, aby som spokojne spala. Pre tých ktorí chcú rýpať že si má zarobiť - žijeme na strednom Slovensku a nie je tu ani práca, nie to ešte brigáda. Čiže je to všetko na mne, na Vš ide do veľkého mesta takže tam už budú možnosti iné

simca06022011
5. júl 2025

Ak to nevadi synovi, tak nie je co riesit, pokym mu nevyvolavas ze co robit tam a hentam.. to sa mi stalo kedysi s frajerom, ale to nebolo taketo sledovanie ako teraz, ale mama doslova smirovala a vyvolavala mu a raz dokonca tetatralne pricestovala :DDD mali sme 20-21rokov... :D Ale to zdielam len ako taku usmevnu spomienku no... bolo mi aj za neho trapne.. :DDD
Ano vyzadvoat kadejake nahlasovanie atd, je take trochu "prilis" a hlavne ked ho vidis na zdielacke.. ale tak to uz je ako si to dohodnete

1ryba
Odpoveď bola odstránená
spenat9
5. júl 2025

Pokial to synovi nevadi tak je to uplne v poriadku a exmanzelovi povedz to iste ze tebe to nevadi, synovi to nevadi a jediny kto s tym ma oroblem je on tak nech sa stara o seba.. ja mam 30 rokov a zdielam polohu s mojou mamou aj partnerom a absolutne nikto z nas to neberie ako sledovanie, velmi si to vsetci pochvalujeme nakolko sa nemusime o seba navzajom bat, hocikedy vidime kde sme a podla toho si mozme zavolat nech ten druhy nieco kupi, vidim ci je mama uz doma z prace alebo nemam za nou este chodit, to iste muz ci uz je na ceste domov a nemusim nikomu zbytocne vyvolavat

autor
5. júl 2025
@simca06022011

Ak to nevadi synovi, tak nie je co riesit, pokym mu nevyvolavas ze co robit tam a hentam.. to sa mi stalo kedysi s frajerom, ale to nebolo taketo sledovanie ako teraz, ale mama doslova smirovala a vyvolavala mu a raz dokonca tetatralne pricestovala :DDD mali sme 20-21rokov... :D Ale to zdielam len ako taku usmevnu spomienku no... bolo mi aj za neho trapne.. :DDD
Ano vyzadvoat kadejake nahlasovanie atd, je take trochu "prilis" a hlavne ked ho vidis na zdielacke.. ale tak to uz je ako si to dohodnete

@simca06022011 to určite nie, píšem aj teraz, že ako dorazil uz som to nezapla. Ja som ho nesledovala ani keď bol dieťa. Keď ide k frajerke občas zavolám čo robia a či všetko v poriadku, inak neriešim, viem že má svoje sukromie a svoj život, ale zase on sa podelí aj sám so mnou s veľa vecami keď uzná sam za vhodné

betulinka1
5. júl 2025

Ak ste sa dohodli tak to nie je problem. Poznam rodiny, kde sa zdieľajú vsetci . A to maju deti uz vlastne rodiny. Co sa do toho ex stara. To je medzi tebou a synom.

autor
5. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba proste ho to obťažovalo, žeda musí hlásiť, má 19, možno keď bude mať 29 alebo 39 tak príde na to sam, že je to základná slušnosť, teraz to tak nevníma. Uz som viackrát napisala že je to len kvoli cestovaniu, ja som si vedomá že nemôžem maťnad všetkým kontrolu a že ano, môže vyjsť po príchode do cieľa z auta a padnúť rovno pod autobus alebo do jarku. Veľa vecí ovplyvniť neviem ale potom pri takomto uvažovaní ani to, že niekto tú zakladnú slusnosť ovlada a zavolá po príchode do cieľa, nezaručuje že ho neprejde ten spomínaný autobus po skončení hovoru, nie?

autor
5. júl 2025
@betulinka1

Ak ste sa dohodli tak to nie je problem. Poznam rodiny, kde sa zdieľajú vsetci . A to maju deti uz vlastne rodiny. Co sa do toho ex stara. To je medzi tebou a synom.

@betulinka1 neviem asi mu naozaj vadí len to, že tú polohu nezdieľa s nim. Neviem on má zvláštne názory, asi aj žiarli že máme dobrý vztah, on so svojimi rodičmi nemá žiadny, keďže ho vyhodili 17ročného z domu a odvtedy s nimi nekomunikuje

liusa82
5. júl 2025

mne by to vôbec nevadilo keby ma mamča tako akože šmíruje alebo polovička ale to som ja 😁 a hlavne ona to ani nevie s takýmito technologiami robiť.Ale keby chcela, nech si zašmíruje ja nič netajim.Ale ako chápem čo myslíš máš strach o neho.No ak to jemu nevadí tak je všetko ok.Každý nech sa stará do seba.Iné je ak to niekomu vadí ale ak nie nech sa sledujú od rána do večera čo je koho do toho

1gramofon
5. júl 2025

páči sa mi na druhých keď majú dobré vzťahy v rodine a volajú si. Je to kúsok divné pretože som to tak nemala, ale je to aj pekné kým to nie je prehnané. Ja zdieľam polohu s manželom, veď hocičo sa nám môže stať.
Už by som mu nezehlila, nevarila ani nič také. Mali by ste sa striedať keď spolu bývate a on sa aspoň niečo naučí a nebude to šok keď pôjde preč 🙂

nevenka
5. júl 2025
@marsmykkok

Pre mňa ako dcéru by to ok nebolo zdieľať s matkou polohu, vlastne ked som s ňou bývala vedela že som išla preč, ale nevedela presne kde. Ak o tom syn vie a je s tým ok príde mi to čudné. Podľa mňa máte nezdravý vzťah ktorý môže ohroziť aj jeho prípadné vzťahy. Aj ked raz nebude s tebou bývať budeš mu volať ráno či dorazil do práce alebo ak pôjde so svojou rodinou na výlet či dorazili v pohode a po výlete či sa v pohode vrátili? Proste je to dospelý človek a musíš tie obavy a kontrolu nad ním obmedziť.

@marsmykkok ale my toto bezne robime, nasi pridu na navstevu a bud zavolam ja alebo sa mama sama ozve, ze dobre dorazili domov. Alebo ked ideme na vylet, tak tiez si volame. A to mame 40 rokov.
@autorka tak potom je vsetko v poriadku, ked to takto mate a suhlasil s tym.

deedol
5. júl 2025

Ja mam 35+ a dodnes mame pisem, ked niekam cestujem. Nerobi mi to problem, mame blizky vztah a aj ona mi vzdy napise. Polohu ale nezdielame, aj keby to bolo mozno “pohodlnejsie”. Bolo by mi to divne. Ale tvoj syn je ina generacia a ked sa mu nechce pisat a zdielanie polohy mu vyhovuje, tak do toho nikoho nic.

anavixy
5. júl 2025

Ale ved ked s tym chlapec suhlasi, tak co je komu do toho? Ja poznam rodinu, kde takmer vsetci zdielaju svoje polohy stara mama, jej dve dcery, dospela vnucka, manzelka s manzelom, ja nechapem co by na tom malo byt cudne, zle, patologicke AK vsetci zucastneni suhlasia. Ak vidis kde je a nevycitas mu ze chodi kade-tade, tak je to snad v pohode.

vanilkovazmrzka
5. júl 2025

V zasade ak to neprekaza jemu ani tebe tak nikto treti do toho nema co kecat. Aj ked zda sa mi trochu nestandardne zdielat polohu 24/7 a osobne by som to robila iba v pripade nejakych ciest a vyletov, no na druhje strane mat to zapnute stale tak clovek na to aspon nezabudne a v pripade potreby sa to da vyuzit

nikipepo
5. júl 2025

U nas je normalne sa ozvať aj rodičom sme ok dorazili sme keď niekam ideme a to mam 40 ale mame pekne vzťahy. Tak isto budem istejšia keď budem vidieť polohu mojich deti aj keď budu dospele ako im vyvolavať a strachovať sa. Takže dufam že aj pre nich to bude normalne. Može ti byť jedno keď ti tu niekto napiše že prehaňaš. Niekto si so svojimi rodičmi nevola aj mesiac tak nečakaj že ti napiše že je to ok.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
maranco
5. júl 2025

Obťažovalo ho, že sa ti musel hlásiť kde je.
Keď sa nehlásil tak si mu volala kde je, prečo sa nehlási.
Tak si chlapec vybral menšie zlo, že nazdieľal polohu aby mal pokoj a nebolo mu trápne pred priateľkou od pravidelného hlásenia.
Neprišiel s tým sám od seba, že mami chcem aby si vedela kde som, aby si mala kľudný spánok, že mi to takto vyhovuje.

leni1977
5. júl 2025
@maranco

Obťažovalo ho, že sa ti musel hlásiť kde je.
Keď sa nehlásil tak si mu volala kde je, prečo sa nehlási.
Tak si chlapec vybral menšie zlo, že nazdieľal polohu aby mal pokoj a nebolo mu trápne pred priateľkou od pravidelného hlásenia.
Neprišiel s tým sám od seba, že mami chcem aby si vedela kde som, aby si mala kľudný spánok, že mi to takto vyhovuje.

@maranco deti by si mohli uvedomiť, že nie sú jediné na svete a že aj ten rodič je dôležitý a neubudlo by z mladého keby sa ohlásil najmä kvôli tomu, aby mama bola spokojná a netrápila sa

kvietok1233
5. júl 2025

Ak to jemu nevadí ok. Ale ak vadí prestaň s tým. Ty by si chcela byť niekým sledovaná v kuse? Vieš aký to je pocit že ťa stále niekto sleduje? Už je dospelý nechaj ho dýchať. To že niekam dorazil v poriadku ti aj môže napísať alebo zavolať.

klementinka58
5. júl 2025

moj ma 23 rokov a ked ide autom alebo cestuje sam dalej vzdy da vediet ak zabudne tak napisem ja ci dorazil ok a nevidim v tom nic zle vobec nie kontrola

pan otec to berie asi zo svojho pohladu je dospely nemusim sa starat 🙂