icon

Život so svokrou

mimka1120
7. sep 2020

Ahojte, viem, ze tato tema je tu asi milionkrat, ale zienky ja sa uz potrebujem vyrozpravat lebo sa mi zaroven plakat chce a som aj vytocena. Zijeme so snubencom a jeho mamou. Dom je snubencov, ja tu s nimi zijem cca 6 mesiacov. Cakame nase prve babo a chystame svadbu. Momentalne do toho vsetkeho musim byt na pnke nakolko mi nasli hematom a bojim sa o drobceka. No, ale k teme. Nezvladam to, nezvladam tie takmer kazdodenne utoky zo strany buducej svokry. Vzdy ked snubenec nie je doma tak mam o zabavu postarane. Nehovorim, ze ja som dokonala, mam kopu chyb, vela veci este neviem a su pre mna nove. To vsetko si priznavam, ale nie som blba, zila som 8 rokov sama v inom meste ako moji najblizsi a vsetko som zvladla, platila som si byt, dovolenky s kamoskami, ucty atd a to nezarabam toho nejako vela. Prisla som sem,, predtym tu byvala ina, s ktorou sa rozisiel davno predtym ako som sem prisla ja. Lenze ja to uz nedavam. Minuly tyzden som prezila vysluch, ze ci som nebola narkomanka a nemala nieco s policiou, potom si ma premeriava, ze som pribrala a povie, ze som obrovsky kus. Ano, nie som chuda a som tehotna, tak jasne, ze nieco priberiem.. Potom mi dourazala mojich rodicov, povedala, ze to naschval som otehotnela aby som si toho mojho udrzala a este caka, ze sa nieco isto splni. Dourazala mojich rodicov, chce aby sme meno nasmu dietatu dali take, ktore vyberie ona. Ak si na seba nieco kupim tak komentuje moj vyzor a verte mi, ze pochvala to nie je. Krd sa dozvedela, ze som tehotna, tak spravila taky cirkus,ze az. A celej rodine hovori ako ja nedokazem pochopit, ze prvorade je dat dom do lepsieho stavu, ze ja som nepoucitelna, ze nic neviem pochopit, ze treba peniaze na dom a nie na dieta. Vtedy som si zbalila nejake veci, ze idem prec, ona sa rozplakala, ze to tak nemyslela, ale viem, ze to bolo len kvoli tomu aby jrj syn za mnou nesiel. Najhorsie je, ze jej syn sa jej boji, co mamka prikaze, tak to musi byt. Tento mesiac sme nechali v obchode za potraviny cca 500eur co nie je normalne, nie pre 3 ludi. Darmo vysvetlujem, ze musi si odkladat, ze pride babätko a treba mu kupit vecicky. On mi len povie, ze ved to takto nebude. Aj rano, nepacil sa jej chlieb, hned mu hovorila, ze po praci nech idr Kauflandu a nech jej zavola ak by nieco potrebovala lebo by si rada nieco dobre dala a on suhlasil! Co uz mam robit? Ja to uz nezvladam, ja naozaj chcem odtialto odist. Hovori mi, ze budem nanic matka, ze sa nebudem vediet postarat o moje dieta, opytala sa ma, ze ako sme to robili ked sme babo pocali a kde sme to robili. Videla moje svadobne saty, ktore su moje vysnivane a povedala mi, ze v nich vyzeram hrozne, na nase oznamenia tiez. Sleduje aj to kolko jem a co jem. Vadilo jej, ze ked som davliekala ciste postelne pradlo, tak som nam so snubencom dala rovnake, vraj vo ked zoberiem jeho paplon, toako keby som mala nejaku chorobu alebo co. Hrabe sveciach, v papieroch. Hrabala sa mi v papier z prace a viem to, lebo mi ich il

iinuska
7. sep 2020

Utekaj dievča. Čím skôr,tým lepšie.

oli18
7. sep 2020

Mojej kamosky 38 rocny syn sa rozisiel po 2 rocnej znamosti s priatelkou a ked mi to kamoska vravela, bola velmi usmiata a stastna. Nadobudla som dojem, ze je rada. Je na syna velmi naviazana, travia spolu pracovny aj volny cas, maju vyborny vztah. Ja na jej mieste by som bola nestastna, lebo syn ma najvyssi cas zalozit si rodinu.

mimka1120
autor
7. sep 2020

Nie je jedinacik, ma o rok mladsieho brata. Ten je vsak iny, vie si povedat, rozkazovat si nenecha. Sam mi povedal, ze vyzeram strasne znicene, ze co sa deje. Nechcela som zalovat na jeho mamu lebo viem, ze ju ma rad. Jedina, ktora vie, ze co sa deje je buduca svagrina, ale aj k nej sa obcas sprava takto. Nadava jej, ze je tucna, vcera jej povedala, ze je skareda....a to nehovorim este o tom ked vidi, ze my dve spolu vychadzame a rozpravame sa spolu ci smejeme

fiafia
7. sep 2020

Tak po tomto čo som si prečítala by som ja tam už dávno nebola. Nikto nevravím,že to bude ľahké ale takto žiť???? Chlap je srab a oporou ti zrejme nebude a keď nevie nastaviť pevne pravidlá aspoň na slušné spolunažívanie tak asi nieje pripravený mať rodinu. Však mama ťa milovať nemusí ale slušné správanie jej zrejme tiež nič nehovorí.

abbey1
7. sep 2020

Dom si snúbenec kúpil, postavil? Či zdedil po otcovi a mama mu podpísala svoji časť s doživotným bývaním?

ayanamirei
7. sep 2020

@mimka1120 zas dalsia s milion vyhovorkami preco to nejde, ako to nejde, ktora aj tak nic neurobi - ak sa potrebujes len pozalovat niekomu, treba to napisat rovno. Si rovnaky posero a srab ako ten dvoj drahy, ani jeden nic neurobi - kazdy so svojou vyhovorkou 😉

mariejenka
7. sep 2020

👀👀👀neverím, že toto si necháš. Aj keby mám rit jak Košice,nikto mi nemá právo to povedať!! tobôž nie mama priateľa! Termíny svadby? Dá sa dom prerobiť na dva samostatné vstupy??? S tým by som okamžite súhlasila,že dať dom do poriadku,ale takto!! Nikdy spoločna kuchyňa,nikdy!!
Nenechala by som sa urážať, ja by som jej slušne povedala,že si to neželám. A že si budem nahrávať na diktafón,keď budeme samé v dome,či s tým súhlasí... lebo iný dôkaz pre priateľa mať nebudeš!! Keď ti trtko neverí. Keby ani toto nepomohlo,balim k rodičom. Máš tu možnosť?!

renab
7. sep 2020

Odisla by som a bud by prisiel za mnou, alebo nestoji za nic.

acrobaleno
7. sep 2020

@mimka1120 Mne to pripadá ako keby si sa ani ty nemala za nič. Prečo dávaš city priateľa k jeho matke na prvé miesto? Kde si ty a tvoje pocity? Veď ta psychicky týra. Poslať ju do puče akurát tak.

radiah
7. sep 2020

Kufor ti poziciam....

puklica13
7. sep 2020

@mimka1120 ...aj v lidli maju.... 🙂

vilma7
7. sep 2020

Zrejme ona bola aj dôvodom, že predchádzajúca odišla.
Odsťahovať sa, inak nebudeš mať pokoj. Tam inej rady niet.

maris5
7. sep 2020

Svadbu by som zrusila, snubencovi povedala, nech to vyriesi s matkou inak odides. A ked nevyriesi, odist.

kassandra25
7. sep 2020

@mimka1120 No musim sa priklonit na stranu tvojej svokry. Si uplne neschopacka, ze si si takto klofla jej syna a hrabes sa este aj za nevestu, ok, uplne nechcenu a nezelanu nevestu a nedokazes to pochopit, uz nevie, ako ti to ma dat najavo a ty si si nebola schopna zatial zaobstarat dokazy o jej laske k tebe a o tom, ako velmi si neschopna, tak sa necuduj, ze synacik vie polovicu, ten dobry synacik. A peniaze si neodkladaj na babo, ale na vydaje pre svokra, ty neschopnica, v ziadnom pripade nebudes na nic suca, lebo to povedala svokra a uz uvazujes o tom, kolko z toho je pravdy a bojujeeees a silou mocou sa chces vydat za jej synacika. Hanba ti velka a neverim tomu, ze si bola ty niekedy v zivote samostatna, lebo tu je neschopna a tucna skatula, ktora , ako hovori svokra - treba sledovat, co zje a vzdy si kupi iba skarede oblecenie. Ale, vydaj sa! Je to tvoja zivotna sanca na uspech! Nie, nebudem ti pisat, ze ta lutujem, ako to tu robia ostatne, kazdy si je strojcom sam svojho stastia a tvoje stastie si nam tu predviedla, ty, taka samostatna osoba!

mimka1120
autor
7. sep 2020

@kassandra25 tak toto si vyprosim. Nikto neziadal o ziadny sucit, chcela som sa len vykecat a objektivny nazor, ale to co pises ty je len urazanie a nic viac. Nepoznas ma, ty nemas sakra ziadne pravo o mne hovorit, ze ci som to zvladala alebo nezvladala sama. A hrnut sa do svadby? Preco ty si sa vydavala ako? U teba to snad nebolo z lasky? Bolo vsetko ruzovucke, dokonalucke a posypane cukrom? Kto si ty, avy si mi pisala taketo veci? O co si lepsia? Alebo len chces byt zaujimava. Ver mi, neprosila som sa o ziadny sucit a lutujem osoby, ktore sa na teba obratia v tvojom zivote lebo v tom mojom je normalne cloveka podrzat a povedat veci narovinu, ale slusne!! A radsej budem tucna skatula ako niekto, kto ma srdce z kamena a vyjadruje sa tvojim stylom.

A ako som hovorila, viem si svoje povedat a strasne sa vam teda ospravedlnujem, ze som sa vobec opovazila napisat. A tiez dakujem vam, ktore ste mi poradili alebo podrzali. Ale po poslednom komentari lutujem, ze som vlastne na tejto stranke, pretoze takto by sme sa spravat k sebe nemali, nie na mieste kde ide o radu, podrzanie, sucit pre ine zeny. Casto pre take, ktore nemaju nikoho pri sebe. Dovidenia.

nairia
7. sep 2020

@mimka1120 vo svojom blizkom okoli mam velmi podobny pripad, hoci zena nie je sikanovana stylom akym to mas ty, ale chlap je stale previazany pupocnou snurou na rodicov a co oni zavelia a povedia, vsetky spolocne plany s manzelkou idu bokom... chlap, ktory nestoji pri svojej zene nie je vhodny partner, moze byt na teba mily a dobry, ale v pripade, ze pride na scenu mama, ty, tvoje pocity, tvoja osoba idu do uzadia a prakticky neexistujes... on je slaby kus, lebo sa nevie postavit sam za seba a za teba ako zenu, ktoru ma chranit a rovnako to bude aj ked sa vase babo narodi... tam bojovat nema vyznam, lebo on to nevidi a nechce vidiet... je pekne, ze ma mamu rad a zalezi mu na nej, ale toto uz vo vasom veku nie je zdravy vztah... moze ti naslubovat hory doly ako sa to potom zmeni, no nezmeni, never tomu (kamoske to jej manzel slubuje uz 8 rokov a stale je to o tom istom)... nechaj si poradit hoc aj od cudzich...

puklica13
7. sep 2020

@mimka1120 zlatko, @kassandra25 to myslela ironicky..lebo tak to proste je

zuzulkamr
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
7. sep 2020

@mimka1120 To čo napísala @kassandra25 ...to je to čo si myslí tvoja svokra. Keď si vedela "zvýšiť" hlas proti neznámemu človeku na anonymnom fóre, čo ti bráni v tom, aby si si zastala samú seba? Priprav sa na to, že po narodení dieťaťa sa to zhorší a stará kľudne môže mať blbé pindy aj na malé.

kassandra25
7. sep 2020

@mimka1120 no vidis, neni si sprosta! Mne vies vynadat, tak teraz to skus svokre, ked sa k tebe sprava ako k nekompletnej a nesvojpravnej, dobre? Skus si to vsetko vyprosit u nej, do toho!!! Ulav si na nej, ked jej syncek neni doma a vtedy ma rada s tebou nekonecne rozhovory.

kassandra25
7. sep 2020

@acrobaleno hehe, ano, to bude potom osobitna kapitola zasa, vztah svokricky s vnukom pred synkom a za synkovym chrbtom a nove vyplakavanice

kassandra25
7. sep 2020

@mimka1120 ty si moj styl zasluzis! Ver tomu

basska_b
7. sep 2020

Keď sa narodí dieťa, bude to peklo ešte väčšie, než je teraz. Ťažko sa mi verí, že takíto psychicky chorí jedinci ešte existujú. Prečo tam si ešte u nich? Prečo? Veď ani zobrati nie ste. Nemáš kam ísť? Toto ja by som netrpela ani sekundu. Mysli na svoje dieťa. Ono všetku tú úzkosť, stres, všetko zažíva v brusku. Narodí sa a bude ti rok v kuse revat. Nehovoriac o tom, že sa narodí do takých podmienok?! Znie to ako nočná mora

arianna25
7. sep 2020

To je hrozné milá autorka. Veď takto sa nedá. Muža nezmeníš, svokru nezmeníš, iba prídeš o nervy a zdravie. Mysli na seba a bábätko. Ja by som šmýkali odtiaľ preč

arianna25
7. sep 2020

Ešte dodám milá autorka že hádaj prečo odišla predošlá nevesta...

luccija
7. sep 2020

@mimka1120 všetci 3 si sadnúť a muž by mal povedať nechcem, aby tu boli hádky, nechcem, aby si sa hrávala vo veciach, bude tu kľud ináč sa odstahujeme.Svokra sa urazí, poplace, ale snáď pochopí.Ak to bude pokračovať budeš mať peklo a, keď príde dieťa o to väčšie Koľko má rokov?

luccija
7. sep 2020

@kassandra25 tebe preskočilo?podľa čoho to sudis?

loginexistuje
7. sep 2020

@mimka1120 takto chapem ta mam taku svokru nevideli sme sa roky ale uplne ju spoznavam pozri sa toto nema zmysel vhod odid jej jediny ciel je ta vysosat z penazi energie a potom ta so synovikom kopnu do zadku
odid a otcovstvo by som ani neriesila rodicia ti pomozu

loginexistuje
7. sep 2020

ema zmysel to s nou riesi ona je chora a ak sa jej syn nepostavi za teba tak neni sanca viem co vsetko sposobila svokra v mamzelstvach muzovych bratov hrozne nieco

stanulienkat
7. sep 2020

Preto sa ma rodina planovat. Predpokladam,ze si "zostala" tehotna. Maximalne nezodpovedne. Este ste sa nezobrali a uz mate zarobene na rozchod.