Zotrvávať vo vzťahu s manipulantkou?
Prosím o názor že či má budúcnosť zotrvávať vo vzťahu s chlapom ktorý je šialené naviazaný na svoju dcéru. Vysvetlím... žijeme spolu cca 7rokov. Žila s nami aj jeho teraz už dospelá dcéra -jedinacik. Zo začiatku všetko ok mala 13-14 rokov. Časom som však začala pozorovať že je rozmaznnana, že nemá žiadne povinnosti pravidlá tak som začala partnerovi dohovarat. Ohradil sa že som voči nej zaujatá že proti nej niečo mám a každý takýto pokus skončil hádkou. Po dovŕšení jej dospelosti sme jej nechali byt na poschodí a odišli bývať dolu samí. Chcela mačku mala mačku chcela auto má ho mať a teraz si zmyslela že chce dieťa. A bude ho mať. Ešte začiatkom prázdnin nemala ani frajera a zrazu je v 7 týždni. Pôvodný plán bol úver a vlastné bývanie. Tešili sme sa s mužom že konečne budeme žiť pokojný šťastný život. O tri dni nato som sa náhodou dozvedela že žiadny vlastný byt nebude ostanú aj s pravdepodobne otcom nenarodeného dieťaťa v hornom byte. Ku mne sa táto informácia dostala samozrejme ako k poslednej. Mám chuť utiecť. Ja chápem súvislosti že je to jeho dcéra pozn.do 19 rokov jej každý večer prial dobrú noc sladké sny ľúbim ťa., keď ma soplik tri krát denne jej zavolá ako sa má a nie som si istá či v tom že ostanú bývať tu nemá prsty, že ten dom raz bude jej ale zrazu to vnímam ako problém. Keď som sa pýtala prečo zmena plánu povedal že nedovoli aby sa jeho dcéra zadlzila chlapec si má zobrať úver na prerábku jeho domu a bývať so svokrovcami. Čo asi nebude tiež veľmi fungovať.
@mira0611 mám dve deti a jedneho vnuka...jedno dieťa tretie v poradí -dcéra mi zomrela krátko po narodení 2,5 mesačne. Veľmi dobre viem čo znamená prísť o dieťa, ale toto mi príde choré úlohou rodiča je doviesť dieťa do dospelosti aby bolo samostatné a postaralo sa v starobe o rodiča tak ako sa postaral on o dieťa a nie aby čakalo že mu bude do smrti posluhovat
@alickapusinka úplne nič to zasa nebolo boli iste situácie kedy mi bol oporou podržal má ja ho neodsudzujem je to dobracisko od kosti on sám je manipulovany vlastnou dcérou urobila si z neho cvičenu opicu doslova a do písmena. A on sa nechal. Keď sa rozviedol dcéra bývala u matky a keď sa mu potom ocitla v dome táto budem u teba bývať lebo.... srdcervúci príbeh.... tak bol rád že není sám v obrovskom dome, bolo to v čase keď zomrela jeho mama. Žiaľ jemu táto rola oddaného milujúceho otca vyhovuje lebo jeho otec bol opilec tak si povedal že on bude najlepší tato na svete.
@mirinda8357 škoda, že si to tam prerobila a nekupovala napríklad nábytok, ten by si si mohla zobrať zo sebou. Prerobili sme = prispela som na prerabku jeho domu a ešte mu aj pomohla splatiť úver. Prečo by sa s tebou vtedy hádal? Teraz už môže vytrieskal z teba čo sa dalo a zachviľu ťa pošle preč. Začni sa chystať. Inak budeš okrem neucty ešte aj opatrovateľka jeho vnúčaťa.
@svetlonos aj ked sa vyjadruješ tvrdo, súhlasím skoro do bodky. keby aj mňa pred rokmi takto niekto preplesol realitou, dopadol by moj život o dosť inak, hlavne čo sa týka manželstva a spolužitia, hospodárenia a poriadku v majetku. Lenže v 1987 internety ešte neboli ani takéto ženy čo by mi poradili a otvorili oči, aby som si dávala pozor.
Len jedno ťa chcem poprosiť - opravuj si po sebe texty, kým ich odošleš na zverejnenie. tie preklepy sú fakt otras, lúštenie slov je ťažké a dosť mení narúša pointu vety. 😇
@anjelicek26 nuz na to mala deva mysliet, ked zbalila prveho chlapa a urobila si hned dieta :DDDD
Ja ta obdivujem, uz by som ocka nechala s dcerenkou a nech sa ofukuju.
@mirinda8357 akoby si o mne kúsok písala, naivná, dobroprajná, skromná. obe sme dopadli podobne, (15:56 som spomenula). preto som si dovolila napísať ti trochu tvrdšie, lebo aj ja som sa ťažko poučila, že za dobrotu na žobrotu. Viem že občas treba poľutovať, ale aj obrazne "prefackať", aby sme pomohli reálne, nielen v štýle ňuňu. chápem že ti je zaťažko čítať tu od žien tvrdé slová, ale ked si uvedomíš svoju hodnotu, sama seba položíš do popredia, uvedomíš si, že si nezaslúžiš byť využívaná a zneužívaná inými ľuďmi na ich ciele. Že aj ty si zaslúžiš pravdu, spravodlivosť, rovnocenné partnerstvo. Si ešte mladá, máš svoju rodinu, verím že sa z toho pozbieraš a nikomu nedovolíš, aby si z teba robil handru. Tvoj partner je slabý, taká onuca - ale bohužiaľ robí svojej dcére medvediu službu, opičou láskou jej pokazil charakter, a mám tušáka, že ešte ho poriadne dcérenka vycucia, zneužije na svoje ciele, na svoje pohodlie a luxus bez pohnutia prstom. Ten chlap buď zomrie sprostý, bez pochopenia akú a kde urobil chybu, alebo ešte bude veľmi, ale veľmi plakať a trápiť sa.
Tak mu treba.
Lebo nerešpektoval tvoje názory, tvoje pocity, tvoju snahu, ochotu, prácu, tvoje mozole ani eurá si neváži. On potrebuje riadny preplesk, možno mu dopne. Alebo je to "charakter" a veľmi dobre vie čo robí.
Želám ti správne rozhodnutia, a šťastnejší život.🍀
@mirinda8357 podľa mna to dobre nie ej len si náhovaraš.Ako môže byť dobrý partner ked všetko kona za tvojim chrbtom a TY sa to dozvieš posledna.Ale dobre rob ako myslíš aj keby TI niekto niečo napísal dobrak od kosti tak fajn.Si taka zaselepna že nevieš čo je dobrý chlap.Nie dcéra ho sice manipuluje ale ako otec by sa nemál dať ale ak ideš niečo povedať TY tak na teba kriči a neuzna tvoj názor.Toto je dobrý partner to určite.
Aby som z neho tu neurobila úplného chuja a zo seba chudiatko...nikdy odo mňa nepýtal peniaze na začiatku spoločného bývania som prispievala stravou a drobnosťami do domacnosti. Investovať som reálne začala pred tromi rokmi, kedy som ja bola tá čo tlačila aby sme sa presťahovali dolu. Mala som už plné zuby zbierať smetí po dospelej ŻENE tých situácii bolo nespocetne nikdy nič nepomohla keď videla že umývam riad pozbierala zo svojho kráľovstva zaschnuty riad a vhodila mi ho pod nos nech to umyjem keď už som vo svungu. Keď som ho prosila aby zasiahol tak aby som ja nebola vyvredena umyl ho on predtým ako som prišla.z práce. Všetko robil na tajnasa len aby sme sa nehádali. jemu domáce práce nie sú cudzie žil dlho sám a potom s ňou musel jej vyprať navariť všetko čo som potom robila ja. Veľmi rada som zaplatila za terasu nové podlahy atď len aby som nemusela posluhovat už dospelej ŻENE. Niesom zástancom sterilneho prostredia ale poriadok musí byť. Takmer všetko sme nechali hore aby ona neprišla o štandard a zadovážili sme si svoje.odchadzala som s tým že mi je jedno či bude mať hore v prostriedku izby nasrane bude to jej bordel. Jemu sa až tak rýchlo dolu bývať ísť nechcelo ale vyhovel mi. Čiže on je tiež iba babka v jej rukách.
@alickapusinka v domácnosti, v partnerstve by som nezniesla takéto konanie poza môj chrbát, ani takéto slabošstvo voči niekomu a voči mne veľká huba
@cacianka
vies co, mas úplnú pravdu s tými preklepmi. Mam samsung telefón a ten fakt kazde druhe slovo prepíše. Je to katastrofa. Chcem napísať píše a prepíše to na nadávku 🙈 a podobne iné hatlaniny. budem sa snažiť to vždy opravovať, no nie vždy si všetko všimnem.
Ale ďakujem za mily komentár. Tak hlavne je dobre, ze teraz už to máš v zivote inak nastavene a dúfam ze si spokojná 🙂 a bude aj autorka snáď.
@mirinda8357 Si podľa mňa veľmi rozumná žena a teraz Ti po rokoch dochádza, že Ťa nebrali ako úprimného člena rodiny. Dobrá si bola na domáce práce, ale vytknúť dievčine nesamostatnosť a lenivosť si nemohla. Chlap robí veľkú chybu v tom, že nenechá mladých žiť si svoj život, aby sa mu to nevypomstilo. Ja byť v Tvojej koži určite poriešim oddelené bývanie, možno potom si Tvoj muž (priateľ) pripustí, že dcérenke týmto robí medvediu službu.
@svetlonos inak s tými opravami... myslela som, že mne šibe 😂 tiež mám Samsung, a tiež píše hlúposti často a mne nervy tečú, keď to mam v kuse opravovať a aj tak to 3x prepise spat
@mirinda8357 "Veľmi rada som zaplatila za terasu nové podlahy atď len aby som nemusela posluhovat už dospelej ŻENE"...uz vtedy ked si mala pocit ze toto su jedine dve zivotne alternativy si mala odist! Zasnem nad tvojou nekonecnou blbostou a ochotou sa dat vyuzivat-este v Tvojom veku zrelej zeny...uplne nepochopitelne
Je kopec skvelych žien bez muža. Sme v nejakej tranzitnej fáze medzi stredovekom a patriarchatom a rovnocennou dobou. Je ťažko takých pokrokových mužov najst. Nemusí byt problém v tebe
@mirinda8357
Otazočka. Keby tvoj partner nedajboze zomrel, co bude s tebou? Aj keby si mala to dozivotne pravo uzivat dom vazne by si tam chcela ostat? Neinvestovala by som do toho domu ani cent, skor pracuj na tom aby si si kupila byt lebo podla mna dozivotne pravo ci nepravo dcerenka sa ta bude chciet zbavit jedna radost.
@simca06022011 preco nevypnes tu funkciu 'predictive text' na klavesnici. Tiez ma to vytacalo 😄
@mirinda8357 Z toho vzťahu si mala odísť už dávno. Keď chlapovi straaasne záleží aby žena nebola zlatokopka je to väčšinou kôli tomu že je sám zlatokop a nechce konkurenciu.
Veľmi rada si zaplatila za terasu a nové podlahy. 🤔
Nevidíš že ťa zmanipuloval?
Je ťažké priznať že si mu naletela,ale bud rada že sa ti otvorili trochu oči. Odíd čím skôr a trvaj nech ti vyplatí všetko čo si do jeho domu investovala.
Vo vzťahu sú dôležité činy nie plane sľuby.
Ten chlap je buď vypočítavy chamtivec alebo idiot.
Neviem čo je horšie.
Súhlasím s caciankou, toho mladého si zober stranou a porad nech neinvestuje do cudzieho domu.
Už sa nedivím prečo niektoré matky (údajne podľa jednej tunajšej diskusie) kupujú dospelým synom kondómy.
Chcem vám naozaj vrúcne poďakovať za príspevky pomohlo mi to urobiť si poriadok v hlave. Bolo to rýchlejšie ako termín k psychológovi a trefné. Super si popol na hlavu... odteraz som už iba ja. Možno to znie sebecky ale je najvyšší čas
@svetlonos ajaj píšem na mobile, iba občas na PC, tak veľmi dobre viem aké stupidity mi to prepíše 😇preto som ťa nezdr.bala 😇.
a vidíš, aký krásny bezchybný text si teraz napísala 👍😍
Áno, mám to inak nastavené, až mi je to trošku občas blbé ako som tvrdá na partnera, ale už naozaj nemám záujem byť podriadená, a ak to niekto nevie akceptovať - neznesie rovnocennú partnerku, alebo nevie hľadať kompromisy, dohodnúť sa, tak eeee, tudy cesta nevedie. drž sa aj ty.
@mirinda8357 gratulujem k tvojmu rozhodnutiu myslieť na seba. Si podľa mna velmi epaticka, nesebecka a rozumna zena.
@mirinda8357 vôbec to nie je sebectvo, ale uvedomenie si svojej hodnoty. ale vlastne trochu je.
Aby si mohla pomôcť, podporiť - musíš byť silná najskôr ty.
Aby si mohla pomôcť finančne, najskôr musíš mať ty rezervu, aby si nepadla ty, a ten komu si pomohla, sa bude mať dobre a tešiť sa že je nad vodou.
Áno, buď sebecká, hlaď na svoje potreby, záujmy, až vtedy ťa budú ľudia brať ako silnú ženu, nie handru pre svoje potreby. Uvidíš časom ako a to vyvinie, napíš o pár dní ako si pokročila a čo máš nové.
Drž sa
@mirinda8357 američania majú drahých psychoterapeutov, my máme ženy na MK 😍
@cacianka 🤣🤣🤣 Haleluja
@mirinda8357 no vidíš, ako sme ušetrili. som rada že sa aj smeješ 😍
Ja nejak na tom nevidím nič zlé, ty si svoj dom darovala synovi a nenechala si si zadné vrátka a teraz, keď to isté si pochopila, že dom bude priateľovej dcéry sa cítiš ako bezdomovec.. ty si tá skvelá mamina a on má byť ten sup, čo okradne vlastné dieťa…
Ja by som si s tým život nekazila, odkladala by som na časy keby niečo, rovnako aj potvrdenia čo si investovala..
Budete veľká rodina s vnúčatami, pre priateľa si partnerka a ten vzťah buduj ďalej, necíť sa ukrivdená, pokiaľ má priateľ veľké srdce, zmestíte sa mu tam obe… tiež máš svoje ženské zbrane a viac rozumu, aby si našla spôsob byť šťastná 🫶 nemá milenku, je to ,,len,,jeho jediné dieťa☝️
Ak by ste tak bývali v tvojom dome, kde by tiež partner investoval a potom by ti do toho kecal, že chceš dom darovať synovi.. tiež by si ho zrejme postavila pred hotovú vec a nenechala dvoch kohútov to riešiť..
Situácia by bola iná, ak by ste mali spolu dieťa, ktoré by chcel vysáckovať z procesu dedenia..
Je to vlastne tvoj problém, že si rátala s niečim iným, situácie sa menia a riešia za pochodu, chyba je, že si si zbytočne dupala za nepodstatné veci ako neumytý tanier a ušla ti pointa, že princezná je len jedna..
Nadýchni sa a ideš ďalej 🌝
Moj partner má 3 sestry a maminu, muselo by ma poraziť, keby som sa mala cítiť dotknutá pokaždé, keď mi niečo ujde😂 je to diplomat na veľmi vysokej úrovni👍 nikdy sme vďaka nemu nemali žiaden hriech😄
Zrejme sa o to pokúša aj ten tvoj, ale keď ste tam pokope tak to až tak nejde… snaž sa urobiť tak, aby ste ťahali za jeden povraz, raz to pochopí a ocení..

@cacianka ďakujem za milé označenia ale dokonalá som neni ako to tu tak čítam skôr naivná. Snažila som sa dať do vzťahu všetko zatiaľ čo on mi ťahal medové fúzy pod nosom. Na peniazoch mi až tak nezáleží nemám sice na vlastný byt ale podnájom zvladnem ..teraz si premietam v hlave ako veľmi mu na začiatku keď sme randili záležalo či niesom zlatokopka a čo vlastním kde pracujem a pod. Na peniaze nie som ani na dráhe darčeky si nepotrpia na rozdiel od mladej skôr som chcela zážitky spoločne výlety a skromné aspoň po sk. Chcela som pomôcť určite nie ublížiť Ľutovať sa nemienim som sebestačná zatiaľ ešte aj zdravá pro jedno kvítí slunce nesvití. Budem sa musieť možno aj za pomoci odborníka pozbierať zdvihnúť hlavu a začať na začiatku... každý má nejaký svoj príbeh u mňa tretí čo nemá šťastný koniec.sama si za to môžem. Tak silno som verila že som nechcela vidieť realitu.