icon

Ako reagovať na svadbu bez partnera?

10. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať na jednu situáciu a ako by ste vy na ňu reagovali.
V rodine máme na jar svadbu a pozvali mňa, mojich rodičov a sestru. Mňa požiadali aby som prišla bez priateľa. Vraj je to kvôli tomu že nemajú dostatok miesta. Lenže ešte pár týždňov predtym keď som sa dozvedela že bude svadba mi bolo povedané že nás chcú pozvať oboch. Chodíme spolu cez 2 roky, pozná rodinu a na tieto spoločenské udalosti chodíme už spolu ako pár. Trochu ma to zamrzelo z ich strany a na druhy deň som sa dozvedela že moju sesternicu pozvali tak isto bez priateľa, tiež ma vzťah 2 roky.
Neviem ako reagovať keďže s miestom by problém nebol, sála je ešte dosť veľká na to koľko ľudí majú pozvaných a platí ju ženíchova mama ktorej vadí že sme boli takto pozvané bez priateľov takže neviem v čom je problém. Tešila som sa že sa spolu zabavíme. Ako by ste sa zachovali v takejto situácii.

Strana
z4
bessie12
11. jan 2025

@petulda333 a co to mení na situácii?? My sme boli spolu cca rok/ rok a niečo, ked sme boli pozvaní na svadbu. Jedna z mojich kamošiek ma priatela len pár týždňov, ale pozvem ich oboch. Bolo by mi blbé keby som pozvala len ju. A nie, nepoznám ho. A ci prídu spolu alebo nie, tak to už je na nich ako sa rozhodnú.

petulda333
11. jan 2025

@bessie12 ale to je tvoje rozhodnutie. Kazdy to ma inak a ma sa to respektovat. Ja som pisala ako bolo u nas. Mali sme pozvanych cca 30ludi z rodiny a kamosov ktorych sme volali bez partnerov/ priatelov,priateliek. Ano,kvoli financiam. Bolo by to dalsich cca 30ludi navyse. A niekto to nerobi kvoli financiam,proste vola len rodinu,manzelov,mozno dlhorocnych partnerov. To je rozhodnutie kazdeho cloveka. A ja ako host to budem respektovat. A bud pojdem sama alebo ostanem doma

bessie12
11. jan 2025

@petulda333 ja by som asi nešla. Raz keď tvoríme pár, tak ideme všade a robíme všetko spolu. Sme ako jeden celok, aj keď ešte nie sme manželia.

petulda333
11. jan 2025

@bessie12 to je v poriadku,kazdy to berie inak

bonboniera
11. jan 2025

@lonely66 uprimne nechápem tvojej motivácii tu presviedčať ľudí ktorí nemajú rovnaký názor ako ty a ešte mať tu drzosť robiť psychologicky rozbor ich vzťahov a dovoliť si posudzovať ale silne puto či co to hovoríš s partnermi majú. Pritom ani nevieš na koho komentár reaguješ. Nám hovoríš ze sme niečo v príspevku autorky prehliadli pritom ty si očividne prehliadla ze okrem autorkinho partnera nebol pozvaný ani partner ďalšej sesternice či koho, čiže žiadna ne/sympatia s tým nemá nič spoločne. Je pekne ze ide o akciu na ktorú s tým partnerom ty ísť chceš a očividne musis lenže to nikoho nezaujíma, svadba druhých ľudí nie je tvoja akcia. Takže ty nechoď, užívaj si svoje neuveriteľne puto, autorka si ho môže užívať tiež a koniec debaty 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
petulda333
11. jan 2025

@lonely66 ved sa nic nestalo 😁 par ich tam mam. A tiez som sa uz parkrat sekla 🫢 ako som pisala uz viackrat,kazdy to ma inak. Chapat to nemusime,ale respektovat to treba

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
bonboniera
11. jan 2025

@lonely66 chapem. Drzim palce nech sú ďalšie noci lepšie 💪

petulda333
11. jan 2025

@lonely66 ale cosi. Nic sa nestalo,mna si pobavila. A aj mne sa to uz stalo. Tiez malo spanku,stres a uz to slo 😁🤣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petulda333
11. jan 2025

@lonely66 drzim palce 🍀

lienka.7
11. jan 2025

@lonely66 uplne s tebou súhlasím, ja tu normalne pozerám, že niektoré nevedia, čo je to elementárna slušnosť a to je ze pozvanka na spolocenske udalosti (medzi ktoré patrí aj svadba) je vždy pre 2 osoby. A tie rôzne výhovorky k tomu, to je normálne komické. Priateľa pozvať nie, lebo na toho nemám peniaze, ale už manžela, či dokonca snubenca, na toho by peniaze zázračné boli. Ono ked na to nemám, tak nepozvem jednoducho celý pár s tým, že sorry, ale financie nepustia, prídite teda po 22.na bufety. A netraposim s tým, že popozyvam 20 single ľudí.
Ešteže som mala vzdy šťastie (asi?) na normalnych ludi, ktori ma pozvali na svadbu aj iba ako obycajnu priateľku môjho vtedajšieho partnera, a samozrejme aj vtedy, ked som tam ani nikoho iného nepoznala. A samozrejme, ani by mi nenapadlo povedať kamoske, ze sorry, ale tvojho frajera nepozyvam, lebo na neho už nemám prachy, ale keď si ho rýchlo vezmeš, tak manžel, to uz je samozrejme niečo iné.

mimka1402
Autor odpoveď zmazal
jamidea
11. jan 2025

Uplne normalne ta pozvali, aj rodinu. Priatel nie je rodina, ani ja by som cudzich nepozyvala. Takze sa musis rozhodnut, ci budes za urazenu alebo pojdes s rodinou.

jamidea
11. jan 2025

@lienka.7 pozvanka je vzdy pre 2??? A co tak pre rodinu? Idu jej rodicia plus segra. Tj rodina, 4osoby.

bessie12
11. jan 2025

@jamidea a co páry, ktoré nechcú sobáš. V takom pripade to budu "len" druh a družka ci priateľ a priateľka. Tiez by si partnera dotyčného nepozvala, pretože by neboli papierovo rodina ??

muchotrafka298
11. jan 2025

Mna by napriklad vobec nenapadlo v situacii, ze mam ist s rodicmi a sestrou ako rodina na svadbu svojej pribuznej, riesit to, ze nie je pozvany moj frajer. A uz vobec by som nesla za buducimi manzelmi a neponukala im peniaze na zaplatenie vydavkov na dalsieho cloveka, co nepozvali. Pozvali vas ako rodinu, rodicov a surodencov. Smitec. Bud idem alebo nejdem. Rozhodnem sa tak, ako chcem ja a nebudem robit ofuky, ze ale povedali mi, ze nas pozvu a frajera nepozvali. Ked bez neho ist nechces, tak nechod vobec. Svadba je nakladna zalezitosti a hlavne je to o snubencoch. Pozvu si koho chcu sami, bez ohladu na to, ci sa to ostatnym paci alebo nie. Tvoja sesternica, co ma tiez frajera tiez robi sceny a vypisuje na diskusne forum? Jaj to asi mame este pockat na dalsie podobne temy 🙈

0silvia0
11. jan 2025

Je to rodina sesternice, kedze dnes sa uz nerobia svadby o 150 ludoch, treba hosti redukovat. A urobili to spravne, pozvali vasu celu rodinu.
Ak by za ti vydavala sestra/brat, tak jasne ze pozvu aj frajerov surodencov. To je zasa ina situacia.
Ak by sa pozyvalo takto nasiroko nadaleko, ze frajeri bratrancov a sesternic, ved sa im nazbiera 200 ludi a to evidentne nepotrebuju, tak kde je problem? Akceptuj alebo neakceptuj.

tana85
13. jan 2025

@mimka1402 tak by jej povedali nie a hotovo. aky problem. ci lepsie sa tu poza jej chrbat oduvat ako sa priamo opytat preco jeho nepozvala?

romanovic
15. jan 2025

@autorka kedze nepozvali ani partnera tvojej sesternice, pravdepodobne to bude kvoli financiam. V takom pripade je ich rozhodnutie pochopitelne. Ja by som sa neurazila a isla by som stravit pekny vecer s rodinou.
PS. Ja som na svojej svadbe nechcela deti, lebo som nechcela pocuvat detsky krik, nahanacky a skore odchody pritomnych. Kto neakceptoval, pochopila som a vobec neriesila.

Strana
z4